Storleksgräns för bilagor i Gmail och hur man delar filer som kringgår den

Ace22 januari 2024
använda gmail för att skicka stora filer via e-post

Gmail är en populär e-posttjänst från Google. Sedan lanseringen 2004 har den blivit en av de mest använda e-posttjänsterna i världen.

Gmails lättanvända gränssnitt gör det till ett utmärkt alternativ för nya e-postanvändare, vilket förklarar dess popularitet. Faktum är att Gmail har hela 1,8 miljarder aktiva användare i världen i slutet av 2021.

Men en av de funktioner som potentiellt kan hindra dess utbredda användning är begränsningen av e-postbilagor som kan skickas och tas emot via den. Gmails storleksgräns för bifogade filer som kan skickas eller tas emot via dess servrar kan vara problematisk vid delning av stora filer.

Denna begränsning kan vara ett problem och hindra delning av stora filer som kalkylblad, presentationer, musikspår och videor. Som tur är finns det metoder som kan kringgå begränsningen.

I det här blogginlägget ska vi ta en titt på hur du kan kringgå denna storleksgräns för att skicka stora e-postmeddelanden med stora bilagor via Gmail. Låt oss dyka in!

Skicka filer upp till 5 GB gratis
Ingen registrering krävs
Dela filer nu

Varför har e-postmeddelanden storleksbegränsningar?

Det finns huvudsakligen två anledningar till att Gmail har denna begränsning av filstorlekar.

Det första skälet är att se till att filer inte tar för lång tid att ladda upp eller ladda ner. Med tanke på att det tar ungefär 14 sekunder för en 1 MB-fil att laddas upp, kan det ta mycket tid att skicka stora filer via e-post, vilket är anledningen till att Gmail har denna begränsning.

Gmail har också denna storleksbegränsning eftersom större filer kan innehålla virus eller skadlig kod som kan infektera din dator om du laddar ner dem. Med dessa risker i åtanke begränsar Gmail sändning och mottagning av stora filer för att se till att dess användare är säkra. Det finns dock sätt att kringgå denna storleksbegränsning.

gränser för filstorlek

Storlek på e-postbilagor hos de bästa e-postleverantörerna

De bästa gratis e-postleverantörerna som Gmail, Yahoo, Outlook och andra har en gräns för filstorlekar som kan skickas eller tas emot via deras servrar. Låt oss ta en titt på hur olika tjänsteleverantörer staplar mot Gmail när det gäller filstorlekar.

E-postleverantör

Storleksgräns för filbilagor (MB)

Outlook.com / Hotmail.com34
Gmail.com25
ProtonMail.com25
Yahoo.com25
AOL.com25
Mail.com30

Som du kan se i listan finns det en gemensam storlek på 25 MB som nästan alla stora e-postleverantörer har infört för bilagor. Detta beror på att de har sina servrar konfigurerade för att hantera så stora filer och de vill hålla saker konsekventa.

Gmail har dock en av de lägsta gränserna när det gäller e-postbilagor. Detta är anledningen till att du kan ha problem med att skicka stora filer via Gmail. Men tappa inte modet, eftersom det finns sätt att skicka stora e-postmeddelanden via Gmail.

kringgå gmail-bilagans storleksgräns

Hur man kringgår Gmails filstorleksgräns

Det finns många olika sätt att skicka stora e-postmeddelanden via Gmail. Du behöver bara veta rätt lösning. Låt oss ta en titt på några av de metoder som du kan använda för att skicka stora filer via Gmail.

komprimera och minska filstorleken

1. Komprimera dina filer

Att komprimera dina filer för att kringgå Gmails storleksgräns är en av de enklaste metoderna. Du behöver bara komprimera din fil till ett ZIP- eller RAR-format så att du kan skicka den till din Gmail-kontakt. När de får filen är allt de behöver göra att extrahera den innan de öppnar den. Det är verkligen så enkelt som det är.

Allt du behöver göra för att zippa din fil är att högerklicka på filen och välja alternativet "Skicka till" > "Komprimerad (zippad) mapp." Det tar några sekunder för filen att komprimeras och du kan skicka den till din Gmail-kontakt. När de har fått den är allt de behöver göra att högerklicka på filen och välja alternativet "Extrahera allt".

Använd fildelare

2. Fildelare

Du kan också använda fildelare för att kringgå storleksgränsen för Gmail. Fildelare är program som låter dig dela upp dina filer i mindre bitar och skicka dem i separata e-postmeddelanden.

Du kan t.ex. dela upp en fil på 25 MB i 5 delar på 5 MB vardera och skicka den i 5 separata e-postmeddelanden. Detta säkerställer att filen når din avsedda mottagare utan några problem.

Det finns många olika fildelare tillgängliga online, men det är viktigt att hitta den som fungerar bäst för dig. Några saker att tänka på när du väljer en fildelare är:

1. Filformat som stöds

Du måste se till att fildelaren stöder ditt filformat. Den bör också kunna hantera stora filer, t.ex. videor och bilder.

