PC'den PC'ye Dosya Aktarımı Nasıl Yapılır

Ace20 Ocak 2024
pc'den pc'ye dosya transferi nasıl yapılır

Yeni ve parlak bir bilgisayar satın almanın heyecanını hiçbir şey yenemez. Normalde yeni bir bilgisayar satın almak, bir dizi yeni özellik, gelişmiş işlem gücü, geliştirilmiş grafikler ve daha fazla depolama alanı edinmeyi gerektirir.

Elbette, yeni bir bilgisayara geçiyor ve eski bir bilgisayarı değiştiriyorsanız, muhtemelen birkaç dosyadan daha fazlasını taşımak isteyeceksiniz. İdeal olarak, tüm belgeleri, resimleri, kullanıcı profilinizin tamamını, hesapları, favorileri, yer imlerini ve e-postaları, başka bir deyişle sahip olduğunuz ve kullandığınız her şeyi aktarmalısınız. Peki, bilgisayardan bilgisayara nasıl dosya aktarılır?

Aktarılacak dosya sayısı, dosya boyutu ve iki bilgisayarın işletim sistemleri dahil olmak üzere çeşitli değişkenler prosedürü etkileyecektir.

Dosya aktarımı karmaşık bir işlem olmamakla birlikte, aktarmanız gereken veri miktarına bağlı olarak birkaç saat sürebilir. Aşağıda, kendiniz için deneyebileceğiniz en sık kullanılan altı strateji yer almaktadır.

5 GB'a Kadar Ücretsiz Transfer
Kayıt Gerekmiyor
Dosyaları Şimdi Aktarın
Dosyaları bilgisayardan bilgisayara taşımak için usb sürücü

1. Harici Depolama Aygıtı

Çoğu insanın harici sürücü kullandığı bilinmektedir. Bir USB flash sürücüdeki verileri bir bilgisayardan diğerine kopyalamak, aynı sürücüyü ikinci bilgisayara bağlamak ve verileri tekrar kopyalamak oldukça basittir.

Alternatif olarak, bir flash sürücünün tutabileceğinden daha fazla veriniz varsa, harici bir sabit sürücü kullanabilirsiniz. Her iki dizüstü bilgisayarda da USB 3.0 bağlantı noktası varsa, mevcut en hızlı flash sürücülerden birini satın almayı düşünebilirsiniz. Büyük miktarda veri ile uğraşırken, hız kritik hale gelir!

Yedekleme amacıyla harici sabit diskler kullanırken, bazı sürücülerde zaman zaman dosya aktarım hataları olabileceğinden dikkate alınması gereken birçok faktör vardır: yüksek kaliteli bir kablo (aynı şey dahili sürücüler için de geçerlidir) ve gerekirse yüksek kaliteli bir USB hub kullanın.

Bazı USB denetleyicileri de ağır yük altında kararsız hale gelir, bu nedenle bir sabit disk bağlantısında sorun yaşarsanız, sorunun kaynağını belirlemek için tek tek bileşenleri değiştirmeniz gerekebilir.

