Cum să transferați fișiere de la PC la PC

Ace20 ianuarie 2024
cum să transferați fișiere de la un PC la altul

Nimic nu se compară cu entuziasmul de a cumpăra un computer nou și strălucitor. În mod normal, cumpărarea unui computer nou presupune achiziționarea unei serii de caracteristici noi, o putere de procesare sporită, o grafică îmbunătățită și o capacitate de stocare mai mare.

Bineînțeles, dacă vă mutați la un computer nou și înlocuiți unul mai vechi, este posibil să doriți să mutați mai mult decât câteva fișiere. În mod ideal, ar trebui să transferați toate documentele, imaginile, întregul profil de utilizator, conturile, favoritele, marcajele și e-mailurile, cu alte cuvinte, tot ceea ce dețineți și utilizați. Așadar, cum să transferați fișiere de la un PC la altul?

Mai multe variabile vor afecta procedura, inclusiv numărul de fișiere de transferat, dimensiunea fișierelor și sistemele de operare ale celor două computere.

Deși transferul de fișiere nu este o operațiune complexă, ar putea dura câteva ore, în funcție de cantitatea de date pe care trebuie să o transmiteți. În cele ce urmează sunt prezentate șase dintre cele mai des utilizate strategii pe care le puteți încerca și dumneavoastră.

Transferați până la 5 GB gratuit
Nu este necesară înregistrarea
Transferați fișiere acum
Unitate USB pentru a muta fișiere de la PC la PC

1. Dispozitiv de stocare extern

Se știe că majoritatea oamenilor utilizează unități externe. Este destul de simplu să copiați datele de pe o unitate flash USB de pe un computer pe altul, să conectați aceeași unitate la cel de-al doilea computer și să copiați din nou datele.

Alternativ, dacă aveți mai multe date decât poate conține o unitate flash, puteți utiliza un hard disk extern. Dacă ambele laptopuri sunt echipate cu porturi USB 3.0, puteți lua în considerare achiziționarea uneia dintre cele mai rapide unități flash disponibile. Atunci când aveți de-a face cu o cantitate mare de date, viteza devine esențială!

Atunci când folosiți hard disk-uri externe din motive de backup, trebuie să luați în considerare mai mulți factori, deoarece anumite unități pot avea ocazional defecțiuni la transferul de fișiere: utilizați un cablu de înaltă calitate (același lucru este valabil și pentru unitățile interne) și un hub USB de înaltă calitate, dacă este necesar.

De asemenea, unele controlere USB devin instabile în condiții de încărcare intensă, așa că, dacă aveți probleme cu conexiunea la un hard disk, este posibil să fie nevoie să înlocuiți componente individuale pentru a determina sursa problemei.

Pro

Contra

Portabil - Un hard disk extern este portabil și plug-and-play. Acesta poate fi utilizat ca dispozitiv de stocare pentru orice computer care acceptă USB sau FireWire.Pierdereadatelor - Discurile externe sunt la fel de predispuse la pierderea datelor ca și cele interne. Discurile hard disk externe sunt susceptibile la atacuri de viruși și software malware. În plus, acestea sunt susceptibile la degradare din cauza soarelui, căldurii, umidității, lichidelor, prafului și câmpurilor magnetice.
Utilizare în caz de urgență - Puteți utiliza un hard disk extern ca disc de rezervă în caz de urgență. Deoarece hard disk-urile se defectează uneori, păstrarea unei copii de rezervă este esențială, indiferent dacă vă bazați pe computerul dumneavoastră în scopuri profesionale sau personale.Predispus la încălcări - Majoritatea hard disk-urilor externe sunt protejate prin parolă. Dacă hard disk-ul sau unitatea flash este pierdut sau furat, oricine introduce dispozitivul într-un computer poate avea acces la datele dumneavoastră.
Performanțăîmbunătățită - Prin utilizarea unității externe ca dispozitiv de stocare principal, puteți îmbunătăți semnificativ performanța Mac-urilor cu unități interne mai lente.Dificil de configura t - Configurarea versiunii fișierelor pe discurile externe este dificilă. Dacă faceți o copie de rezervă a fișierelor pe un hard disk extern o dată pe zi, deseori rămâneți cu o singură copie de rezervă pe care să vă bazați, mai degrabă decât cu numeroase versiuni de fișiere
HD și SSD

2. Unități interne SSD și HDD

Dacă migrați de la un computer vechi la unul mai nou, este posibil ca vechiul computer să devină nefuncțional. Alternativ, este posibil să înlocuiți un hard disk vechi cu unul nou. Cu toate acestea, cum puteți obține datele anterioare?

