İPhone'dan Pc'ye Dosya Aktarımı Nasıl Yapılır

Ace8 Mart 2024
iphone'dan pc'ye dosya aktarımı nasıl yapılır

Oldukça uzun bir süredir, iPhone'dan PC'ye nasıl dosya aktarılacağına dair bir cevap bulmak zorluklarla doluydu. iPhone ve PC arasında bir dereceye kadar uyumluluk vardır; ancak Mac ile veri senkronizasyonunun aksine, iPhone ve PC arasında dosya aktar mak hala zordur. Windows bilgisayarınız ile iPhone veya iPad'iniz arasında veri senkronizasyonu ve aktarımı yapabileceğiniz birkaç farklı yöntem vardır.

Bir iPhone kullanıyorsanız, iOS veri aktarımı gerektiğinde bu yönergelere aşina olmanız çok işinize yarayacaktır. Dosyaları iPhone'unuzdan PC'nize veya tam tersi şekilde taşımak isteyip istemediğiniz önemli değildir; bu seçenekler işe yarayacaktır.

5 GB'a Kadar Ücretsiz Transfer
Kayıt Gerekmiyor
Dosyaları Şimdi Aktarın
Dosyaları aktarmak için iCloud

1. iCloud'u Kullanarak iPhone'dan PC'ye Dosya Aktarma

Genel olarak iCloud, bir iPhone ile Windows PC dahil neredeyse tüm diğer cihazlar arasında veri aktarmanın en basit yöntemlerinden biridir. Esasen, verilerinizi iCloud'a yükler ve ardından başka bir cihazdan geri alırsınız.

Bununla birlikte, ücretsiz iCloud planı yalnızca 5 GB saklama alanı sağlar. Bu nedenle, daha büyük dosyaları aktarmak için iCloud'u kullanmak istiyorsanız, premium bir plana abone olmanız gerekir.

  1. iPhone'unuzda Dosyalar uygulamasını başlatın.
  2. Bilgisayarınıza aktarmak istediğiniz dosyaları bulun.
  3. Kopyala düğmesine uzun basın ve tek tek dosyalar için dokunun. Birden fazla dosya kopyalamak için üç noktalı menüden Seç seçeneğini kullanın.
  4. Uygulamada iCloud Drive'a gidin ve kopyalanan dosyaları buraya yapıştırın. Dosyalarınız iCloud Drive'a aktarılmıştır.
  5. Dosyaları bilgisayarınıza indirmek için iCloud.com'u veya Windows için iCloud Drive uygulamasını kullanın.
İphone'dan bluetooth ile dosya gönderme

2. Bluetooth ile iPhone'dan PC'ye Dosya Aktarma

Bluetooth, iPhone'dan PC'ye veri aktarmak için kullanılan bir diğer basit tekniktir. Ancak unutmamanız gereken bir husus, iPhone'dan PC'ye Bluetooth üzerinden veri aktarmanın yalnızca sınırlı sayıda farklı dosya biçimi için mümkün olduğudur.

iPhone'dan Bluetooth'a dosya aktarımı için dosyaları manuel olarak seçmek çok zaman aldığından, Bluetooth aracılığıyla yalnızca az miktarda veri aktarabilirsiniz, bu da yalnızca sınırlı miktarda bilgi paylaşabileceğiniz anlamına gelir.

Ayrıca, Bluetooth hiçbir şekilde veri aktarımı için en verimli yöntem değildir. Sonuç olarak, bir sonraki paragrafta başka bir etkili stratejiyi tartışacağız.

