iPhone'dan Mac'e Nasıl Dosya Aktarılır

Ace24 Ocak 2024
iPhone'dan Mac'e nasıl dosya aktarılır

Bu makalede, iPhone'dan Mac'e dosya aktarmak için kullanabileceğiniz 6 yöntemi ele alıyoruz. Ayrıca, bu dosyaları iPhone'unuzdan Mac'inize kolayca taşımaya başlayabilmeniz için adım adım talimatlar da sunuyoruz.

Günümüzde telefonlarımızı neredeyse her şey için kullanıyoruz, bu nedenle bilgilerimizi ve dosyalarımızı taşıyan en önemli cihazlardan bazıları. Çok amaçlı cihazlar olarak telefonlarımıza olan bağımlılığımız, kaçınılmaz olarak dahili depolama alanlarında birçok dosya birikmesine neden olacaktır. Dahili depolama alanı azaldığında, Apple ekosisteminin derinliklerindeyseniz, iPhone'dan Mac'e nasıl dosya aktaracağınızı düşüneceksiniz.

5 GB'a Kadar Ücretsiz Transfer
Kayıt Gerekmiyor
Büyük Dosyaları Şimdi Aktarın
Fotoğrafları iphone'dan macbook'a aktarmak için kablolar

1. Kablo Kullanarak iPhone'dan Mac'e Dosya Aktarma

iPhone'unuzu Mac'inize bağlamak, iPhone'unuzdan Mac'inize veya Mac'inizden iPhone'unuza dosya aktarmak için belki de en basit yöntemdir. Etrafta mevcut bir USB kablosu varsa bu yaklaşımı kullanmak oldukça kolay olacaktır.

  1. İlk adım olarak USB kablosunun bir ucunu iPhone'unuza diğer ucunu da Mac'inize bağlayın. Bu, ikisi arasında bir bağlantı oluşturmalı ve her iki cihazın da birbirini hemen keşfettiğini görmelisiniz.
  2. Mac'inizin ekranının sol üst köşesindeki Finder simgesine tıklayın. Bu işlem yeni bir Finder penceresi açacaktır.
  3. Sol taraftaki kenar çubuğunu aşağı kaydırarak iPhone'unuzun Aygıtlar/Konumlar altında listelendiğini görebilirsiniz. Bağlantıya tıklayın.
  4. Dosyaları nereye ve nereden taşımak istediğinizi seçin.
  5. USB aracılığıyla Mac'ten iPhone'a dosya aktarmak istiyorsanız, dosyayı Masaüstünüzden hedef klasöre sürüklemeniz yeterlidir. Bir dosyayı telefonunuzdan bilgisayarınıza taşımak istiyorsanız, istediğiniz klasöre göz atın ve dosyayı masaüstünüze sürükleyip bırakın.
Dosyaları iphone'dan mac'e taşımak için AirDrop

2. AirDrop ile iPhone'dan Mac'e Kablosuz Dosya Aktarma

AirDrop olarak bilinen uygulamayı kullandığınızda resimler, videolar, yerler ve web siteleri de dahil olmak üzere çeşitli türlerde dosyalar gönderebilirsiniz. AirDrop, iPhone ve Mac arasında veri aktarımı için en hızlı ve en etkili yöntemlerden biridir.

AirDrop, iOS ve macOS işletim sistemlerinin temel bir bileşenidir ve yakındaki diğer kişilerle hızlı ve zahmetsiz bir şekilde dosya aktarımı yapmanızı sağlar. Bluetooth ve WiFi kullanarak aygıtlarınız internete bağlı olmasa bile çalışmasını sağlar. AirDrop görüntülerin, videoların, web sayfalarının, konumların ve daha fazlasının aygıtlar arasında aktarılmasını sağlar.

  1. Mac'inizi ve iPhone'unuzu aynı kablosuz ağa bağlayın veya Mac'inizi ve iPhone'unuzu Bluetooth üzerinden birbirine bağlayın.
  2. iPhone'unuzdan aktarmak istediğiniz dosyayı açın ve ardından paylaş simgesine basın.
  3. "Denetim Merkezi "ni başlattıktan sonra aygıtınızda WiFi ve Bluetooth'u etkinleştirin.
  4. Daha sonra, iPhone'unuzda AirDrop'u etkinleştirin ve telefonun ayarlarını "Herkes/Sadece Kişiler" olarak değiştirin.
  5. Mac'inizde, "Finder" uygulamasına giderek AirDrop'u seçin, ardından "Git" düğmesine tıklayın ve AirDrop özelliğini açın.
  6. Açılır menüden "Yalnızca Kişiler/Herkes" seçeneğini seçerek Macbook'ta "Keşfedilmesine izin ver" seçeneğini etkinleştirin.
  7. Dosya üzerinde "Paylaş" düğmesini bulun ve ardından iPhone'unuzda "AirDrop" seçeneğini seçin.
  8. Şimdi, dosyaların aktarımı tamamlanana kadar bekleyin.
iTunes