Unitățile de hard disk (HDD) și anumite unități Solid State Drive (SSD) sunt conectate la placa de bază prin conexiuni SATA standard. Conectați vechiul hard disk la un conector SATA sau eSATA (SATA extern) de rezervă, dacă aveți unul. Acesta va fi recunoscut ca o unitate nouă de către sistemul de operare. Apoi începeți transferul. Este cea mai rapidă dintre toate opțiunile posibile.

Pro

Contra

Capacitate mare - Hard disk-urile interne au o capacitate mare de stocare a unor cantități semnificative de date. În plus, discurile hard disk interne sunt legate în permanență de computerul dvs. în mod inextricabil. Prin urmare, programarea backup-urilor în mod regulat necesită mai puțină muncă. În comparație cu alte tipuri de stocare media, hard disk-urile interne sunt foarte rentabile.Speranță de viață limitată - Fiecare SSD are un număr limitat de cicluri de citire și scriere. Acest lucru se numește terabytes scriși (TBW). Atunci când achiziționați un SSD, acesta vine cu un "timp de deces" prestabilit, care este afectat de frecvența cu care este utilizată unitatea.
Cabluri de transfer pentru a partaja fișiere de la PC la PC

3. Utilizarea unui cablu de transfer

Puteți transfera date prin mai multe conexiuni, mai degrabă decât să utilizați un serviciu bazat pe cloud sau un hard disk extern. Deoarece datele sunt copiate și lipite concomitent de la un PC la altul, această abordare este adesea mai rapidă decât utilizarea discurilor.

Deși poate părea destul de depășită, utilizarea unui cablu de transfer de fișiere este încă o metodă eficientă de transfer de informații între două calculatoare aflate în apropiere.

Folosind acest dispozitiv, vă conectați la porturile USB ale ambelor computere și apoi folosiți software-ul de transfer de fișiere furnizat pentru a alege fișierele și folderele care urmează să fie transferate între ele. Odată ce dispozitivele sunt conectate prin intermediul porturilor USB, programul de transfer inclus vă va ghida prin procesul de migrare a fișierelor și a setărilor.

Dacă ambele PC-uri au conexiuni USB 3.0, transmiterea datelor va fi mult mai rapidă; atunci când începeți procedura de migrare a fișierelor, țineți cont de acest lucru.

ProContra
Viteză - Deoarece unitățile USB nu au nevoie de o conexiune la internet, acestea au viteze de transfer rezonabil de rapide. Pe de altă parte, viteza este influențată de mai mulți parametri, inclusiv versiunea USB, busul hardware și dispozitivul de control USB.Dificil de extins - Imediat ce conexiunea crossover este conectată de la un calculator la altul, conectarea la orice alt calculator devine dificilă fără a adăuga mai multe adaptoare de rețea.
Capacitate - Inițial, unitățile USB nu ofereau o gamă largă de capacități de stocare. Până de curând, erau disponibile dispozitive USB cu o capacitate de până la 2TB. Ca urmare, utilizatorii sunt scutiți de a transporta hardware suplimentar în cazurile cu o capacitate de stocare uriașă.Nu este de încredere - Calculatoarele conectate în acest mod sunt clasificate automat ca având o conexiune "publică". Conexiunile publice dezactivează în mod implicit descoperirea rețelei, partajarea fișierelor și a imprimantelor. Împărtășirea acestor resurse devine mai laborioasă decât dacă calculatoarele ar fi fost conectate prin intermediul unui comutator, deoarece trebuie să reactivați manual aceste funcții în setările fiecărui calculator.
Dimensiuni fizice - Unitățile flash USB sunt compacte și ușoare, ceea ce le face foarte portabile. Se potrivesc bine în buzunare și rucsacuri. Este înlocuitorul ideal pentru hard disk-uri și tablete care necesită mult spațiu.
Transferați fișiere de la PC la PC folosind wifi

4. Partajarea fișierelor prin Wi-Fi

Majoritatea sistemelor de operare populare au o opțiune pentru configurarea unei rețele casnice. Aceasta permite dispozitivelor conectate la același router (prin Ethernet sau Wi-Fi) să se identifice automat între ele.

