Omezení velikosti příloh Gmailu a způsob sdílení souborů, které ho obcházejí

Ace22. ledna 2024
použití služby gmail k odesílání velkých souborů e-mailem

Gmail je oblíbená e-mailová služba společnosti Google. Od svého spuštění v roce 2004 se stala jednou z nejpoužívanějších e-mailových služeb na celém světě.

Snadno použitelné rozhraní služby Gmail z ní činí skvělou volbu pro nové uživatele e-mailu, což vysvětluje její popularitu. Ve skutečnosti má Gmail od konce roku 2021 neuvěřitelných 1,8 miliardy aktivních uživatelů po celém světě.

Jednou z vlastností, která by mohla potenciálně bránit jeho širokému využití, je však omezení příloh e-mailů, které lze jeho prostřednictvím odesílat a přijímat. Omezení velikosti příloh, které lze prostřednictvím serverů služby Gmail odesílat nebo přijímat, se může ukázat jako problematické při sdílení velkých souborů.

Toto omezení může představovat problém a bránit sdílení velkých souborů, jako jsou tabulky, prezentace, hudební skladby a videa. Naštěstí existují metody, kterými lze omezení obejít.

V tomto příspěvku na blogu se podíváme na to, jak můžete obejít tento limit velikosti a odesílat velké e-maily s velkými přílohami prostřednictvím služby Gmail. Pojďme se do toho ponořit!

Odesílání souborů až do velikosti 5 GB zdarma
Není nutná registrace
Sdílet soubory nyní

Proč mají e-maily omezení velikosti?

Existují především dva důvody, proč Gmail omezuje velikost souborů.

Prvním důvodem je zajistit, aby odesílání nebo stahování souborů netrvalo příliš dlouho. Vzhledem k tomu, že odeslání souboru o velikosti 1 MB trvá přibližně 14 sekund, mohlo by odesílání velkých souborů prostřednictvím e-mailů nakonec trvat dlouho, a proto má Gmail toto omezení.

Gmail má toto omezení velikosti také proto, že větší soubory mohou obsahovat viry nebo malware, které by mohly při stahování infikovat váš počítač. S ohledem na tato rizika Gmail omezuje odesílání a přijímání velkých souborů, aby zajistil bezpečnost svých uživatelů. Existují však způsoby, jak tento limit velikosti obejít.

omezení velikosti souborů

Velikost e-mailových příloh nejlepších poskytovatelů e-mailu

Nejlepší poskytovatelé bezplatných e-mailových služeb, jako jsou Gmail, Yahoo, Outlook a další, mají omezené velikosti souborů, které lze odesílat nebo přijímat prostřednictvím jejich serverů. Podívejme se, jak si různí poskytovatelé služeb stojí v porovnání s Gmailem, pokud jde o velikost souborů.

Poskytovatel e-mailu

Limit velikosti přílohy souboru (MB)

Outlook.com / Hotmail.com34
Gmail.com25
ProtonMail.com25
Yahoo.com25
AOL.com25
Mail.com30

Jak vidíte ze seznamu, téměř všichni přední poskytovatelé e-mailových služeb stanovili pro přílohy běžnou velikost 25 MB. Je to proto, že mají své servery nakonfigurovány tak, aby zvládaly takto velké soubory, a chtějí zachovat jednotnost.

Gmail má však jeden z nejnižších limitů, pokud jde o přílohy e-mailů. To je důvod, proč můžete mít problémy s odesíláním velkých souborů prostřednictvím služby Gmail. Neklesejte však na mysli, protože existují způsoby, jak odesílat velké e-maily prostřednictvím služby Gmail.

obcházení limitu velikosti přílohy gmailu

Jak obejít omezení velikosti souborů ve službě Gmail

Existuje mnoho různých způsobů, jak odesílat velké e-maily prostřednictvím služby Gmail. Stačí znát správný způsob, jak je obejít. Podívejme se na některé z metod, které můžete použít k odesílání velkých souborů prostřednictvím služby Gmail.

komprese a zmenšení velikosti souboru

1. Komprimujte své soubory

Komprimování souborů, abyste obešli omezení velikosti Gmailu, je jednou z nejjednodušších metod. Stačí soubor zkomprimovat do formátu ZIP nebo RAR, abyste jej mohli odeslat kontaktu služby Gmail. Až soubor obdrží, stačí jej před otevřením rozbalit. Je to opravdu tak jednoduché.