Artıları

Eksiler

Taşınabilir - Harici bir sabit disk taşınabilir ve tak-çalıştır özelliktedir. USB veya FireWire destekleyen herhangi bir bilgisayar için depolama aygıtı olarak kullanılabilir.Veri Kaybı - Harici sürücüler de dahili sürücüler kadar veri kaybına açıktır. Harici sabit diskler virüslere ve kötü amaçlı yazılım saldırılarına karşı hassastır. Ayrıca, güneş ışığı, ısı, nem, sıvılar, toz ve manyetik alanlardan kaynaklanan bozulmalara karşı hassastırlar.
Acil DurumdaKullanım - Acil bir durumda harici bir sabit diski yedek disk olarak kullanabilirsiniz. Sabit diskler bazen arızalandığından, bilgisayarınıza ister iş ister kişisel amaçlarla güveniyor olun, bir yedekleme tutmak kritik önem taşır.İhlallere Açık - Harici sabit disklerin çoğu parola korumalıdır. Sabit diskiniz veya flash sürücünüz kaybolur veya çalınırsa, cihazı bir bilgisayara takan herkes verilerinize erişebilir.
Geliştirilmiş Performans - Harici sürücüyü birincil depolama aygıtı olarak kullanarak, daha yavaş dahili sürücülere sahip Mac'lerin performansını önemli ölçüde artırabilirsiniz.Kurulumu Zor - Harici sabit disklerde dosya sürümü ayarlamak zordur. Dosyalarınızı günde bir kez harici sabit diske yedeklerseniz, çok sayıda dosya sürümü yerine genellikle tek bir yedeğe güvenmek zorunda kalırsınız
HD ve SSD

2. Dahili SSD ve HDD Sürücüler

Eski bir bilgisayardan daha yeni bir bilgisayara geçiş yapıyorsanız, eski bilgisayarınız çalışamaz hale gelebilir. Alternatif olarak, eski bir sabit sürücüyü yenisiyle değiştirebilirsiniz. Ancak, önceki verilerinize nasıl ulaşabilirsiniz?

Sabit disk sürücüleri (HDD) ve bazı Katı Hal Sürücüleri (SSD) anakarta standart SATA bağlantıları üzerinden bağlanır. Eski sabit diskinizi, varsa yedek bir SATA veya eSATA (harici SATA) konektörüne bağlayın. İşletim sistemi tarafından yeni bir sürücü olarak tanınacaktır. Ardından aktarıma başlayın. Bu, tüm olası seçenekler arasında en hızlısıdır.

Artıları

Eksiler

Yüksek Kapasite - Dahili sabit diskler önemli miktarda veriyi depolamak için yüksek kapasiteye sahiptir. Ayrıca, dahili sabit diskler her zaman bilgisayarınıza ayrılmaz bir şekilde bağlıdır. Sonuç olarak, yedeklemeleri düzenli olarak planlamak daha az iş gerektirir. Diğer medya depolama türleriyle karşılaştırıldığında, dahili sabit diskler çok uygun maliyetlidir.Sınırlı Ömür Beklentisi - Her SSD'nin sınırlı sayıda okuma ve yazma döngüsü vardır. Bu, yazılan terabayt (TBW) olarak adlandırılır. Bir SSD satın aldığınızda, sürücünün ne sıklıkta kullanıldığından etkilenen önceden belirlenmiş bir "ölüm zamanı" ile birlikte gelir.
Dosyaları bilgisayardan bilgisayara paylaşmak için transfer kabloları

3. Transfer Kablosu Kullanımı

Bulut tabanlı bir hizmet veya harici bir sabit sürücü kullanmak yerine verileri birkaç bağlantı üzerinden aktarabilirsiniz. Veriler bilgisayardan bilgisayara eş zamanlı olarak kopyalanıp yapıştırıldığı için bu yaklaşım genellikle disk kullanmaktan daha hızlıdır.

Her ne kadar modası geçmiş gibi görünse de, dosya aktarım kablosu kullanmak birbirine yakın iki bilgisayar arasında bilgi aktarımı için hala etkili bir yöntemdir.

Bu cihazı kullanarak, her iki bilgisayarın USB bağlantı noktalarına bağlanır ve ardından aralarında aktarılacak dosya ve klasörleri seçmek için sağlanan dosya aktarım yazılımını kullanırsınız. Cihazlarınız USB bağlantı noktaları üzerinden bağlandıktan sonra, birlikte verilen aktarım programı dosya ve ayar taşıma işlemi boyunca size yol gösterecektir.

Her iki bilgisayarda da USB 3.0 bağlantısı varsa, veri aktarımı çok daha hızlı olacaktır; dosya taşıma prosedürüne başlarken bunu aklınızda bulundurun.

