Büyük Dosyalar E-posta ile Nasıl Gönderilir

Ace20 Ocak 2024
büyük dosyalar e-posta ile nasıl gönderilir

Büyük Dosyalar E-posta ile Nasıl Gönderilir

E-posta yoluyla büyük bir dosya göndermeniz gerektiğinde, dosyalarınızın çok büyük olduğunu söyleyen bir açılır pencere ile karşılaşmak sinir bozucu olabilir. Şaşırtıcı bir şekilde, çoğu e-posta sunucusu belirli bir boyutun üzerindeki dosyaları gönderemez veya alamaz.

Sadece bu da değil, gönderenin e-posta sunucusu üzerinden bir ek gönderebiliyor olmanız, alıcının e-postasının bunu kabul edebileceği anlamına gelmez. Alıcınızın açabileceği bir e-posta eki gönderdiğinizden nasıl emin olabilirsiniz? Büyük dosyaların e-posta yoluyla nasıl gönderileceğini öğrenmek için okumaya devam edin.

Göndermeden önce e-posta eklerinizin boyutunu bildiğinizden emin olmanız gerekir. E-posta sunucuları için boyut sınırlamaları herkese uyan tek bir boyut değildir ve her sağlayıcıya göre değişir. Neyse ki, çoğu e-posta hizmeti dosya boyutunu dosya adının yanında görüntüler.

Birden fazla dosya ekliyorsanız, eklerinizin toplam boyutunu takip etmek isteyeceksiniz. Dosya boyutu megabayt yerine Kilobayt olarak gösteriliyorsa, bir megabaytta 1024 kilobayt olduğunu bilin.

Birçok işletme ve birey, e-posta üzerinden büyük dosyalar gönderirken ek boyutunu atlamak için bulut tabanlı hizmet sağlayıcıları ve bulut tabanlı dosya aktarım hizmetlerini kullanmaktadır.

5 GB'a Kadar Ücretsiz Transfer
Kayıt Gerekmiyor
Büyük Dosyaları Şimdi Gönderin

Büyük Dosyaları E-posta ile Göndermek İçin Bulut Tabanlı Depolama Hizmeti

Bir e-posta üzerinden gönderilecek büyük dosyalarınız olduğunda, ancak dosya çok büyükse, daha verimli çözümlerden biri bulut tabanlı depolama hizmetlerini kullanmaktır.

iCloud Mail Drop, OneDrive ve Google Drive gibi bulut depolama alanları, büyük dosyaları e-posta yoluyla göndermenin mükemmel yollarıdır. Yüksek kaliteli grafikler, videolar, sunumlar, veriler veya daha fazlasına sahip olduğunuzda ve bunları göndermeniz gerektiğinde, bulut çözümleri dosyalarınızı bulut hizmetine yüklemenize olanak tanır.

Ardından, alıcınızın dosyaya ek yerine bir bağlantı aracılığıyla erişmesi için bağlantıyı gönderin. Kulağa ürkütücü geliyorsa, bir kez alıştığınızda çok kolaydır. Bulut tabanlı depolama hizmetleri aracılığıyla büyük ekleri nasıl göndereceğinizi aşağıda bulabilirsiniz.

Büyük dosyaları paylaşmak için Apple icloud ve mail

1. Apple Mail ile iCloud Mail Drop

Bir iCloud hesabı kullanarak, iCloud aracılığıyla 5 GB'a kadar büyük dosyaları göndermenize olanak tanıyan Mail Drop'u kullanmak üzere ayarlandınız. Mail Drop'u kullandığınızda, dosyalar şifrelenmiş biçimde saklanır ve 30 gün içinde alıcının indirmesine sunulur.

Öncelikle, Apple Mail Hesabınızdan Mail Drop'un Etkinleştirildiğinden emin olmak istersiniz.

1. Mac'inizden Apple Mail'i açın ve Mail'in altındaki menü çubuğundan Tercihler'i seçin.

2. Hesaplar sekmesi altında, Mail Drop'u etkinleştirmek istediğiniz hesabı seçin.

3. Büyük ekleri Mail Drop ile gönder seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretleyin.

4. Apple Mail'i kullanarak yeni bir e-posta oluşturun ve metin imlecinin ekin görünmesini istediğiniz yere yerleştirildiğinden emin olun.

5. Dosya'yı seçin, ardından Dosya ekle'yi seçin. Eklemek istediğiniz dosyayı seçin ve Dosya Seç'e tıklayın.

Ekiniz boyut sınırlarını aşarsa, Apple Mail dosyayı alıcınız için otomatik olarak iCloud sunucusuna yükleyecektir.

