1TB Veri Depolama Alanı Ne Kadar

Ace23 Ocak 2024
1tb veri depolama alanı ne kadar

Dijital cihazlarımızı internette gezinmek, müzik dinlemek, film ve video izlemek, sosyal medya aracılığıyla arkadaşlarımız ve ailemizle sohbet etmek ve arkadaşlarımızı ve ailemizi aramak gibi çeşitli faaliyetler için kullanıyoruz. Bilgisayarınızın veya akıllı telefonunuzun ne kadar veri tükettiğine şaşıracaksınız! Peki, bu cihazlar ve dolayısıyla siz ne kadar veri kullanıyorsunuz? Ne kadar veri depolayabiliyorlar?

Megabayt (MB), gigabayt (GB) ve terabayt (TB) gibi şeyler okuyacaksınız, ancak bunlar gerçek dünyada uygulanabilirlik açısından neye eşittir? 1TB veri depolama ne kadardır ve bununla gerçekten ne depolayabilirsiniz?

5 GB'a Kadar Ücretsiz Paylaşın
Kayıt Gerekmiyor
Büyük Dosyaları Şimdi Aktarın
bilgisayardaki veriler

Veri Birimlerinin Belirlenmesi

Bir bilgisayarın belleği, boyutuna veya süresine bakılmaksızın veri depolayabilen herhangi bir fiziksel cihaz olarak tanımlanır. Çoğu dosya binlerce bayttan oluştuğu için dosya boyutları genellikle kilobayt olarak ifade edilir.

Megabaytlar, milyonlarca bayt içeren fotoğraflar, filmler ve ses dosyaları gibi daha büyük dosyaları tanımlamak için kullanılır. Modern depolama cihazları bu dosyalardan yüzlercesini tutabildiğinden, depolama kapasitesi genellikle gigabayt ve hatta terabayt olarak tanımlanır.

Daha büyük ölçü birimleri genellikle birçok depolama cihazının veya büyük veri depolama ağlarının kapasitesini hesaplamak için tahsis edilir.

Bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda tutulabilecek maksimum dosya boyutu KB (kilobayt), MB (megabayt), GB (gigabayt) veya TB (terabayt) cinsinden belirtilir. Teknoloji ilerledikçe, mobil cihazların daha büyük dosyalarla başa çıkması gerekecek ve bu da veri depolama kapasitesini gelecekte kritik bir konu haline getirecektir.

1 Bayt = Sekiz adet 1 veya 0 olabilen 8 bit* tek bir baytta yer alır. Bu sekiz bitlik set, veri depolama sistemindeki en küçük düzenli birimi temsil eder.

1 Kilobyte (KB) = 1,024 bayt, kilo ön ekine ihtiyaç duymayan dosyalar word belgeleri, excel elektronik tabloları ve görüntülerin çoğu gibi sıkıcı dosyalardır.

1 Megabayt (MB) = 1024 KB. 1 MB genellikle müzik dinlemek ve kısa videolar için kullanılır. Eski disket bile bunlardan çok sayıda depolayabilir.

1 Gigabyte (GB) = 1,024 MB. Çoğu bilgisayar donanımı üreticisi kapasiteyi GB cinsinden ilan ettiğinden, GB hızla standart depolama kapasitesi birimi haline gelmektedir.

1 terabayt (TB) = 1,024 GB. Şu anda, normal bir sabit sürücünün boyutunu ölçmenin en yaygın yolu TB'dir.

multimedya

10GB Ne Kadar?

Ofcom'a göre, tipik bir tüketici her ay yaklaşık 2,9 GB veri tüketiyor ve bu rakam teknoloji ilerledikçe yıldan yıla artıyor. Bu da 10 GB'ın tipik bir akıllı telefon kullanıcısı için fazlasıyla yeterli olduğunu gösteriyor. Ancak bu büyük ölçüde telefonunuzu nasıl kullandığınıza bağlıdır. Örneğin, film izlemeyi ve çevrimiçi oyun oynamayı seviyorsanız, daha yüksek veri tahsisatlarını düşünmek isteyeceksiniz.

100 GB Ne Kadar?

Wi-Fi yerine öncelikle mobil veriye bağlıysanız, 100 GB gibi yüksek kapasiteli planları keşfetmek isteyebilirsiniz. Her ay 100 GB, erişmek için oldukça büyük bir veri parçasıdır. Genellikle, son adıma geçmeden mevcut olan sınırsız veri planına en yakın şey olarak kabul edilir.

1TB Veri Depolama Alanı Ne Kadar?

1,44 MB disket sürücüler döneminden bu yana veri depolama teknolojisi önemli ölçüde gelişmiştir. Bir terabaytlık depolama alanı (1.024 GB) genellikle dizüstü bilgisayarlarda, masaüstü bilgisayarlarda ve oyun konsollarında bulunur. Günümüzde, 1 TB depolama alanı yaklaşık 16 (64 GB) iPhone veya Samsung Galaxy akıllı telefona eşdeğerdir.

1 TB aynı zamanda dört (256 GB) Windows veya MacBook dizüstü bilgisayara eşdeğerdir ve sistem yazılımı bir miktar depolama alanı tüketir. Ayrıca, bireysel harici sabit disklerin kapasitesi genellikle 1 TB'den başlar ve 32 TB'ye kadar çıkar.

1 TB İnternet Verisini Nasıl Kullanabilirsiniz?

Bir ayda 1 TB veri kullanmak için yaklaşık 171 saat 4K video izlemeniz gerekir. Bu, bir ay boyunca her gün, günde 6 saat hızında 6 saat 4K video izlemeye eşdeğerdir. Veri kullanımı konusunda endişeleriniz varsa, bunu daha proaktif bir şekilde kontrol etmek için çaba göstermelisiniz.