3. iTunes ile iPhone'dan Mac'e Dosya Aktarma

iPhone'dan Mac'e nasıl dosya aktarılacağına ilişkin makalemizde bir sonraki adımda iTunes'a göz atacağız. Çoğu kişi iPhone'dan bilgisayara veri aktarırken hala iTunes'u kullanmayı tercih ediyor. Bununla birlikte, iTunes'u kullanırken yalnızca iOS aygıtınızdaki dosya paylaşımını destekleyen uygulamalardan Mac'inize veri aktarmanıza izin verilir, bu da aktarılabilecek dosya türlerini sınırlar.

Genel olarak, iTunes hesabınız aracılığıyla müziklerinizi, filmlerinizi, fotoğraflarınızı, kişilerinizi, takvimlerinizi ve aygıt yedeklerinizi eşzamanlamak için iki seçenek vardır:

  1. USB
  2. WiFi

iTunes'u USB Üzerinden Senkronize Etme

Yetenekli bir iPhone ile iPhone'unuzdan Mac'inize dosya aktarmak oldukça kolaydır:

  1. iTunes'u açın. En güncel sürüme sahip olduğunuzdan emin olun.
  2. iPhone'unuzu USB ile bilgisayarınıza bağlayın. iTunes'un sol üst köşesinde Bağlı Aygıtlar altında listelenen bir aygıt göreceksiniz.
  3. Aygıtın sembolüne tıklayın.
  4. iTunes'un sol tarafında, senkronize edilebilecek materyal türlerini görmek için Ayarlar'ı seçin.
  5. İstediğiniz dosyaları seçin, ardından iTunes'da Eşzamanla'ya tıklayın.
  6. iTunes'un sağ alt köşesindeki "Uygula "yı seçin. Eşzamanlama otomatik olarak başlayacaktır ve bundan sonra aygıtlarınız USB ile her bağlandığınızda ve iTunes açık olduğunda eşzamanlanacaktır.

iTunes'u WiFi ile Senkronize Etme

Bilgisayarınızın iTunes'un en son sürümünü çalıştırdığını ve iPhone ile bilgisayarınızın aynı WiFi ağına bağlı olduğunu daha önce doğruladıysanız iPhone'unuzu WiFi üzerinden materyal eşzamanlayacak şekilde yapılandırabilirsiniz. Bu, iPhone'u bilgisayara bağlamak için bir yıldırım kablosu gerektirir.

  1. iPhone'unuzu bilgisayarınıza USB ile bağlayın.
  2. iTunes uygulama penceresinin sol üst köşesindeki Aygıt düğmesine tıklayın.
  3. Özet sekmesi Ayarlar sekmesinin altında yer alır.
  4. Bu aygıtla WiFi üzerinden eşzamanla seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretleyin ve Uygula'yı seçin.
Wifi kullanarak dosya aktarma

4. iCloud ile iPhone'dan Mac'e Dosya Aktarma

Basit ve kullanımı kolay olan iCloud Drive 'ın dosyalarınızı kendi klasörlerinde düzenlemesi, hizmetin birçok güçlü noktasından biridir. Apple Kimliğinizi kullanarak hem masaüstü bilgisayarlarda hem de iPhone'larda depolanan verilere erişebiliyorsunuz.

Bu yöntemi kullanmanın güvenilir bir WiFi bağlantısı gerektirdiğini unutmayın. Ayrıca, iPhone ve Mac'inizin ilgili işletim sistemlerinin en son sürümlerini çalıştırdığını kontrol edin. Aynı şeyi aşağıdaki talimatları izleyerek de yapabilirsiniz.

  1. Masaüstünün sol üst köşesindeki Apple açılır penceresine tıklayarak Apple menüsüne erişin.
  2. Menüden Tercihler Sistem'i seçin.
  3. Devam edin ve iCloud'a tıklayın.
  4. Apple Kimliğinizle ilişkili e-posta adresinizi ve parolanızı kullanarak oturum açın.
  5. iCloud'u ayarlamak için ekrandaki talimatları izleyin.
  6. iPhone'unuzdaki "Ayarlar" uygulamasına gidin.
  7. Görüntülenen menüden "adınız "ı ve ardından iCloud'u seçin.
  8. Dördüncü adım olan iCloud Drive'ı açın.
  9. Bilgisayarınızdaki Apple menüsüne gidin ve oradan "Sistem Tercihleri "ne tıklayın.
Filemail dosya paylaşım uygulaması

5. FileMail Kullanarak iPhone'dan Mac'e Dosya Aktarma

FileMail ile büyük video dosyalarını, ses dosyalarını, yüksek kaliteli fotoğraf koleksiyonlarını ve diğer her türlü medya koleksiyonlarını göndermek çok kolay. İphone dosya aktarım uygulamamızın kullanımı kolaydır ve kullanırken mobil veri limitinizin aşılmasını önlemek istemeniz durumunda "Yalnızca WiFi" seçeneğine sahiptir.