ArtılarıEksiler
Hız - USB sürücüler internet bağlantısına ihtiyaç duymadıkları için oldukça yüksek aktarım hızlarına sahiptirler. Öte yandan hız, USB sürümü, donanım veriyolu ve USB denetleyici aygıtı gibi çeşitli parametrelerden etkilenir.Genişletilmesi zor - Çapraz bağlantı bir bilgisayardan diğerine bağlanır bağlanmaz, daha fazla ağ bağdaştırıcısı eklemeden başka bir bilgisayara bağlanmak zorlaşır.
Kapasite - Başlangıçta, USB sürücüler geniş bir depolama kapasitesi yelpazesi sunmuyordu. Yakın zamana kadar, 2 TB'a kadar kapasiteye sahip USB cihazları mevcuttu. Sonuç olarak, kullanıcılar büyük depolama kapasitesine sahip durumlarda ekstra donanım taşımaktan kurtulmuştur.Güvenilmez - Bu şekilde bağlanan bilgisayarlar otomatik olarak "genel" bağlantıya sahip olarak kategorize edilir. Genel bağlantılar varsayılan olarak ağ bulma, dosya paylaşımı ve yazıcı paylaşımını devre dışı bırakır. Her bilgisayarın ayarlarında bu işlevleri manuel olarak yeniden etkinleştirmeniz gerektiğinden, bu kaynakları paylaşmak bilgisayarların bir anahtar aracılığıyla bağlandığı durumdan daha zahmetli hale gelir.
Fiziksel Boyutlar - USB flash sürücüler kompakt ve hafiftir, bu da onları çok taşınabilir yapar. Ceplere ve sırt çantalarına rahatlıkla sığarlar. Çok fazla alan gerektiren sabit diskler ve tabletler için ideal bir alternatiftir.
Wifi kullanarak dosyaları bilgisayardan bilgisayara aktarma

4. Wi-Fi Üzerinden Dosya Paylaşımı

Popüler işletim sistemlerinin çoğunda bir ev ağını yapılandırmak için bir seçenek vardır. Bu, aynı yönlendiriciye (Ethernet veya Wi-Fi aracılığıyla) bağlı cihazların birbirlerini otomatik olarak tanımasını sağlar.

Böylece bilgisayarlar arasında veri aktarımı yaparken her seferinde yeni bir bağlantı kurmanıza gerek kalmaz; her iki makine de açık olduğu sürece bağlantı her zaman aktiftir.

ArtılarıEksiler
Harici USB Bellek Sürücüsü Donanımı Gerekmez - Genellikle bilgisayarlar arasında veri aktarmak istediğimizde bir USB Flash Sürücü veya USB Sabit Disk Sürücüsü ararız. Wi-Fi aracılığıyla dosya aktarımı, iki bilgisayar arasında veri iletimi için ek bir cihaza olan ihtiyacı ortadan kaldırır. Gerekli olan tek şey işlevsel bir Wi-Fi bağlantısıdır.Gerekli bant genişliği ile ilgili sorunlar - Dosya paylaşımı, verilere hızlı ve kolay erişim sağlamak için yeterli bant genişliğine ihtiyaç duyar. Uygun hıza sahip değilseniz dosyalara erişmek zaman alıcı bir süreç olabilir.
Hızlı Dosya Aktarımı - Wi-Fi üzerinden dosya paylaşımı, bilgisayarlar arasında daha hızlı dosya aktarımı sağlar. Wi-Fi iki bilgisayarı birbirine bağladığında, dosya aktarımları için mevcut bant genişliği önemli ölçüde artar. Ayrıca, verileri bir bilgisayardan harici bir sürücüye kopyalamak ve başka bir bilgisayara aktarmak için gereken süre azalır. Dosyalar Wi-Fi aracılığıyla bir bilgisayardan diğerine anında aktarılır ve gereken süre yarıya iner.Herkese Açık Erişim - Dosyalar değiş tokuş edildiğinde, bir çalışanın veya harici bir bilgisayar korsanının firma verilerini çevrimiçi olarak herkese açık bir forumda paylaşma şansı artar. Kötü amaçlı yazılım, fidye yazılımı ve virüslerin paylaşılan dosyalara saldırma olasılığı daha yüksektir. Örneğin, virüs verileri görüntülemek için kullanılan bir iş istasyonuna bulaşabilir ve ardından kendisini sunucunuza veya içeriğin bulunduğu diğer iş istasyonuna yükleyebilir.
Güvenli Veri Aktarımı - Veri aktarımı için Wi-Fi kullanmak sizi olası tehlikelerden korur. Bir flash sürücü veya bellek sürücüsü kullanmak, virüs veya diğer kötü amaçlı yazılımlar içerebileceğinden bilgisayarınızın performansına zarar verebilir. İstediğiniz dosyayı paylaşmak için Wi-Fi kullanarak bu tehlikeden kaçınmış olursunuz.
lan kablosu kullanarak dosyaları bilgisayardan bilgisayara aktarma

