Limit veľkosti prílohy v službe Gmail a ako zdieľať súbory, ktoré ho obchádzajú

Ace22. januára 2024
používanie služby gmail na odosielanie veľkých súborov prostredníctvom e-mailu

Gmail je obľúbená e-mailová služba spoločnosti Google. Od svojho spustenia v roku 2004 sa stala jednou z najčastejšie používaných e-mailových služieb na celom svete.

Vďaka jednoduchému používateľskému rozhraniu je Gmail skvelou voľbou pre nových používateľov e-mailu, čo vysvetľuje jeho popularitu. V skutočnosti má služba Gmail od konca roka 2021 neuveriteľných 1,8 miliardy aktívnych používateľov na celom svete.

Jednou z funkcií, ktorá by potenciálne mohla brániť jeho širokému používaniu, je však obmedzenie príloh e-mailov, ktoré možno prostredníctvom neho odosielať a prijímať. Obmedzenie veľkosti príloh v službe Gmail na súbory, ktoré možno odosielať alebo prijímať prostredníctvom jej serverov, sa môže ukázať ako problematické pri zdieľaní veľkých súborov.

Toto obmedzenie môže predstavovať problém a brániť zdieľaniu veľkých súborov, ako sú tabuľky, prezentácie, hudobné skladby a videá. Našťastie existujú metódy, ktoré môžu tento limit obísť.

V tomto príspevku na blogu sa pozrieme na to, ako môžete tento limit veľkosti obísť a posielať veľké e-maily s veľkými prílohami prostredníctvom služby Gmail. Poďme sa do toho ponoriť!

Odosielanie súborov do 5 GB zadarmo
Nevyžaduje sa registrácia
Zdieľanie súborov teraz

Prečo majú e-maily obmedzenú veľkosť?

Existujú hlavne dva dôvody, prečo má Gmail toto obmedzenie veľkosti súborov.

Prvým dôvodom je zabezpečiť, aby odosielanie alebo sťahovanie súborov netrvalo príliš dlho. Ak si uvedomíme, že odoslanie 1 MB súboru trvá približne 14 sekúnd, odosielanie veľkých súborov prostredníctvom e-mailov by mohlo zabrať veľa času, a preto má Gmail toto obmedzenie.

Služba Gmail má toto obmedzenie veľkosti aj preto, že väčšie súbory môžu obsahovať vírusy alebo škodlivý softvér, ktoré by mohli infikovať váš počítač, ak ich stiahnete. Vzhľadom na tieto riziká Gmail obmedzuje odosielanie a prijímanie veľkých súborov, aby zabezpečil bezpečnosť svojich používateľov. Existujú však spôsoby, ako tento limit veľkosti obísť.

obmedzenia veľkosti súborov

Veľkosť prílohy e-mailu u najlepších poskytovateľov e-mailu

Najlepší poskytovatelia bezplatnej elektronickej pošty, ako sú Gmail, Yahoo, Outlook a ďalší, majú limit veľkosti súborov, ktoré možno odosielať alebo prijímať prostredníctvom ich serverov. Pozrime sa, ako sa rôzni poskytovatelia služieb vyrovnajú službe Gmail, pokiaľ ide o veľkosť súborov.

Poskytovateľ e-mailu

Limit veľkosti prílohy súboru (MB)

Outlook.com / Hotmail.com34
Gmail.com25
ProtonMail.com25
Yahoo.com25
AOL.com25
Mail.com30

Ako môžete vidieť v zozname, takmer všetci špičkoví poskytovatelia e-mailových služieb stanovili pre prílohy spoločnú veľkosť 25 MB. Je to preto, že ich servery sú nakonfigurované na spracovanie takýchto veľkých súborov a chcú zachovať konzistentnosť.

Služba Gmail má však jeden z najnižších limitov, pokiaľ ide o prílohy e-mailov. To je dôvod, prečo môžete mať problémy s odosielaním veľkých súborov prostredníctvom služby Gmail. Neklesajte však na duchu, pretože existujú spôsoby, ako posielať veľké e-maily prostredníctvom služby Gmail.

obísť limit veľkosti prílohy v službe gmail

Ako obísť obmedzenie veľkosti súborov v službe Gmail

Existuje mnoho rôznych spôsobov, ako odosielať veľké e-maily prostredníctvom služby Gmail. Musíte len vedieť, ako to správne obísť. Pozrime sa na niektoré z metód, ktoré môžete použiť na odosielanie veľkých súborov prostredníctvom služby Gmail.

komprimovať a zmenšiť veľkosť súboru

1. Komprimujte svoje súbory

Komprimovanie súborov s cieľom obísť limit veľkosti služby Gmail je jednou z najjednoduchších metód. Stačí, ak svoj súbor skomprimujete do formátu ZIP alebo RAR, aby ste ho mohli poslať svojmu kontaktu v službe Gmail. Keď súbor dostane, stačí ho pred otvorením rozbaliť. Je to naozaj také jednoduché.