Astfel, în timpul transferului de date între calculatoare, nu este nevoie să stabiliți de fiecare dată o nouă conexiune; conexiunea este întotdeauna activă atâta timp cât ambele mașini sunt pornite.

ProContra
Nu este nevoie de hardware extern pentru unitatea de memorie USB - De obicei, atunci când dorim să transferăm date între PC-uri, căutăm o unitate flash USB sau un hard disk USB. Transferul de fișiere prin Wi-Fi elimină necesitatea unui dispozitiv suplimentar pentru a transmite date între două PC-uri. Tot ceea ce este necesar este o conexiune Wi-Fi funcțională.Probleme cu lățimea de bandă necesară - Partajarea fișierelor are nevoie de o lățime de bandă adecvată pentru a asigura accesul rapid și ușor la date. Accesarea fișierelor ar putea fi un proces care necesită mult timp dacă nu dispuneți de viteza corespunzătoare.
Transfer rapid de fișiere - Partajarea fișierelor prin Wi-Fi permite transferuri de fișiere mai rapide între PC-uri. Atunci când Wi-Fi leagă două calculatoare, lățimea de bandă disponibilă pentru transferurile de fișiere crește semnificativ. În plus, timpul necesar pentru a copia datele de pe un PC pe o unitate externă și pentru a le transfera pe un alt PC este redus. Fișierele sunt transferate instantaneu de la un PC la altul prin Wi-Fi, reducând la jumătate timpul necesar.Accesul public - Atunci când sunt schimbate fișiere, crește șansa unui angajat sau a unui hacker extern de a împărtăși datele firmei într-un forum public online. Malware-ul, ransomware-ul și virușii au mai multe șanse să atace fișierele partajate. De exemplu, virusul poate infecta o stație de lucru care este utilizată pentru a vizualiza datele și apoi se poate încărca pe serverul dumneavoastră sau pe cealaltă stație de lucru care deține conținutul.
Transfer securizat de date - Utilizarea Wi-Fi pentru transferul de date vă protejează de pericolele potențiale. Utilizarea unei unități flash sau a unei unități de memorie ar putea fi în detrimentul performanței computerului dumneavoastră, deoarece acestea pot include viruși sau alte programe malware. Utilizând Wi-Fi pentru a partaja fișierul dorit, evitați acest pericol.
transfer de fișiere de la un computer la altul cu ajutorul unui cablu LAN

5. Transferul fișierelor de la PC la PC prin LAN

Cablurile LAN sunt unul dintre cele mai vechi care conectează două calculatoare prin intermediul porturilor Ethernet pentru a transfera date. Un cablu LAN permite transferuri de date mai rapide și este compatibil cu toate versiunile de Windows.

Cablul LAN evită necesitatea de a conecta și deconecta unitatea Pen Drive atunci când doriți să transferați un fișier (fișiere). În plus, nu depindeți de Wi-Fi. Indiferent de tipul de date pe care doriți să le trimiteți, cablul LAN oferă cea mai rapidă rată de transfer posibilă, iar utilizarea Wi-Fi nu necesită cunoștințe tehnice avansate în configurarea rețelei.

ProContra
Comunicare facilitată - Cu ajutorul unei rețele LAN, utilizatorii pot partaja cu ușurință mesaje și date. Deoarece datele sunt stocate pe server, ele pot fi vizualizate de către utilizatorii LAN. Fiecare utilizator LAN poate face acest lucru cu alți utilizatori ai rețelei. Prin urmare, acest lucru economisește timp și asigură că comunicările sunt trimise către destinatarii corespunzători.Costul implementării - Deși rețelele LAN economisesc bani prin partajarea resurselor, costul inițial de înființare a rețelei este destul de ridicat. Acest lucru se datorează în principal cererii de software specializat pentru a crea un server. În plus, pentru configurarea inițială trebuie achiziționate echipamente fizice precum routere, hub-uri, switch-uri și cabluri.
Centralizarea datelor - Existența unei rețele de calculatoare permite ca toate informațiile să fie stocate într-o locație centrală și să fie accesibile mai multor utilizatori. Acest lucru permite membrilor aceleiași echipe să acceseze toate resursele necesare pentru a-și îndeplini sarcinile.Încălcări ale politicilor - Deoarece toate datele asociate calculatoarelor conectate sunt păstrate pe un singur server, persoanele neautorizate pot examina istoricul browserului și descărcările asociate tuturor mașinilor conectate.
Aplicații de transfer de fișiere Filemail