5. LAN Üzerinden Bilgisayardan Bilgisayara Dosya Aktarma

LAN Kabloları, veri aktarımı için iki bilgisayarı Ethernet portları üzerinden birbirine bağlayan en eski kablolardan biridir. LAN Kablosu daha hızlı veri aktarımı sağlar ve Windows'un tüm sürümleriyle uyumludur.

LAN kablosu, bir dosya (lar) aktarmak istediğinizde Kalem sürücüyü takıp çıkarma ihtiyacını ortadan kaldırır. Ayrıca, Wi-Fi'ye bağımlı değilsiniz. Hangi tür veriyi göndermek isterseniz isteyin, LAN Kablosu mümkün olan en yüksek aktarım hızını sağlar ve Wi-Fi kullanımı ağ yapılandırmasında ileri düzeyde teknik uzmanlık gerektirmez.

ArtılarıEksiler
Kolaylaştırılmış İletişim - Bir LAN kullanarak, kullanıcılar mesajları ve verileri kolayca paylaşabilir. Veriler sunucuda depolandığı için LAN kullanıcıları tarafından görüntülenebilir. Her LAN kullanıcısı bunu diğer ağ kullanıcıları ile yapabilir. Sonuç olarak, bu zamandan tasarruf sağlar ve iletişimin uygun alıcılara gönderilmesini sağlar.Uygulama Maliyeti - LAN'lar kaynakları paylaşarak tasarruf sağlarken, ağı kurmanın ilk maliyeti oldukça yüksektir. Bu çoğunlukla bir sunucu oluşturmak için özel yazılım talebinden kaynaklanmaktadır. Ayrıca, ilk kurulum için yönlendiriciler, hub'lar, anahtarlar ve kablolar gibi fiziksel ekipmanların satın alınması gerekir.
Veri merkezileştirme - Bir bilgisayar ağına sahip olmak, tüm bilgilerin merkezi bir konumda depolanmasını ve birden fazla kullanıcı tarafından erişilebilir olmasını sağlar. Bu, aynı ekibin üyelerinin görevlerini yapmak için gerekli tüm kaynaklara erişebilmelerini sağlar.Politika İhlalleri - Bağlı bilgisayarlarla ilişkili tüm veriler tek bir sunucuda tutulduğundan, yetkisiz kişiler tüm bağlı makinelerle ilişkili tarayıcı geçmişini ve indirmeleri inceleyebilir.
Filemail dosya aktarım uygulamaları

6. Bulut Tabanlı Hizmet Sağlayıcıları

Google Drive veya OneDrive gibi çeşitli bulut depolama hizmetlerini kullanarak dosya aktarabilir ve indirebilirsiniz. Bulut depolamayı dosya aktarımları için bu kadar avantajlı kılan nedir? Çünkü bu bulut tabanlı hizmetler, mevcut depolama alanına bağlı olarak neredeyse her boyuttaki dosyayı indirmenize ve iletmenize olanak tanır. Ayrıca, çevrimiçi uygulamaları kullanarak daha büyük dosyalar yükleyebilirsiniz.