Ak chcete súbor zazipovať, stačí kliknúť pravým tlačidlom myši na súbor a vybrať možnosť "Poslať do" > "Komprimovaný (zazipovaný) priečinok". Bude trvať niekoľko sekúnd, kým sa súbor skomprimuje, a môžete ho poslať naprieč svojmu kontaktu v službe Gmail. Keď ho dostane, stačí, aby na súbor klikol pravým tlačidlom myši a vybral možnosť "Rozbaliť všetko".

používať rozdeľovače súborov

2. Rozdeľovače súborov

Na obídenie obmedzenia veľkosti v službe Gmail môžete použiť aj rozdeľovače súborov. Rozdeľovače súborov sú aplikácie, ktoré vám umožňujú rozdeliť súbory na menšie časti a odoslať ich v samostatných e-mailoch.

Napríklad súbor s veľkosťou 25 MB môžete rozdeliť na 5 častí po 5 MB a odoslať ho v 5 samostatných e-mailoch. Tým sa zabezpečí, že sa súbor dostane k príjemcovi bez akýchkoľvek problémov.

Na internete je k dispozícii mnoho rôznych rozdeľovačov súborov, ale kľúčové je nájsť ten, ktorý vám bude najlepšie vyhovovať. Pri výbere rozdeľovača súborov je potrebné zvážiť niekoľko vecí:

1. Podporované formáty súborov

Musíte sa uistiť, že rozdeľovač súborov podporuje váš formát súboru. Mal by si tiež poradiť s veľkými súbormi, ako sú videá a obrázky.

2. Viaceré e-maily

Mali by ste hľadať rozdeľovač súborov, ktorý vám umožní rýchlo rozdeliť a odoslať veľké súbory do viacerých e-mailov. Takto sa pri odosielaní veľkých súborov prostredníctvom služby Gmail nestretnete so žiadnymi problémami.

3. Jednoduchosť používania

Celý zmysel používania rozdeľovača súborov spočíva v tom, aby bol proces rýchly a jednoduchý. Preto by ste mali hľadať rozdeľovač súborov, ktorý umožňuje jednoduché rozdelenie súborov do viacerých e-mailov. Môžete tiež hľadať bezplatný rozdeľovač súborov, ktorý môžete používať bez toho, aby ste museli platiť akékoľvek poplatky.

cloudové úložisko

3. Možnosti ukladania v cloude

Možnosti ukladania v cloude sa rýchlo stali preferovanou voľbou používateľov, ktorí chcú zdieľať veľké súbory. Pomocou služieb cloudového úložiska, ako sú napríklad Disk Google a Dropbox, môžete nahrať súbor a poslať odkaz príjemcovi. Ten si potom môže súbor stiahnuť zo svojho príslušného konta cloudového úložiska.

OneDrive

OneDrive je jednou z najobľúbenejších služieb cloudového úložiska. OneDrive umožňuje ukladať, zdieľať a synchronizovať pracovné alebo školské súbory na jednom mieste. Svoje dokumenty môžete ukladať do služby OneDrive a pristupovať k nim z akéhokoľvek zariadenia. Súbory v službe OneDrive môžete zdieľať s ostatnými bez ohľadu na to, kde sa nachádzajú.

Disk Google

Disk Google ako jedna z najpopulárnejších služieb spoločnosti Google umožňuje ukladať a zdieľať súbory vo všetkých zariadeniach. Môžete vytvárať, odosielať a upravovať súbory v cloude a dokonca spolupracovať s ostatnými pri práci na jednom súbore. Na vytvorenie súboru si môžete vybrať z aplikácií Google Dokumenty, Tabuľky, Prezentácie a Formuláre.