6. Furnizori de servicii bazate pe cloud

Este posibil să transmiteți și să descărcați fișiere utilizând diverse servicii de stocare în cloud, precum Google Drive sau OneDrive. Ce face ca stocarea în cloud să fie atât de avantajoasă pentru transferul de fișiere? Deoarece aceste servicii bazate pe cloud vă permit să descărcați și să transmiteți fișiere de aproape orice dimensiune, în funcție de spațiul de stocare disponibil. În plus, puteți încărca fișiere mai mari utilizând aplicații online.

Dacă lucrați în calitate de profesionist, aproape sigur vi se va cere să transferați fișiere către persoane și organizații situate în întreaga lume. Filemail vă este util în această situație. Nu există pregătiri dificile, nu există coduri QR de citit și nu există obstacole de trecut. Trimiterea unui fișier este la fel de simplă ca și trimiterea unui mesaj de e-mail.

Aplicația Filemail vă permite să trimiteți fișiere uriașe, de orice dimensiune, la orice adresă de e-mail, folosind o interfață simplă de glisare și fixare. De asemenea, puteți încărca fișiere la un URL privat pentru a le partaja cu alții. Transferurile sunt îmbunătățite de protocolul UDP Filemail, ceea ce îl face să fie cea mai rapidă și mai fiabilă metodă de trimitere a fișierelor uriașe pe internet.

ProContra
Costuri - Stocarea fizică ar putea fi prea costisitoare. Stocarea în cloud, care nu are nevoie de hardware, este mult mai ieftină per GB decât unitățile externe.Conexiune la internet - Stocarea în cloud necesită o conexiune la internet. Dacă sunteți conectat la o rețea leneșă, accesarea spațiului de stocare poate fi dificilă. Nu veți putea să vă vizualizați fișierele dacă nu sunteți conectat la internet.
Accesibilitate - Prin stocarea fișierelor dvs. în cloud, le puteți accesa din orice locație cu o conexiune la internet.Costuri - Încărcarea și descărcarea fișierelor din cloud implică costuri suplimentare. Aceste taxe se pot acumula rapid dacă accesați des multe fișiere.
Recuperare - Vă puteți accesa datele din cloud în cazul unei defecțiuni a unui hard disk sau al altor probleme hardware. Este o opțiune de rezervă pentru discurile dure fizice utilizate pentru stocarea locală.Confidențialitate - Atunci când utilizați un furnizor de servicii cloud, datele dvs. nu mai sunt stocate fizic pe computerul dvs. Prin urmare, cine este responsabil pentru securitatea datelor? Aceasta este o zonă gri care este în curs de clarificare.
Sincronizarea și actualizarea dispozitivelor dumneavoastră - Atunci când utilizați stocarea în cloud, orice modificare pe care o faceți unui fișier este sincronizată și actualizată automat pe toate dispozitivele de pe care accesați cloud-ul.

Deci, ce opțiune este cea mai bună pentru dumneavoastră?

Deși achiziționarea unui computer nou este interesantă, nu este la fel de interesant să vă dați seama că toate informațiile dvs. se află încă pe cel vechi! La urma urmei, modul de partajare a fișierelor de la un PC la altul este esențial pentru orice proprietar de computer.

În prezent, există numeroase opțiuni disponibile pentru a transfera datele, aplicațiile și setările de pe vechiul computer pe noul computer. Vă puteți accesa datele de pe orice dispozitiv, de oriunde, indiferent dacă folosiți o unitate flash de modă veche sau un software de ultimă generație.

Transferați fișiere de orice dimensiune
Destinatarii, descărcările și lățimea de bandă nelimitate
Verificați planurile noastre plătite

Consultați mai multe articole despre partajarea fișierelor între dispozitive