Hoe grote bestanden verzenden via Outlook

Ace23 januari 2024
hoe verzend ik grote bestanden via outlook

Heb je regelmatig te maken met grote bestanden? Dan is de kans groot dat je problemen ondervindt met het overbrengen van die bestanden via e-mail. Proberen uit te zoeken hoe je grote bestanden via Outlook en andere e-mailclients verstuurt, slokt uren van je tijd op.

Grote bestanden kunnen moeilijk over te brengen zijn als je niet over de nodige hulpmiddelen beschikt. Of je nu een promotiefilmpje naar een klant stuurt of een grote dataset naar een teamlid. Dit hoeft echter geen grote hindernis te zijn, aangezien er verschillende methoden beschikbaar zijn om enorme e-mailbijlagen via e-mail te versturen.

Gratis bestanden verzenden tot 5 GB
Geen registratie vereist
Bestanden Nu Overzetten
Outlook maximale bestandsgrootte

Wat is de bestandslimiet van Outlook?

Heb je ooit geprobeerd om een bestand naar iemand te sturen en kreeg je toen te horen dat het bestand te groot was door de e-mailprovider? Helaas is dit een vaak voorkomend en irritant probleem.

De grootte van bestandsbijlagen wordt vaak beperkt door e-mailproviders en software. Als je grote bestanden probeert te versturen via Outlook e-mail, kan dat problemen opleveren. Dit is te wijten aan het feit dat de standaardbeperking voor Outlook-bestandsgrootte 100 MB is.

Outlook maximale bestandsgrootte

Problemen bij het gebruik van Outlook voor het verzenden van grote bestanden

Je zou wel eens verbijsterd kunnen zijn over het feit dat je grote bestanden niet vanaf het begin kunt versturen. Het verzenden van grote bestanden via e-mail kan de server vertragen en te veel ruimte in beslag nemen in de database van de e-mailprovider.

Deze beperking voor de bestandsgrootte voorkomt dat je computer herhaaldelijk probeert om zeer grote bestanden te uploaden die de uploaddrempels van de meeste internetproviders (ISP's) overschrijden.

De standaardlimiet voor gecombineerde bestandsgrootte voor internet-e-mailaccounts, zoals Outlook, is 20 megabytes (MB), maar de standaardlimiet voor gecombineerde bestandsgrootte voor Exchange-accounts (zakelijke e-mail) is 10 megabytes (MB) Als u probeert bestanden bij te voegen die groter zijn dan de maximale beperking, krijgt u een foutmelding.

Stap voor stap instructies om grote bestanden te versturen

Stap voor stap grote bestanden verzenden in Outlook

Bijlagen versturen met Microsoft Outlook e-mail is een eenvoudige methode om bestanden naar anderen te sturen, of je nu afbeeldingen, rapporten of andere documenten verstuurt. Telkens wanneer je ervoor kiest om een bestand als bijlage bij een e-mailbericht te voegen, houdt Outlook bij aan welke bestanden je de laatste tijd hebt gewerkt en stelt deze telkens aan je voor.

Je kunt bestanden van je pc, OneDrive of andere opslagaccounts bij e-mailberichten en agenda-evenementen voegen en ze met andere mensen delen met de functie Bestand bijvoegen. Afbeeldingen toevoegen aan je e-mailberichten en agenda-evenementen is ook een optie.

We onderzoeken twee opties waarmee gebruikers grote bestanden kunnen verzenden: OneDrive en Filemail.

Microsoft

1.Verstuur grote bestanden via OneDrive

OneDrive is een haalbare optie om grote bestanden te versturen, omdat het een populaire cloudopslagoptie is die wordt aangeboden door Microsoft. Ter herinnering, als je een gratis Outlook account hebt, krijg je automatisch 15 GB opslagruimte op je OneDrive.

Je kunt meer capaciteit krijgen door je te abonneren op een abonnement, waarbij je maximaal 1 TB aan opslagruimte tot je beschikking krijgt. Gebruikers van Outlook die grote bestanden moeten verzenden, kunnen OneDrive gebruiken als een handig alternatief. Houd er rekening mee dat je je bestand eerst moet opslaan in OneDrive for Business voordat je het kunt delen met iemand anders.

Het is mogelijk om een bestand te delen met andere teamgenoten zolang ze zijn aangemeld bij het Office 365-account van hun bedrijf. Ze kunnen het document dan bekijken via een link die je aan hen verstrekt.

Het is ook vermeldenswaard dat, omdat je het item hebt gedeeld met iedereen in je organisatie, het in ieders OneDrive zal verschijnen onder de map Gedeeld > Gedeeld met mij. Bijgevolg zal iedereen in de organisatie in staat zijn om toegang te krijgen tot het bestand van waar het ook opduikt in de Office 365-omgeving, bijvoorbeeld als iemand ernaar zoekt.

