Outlook Üzerinden Büyük Dosyalar Nasıl Gönderilir

Ace23 Ocak 2024
outlook üzerinden büyük dosyalar nasıl gönderilir

Kendinizi düzenli olarak büyük dosyalarla uğraşırken mi buluyorsunuz? O zaman büyük olasılıkla bu dosyaları e-posta üzerinden aktarırken zorluklarla karşılaşıyorsunuzdur. Büyük dosyaları Outlook ve diğer e-posta istemcileri üzerinden nasıl göndereceğinizi anlamaya çalışmak saatlerinizi alacaktır.

Gerekli araçlara sahip olmadığınızda büyük dosyaların aktarılması zor olabilir. Bu, ister bir müşteriye tanıtım filmi gönderiyor olun ister bir ekip üyesine büyük bir veri seti gönderiyor olun geçerlidir. Ancak, büyük e-posta eklerini e-posta üzerinden göndermek için çeşitli yöntemler mevcut olduğundan, bu büyük bir engel olmamalıdır.

5 GB'a Kadar Dosyaları Ücretsiz Gönderin
Kayıt Gerekmiyor
Dosyaları Şimdi Aktarın
Outlook dosya boyutu sınırı

Outlook'un Dosya Boyutu Sınırı Nedir?

Hiç birine bir dosya göndermeye çalıştığınızda e-posta hizmet sağlayıcısı tarafından dosyanın çok büyük olduğunun söylendiği oldu mu? Ne yazık ki, bu sık karşılaşılan ve rahatsız edici bir sorundur.

Dosya eklerinin boyutu genellikle e-posta sağlayıcıları ve yazılımları tarafından sınırlandırılır. Outlook e-postası üzerinden büyük dosyalar göndermeye çalışırsanız, zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Bunun nedeni, varsayılan Outlook dosya boyutu kısıtlamasının 100 MB olmasıdır.

Outlook dosya boyutu sınırı

Büyük Dosyaları Göndermek İçin Outlook Kullanırken Karşılaşılan Sorunlar

Başlangıçta büyük dosyaları neden iletemediğiniz konusunda kafanız karışmış olabilir. E-posta üzerinden büyük dosyalar göndermek sunucunun yavaşlamasına ve e-posta sağlayıcısının veritabanında aşırı yer kaplamasına neden olabilir.

Dosya boyutu için bu kısıtlamanın olması, bilgisayarınızın İnternet servis sağlayıcılarının (İSS) çoğunun yükleme eşiklerini aşan çok büyük dosyaları tekrar tekrar yüklemeye çalışmasını engeller.

Outlook gibi İnternet e-posta hesapları için varsayılan birleşik dosya boyutu sınırı 20 megabayttır (MB), ancak Exchange hesapları (iş e-postası) için varsayılan birleşik dosya boyutu sınırı 10 megabayttır (MB) Maksimum boyut sınırlamasından daha büyük dosya ekleme girişimleri bir hata bildirimiyle sonuçlanacaktır.

Büyük dosyaları göndermek için adım adım talimatlar

Outlook'ta Adım Adım Büyük Dosyalar Nasıl Gönderilir

Microsoft Outlook e-posta ile ek göndermek, ister resim, ister rapor veya diğer belgeleri gönderiyor olun, dosyaları başkalarına iletmek için basit bir yöntemdir. Bir e-posta iletisine dosya eklemeyi her tercih ettiğinizde, Outlook son zamanlarda üzerinde çalıştığınız dosyaların notunu tutar ve her seferinde bunları size önerir.

Bilgisayarınızdaki, OneDrive'daki veya diğer depolama hesaplarındaki dosyaları e-posta iletilerine ve takvim etkinliklerine ekleyebilir ve Dosya Ekle özelliğini kullanarak bunları diğer kişilerle paylaşabilirsiniz. E-posta mesajlarınıza ve takvim etkinliklerinize resim eklemek de bir seçenektir.

İleride, kullanıcıların büyük dosyalar göndermesine olanak tanıyabilecek iki seçeneği inceleyeceğiz: OneDrive ve Filemail.

Microsoft

1.Büyük Dosyaları OneDrive Üzerinden Gönderin

OneDrive, Microsoft tarafından sunulan popüler bir bulut depolama seçeneği olarak büyük dosyaları göndermek için uygun bir seçenektir. Bir hatırlatma olarak, ücretsiz bir Outlook hesabınız varsa, OneDrive'ınızda otomatik olarak 15 GB depolama alanına sahip olursunuz.

Bir plana abone olarak daha fazla kapasite elde edilebilir ve maksimum 1 TB depolama alanı kullanılabilir. Büyük dosyaları iletmesi gereken Outlook kullanıcıları OneDrive'ı uygun bir alternatif olarak kullanabilir. Dosyanızı başka biriyle paylaşmadan önce OneDrive İş'e kaydetmeniz gerektiğini unutmayın.

Şirketlerinin Office 365 hesabında oturum açtıkları sürece bir dosyayı diğer ekip arkadaşlarıyla paylaşmak mümkündür. Daha sonra, onlara sağlayabileceğiniz herhangi bir bağlantıyı kullanarak belgeyi görebilirler.

Ayrıca, öğeyi kuruluşunuzdaki herkesle paylaştığınız için, her bireyin OneDrive'ında Paylaşılan > Benimle Paylaşılan klasörü altında gösterileceğini de belirtmek gerekir. Sonuç olarak, kuruluştaki herkes dosyaya Office 365 ortamının neresinde görünürse görünsün, örneğin birisi dosyayı ararsa, erişebilecektir.