Profesyonel bir kapasitede çalışıyorsanız, neredeyse kesinlikle dünya çapında bulunan kişi ve kuruluşlara dosya aktarmanız gerekecektir. Filemail bu durumda kullanışlı olur. Zorlu hazırlıklar, okunması gereken QR kodları ve geçilmesi gereken engeller yoktur. Bir dosya göndermek, e-posta mesajı göndermek kadar basittir.

Filemail Uygulaması, basit bir sürükle ve bırak arayüzü kullanarak herhangi bir e-posta adresine herhangi bir boyutta büyük dosyalar göndermenizi sağlar. Ayrıca dosyaları başkalarıyla paylaşmak için özel bir URL'ye de yükleyebilirsiniz. Aktarımlar, Filemail UDP protokolü ile geliştirilmiştir, bu da onu internet üzerinden büyük dosyalar göndermenin en hızlı ve en güvenilir yöntemi haline getirir.

ArtılarıEksiler
Maliyet - Fiziksel depolama çok maliyetli olabilir. Donanıma ihtiyaç duymayan bulut depolama, harici sürücülere göre GB başına çok daha ucuzdur.İnternet bağlantısı - Bulut depolama için internet bağlantısı gerekir. Yavaş bir ağa bağlıysanız, depolama alanınıza erişmek zor olabilir. İnternete bağlı değilseniz dosyalarınızı görüntüleyemezsiniz.
Erişilebilirlik - Dosyalarınızı bulutta depolayarak, onlara internet bağlantısı olan herhangi bir yerden erişebilirsiniz.Maliyetler - Dosyaların buluttan yüklenmesi ve indirilmesi ek ücrete tabidir. Çok sayıda dosyaya sık sık erişiyorsanız bu ücretler hızla birikebilir.
Kurtarma - Sabit disk arızası veya diğer donanım sorunları durumunda buluttaki verilerinize erişebilirsiniz. Yerel depolama için kullanılan fiziksel sabit diskler için bir yedekleme seçeneğidir.Gizlilik - Bir bulut hizmet sağlayıcısı kullandığınızda, verileriniz artık fiziksel olarak bilgisayarınızda depolanmaz. Bu nedenle, verilerin güvenliğinden kim sorumludur? Bu, şu anda açıklığa kavuşturulmaya çalışılan gri bir bölgedir.
Senkronizasyon ve Cihazlarınızın Güncel Tutulması - Bulut depolamayı kullandığınızda, bir dosyada yaptığınız değişiklikler otomatik olarak senkronize edilir ve buluta eriştiğiniz tüm cihazlarda güncellenir.

Peki, Sizin İçin En İyi Seçenek Hangisi?

Yeni bir bilgisayar almak heyecan verici olsa da, tüm bilgilerinizin hala eskisinde olduğunu fark etmek daha az heyecan vericidir! Sonuçta, dosyaları PC'den PC'ye nasıl paylaşacağınız her bilgisayar sahibi için çok önemlidir.

Şu anda eski bilgisayarınızdaki verileri, uygulamaları ve ayarları yeni bilgisayarınıza aktarmak için çok sayıda seçenek mevcuttur. İster eski moda bir flash sürücü ister son teknoloji bir yazılım kullanın, verilerinize herhangi bir cihazdan, herhangi bir yerden erişebilirsiniz.

Her Boyuttaki Dosyayı Aktarın
Sınırsız Alıcı, İndirme ve Bant Genişliği
Ücretli Planlarımıza Göz Atın

Cihazlar arasında dosya paylaşımı hakkında daha fazla makaleye göz atın