Transferurile de fișiere sunt elementele de bază ale internetului. În fiecare minut din fiecare zi, utilizatorii internetului descarcă fișiere și le distribuie în întreaga lume virtuală. Protocolul de transfer de fișiere (FTP) există de mai bine de patru decenii și, de-a lungul acestui timp, a cunoscut îmbunătățiri substanțiale în ceea ce privește standardele de criptare și funcțiile de transfer de fișiere.
FTP datează încă din primele zile ale rețelelor, precedând chiar și nașterea rețelelor contemporane Internet Protocol (IP) bazate pe TCP la începutul anilor 1980 (Transmission Control Protocol).

Ce este protocolul de transfer de fișiere (FTP)?

Cum funcționează FTP?

La ce se folosește FTP?
Clienți FTP

Probleme de securitate FTP
FTP datează de pe vremea când securitatea cibernetică nu era decât un subiect speculativ. Acest lucru înseamnă că transferurile FTP nu sunt securizate, ceea ce face ca interceptarea datelor să fie destul de simplă pentru orice persoană capabilă să adulmece pachetele.
Dacă hackerii pot intercepta un transfer FTP, nu vor fi împiedicați de criptare să acceseze sau să modifice conținutul. Chiar dacă utilizați stocarea în cloud prin FTP, datele pot fi interceptate și abuzate dacă sistemul furnizorului de servicii este piratat.

Dezavantajele FTP
Provocarea utilizării
Nu toți furnizorii sunt egali
Criptarea nu este un lucru de la sine înțeles
FTP poate fi atacat
Conformitatea este o problemă
Monitorizarea activității este dificilă

Avantajele FTP
Mai multe directoare de fișiere pot fi transferate concomitent
Nu pierdeți niciodată urma progresului transferului de fișiere

Filemail: Alternativa viabilă la FTP
Cu toate acestea, există, de asemenea, alternative viabile care depășesc provocările ridicate de FTP și aduc funcționalități și avantaje suplimentare. Filemail este o platformă web care permite trimiterea și primirea de fișiere uriașe, de orice dimensiune, folosind o varietate de aplicații și servicii.
Este un serviciu gratuit care este disponibil pentru oricine. Principiul fundamental este simplu: alegeți un fișier, completați adresa de e-mail a destinatarului și faceți clic pe "trimite". Destinatarul primește un link către fișierul dvs. și îl descarcă.
Două seturi de firewall-uri vă protejează serverele, iar accesul la date este menținut direct prin intermediul accesului Windows. Pe disc, numele fișierelor sunt criptate, iar volumul mare de date de pe servere face ca recuperarea și decriptarea datelor de pe hard disk-uri să fie practic dificilă.