1 TB size aşağıdaki bilgileri depolama seçeneği sunar:

  • Her gün 200 e-posta gönderme veya alma (bir ayda toplam 6.200 e-posta)
  • Günde 5 saat müzik dinlemek (bir ayda toplam 155 saat) ve başka şeyler yapmak
  • Günde 5 saat çevrimiçi gezinme (ayda toplam 155 saat)
  • Günde 10 saat HD video akışı (ayda toplam 310 saat)
  • 12 MP kamera ile çekilmiş 256 fotoğraf;
  • 250 film veya 500 saatlik yüksek çözünürlüklü video;
  • Genellikle Office dosyaları, PDF'ler ve sunumlar olarak tutulan 6,5 milyon belge sayfası - bu miktar 1.300 gerçek dosya dolabına eşdeğerdir!
Bulut depolama

Bulut Depolama ile tanışın

Bulut depolama, kullanıcıların şirket içi depolama sistemlerine erişim gerektirmeden uzaktan veri alışverişi yapabilmelerini ve verilere erişebilmelerini sağlar. Genel olarak bulut depolama, verileri uzaktan tutulabilecekleri, yönetilebilecekleri, yedeklenebilecekleri ve erişilebilecekleri uzak sunucularda tutar.

Bulut tabanlı veriler, uygun izinlerin mevcut olması koşuluyla herhangi bir cihazdan herhangi bir zamanda kullanılabilir. Erişim kolaylığına rağmen bulut tabanlı veri depolama son derece güvenlidir.

Verilerin depolama için tesis dışına aktarılması, veri depolama görevini üçüncü taraf bir bulut sağlayıcısının omuzlarına yükler. Hizmet sağlayıcı sunucuları ve ilgili altyapıyı barındırır, korur, yönetir ve muhafaza eder, böylece ihtiyaç duyduğunuz her an verilerinize erişebilmenizi sağlar.

Hizmet sağlayıcı bu hizmet için herhangi bir ücret talep etmez. Bulut depolama ile ilişkili çok sayıda fayda daha ayrıntılı olarak incelenmektedir.

Güvenlik

Bulut depolama sağlayıcıları, ekstra güvenlik seviyeleri ekleyerek hizmetlerinin güvenliğini artırır. İnternette kayıtlı bilgileri olan çok sayıda kişi karşısında, bulut depolama hizmetleri dosyalarınızın erişilmemesi gereken kişiler tarafından erişilmemesini sağlamak için büyük çaba sarf etmektedir.

Veriler internet üzerinden gönderildikten sonra şifreleme teknolojisi ile korunur. Bu, her zaman en yüksek güvenlik seviyelerinin korunmasını garanti eder.

Erişilebilirlik

Bulut depolamayı kullandığınızda, verileriniz bulut sağlayıcının sunucularında tutulur ve internet üzerinden erişilebilir. Bulut sağlayıcısının uygulaması kurumsal bilgisayarınız veya akıllı telefonunuz gibi birçok cihaza yüklenebildiğinden, verilerinize istediğiniz zaman ve istediğiniz yerden erişebilirsiniz.

Oturum açmak ve diğer ekip üyeleriyle işbirliği yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Ayrıca uygulama, dosyalarınızın senkronize edilmesini garanti ederek ekip üyelerinin tercih ettikleri cihazdan her zaman en son sürüme erişebilmelerini sağlar.

Hizmet Kapasitesi

Bulut depolama için kullanıcı başına ödeme yaparsınız. Yıllık depolama gereksinimlerinizi tahmin etmeniz gerekmez ve boşa harcanan alan için ödeme yapma veya tükenme riskiyle karşı karşıya kalmazsınız. Bulut depolama sağlayıcıları aracılığıyla erişebileceğiniz kaynakları özelleştirebilir ve bunlar için zaman içinde değişebilecek mevcut taleplerinize göre ödeme yapabilirsiniz.

Geliştirilmiş İşbirliği

Ekipler veri ve araçları paylaştıklarında daha etkili bir şekilde işbirliği yapabilirler. Araştırmaların da gösterdiği gibi, işbirliği üstün sonuçlar doğurmaktadır. Bunun nedeni, ortaklığın çeşitli bireylerin farklı becerilerini ortak bir çabada harmanlamasıdır.

Farklı geçmişlere, uzmanlıklara ve düşünce biçimlerine sahip kişilerin ve kuruluşların birçok bakış açısını bir araya getirerek daha iyi fikirler üretir. Artan işbirliği daha yenilikçi fikirlerle sonuçlanır, çünkü farklı deneyimlere, bilgilere ve düşünce tarzlarına sahip kişilerin ve kuruluşların çok sayıda bakış açısını bir araya getirir.

Geliştirilmiş İşbirliği

Yerel disk depolamanın aşinalığından bulut depolamaya geçiş zor bir süreç olabilir, ancak her geçen gün daha yaygın hale gelmektedir. Yerel disk depolamaya kıyasla bulut depolamayı kullanmanın çeşitli avantajları vardır. İleriye dönük olarak bulut depolama, veri depolamak için güvenli ve erişilebilir bir yöntem arayanlar için en uygun fırsatlardan birini temsil etmektedir.

Her Boyutta Dosya Gönderin
Profesyonel, İşletme ve Kurumsal Planlar
Ücretli Planlarımıza Göz Atın

Dosya paylaşımı hakkında daha fazla makaleye göz atın