1. OneDrive web sitesine gidin ve Microsoft hesap bilgilerinizi (veya iş ya da okul hesabınızı) kullanarak oturum açın.

2. Yeni bir pencerede açmak için paylaşmak istediğiniz öğenin sağ üst köşesindeki daireye tıklayın. OneDrive arayüzüne girdikten sonra, hesabınıza yeni bir dosya veya klasör yüklemek için seçenekler göreceksiniz.

3. Dosya yükleme seçeneğini seçin. Paylaş düğmesi, web sitesindeki her sayfanın üst kısmında bulunabilir.

Bu durumda tüm bir dosya klasörünü yükleyebilecek olsanız da, bu durumda muhtemelen dosya sekmesini kullanmak isteyeceksiniz. OneDrive'da bir dosya yükleme döngüsü başlayacaktır. Sonuçta, internet bağlantınızın kalitesine ve dosya boyutuna bağlı olarak, yükleme işlemi birkaç dakikadan birkaç saate kadar sürebilir.

4. Kalem simgesine tıklayıp Düzenle veya Görüntüle seçeneğini belirleyerek dosyayı paylaştığınız kişilerin dosyayı değiştirmesine izin verip vermeyeceğinizi seçin. Dosyaya veya klasöre erişimi olan kişiler, dosyanın bağlantısını içeren bir e-posta alacaktır. Belgenin hedeflenen alıcı tarafından görüldüğüne dair bilgi aldıktan sonra size bir e-posta onayı gönderilecektir.

Gönderildikten sonra başkalarının dosyayı değiştirebilmesine izin vermek istiyorsanız, bunu yapıp yapamayacaklarını belirtin. İzinleri değiştir düğmesine tıklayarak izinleri değiştirin ve paylaştığınız dosya ile ne yapmak istediğinizi belirleyin. İki seçenekten birini seçmek mümkündür.

Filemail dosya paylaşım platformu

Filemail Kullanarak Outlook Üzerinden Büyük Dosyalar Gönderme

Filemail, büyük dosyaları başkalarına göndermenin en hızlı ve en uygun yöntemlerinden birini temsil eder. Filemail, kullanıcıların dünyanın her yerinden her boyutta büyük dosyaları gönderip almalarına olanak tanıyan bir dizi uygulama ve hizmet içeren web tabanlı bir platformdur. Kullanıcı dostu uygulamalar ve ışık hızındaki bulut mimarisi, devasa dosyaların herhangi bir cihazdan rekor sürede taşınmasını mümkün kılar.

Filemail Outlook Eklentisini kullandığınızda, Filemail'i kullanarak büyük dosyaları doğrudan Outlook 2013/2016/2019'dan aktarabilirsiniz. Dosyaları normalde Outlook'ta yaptığınız şekilde ekleyin ve ardından Gönder'e tıklayın. Ekler e-postadan silinir ve bunun yerine sunucularımıza yüklenir, böylece alıcı için daha küçük ve daha teslim edilebilir bir e-posta elde edilir.

Filemal'in hesap gerektirmeyen ücretsiz hizmetiyle ilgili tek kısıtlama, sınırsız sayıda dosya yükleyebilmeniz, ancak bu dosyaların ücretsiz olarak kabul edilebilmesi için her yükleme oturumunda toplam boyutlarının 5 GB'ı geçmemesi gerektiğidir. 24 saatlik bir süre içinde iki aktarım oturumuna izin verilir. Tüm abonelik planları size sınırsız yükleme oturumu sağlar ve ne kadar büyük olursa olsun istediğiniz boyutta dosya yükleyebilirsiniz.

Ayrıca, endişelenmeniz gereken herhangi bir indirme kısıtlaması da yoktur. Dosyaları başkalarıyla paylaşmanız ve başkalarının bu dosyaları paylaşılan klasörünüzden istedikleri kadar indirmeleri mümkündür.

Filemail'e nasıl dosya yükleyeceğiniz konusunda tam kontrole sahipsiniz. Bir web tarayıcısı, Filemail masaüstü uygulamalarından biri, iOS uygulaması ve hatta Android uygulaması kullanın.

1. Bir dosya veya klasör seçin

Bilgisayarınızın sabit diskinden yüklemek istediğiniz dosyaları seçin. Alternatif olarak, dosyalarınızı sürükleyip bırakabilirsiniz. Dosyaları paylaşmak istediğiniz kişilerin e-posta adreslerini göndermeyi seçebilirsiniz.

2. Dosyalarınızı yükleyin

Gönder'e tıkladığınız anda dosyaları yüklemeye başlayacağız. Dosyalarınız güvende çünkü uçtan uca şifreleme ve güvenli bir dosya barındırma sistemi ile korunuyorlar.

3. İnsanlar dosyalarınızı indirir

Yükleme tamamlandıktan sonra Filemail verilerinizi bulutta depolayacaktır. 1. adımda e-posta gönderdiğiniz kişiler dosyaları indirebilir. Yüklediğiniz dosyaların doğrudan bağlantısını başkalarına da dağıtabilirsiniz.

Her Boyuttaki Dosyayı Paylaşın
Dosyaları Doğrudan Outlook'tan Paylaşmaya Başlayın
Ücretli Planlarımıza Göz Atın

Dosyaların nasıl gönderileceği hakkında daha fazla makaleye göz atın