Hoe grote bestanden verzenden via Outlook

Werkt u regelmatig met grote bestanden? Dan is de kans groot dat u problemen ondervindt met het overbrengen van deze bestanden via e-mail. Proberen uit te vinden hoe grote bestanden versturen via Outlook en andere e-mailclients, zal uren van uw tijd opslokken.

Grote bestanden kunnen moeilijk over te brengen zijn wanneer u niet over de nodige hulpmiddelen beschikt. Dit geldt zowel voor het versturen van een promotiefilm naar een klant als voor het versturen van een grote dataset naar een teamlid. Dit hoeft echter geen grote hindernis te zijn, aangezien er verschillende methoden beschikbaar zijn om enorme bijlagen via e-mail te versturen.

Gratis overdracht tot 5 GB

Geen inschrijving vereist

beperkingen

Wat is de bestandslimiet van Outlook?

Heeft u ooit geprobeerd een bestand naar iemand te sturen, maar kreeg u te horen dat het bestand te groot was door de e-mailprovider? Helaas is dit een vaak voorkomend en irritant probleem.

 De grootte van bestandsbijlagen wordt vaak beperkt door e-mailproviders en software. Als u probeert enorme bestanden te versturen via Outlook e-mail, kunt u problemen krijgen. Dit komt doordat de standaardbeperking voor de bestandsgrootte van Outlook 100 MB is.

Problemen bij het gebruik van Outlook voor het verzenden van grote bestanden

U kunt zich afvragen waarom u geen grote bestanden kunt verzenden. Het versturen van grote bestanden via e-mail kan de server vertragen en te veel ruimte in beslag nemen in de database van de e-mailprovider.
Deze beperking voor de bestandsgrootte voorkomt dat uw computer herhaaldelijk probeert zeer grote bestanden te uploaden die de uploaddrempels van de meeste internetproviders (ISP's) overschrijden.
De standaardlimiet voor de gecombineerde bestandsgrootte voor Internet e-mailaccounts, zoals Outlook, is 20 megabytes (MB), maar de standaardlimiet voor de gecombineerde bestandsgrootte voor Exchange-accounts (zakelijke e-mail) is 10 megabytes (MB) Elke poging om bestanden bij te voegen die groter zijn dan de maximale groottebeperking zal resulteren in een foutmelding.
stap voor stap

Stap voor stap grote bestanden versturen via Outlook

Het versturen van bijlagen met Microsoft Outlook e-mail is een eenvoudige methode om bestanden naar anderen te sturen, of u nu afbeeldingen, rapporten of andere documenten verstuurt. Telkens wanneer u ervoor kiest een bestand aan een e-mailbericht te hechten, houdt Outlook de bestanden bij waaraan u de laatste tijd hebt gewerkt en stelt die telkens aan u voor.
U kunt bestanden van uw pc, OneDrive of andere opslagaccounts aan e-mailberichten en agendagebeurtenissen toevoegen en deze met andere mensen delen met behulp van de functie Bestand bijvoegen. Afbeeldingen toevoegen aan uw e-mailberichten en agendagebeurtenissen is ook een optie.
We zullen twee opties onderzoeken waarmee gebruikers grote bestanden kunnen versturen: OneDrive en Filemail.