Yalnızca 5 GB'tan küçük dosyaları paylaşacaksanız, bunu kayıt olmadan ve bir abonelik almanıza gerek kalmadan yapabilirsiniz. FileMail, kullanıcıların birkaç basit adımda iPhone ve Mac arasında çok uygun bir şekilde dosya paylaşmasına ve almasına olanak tanır:

  1. FileMail mobil uygulamasını indirin, kurun ve başlatın.
  2. "Dosya ekle" seçeneğine tıklayın.
  3. İstediğiniz dosya ve/veya klasörlere gidin ve bunları ekleyin.
  4. Dosyalarınızı e-posta olarak göndermeyi veya dosyalarınızı yüklemeyi ve paylaşılabilir bir bağlantı almayı seçebilirsiniz.
  5. "E-posta olarak gönder" seçeneğini seçtiyseniz, alıcının e-posta adresini yazın. İsterseniz isteğe bağlı bir mesaj gönderin.
  6. Gönder düğmesine basın.
  7. Alıcı, dosyaların nasıl indirileceğine ilişkin talimatları içeren bir e-posta alacaktır.
  8. "Bağlantı olarak gönder" seçeneğini seçtiyseniz, dosyalarınız yüklendikten sonra, dosyaları paylaşmak istediğiniz kişiyle paylaşabileceğiniz bir bağlantı almış olacaksınız.
  9. Bu örnekte alıcı olan Mac kullanıcısı, dosyaları indirmek için masaüstü uygulamamızı kullanabilir, bu da daha yüksek hızlar ve daha sağlam bir bağlantı için UDP aktarım hızlandırması sağlayacaktır.
Terazi

6. iPhone'dan Mac'e Nasıl Dosya Aktarılır - Farklı Çözümlerin Artıları ve Eksilerini Keşfetmek

Transfer Yöntemi

Artıları

Eksiler

AirDropYakındaki alıcıları otomatik olarak algılayabildiği için herhangi bir cihaz bağlamaya gerek yoktur.Çağdaş Mac modelleri arasında yaklaşık 40 MB/s aktarım hızıyla yavaş bir yöntemdir. AirDrop herkese açık bir ağda kullanılırsa kötüye kullanılabilir, bu nedenle insanların bu özellik aracılığıyla Mac'inize dosya aktarmasına izin verme konusunda dikkatli olun.
USB KablosuKullanımı kolay ve anlaşılır Dosya göndermek için internet bağlantısı gerektirmez Dosyaları, büyük olanları bile çok hızlı gönderirUSB kablosunun fiziksel olarak kullanılabilir olmasına ve her iki aygıtın birbirine yakın olmasına bağlıdır.
iTunes
Hem USB hem de WiFi bağlantısını destekler. Resim ve video gibi dosyalarda kalite kaybı yaşanmaz
Tüm iDevice uygulamaları iTunes Dosya Paylaşımı işlevini desteklemez. Tekli ve çoklu dosyalar içe aktarılabilir, ancak klasörler içe aktarılamaz
iCloudBulut depolama alanını kullanarak bir dosyada değişiklik yaptığınızda tüm aygıtlarınız senkronize edilecek ve güncellenecektir. iCloud hizmetleri iOS olmayan aygıtlarla da uyumludur, ancak özellikle Apple ekosistemi ile etkin bir etkileşim içindedir. Bulut depolama sağlayıcıları hizmetlerinin güvenliğini ek katmanlarla güçlendirir.Bulut tabanlı dosya depolama için İnternet bağlantısı gerekir. Buluttan veri yükleme ve indirme ile ilgili maliyetler birikebilir. Sunucu aşırı kalabalıksa, dosya aktarımları bazen yavaşlayabilir.
FileMailKayıt gerekmez. Dosyaları 5 GB'a kadar paylaşmak ücretsizdir. Veri şifreleme, kullanımı hızlı ve güvenli hale getirir Büyük dosyaların hızlı ve verimli bir şekilde aktarılmasını desteklerİnternet bağlantısı gereklidir. 5B'den büyük dosyaları paylaşmak için bir aboneliğe sahip olmanız gerekir.
Her Boyuttaki Dosyayı Aktarın
Sınırsız Alıcı, İndirme ve Bant Genişliği
Ücretli Planlarımıza Göz Atın

Daha fazla cihaz arasında dosya paylaşmanız mı gerekiyor?