Artıları

Eksiler

Ek, iCloud'a yüklenir ve güvenli bir bağlantı içerir.Mail Drop'un yalnızca 5 GB'lık bir sınırı vardır, bu nedenle bu yöntem kullanılarak aşılan her şey başarısız olur.
Ek, iCloud saklama alanınızın toplam alanına dahil edilmez ve yalnızca 30 gün boyunca bulutta tutulur.Bazı ekler Windows gibi diğer işletim sistemlerine iyi aktarılmaz.
Büyük dosyaları e-posta ile göndermek için Gmail'i kullanma

2. Gmail ile Google Drive

Google Drive, 25 MB'a kadar ek göndermenize ve 50 MB'a kadar dosya almanıza olanak tanır. Google Drive üzerinden büyük bir dosya göndermek için önce dosyayı yüklemeniz ve ardından e-posta ile göndermeniz gerekir. Sadece şu basit adımları izleyin.

1. Gmail gelen kutunuzda oturum açın ve yeni bir mesaja başlamak için ekranın sol üst köşesindeki Oluştur öğesini seçin.

2. Yeni mesaj açılır penceresinin altındaki simge düğmelerinden Google Drive simgesini seçin. Bir dosya eklemenize olanak tanıyan bir iletişim kutusu açılacaktır.

3. Dosyanızı henüz Google Drive'a yüklemediyseniz, bunu bu iletişim kutusundan yapabilirsiniz. Üst menüden Yükle'yi seçin. Büyük eklentinizi sürükleyip bırakabilir veya Cihazınızdan dosya seç seçeneğine tıklayabilirsiniz. Dosyayı Google Drive'ınıza eklemek için Yükle'yi seçin.

4. Dosyanız Google Drive'ınıza zaten yüklenmişse, Drive'ınızda dosyanızı arayabilirsiniz. Dosyayı vurgulayın ve Ekle düğmesine tıklayın.

5. Alıcınızın dosyaya erişebildiğinden emin olmak için e-postayı göndermeden önce izinleri ayarladığınızdan emin olun. Gmail'iniz, alıcınızın sizin için dosyaya erişebildiğinden emin olmak için bir kontrol yapacak ve mesajı göndermeden önce dosyanızın paylaşım ayarlarını güncellemenizi isteyecektir.

Ek bağlantısı artık e-postanıza eklenecektir.

Artıları

Eksiler

Dosya paylaşımı kolaydır ve dosyalarınız üzerinde başkalarıyla kolayca işbirliği yapmak için birçok yerleşik araca sahiptir.Dosyalarınız için parola koruması olmadan dosya paylaşırken potansiyel bir güvenlik riski vardır.
Dosyalar, siz onları hedeflediğiniz alıcılarla paylaşana kadar gizlidir.Google Drive sürücünüze yükleme sınırları koyar, bu nedenle birden fazla büyük dosyayı Google Drive'da paylaşmanız gerekiyorsa bu sınırlama sinir bozucu olabilir.
Dosyalarınıza her yerden erişebilirsiniz.
Büyük dosyaları e-postayla göndermek için tek sürücü ve Outlook

3. Outlook ile OneDrive

Birçok işletme için birincil e-posta hizmeti Outlook'tur. OneDrive, Outlook ile e-postalar üzerinden büyük dosyalar göndermek için mükemmel bir çözümdür. Outlook ekler için yalnızca 33 MB'a kadar izin verir. Dosyanızı paylaşmadan önce One Drive'ınıza kaydettiğinizden emin olmanız gerekir.

OneDrive kullanarak dosyanızı e-posta yoluyla nasıl göndereceğiniz aşağıda açıklanmıştır

1. OneDrive hesabınızda oturum açarak başlamak isteyeceksiniz.

2. Paylaşmak istediğiniz dosyaya sağ tıklayın. Açılır menüden Paylaş'ı seçin.

3. Açılan kutuda, dosyayı paylaşmak istediğiniz kişilerin e-posta adreslerini girin ve belge için ayarlamak istediğiniz izinleri güncelleştirin. Bu yöntem, büyük dosyayı görüntülemek için bir bağlantı içeren bir e-postayı otomatik olarak oluşturur.

4. Özel bir e-posta taslağı hazırlamak istiyorsanız, otomatik davet için alıcıların e-postasını girmek yerine açılır pencerenin sol alt tarafındaki bağlantıyı kopyala düğmesinden bir bağlantı oluşturun. Bağlantıyı Outlook üzerinden yeni bir e-postaya yapıştırın.