  1. iPhone'un ana ekranındaki ayarlar panelini yukarı doğru kaydırın ve Bluetooth sembolüne basılı tutun. Verileri iletmek istediğiniz bilgisayara bağlanmasına izin verin.
  2. İletimi başlatmak için Windows "ayarlar" seçeneğini seçin ve ardından Bluetooth seçeneğini etkinleştirin. Windows sekmesinde "cihaz" seçeneği bulunabilir. Bluetooth cihazının dosyaları kabul etmesini sağlamak için buradan Bluetooth'u açın.
  3. iPhone'unuzdan bilgisayarınıza aktarmak istediğiniz dosyaları seçin.
  4. Bu dosyalar bilgisayarınızda bir açılır pencerede görünecektir.
MS Windows

3. Windows'ta Dosya Gezgini Kullanarak iPhone'dan PC'ye Dosya Aktarma

Şimdi iPhone'dan PC'ye nasıl dosya aktarılacağına dair yazımızda, en baskın ve popüler işletim sistemi olan Windows'a bir göz atacağız. Windows bilgisayarlarda dosyaları yönetmek ve aktarmak için kullanılan Dosya Gezgini yazılımına aşina olabilirsiniz. Bilgisayarınızdaki dosyalara erişmenizi ve depolama alanında gezinmenizi kolaylaştırır.

Aktarmanız gereken veriler iPhone'unuzun film rulosundaki fotoğraf ve videolarsa, USB bağlantısı aracılığıyla iPhone'dan PC'ye doğrudan resim ve video aktarımına olanak tanıdığı için Windows Dosya Gezgini tam size göre. Başka bir yazılıma gerek yoktur.

  1. Dosya Gezgini, veri yönetimi için grafiksel bir kullanıcı arayüzüne sahiptir. Bir USB bağlantısı kullanarak iPhone'u bir bilgisayara bağlayabilirsiniz.
  2. iPhone'un kilidini açma iPhone'unuzda "Güven "i seçerek bağlantının başarıyla kurulmasına izin verin. a
  3. "Bu PC" > "[iPhone'unuzun adı]" > "Dahili Depolama Alanı" > "DCIM" > "100APPLE" öğelerine gidin.
  4. iPhone görüntüleriniz tarih tabanlı klasörler halinde düzgün bir şekilde düzenlenecektir.
  5. Şimdi istediğiniz fotoğraf(lar)ı bilgisayarınıza kopyalayabilirsiniz.
iTunes

4. iTunes ile iPhone'dan PC'ye Nasıl Dosya Aktarılır

iTunes Dosya Paylaşımı'nın birincil amacı, bilgisayarınız ile iPhone veya iPad'inizde çalışan uyumlu bir uygulama arasında veri aktarımını kolaylaştırmaktır. Aktarmak istediğiniz dosyaların Dosya Paylaşımı ile uyumlu bir uygulama tarafından üretildiğinden eminseniz, iPhone'dan PC'ye materyal taşımak için bu işlevi kullanabilirsiniz.

iTunes Dosya Paylaşımı ve USB yardımıyla iPhone'dan PC'ye dosya aktarmak için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. iPhone'unuzu bilgisayarınıza bağlayın ve otomatik olarak çalışmıyorsa iTunes'u başlatın.
  2. iTunes penceresinde "Aygıt" sekmesine gidin ve oradan "Dosya Paylaşımı "nı seçin.
  3. Bilgisayarınızdaki bir programdan diğerine dosya aktarmak istiyorsanız, listeden o uygulamayı seçin.
  4. Hangi dosyaları bilgisayara kopyalamak istediğinize karar verdikten sonra, bu dosyaları seçin ve ardından "Kaydet" düğmesine tıklayın.
  5. Dosyaları iPhone'unuzdan bilgisayara aktarmaya başlamak için, bilgisayarınızda dosyaları saklamak istediğiniz bir yer seçin ve ardından "Kaydet" düğmesine tıklayın.
Filemail Dosya Aktarım Uygulamaları

5. FileMail Kullanarak iPhone'dan PC'ye Dosya Aktarma

FileMail yardımıyla iOS cihazınızdan bilgisayarınıza dosya gönderebilirsiniz. Büyük filmler, ses dosyaları, yüksek kaliteli fotoğraf koleksiyonları ve diğer her türlü medya koleksiyonlarını göndermek kolaydır.

İphone dosya aktarım uygulamasının kullanımı kolaydır ve uygulamayı kullanırken mobil veri limitinizin aşılmasını önlemek istemeniz durumunda "Yalnızca WiFi" seçeneğine sahiptir. Başlamak için uygulamayı iOS cihazınıza indirin ve yükleyin. Kayıt olmanıza gerek kalmadan 5 GB'a kadar ücretsiz olarak paylaşabilirsiniz.