Dropbox

Dropbox umožňuje ukladať a zdieľať súbory vrátane fotografií. Môžete definovať, kto uvidí jednotlivé súbory alebo priečinky, a pomocou hesla ich udržať v súkromí. Dropbox vám pomôže chrániť váš obsah. Pri používaní týchto možností sa nemusíte obávať veľkosti súboru, pretože sú navrhnuté na spracovanie veľkých súborov.

cloud computing

4. Služba prenosu súborov v cloude

Ak chcete zdieľať veľké súbory so svojimi obchodnými partnermi, priateľmi alebo rodinnými príslušníkmi, môže byť skvelým nápadom použitie cloudových služieb prenosu súborov. Ide o služby, ktoré vám poskytujú veľké množstvo úložného priestoru v cloude na zdieľanie súborov s ostatnými používateľmi na celom svete.

Cloudové služby prenosu súborov fungujú rovnako ako cloudové úložné služby. Máte k nim prístup z akéhokoľvek zariadenia a sú užitočné najmä vtedy, keď ste na cestách. K dispozícii je mnoho rôznych služieb, takže nájsť tú, ktorá najlepšie vyhovuje vašim požiadavkám, môže byť trochu náročné.

Tu je niekoľko vecí, ktoré je potrebné zvážiť pri výbere cloudovej služby na prenos súborov:

1. Limit veľkosti súboru

Uistite sa, že služba na prenos súborov, ktorú ste si vybrali, podporuje všetky vaše súbory a neobmedzuje ich veľkosť. Pred použitím služby na prenos súborov je tiež dobré otestovať ju na vaše súbory, pretože niektoré z týchto služieb môžu spôsobovať problémy.

2. Podpora formátu súborov

Musíte sa uistiť, že služba na prenos súborov, ktorú ste si vybrali, podporuje všetky vaše formáty súborov. Mala by si tiež poradiť s veľkými súbormi, ako sú videá a obrázky.

3. Podporované kanály

Mali by ste sa uistiť, že služba na prenos súborov, ktorú si vyberiete, podporuje komunikačné kanály, ktoré používate, napríklad e-mail a sociálne médiá.

4. Funkcie zabezpečenia a ochrany osobných údajov

Mali by ste hľadať službu na prenos súborov, ktorá umožňuje posielať bezpečné súbory, ponúka šifrovanie od konca do konca a zabraňuje tretím stranám zachytiť vaše súbory.

5. Ceny

Pred výberom služby prenosu súborov by ste mali zvážiť jej cenové plány. Za službu prenosu súborov nemusíte platiť, ale je dôležité pozrieť sa na jej cenovú štruktúru.

Aplikácia na zdieľanie súborov Filemail

Filemail

Filemail je jednou z najživotaschopnejších možností, ktorá vám umožní jednoducho a rýchlo posielať veľké súbory komukoľvek prostredníctvom e-mailu. Služba Filemail je úplne bezplatná a umožňuje posielať ľubovoľný počet súborov.

Bezplatná verzia služby Filemail má obmedzenie 5 GB, ale má aj platené možnosti, ktoré vám umožnia posielať súbory neobmedzenej veľkosti. Podporujú každý jeden formát. Ak hľadáte spôsob, ako posielať veľké súbory bez obáv o úložný priestor, určite si službu Filemail pozrite.

Záver

Obchádzanie limitu veľkosti prílohy v službe Gmail môže byť naozaj nepríjemné, keď sa snažíte niekomu poslať súbor, ktorý je väčší ako táto veľkosť. Dobrou správou je, že vždy máte možnosti v závislosti od toho, čo sa snažíte odoslať.

Ak sú vaše súbory príliš veľké na Gmail, ale príliš malé na OneDrive, Dropbox, Disk Google alebo akúkoľvek inú službu na zdieľanie súborov, ktorú používate, Filemail je jednou z najlepších možností.

Služba Filemail umožňuje jednoducho a rýchlo odosielať veľké súbory prostredníctvom e-mailu bez ohľadu na formát, v ktorom sa súbor nachádza. Dúfame, že vám tento článok pomohol naučiť sa, ako obísť obmedzenie veľkosti súborov v službe Gmail a ako ho v prípade potreby obísť. Ďakujeme za prečítanie!

Prekonanie limitov veľkosti príloh v službe Gmail
Bez plytvania časom pomocou rozdeľovačov a kompresorov
Pozrite si naše platené plány

Pozrite si ďalšie články o odosielaní veľkých súborov e-mailom