1.Verstuur grote bestanden via OneDrive

OneDrive is een haalbare optie om grote bestanden te versturen, omdat het een populaire cloudopslagoptie is die door Microsoft wordt aangeboden. Ter herinnering: als u een gratis Outlook-account hebt, krijgt u automatisch 15 GB opslagruimte op uw OneDrive.
Meer capaciteit kan worden verkregen door een abonnement te nemen, waarbij maximaal 1 TB aan opslagruimte beschikbaar wordt gesteld. Gebruikers van Outlook die grote bestanden moeten verzenden, kunnen OneDrive gebruiken als handig alternatief. Houd er rekening mee dat u uw bestand eerst in OneDrive for Business moet opslaan voordat u het met iemand anders kunt delen.
Het is mogelijk om een bestand te delen met andere teamgenoten, zolang zij zijn ingelogd op het Office 365-account van hun bedrijf. Zij kunnen dan het document zien via een link die u hun verstrekt.
Het is ook vermeldenswaard dat, aangezien u het item hebt gedeeld met iedereen in uw organisatie, het in ieders OneDrive zal verschijnen onder de map Gedeeld > Gedeeld met mij. Bijgevolg zal iedereen in de organisatie toegang hebben tot het bestand, waar het ook opduikt in de Office 365-omgeving, bijvoorbeeld als iemand ernaar zoekt.
1. Ga naar de OneDrive website en meld je aan met je Microsoft accountgegevens (of je werk- of schoolaccount).
2. Klik op de cirkel in de rechterbovenhoek van het item dat u wilt delen om het in een nieuw venster te openen. Nadat u de OneDrive-interface bent binnengegaan, ziet u keuzes om een nieuw bestand of een nieuwe map te uploaden naar uw account.
3. Selecteer de optie om bestanden te uploaden. De knop Delen staat bovenaan elke pagina van de website.
Hoewel u in dit geval een hele map met bestanden kunt uploaden, wilt u in dit geval waarschijnlijk het bestandstabblad gebruiken. Een cyclus van uploads van bestanden zal beginnen op OneDrive. Uiteindelijk, afhankelijk van de kwaliteit van uw internetverbinding en de bestandsgrootte, kan het uploaden enkele minuten tot enkele uren duren.
4. Selecteer of u wilt dat personen met wie u het bestand deelt, het al dan niet mogen wijzigen door op het potloodsymbool te klikken en Bewerken of Bekijken te selecteren. Personen die toegang hebben tot het bestand of de map krijgen een e-mail met een link ernaar. Wanneer u informatie ontvangt dat het document is gezien door de beoogde ontvanger, krijgt u een e-mailbevestiging.
Als u anderen wilt toestaan het bestand te wijzigen nadat het is geplaatst, geef dan aan of ze dat mogen doen. Wijzig de machtigingen en bepaal wat u wilt doen met het bestand dat u zojuist hebt gedeeld door te klikken op de knop Wijzig de machtigingen. U kunt één van twee keuzes maken.
multi-platform apps

Grote bestanden verzenden via Outlook met behulp van Filemail

Filemail is een van de snelste en handigste methoden om grote bestanden naar anderen te sturen. Filemail is een webgebaseerd platform dat een aantal toepassingen en diensten omvat waarmee gebruikers overal ter wereld enorme bestanden van om het even welke grootte kunnen verzenden en ontvangen. De gebruiksvriendelijke apps en bliksemsnelle cloudarchitectuur maken het mogelijk om enorme bestanden vanaf elk apparaat in recordtijd te transporteren.

Wanneer u de Filemail Outlook Invoegtoepassingkunt u grote bestanden rechtstreeks vanuit Outlook 2013/2016/2019 overbrengen door Filemail te gebruiken. Voeg bestanden bij op dezelfde manier als u normaal zou doen in Outlook, en klik vervolgens op Verzenden. De bijlagen worden verwijderd uit de e-mail en in plaats daarvan geüpload naar onze servers, wat resulteert in een kleinere en beter afleverbare e-mail voor de ontvanger.

De enige beperkingen van Filemal in verband met de gratis dienst waarvoor geen account nodig is, is dat u een onbeperkt aantal bestanden mag uploaden, maar dat deze per uploadsessie niet meer dan 5 GB groot mogen zijn om als gratis te worden beschouwd. In een periode van 24 uur zijn twee overdrachtsessies toegestaan. Alle abonnementen bieden u een onbeperkt aantal uploadsessies, en u mag bestanden van elke grootte uploaden, hoe groot ze ook zijn.
Bovendien zijn er geen downloadbeperkingen om je zorgen over te maken. U kunt bestanden delen met anderen, en die anderen kunnen die bestanden zo vaak als ze willen downloaden uit uw gedeelde map.
U hebt volledige controle over de manier waarop u bestanden uploadt naar Filemail. Gebruik een webbrowser, een van de Filemail desktop applicaties, iOS applicatie of zelfs Android applicatie.
1. Selecteer een bestand of map

Kies de bestanden die u wilt uploaden van de harde schijf van uw computer. U kunt uw bestanden ook gewoon verslepen. U kunt ervoor kiezen om de e-mailadressen op te geven van mensen met wie u de bestanden wilt delen. 

2. Uw bestanden uploaden

We beginnen met het uploaden van de bestanden zodra u op Verzenden klikt. Uw bestanden zijn veilig omdat ze worden beschermd door end-to-end encryptie en een beveiligd bestandshostingsysteem.

3. Mensen downloaden uw bestanden

Nadat de upload is voltooid, slaat Filemail uw gegevens op in de cloud. Mensen die u in stap 1 hebt gemaild, kunnen de bestanden downloaden. U kunt ook een directe link naar uw geüploade bestanden met anderen verspreiden.

Deel bestanden van elke grootte

Direct bestanden delen vanuit Outlook

Dutch