  1. ioS için Filemail mobil uygulamasını iPhone'unuza yükleyin
  2. Bilgisayarınızda Filemail'in ana sayfasına gidin ya da PC için Filemail Masaüstü uygulamasını yükleyin. Bu, daha hızlı aktarım hızları için UDP aktarım hızlandırması almanızı sağlayacaktır.
  3. iPhone'unuzda FileMail uygulamasını başlatın
  4. Mevcut FileMail hesabınızda oturum açın veya isterseniz bu adımı atlayabilir ve hizmetimizi tek kuruş ödemeden kullanabilirsiniz.
  5. "Dosya ekle" düğmesine tıkladıktan sonra göndermek istediğiniz öğeleri seçmeniz yeterlidir.
  6. Lütfen alıcıların e-posta adreslerini, mesaj konusunu ve içeriği (isteğe bağlı) girin.
  7. "Gönder" butonuna tıklayın. Sınırlı mobil veriniz varsa, uygulama dosyalarınızı sadece WiFi bağlantılarını kullanarak teslim edip etmeyeceğini sorgulayabilir.
  8. Dosyalarınızı yükleme işlemi şimdi başlayacaktır. İşlem tamamlandığında e-postanıza bir indirme bağlantısı gönderilecektir.
  9. Bağlantıya tıkladığınızda dosyaların indirilebileceği bir sayfaya yönlendirileceksiniz. Ya da bağlantıyı PC için özel Windows tabanlı dosya aktarım uygulamamıza götürebilir ve oradan indirebilirsiniz.
Terazi

Transfer Türü

Profesyonel

Eksiler
iTuneHem USB hem de WiFi bağlantısını destekler. Görüntü ve video gibi dosyalarda kalite kaybı yaşanmazTüm iDevice uygulamaları iTunes Dosya Paylaşımı işlevini desteklemez. Tekli ve çoklu dosyalar içe aktarılabilir, ancak klasörler içe aktarılamaz
iCloudBir dosyayı her değiştirdiğinizde tüm cihazlarınız senkronize edilecek ve güncellenecektir. iOS olmayan cihazlarla da uyumludur, ancak özellikle Apple ekosistemiyle etkili bir şekilde etkileşime girer. Ek şifreleme katmanları ile dosyaların güvenliğini güçlendirir.İnternet bağlantısı gerektirir. Veri yükleme ve indirme ile ilgili ekstra maliyetler olabilir Sunucu aşırı kalabalıksa, dosya aktarımları bazen yavaşlayabilir.
Bluetooth PaylaşımıDosya göndermek için çok kolay bir süreç İnternet bağlantısı olmadan erişilebilirYavaş iletim süreleri, dosyaları göndermek uzun sürebilir Özellikle büyük dosyaları göndermek zordur Maksimum 100 metre menzil, bazı kullanıcılar için yetersiz olabilir
Dosya GezginiKullanımı kolay ve basit bir kullanıcı arayüzü ile Aktarımlar çok kısa bir zaman dilimi içinde gerçekleşir.Bazen iPhone, Windows Explorer'da görünmez ve iPhone görüntülerini bir PC'de görmelerini engeller.
FileMailKullanıcılar kayıtlı olmadan kullanabilir ve ücretsizdir Kayıt gerekmez Veri şifreleme, kullanımı hızlı ve güvenli hale getirir Büyük dosyaların hızlı ve verimli bir şekilde aktarılmasını desteklerBir internet bağlantınızın olması gerekir. 5GB'tan büyük dosyaları paylaşmak istiyorsanız, bir aboneliğe ihtiyacınız olacaktır.
Her Boyuttaki Dosyayı Aktarın
Sınırsız Alıcı, İndirme ve Bant Genişliği
Ücretli Planlarımıza Göz Atın

Daha fazla cihaz arasında dosya paylaşmak mı istiyorsunuz?