Artıları

Eksiler

OneDrive'da herhangi bir dosyayı depolayabilirsiniz ve büyük dosyaları e-posta yoluyla göndermeyi kolaylaştıran kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir.OneDrive ücretsiz planı 5 GB'a kadar depolama alanına izin verir ve ek depolama alanı için ödeme yapmanız gerekir.
Microsoft köklü bir şirkettir, bu nedenle sağlam, güvenilir ve güvenilir olduklarını bilirsiniz.OneDrive kullanırken güvenlik bir endişe kaynağıdır.
Yalnızca aktarım halindeki verileri şifreler, orada duran verileri şifrelemez.
Kullanıcı izinleri, kişilerin istenmeyen belgeleri değiştirmesine izin verebilir.

Büyük Dosyaları E-posta Kullanarak Göndermek İçin Bulut Tabanlı Dosya Aktarım Hizmeti

Bulut hizmetleri başladığında, web tabanlı e-posta, sosyal medya, fotoğraflar ve kişisel depolama konumları için daha çok tüketicilere yönelikti. Bulut çözümleri geliştikçe ve güvenlik arttıkça, bulut hizmetleri dosya aktarımları da dahil olmak üzere tüm ağ altyapılarının bulut içinde çalışmasına izin vermeye başladı.

Hassas belge ve verilerin paylaşılması için güvenli paylaşım süreçlerine olan talep artmakta ve giderek daha fazla kişi bulut tabanlı dosya aktarım hizmetlerini benimsemektedir. Evden çalışanların sayısının artmasıyla birlikte, çalışanların büyük veri dosyalarını gönderip almasına olanak tanıyan kullanıcı dostu ve güvenli bir çözüme sahip olmak çok önemlidir.

Her zaman bulut tabanlı bir dosya aktarım hizmeti kullanabilirsiniz.

Filemail dosya paylaşım hizmeti

Filemail

Filemail, çevrimiçi olarak her boyutta dosya göndermenize ve almanıza olanak tanıyan bir hizmet sunan birçok çözümden biridir. Kullanılabilirlik süresini ayarlamanıza ve parola koruması kurmanıza olanak tanıyarak dosya aktarımınızı güvenli hale getiren güvenlik özellikleriyle birlikte gelir. Bu, dosyanızın yanlış ellere geçmesini önlemeye yardımcı olur.

Filemail'i kullanmak basittir ve büyük dosyaları çevrimiçi göndermek için size iki seçenek sunar. Doğrudan gönderebilir veya bir bağlantı oluşturup seçtiğiniz e-posta platformu aracılığıyla gönderebilirsiniz.

1. Filemail web sitesinden, göndermek istediğiniz dosyaları seçmek için Dosya Ekle düğmesini seçin.

2. E-posta olarak göndermek istiyorsanız, E-posta Olarak Gönder sekmesini seçin ve e-posta adresinizi kullanarak göndermek için bir e-posta taslağı hazırlayın.

3. Birincil e-posta sunucunuzu kullanmayı tercih ediyorsanız Bağlantı olarak gönder sekmesini seçin ve bağlantıyı kopyalayın.

4. Dosya kullanılabilirlik süresini ayarlamanıza izin veren bir açılır pencere görünecektir.

Filemail, 5 GB'a kadar olan dosyaları ücretsiz olarak paylaşmanıza olanak tanır. Ücretli bir hesapla 1 TB depolama alanı, logo veya arka plan ekleme gibi küçük işletmeler için mükemmel olan çok daha fazla özelliğe sahip olursunuz.

Bu yöntemler, büyük dosyaları e-posta yoluyla göndermenin en iyi yollarından bazılarıdır. Her zaman özel güvenli bulut ve aktarım araçları kullandığınızdan emin olmak istersiniz. Güvenlik, büyük ekleri gönderirken veya alırken en önemli endişelerden biridir.

Her zaman yalnızca tanıdığınız ve güvendiğiniz kişilerden gelen ekleri açtığınızdan ve bunların yukarıda belirtilen güvenli yöntemlerden herhangi birinden geldiğinden emin olun.

Her Boyuttaki Büyük Dosyaları Gönderin
Sınırsız Alıcı, İndirme ve Bant Genişliği
Ücretli Planlarımıza Göz Atın

E-posta büyük dosyaların paylaşımı için neden güvenli veya yeterli bir ortam değildir?