2. Flera e-postmeddelanden

Du bör leta efter en fildelare som gör att du snabbt kan separera och skicka dina stora filer till flera e-postmeddelanden. På så sätt kommer du inte att stöta på några problem när du skickar stora filer via Gmail.

3. Enkel att använda

Hela poängen med att använda en fildelare är att göra processen snabb och enkel. Så du bör leta efter en fildelare som gör det enkelt att separera dina filer i flera e-postmeddelanden. Du kan också leta efter en gratis fildelare som du kan använda utan att behöva betala några avgifter.

molnlagring

3. Alternativ för molnlagring

Molnlagringsalternativ har snabbt blivit det föredragna valet för användare som vill dela stora filer. Med molnlagringstjänster som Google Drive och Dropbox kan du ladda upp din fil och skicka en länk till din mottagare. De kan sedan ladda ner filen från sina respektive molnlagringskonton.

OneDrive

OneDrive är en av de mest populära molnlagringstjänsterna där ute. Med OneDrive kan du lagra, dela och synkronisera dina arbets- eller skolfiler på ett ställe. Du kan spara dina dokument i OneDrive och komma åt dem från vilken enhet som helst. Du kan dela filer i OneDrive med andra, oavsett var de befinner sig.

Google Drive

Google Drive är en av Googles mest populära tjänster och gör att du kan lagra och dela dina filer på alla dina enheter. Du kan skapa, ladda upp och redigera dina filer i molnet och till och med samarbeta med andra för att arbeta på en enda fil. Du kan välja mellan Google Dokument, Kalkylark, Presentationer och Formulär för att skapa din fil.

Dropbox

Med Dropbox kan du lagra och dela dina filer, inklusive foton. Du kan definiera vem som ser varje fil eller mapp och hålla dem privata med ett lösenord. Dropbox kan hjälpa dig att skydda ditt innehåll. Du behöver inte oroa dig för filstorleken när du använder dessa alternativ, eftersom de är utformade för att hantera stora filer.

molntjänster

4. Molnbaserad filöverföringstjänst

Om du vill dela stora filer med dina affärspartners, vänner eller familjemedlemmar kan det vara en bra idé att använda molnbaserade filöverföringstjänster. Det är tjänster som ger dig en stor mängd molnlagringsutrymme för att dela dina filer med andra användare över hela världen.

Molnbaserade filöverföringstjänster fungerar precis som molnlagringstjänster. Du kan komma åt dem från vilken enhet som helst och de är särskilt användbara när du är på språng. Det finns många olika tjänster tillgängliga, så att hitta den som bäst passar dina krav kan vara lite utmanande.

Här är några saker du bör tänka på när du väljer en molnbaserad filöverföringstjänst:

1. Begränsning av filstorlek

Se till att den filöverföringstjänst du väljer stöder alla dina filer och inte begränsar storleken på dina filer. Det är också en bra idé att testa filöverföringstjänsten innan du använder den för dina filer, eftersom vissa av dessa tjänster kan orsaka problem.

2. Stöd för filformat

Du måste se till att den filöverföringstjänst du väljer stöder alla dina filformat. Den bör också kunna hantera stora filer, t.ex. videor och bilder.

3. Kanaler som stöds

Du bör se till att den filöverföringstjänst du väljer stöder de kommunikationskanaler du använder, t.ex. e-post och sociala medier.

4. Funktioner för säkerhet och integritet

Du bör leta efter en filöverföringstjänst som låter dig skicka säkra filer, erbjuder end-to-end-kryptering och förhindrar tredje part från att fånga upp dina filer.

5. Prissättning

Innan du väljer en filöverföringstjänst bör du överväga dess prissättningsplaner. Du behöver inte betala för filöverföringstjänsten, men det är viktigt att titta på dess prisstruktur.

Filemail app för fildelning

Filemail

Filemail är ett av de mest användbara alternativen där ute som låter dig skicka stora filer till vem som helst via e-post enkelt och snabbt. Filemail är helt gratis och låter dig skicka så många filer som du vill.

Gratisversionen av Filemail har en begränsning på 5 GB, men de har också betalalternativ som gör att du kan skicka obegränsad filstorlek. De stöder varje enskilt format. Se till att du kollar in Filemail om du letar efter ett sätt att skicka stora filer utan att oroa dig för lagringsutrymme.

Slutsats

Att kringgå Gmail-bilagans storleksgräns kan vara en riktig smärta när du försöker skicka någon en fil som är större än den storleken. Den goda nyheten är att du alltid har alternativ, beroende på vad det är du försöker skicka.

Om dina filer är för stora för Gmail men för små för OneDrive, Dropbox, Google Drive eller någon annan fildelningstjänst du använder, är Filemail ett av de bästa alternativen där ute.

Med Filemail kan du enkelt och snabbt skicka stora filer via e-post, oavsett vilket format filen har. Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig hur du kan kringgå Gmails filstorleksgräns och arbeta runt den när det behövs. Tack för att du läste!

Kom förbi storleksgränserna för bilagor i Gmail
Utan att slösa tid på att använda klyvmaskiner och kompressorer
Kolla in våra betalda planer

Läs fler artiklar om att skicka stora filer via e-post