Hur man skickar stora filer via Outlook

Ace23 januari 2024
hur man skickar stora filer via Outlook

Har du ofta att göra med stora filer? Då är det mycket troligt att du har stött på problem med att överföra dem via e-post. Att försöka lista ut hur man skickar stora filer via Outlook, och andra e-postklienter, kommer att sluka timmar av din tid.

Stora filer kan vara svåra att överföra om du inte har de nödvändiga verktygen. Det gäller oavsett om du ska skicka en reklamfilm till en kund eller ett stort dataset till en teammedlem. Men det behöver inte vara ett stort hinder, eftersom det finns en mängd olika metoder för att skicka stora e-postbilagor via e-post.

Skicka filer upp till 5 GB gratis
Ingen registrering krävs
Överför filer nu
Begränsning av filstorlek i Outlook

Vad är Outlook's filstorleksgräns?

Har du någonsin försökt att skicka en fil till någon bara för att få veta att filen var för stor av deras e-postleverantör? Tyvärr är det ett vanligt och irriterande problem.

Storleken på bifogade filer begränsas ofta av e-postleverantörer och programvara. Om du försöker skicka stora filer via e-post i Outlook kan du få problem. Detta beror på att Outlook som standard har en filstorleksbegränsning på 100 MB.

Begränsning av filstorlek i Outlook

Problem när du använder Outlook för att skicka stora filer

Du kan vara förbryllad över varför du inte kan överföra stora filer från början. Att skicka stora filer via e-post kan leda till att servern saktar ner och tar upp för mycket utrymme i e-postleverantörens databas.

Med denna begränsning för filstorleken hindras datorn från att upprepade gånger försöka ladda upp mycket stora filer som överskrider uppladdningsgränserna för de flesta Internetleverantörer (ISP).

Standardgränsen för kombinerad filstorlek för e-postkonton på Internet, t.ex. Outlook, är 20 megabyte (MB), men standardgränsen för kombinerad filstorlek för Exchange-konton (företagsmejl) är 10 megabyte (MB) Alla försök att bifoga filer som är större än den maximala storleksbegränsningen kommer att resultera i ett felmeddelande.

Steg för steg-instruktioner för att skicka stora filer

Hur man skickar stora filer i Outlook steg för steg

Att skicka bilagor med Microsoft Outlook e-post är en enkel metod för att överföra filer till andra, oavsett om du skickar bilder, rapporter, eller andra dokument. Varje gång du väljer att bifoga en fil till ett e-postmeddelande, noterar Outlook de filer som du har arbetat med nyligen och föreslår dem till dig när du gör det.

Du kan bifoga filer från din dator, OneDrive eller andra lagringskonton till e-postmeddelanden och kalenderhändelser och dela dem med andra personer med hjälp av funktionen Bifoga fil. Du kan också lägga till bilder i dina e-postmeddelanden och kalenderhändelser.

Framöver kommer vi att utforska två alternativ som kan göra det möjligt för användare att skicka stora filer: OneDrive och Filemail.

Microsoft

1.Skicka stora filer via OneDrive

OneDrive representerar ett genomförbart alternativ för att skicka stora filer, vilket är ett populärt molnlagringsalternativ som erbjuds av Microsoft. Om du har ett kostnadsfritt Outlook-konto får du automatiskt 15 GB lagringsutrymme på din OneDrive.

Mer kapacitet kan erhållas genom att prenumerera på en plan, där maximalt 1 TB lagringsutrymme görs tillgängligt för dig. Användare av Outlook som behöver överföra stora filer kan använda OneDrive som ett bekvämt alternativ. Observera att du först måste spara din fil i OneDrive for Business innan du kan dela den med någon annan.

Det är möjligt att dela en fil med andra lagkamrater så länge de är inloggade på företagets Office 365-konto. De kommer då att kunna se dokumentet med hjälp av en länk som du kan ge dem.

Det är också värt att notera att eftersom du har delat objektet med någon i din organisation kommer det att visas i varje individs OneDrive under mappen Shared > Shared with me. Följaktligen kommer alla i organisationen att kunna komma åt filen från var den än dyker upp i Office 365-miljön, till exempel om någon söker efter den.