1. Ga naar de OneDrive website en meld je aan met je Microsoft accountgegevens (of je werk- of schoolaccount).

2. Klik op de cirkel in de rechterbovenhoek van het item dat u wilt delen om het in een nieuw venster te openen. Nadat je de OneDrive interface bent binnengegaan, zie je keuzes om een nieuw bestand of map te uploaden naar je account.

3. Selecteer de optie om bestanden te uploaden. De knop Delen vind je bovenaan elke pagina op de website.

U kunt in dit geval een hele map met bestanden uploaden, maar u wilt waarschijnlijk het tabblad Bestand gebruiken. Een cyclus van bestanden uploaden zal beginnen op OneDrive. Afhankelijk van de kwaliteit van je internetverbinding en de bestandsgrootte kan het uploaden enkele minuten tot enkele uren duren.

4. Selecteer of u wilt dat personen met wie u het bestand deelt, het bestand mogen wijzigen door op het potloodsymbool te klikken en Bewerken of Bekijken te selecteren. Personen die toegang hebben tot het bestand of de map krijgen een e-mail met een link ernaar. Als je informatie ontvangt dat het document is gezien door de beoogde ontvanger, ontvang je een e-mailbevestiging.

Als je wilt dat anderen het bestand kunnen wijzigen nadat het is geplaatst, geef dan aan of ze dat mogen doen. Wijzig de machtigingen en bepaal wat je wilt doen met het bestand dat je net hebt gedeeld door op de knop Wijzig machtigingen te klikken. Het is mogelijk om één van twee keuzes te maken.

Filemail platform voor het delen van bestanden

Grote bestanden verzenden via Outlook met Filemail

Filemail is een van de snelste en handigste methoden om grote bestanden naar anderen te verzenden. Filemail is een webgebaseerd platform dat een aantal toepassingen en diensten omvat waarmee gebruikers overal ter wereld enorme bestanden van elke grootte kunnen verzenden en ontvangen. De gebruiksvriendelijke apps en bliksemsnelle cloudarchitectuur maken het mogelijk om enorme bestanden in recordtijd vanaf elk apparaat te transporteren.

Wanneer u de Filemail Outlook Add-in gebruikt, kunt u enorme bestanden rechtstreeks vanuit Outlook 2013/2016/2019 overbrengen door Filemail te gebruiken. Voeg bestanden bij op dezelfde manier als je normaal zou doen in Outlook en klik vervolgens op Verzenden. De bijlagen worden verwijderd uit de e-mail en in plaats daarvan geüpload naar onze servers, wat resulteert in een kleinere en beter afleverbare e-mail voor de ontvanger.

De enige beperkingen van Filemal die verbonden zijn aan de gratis service waarvoor geen account nodig is, is dat u een onbeperkt aantal bestanden mag uploaden, maar dat deze niet groter mogen zijn dan 5 GB per uploadsessie om als gratis te worden beschouwd. In een periode van 24 uur zijn twee overdrachtsessies toegestaan. Alle abonnementsformules bieden u onbeperkte uploadsessies en u kunt bestanden van elke grootte uploaden, hoe groot ze ook zijn.

Bovendien zijn er geen downloadbeperkingen om je zorgen over te maken. Je kunt bestanden delen met anderen en die anderen kunnen die bestanden zo vaak als ze willen downloaden uit je gedeelde map.

U hebt volledige controle over de manier waarop u bestanden uploadt naar Filemail. Gebruik een webbrowser, een van de Filemail desktop applicaties, iOS applicatie of zelfs Android applicatie.

1. Selecteer een bestand of map

Kies de bestanden die u wilt uploaden vanaf de harde schijf van uw computer. U kunt uw bestanden ook gewoon slepen en neerzetten. U kunt ervoor kiezen om de e-mailadressen op te geven van mensen met wie u de bestanden wilt delen.

2. Uw bestanden uploaden

Zodra je op Verzenden klikt, beginnen we met het uploaden van de bestanden. Je bestanden zijn veilig omdat ze worden beschermd door end-to-end encryptie en een beveiligd bestandshostingsysteem.

3. Mensen downloaden uw bestanden

Nadat de upload is voltooid, slaat Filemail uw gegevens op in de cloud. Mensen die u in stap 1 hebt gemaild, kunnen de bestanden downloaden. U kunt ook een directe link naar uw geüploade bestanden met anderen verspreiden.

Bestanden van elke grootte delen
Direct bestanden delen vanuit Outlook
Bekijk onze betaalde plannen

Bekijk meer artikelen over het verzenden van bestanden