Chcete-li soubor zazipovat, stačí na něj kliknout pravým tlačítkem myši a vybrat možnost "Odeslat do" > "Komprimovaná (zazipovaná) složka". Bude trvat několik sekund, než se soubor zkomprimuje, a můžete jej odeslat napříč kontaktem Gmailu. Jakmile jej obdrží, stačí na soubor kliknout pravým tlačítkem myši a vybrat možnost "Rozbalit vše".

používat rozdělovače souborů

2. Rozdělovače souborů

K obejití omezení velikosti v Gmailu můžete použít také rozdělovače souborů. Rozdělovače souborů jsou aplikace, které umožňují rozdělit soubory na menší části a odeslat je v samostatných e-mailech.

Například soubor o velikosti 25 MB můžete rozdělit na 5 částí po 5 MB a odeslat jej v 5 samostatných e-mailech. Tím zajistíte, že se soubor dostane k příjemci bez problémů.

Na internetu je k dispozici mnoho různých rozdělovačů souborů, ale klíčové je najít ten, který vám bude nejlépe vyhovovat. Při výběru rozdělovače souborů je třeba zvážit několik věcí:

1. Podporované formáty souborů

Musíte se ujistit, že rozdělovač souborů podporuje váš formát souboru. Měl by si také poradit s velkými soubory, jako jsou videa a obrázky.

2. Více e-mailů

Měli byste hledat rozdělovač souborů, který vám umožní rychle rozdělit a odeslat velké soubory do více e-mailů. Tímto způsobem nenarazíte na žádné problémy při odesílání velkých souborů prostřednictvím služby Gmail.

3. Snadné použití

Smyslem používání rozdělovače souborů je, aby byl celý proces rychlý a snadný. Měli byste tedy hledat rozdělovač souborů, který vám usnadní rozdělení souborů do více e-mailů. Můžete se také poohlédnout po bezplatném rozdělovači souborů, který můžete používat bez nutnosti platit jakékoli poplatky.

cloudové úložiště

3. Možnosti cloudového úložiště

Cloudová úložiště se rychle stala oblíbenou volbou uživatelů, kteří chtějí sdílet velké soubory. Pomocí služeb cloudových úložišť, jako je Disk Google a Dropbox, můžete nahrát soubor a poslat odkaz příjemci. Ten si pak může soubor stáhnout ze svého příslušného účtu cloudového úložiště.

OneDrive

Služba OneDrive je jednou z nejoblíbenějších služeb cloudového úložiště. OneDrive umožňuje ukládat, sdílet a synchronizovat pracovní nebo školní soubory na jednom místě. Své dokumenty můžete ukládat do služby OneDrive a přistupovat k nim z libovolného zařízení. Soubory ve službě OneDrive můžete sdílet s ostatními bez ohledu na to, kde se nacházejí.

Disk Google

Disk Google jako jedna z nejoblíbenějších služeb společnosti Google umožňuje ukládat a sdílet soubory ve všech zařízeních. Můžete vytvářet, nahrávat a upravovat soubory v cloudu a dokonce spolupracovat s ostatními při práci na jednom souboru. Pro vytvoření souboru si můžete vybrat z Dokumentů Google, Tabulek, Prezentací a Formulářů.