1. Gå till OneDrive-webbplatsen och logga in med din Microsoft-kontoinformation (eller ditt arbets- eller skolkonto).

2. Klicka på cirkeln i det övre högra hörnet på det objekt du vill dela för att öppna det i ett nytt fönster. När du har kommit in i OneDrive-gränssnittet kommer du att se alternativ för att ladda upp en ny fil eller mapp till ditt konto.

3. Välj alternativet för att ladda upp filer. Dela-knappen finns längst upp på varje sida på webbplatsen.

Även om du kan ladda upp en hel mapp med filer under dessa omständigheter, vill du förmodligen använda filfliken i det här fallet. En cykel av filuppladdningar kommer att påbörjas på OneDrive. Beroende på kvaliteten på din internetanslutning och filstorleken kan uppladdningsprocessen ta från några minuter upp till ett par timmar.

4. Välj om du vill att de personer som du delar filen med ska kunna ändra i den genom att klicka på pennsymbolen och välja Redigera eller Visa. De personer som har tillgång till filen eller mappen får ett e-postmeddelande med en länk till den. När du får information om att dokumentet har setts av den avsedda mottagaren får du en bekräftelse via e-post.

Om du vill tillåta att andra ska kunna ändra i filen efter att den har publicerats anger du om de får göra det. Ändra behörigheter och bestäm vad du vill göra med filen du just delat genom att klicka på knappen Ändra behörigheter. Det är möjligt att välja ett av två alternativ.

Filemail plattform för fildelning

Skicka stora filer via Outlook med hjälp av Filemail

Filemail är en av de snabbaste och mest bekväma metoderna för att skicka stora filer till andra. Filemail är en webbaserad plattform som innehåller ett antal applikationer och tjänster som gör det möjligt för användare att skicka och ta emot stora filer av alla storlekar från var som helst i världen. De användarvänliga apparna och den blixtsnabba molnarkitekturen gör det möjligt att transportera stora filer från vilken enhet som helst på rekordtid.

När du använder Outlook-tillägget Filemail kan du överföra stora filer direkt från Outlook 2013/2016/2019 med hjälp av Filemail. Bifoga filer på samma sätt som du normalt gör i Outlook och klicka sedan på Skicka. Bilagorna raderas från e-postmeddelandet och laddas istället upp till våra servrar, vilket resulterar i ett mindre och mer leveransdugligt e-postmeddelande för mottagaren.

De enda begränsningarna för Filemal som är kopplade till den kostnadsfria tjänsten utan krav på konto är att du får ladda upp ett obegränsat antal filer, men de får inte uppgå till mer än 5 GB i total storlek per uppladdningssession för att anses vara kostnadsfria. Under en 24-timmarsperiod får du göra två överföringar. Alla abonnemang ger dig obegränsade uppladdningssessioner, och du kan ladda upp filer av alla storlekar, oavsett hur stora de är.

Dessutom finns det inga nedladdningsbegränsningar att oroa sig för. Det är möjligt för dig att dela filer med andra, och för dessa andra att ladda ner dessa filer så många gånger de vill från din delade mapp.

Du har fullständig kontroll över hur du laddar upp filer till Filemail. Använd en webbläsare, en av Filemails skrivbordsapplikationer, iOS-applikation eller till och med Android-applikation.

1. Välj en fil eller mapp

Välj de filer du vill ladda upp från din dators hårddisk. Alternativt kan du bara dra och släppa dina filer. Du kan välja att ange e-postadressen till de personer som du vill dela filerna med.

2. Ladda upp dina filer

Vi börjar ladda upp filerna så snart du klickar på Skicka. Dina filer är säkra eftersom de skyddas av end-to-end-kryptering och ett säkert filhosting-system.

3. Personer laddar ner dina filer

När uppladdningen är klar lagrar Filemail dina data i molnet. De personer som du skickade e-post till i steg 1 kan ladda ner filerna. Du kan också distribuera en direktlänk till dina uppladdade filer till andra.

Dela filer av alla storlekar
Börja dela filer direkt från Outlook
Kolla in våra betalda planer

Kolla in fler artiklar om hur du skickar filer