Dropbox

Dropbox umožňuje ukládat a sdílet soubory včetně fotografií. Můžete určit, kdo jednotlivé soubory nebo složky uvidí, a udržet je v soukromí pomocí hesla. Dropbox vám pomůže chránit váš obsah. Při používání těchto možností se nemusíte obávat velikosti souboru, protože jsou navrženy tak, aby zvládly velké soubory.

cloud computing

4. Služba přenosu souborů v cloudu

Pokud chcete sdílet velké soubory se svými obchodními partnery, přáteli nebo rodinnými příslušníky, může být skvělým nápadem využití služeb přenosu souborů v cloudu. Jedná se o služby, které vám poskytují velké množství úložného prostoru v cloudu, abyste mohli sdílet své soubory s ostatními uživateli po celém světě.

Cloudové služby přenosu souborů fungují stejně jako služby cloudového úložiště. Máte k nim přístup z jakéhokoli zařízení a jsou užitečné zejména na cestách. K dispozici je mnoho různých služeb, takže najít tu, která nejlépe vyhovuje vašim požadavkům, může být trochu náročné.

Zde je několik věcí, které je třeba vzít v úvahu při výběru cloudové služby pro přenos souborů:

1. Omezení velikosti souborů

Ujistěte se, že vámi vybraná služba přenosu souborů podporuje všechny vaše soubory a neomezuje jejich velikost. Před použitím služby přenosu souborů je také dobré ji vyzkoušet, protože některé z těchto služeb mohou způsobovat problémy.

2. Podpora formátu souborů

Musíte se ujistit, že vámi vybraná služba přenosu souborů podporuje všechny vaše formáty souborů. Měla by si také poradit s velkými soubory, jako jsou videa a obrázky.

3. Podporované kanály

Měli byste se ujistit, že vámi vybraná služba přenosu souborů podporuje komunikační kanály, které používáte, například e-mail a sociální média.

4. Funkce zabezpečení a ochrany osobních údajů

Měli byste hledat službu pro přenos souborů, která umožňuje odesílat zabezpečené soubory, nabízí koncové šifrování a brání třetím stranám v zachycení vašich souborů.

5. Ceny

Před výběrem služby pro přenos souborů byste měli zvážit její cenové plány. Za službu přenosu souborů nemusíte platit, ale je důležité se podívat na její cenovou strukturu.

Aplikace pro sdílení souborů Filemail

Filemail

Filemail je jednou z nejperspektivnějších možností, která umožňuje snadno a rychle odesílat velké soubory komukoli prostřednictvím e-mailu. Filemail je zcela zdarma a umožňuje posílat libovolné množství souborů.

Bezplatná verze služby Filemail má omezení 5 GB, ale má také placené možnosti, které vám umožní posílat soubory neomezené velikosti. Podporují všechny možné formáty. Pokud hledáte způsob, jak posílat velké soubory bez obav o úložný prostor, určitě si Filemail vyzkoušejte.

Závěr

Obcházení limitu velikosti přílohy ve službě Gmail může být opravdu nepříjemné, pokud se snažíte někomu poslat soubor, který je větší než uvedená velikost. Dobrou zprávou je, že vždy máte na výběr v závislosti na tom, co se snažíte odeslat.

Pokud jsou vaše soubory příliš velké pro Gmail, ale příliš malé pro OneDrive, Dropbox, Disk Google nebo jinou službu pro sdílení souborů, kterou používáte, je Filemail jednou z nejlepších možností.

Filemail umožňuje snadno a rychle odesílat velké soubory prostřednictvím e-mailu, a to bez ohledu na formát souboru. Doufáme, že vám tento článek pomohl naučit se, jak obejít omezení velikosti souborů ve službě Gmail a jak jej obejít, kdykoli je to nutné. Děkujeme za přečtení!

Překročení limitů velikosti příloh Gmailu
Bez ztráty času pomocí rozdělovačů a kompresorů
Podívejte se na naše placené plány

Podívejte se na další články o odesílání velkých souborů e-mailem