Hvor meget koster 1 TB datalagring

Vi bruger vores digitale enheder til forskellige aktiviteter, f.eks. til at surfe på internettet, lytte til musik, se film og videoer, chatte med venner og familie via sociale medier og ringe til venner og familie. Du vil blive overrasket over, hvor meget data din pc eller smartphone bruger! Men hvor mange data bruger disse enheder, og dermed også dig, egentlig? Hvor meget kan de lagre?

Du læser om ting som megabytes (MB), gigabytes (GB) og terabytes (TB), men hvad svarer de til i forhold til anvendeligheden i den virkelige verden? Hvor meget er 1 TB datalagring, og hvad kan du egentlig gemme med det?

Del op til 5 GB gratis

Ingen tilmelding nødvendig

data på computeren

Angivelse af dataenheder

En computers hukommelse defineres som enhver fysisk enhed, der kan lagre data, uanset størrelse og varighed. Filstørrelser angives ofte i kilobyte, da de fleste filer består af tusindvis af bytes.

Megabytes bruges til at beskrive større filer, f.eks. fotos, film og lydfiler, som indeholder millioner af bytes. Da moderne lagerenheder kan indeholde hundredvis af disse filer, defineres lagerkapaciteten ofte som gigabyte eller endog terabyte.

Større måleenheder anvendes typisk til beregning af kapaciteten af mange lagerenheder eller store datalagringsnetværk.

Den maksimale størrelse af filer, der kan opbevares på din pc eller mobilenhed, er angivet i KB (kilobyte), MB (megabyte), GB (gigabyte) eller TB (terabyte). Efterhånden som teknologien udvikler sig, skal mobile enheder kunne håndtere større og større filer, hvilket gør datalagringskapaciteten til en vigtig faktor i fremtiden.

1 byte = 8 bits*, som kan være otte 1'er eller 0'er, er indeholdt i en enkelt byte. Denne oktet af bits repræsenterer den mindste regelmæssige enhed i datalagringssystemet.

1 kilobyte (KB) = 1.024 bytes, er de filer, der ikke har brug for kilo-præfikset, de kedelige filer, såsom word-dokumenter, Excel-regneark og de fleste billeder.

1 megabyte (MB) = 1024 KB. 1 MB bruges normalt til at lytte til musik og korte videoer. Selv den gamle diskette kan lagre et stort antal af dem.

1 gigabyte (GB) = 1.024 MB. GB er hurtigt ved at blive standard for lagerkapacitet, da de fleste producenter af computerhardware angiver kapaciteten i GB.

1 terabyte (TB) = 1,024 GB. I øjeblikket er den mest almindelige måde at måle størrelsen af en almindelig harddisk på TB.

multimedier

Hvor meget er 10 GB?

Ifølge Ofcom bruger den typiske forbruger ca. 2,9 GB data hver måned, og dette tal stiger år for år i takt med den teknologiske udvikling. Det betyder, at 10 GB sandsynligvis er mere end rigeligt for den typiske smartphone-bruger. Dette afhænger dog i høj grad af, hvordan du bruger din telefon. Hvis du f.eks. kan lide at streame film og spille onlinespil, bør du overveje højere datatildelinger.

Hvor meget er 100 GB?

Hvis du primært er afhængig af mobildata i stedet for Wi-Fi, kan du undersøge abonnementer med høj kapacitet, f.eks. 100 GB. Hver måned er 100 GB en betydelig mængde data at have adgang til. Det anses almindeligvis for at være det tætteste, der findes på et ubegrænset dataabonnement uden at gå det sidste skridt.

Hvor meget koster 1 TB datalagring?

Siden tiden med diskettedrev på 1,44 MB har datalagringsteknologien udviklet sig betydeligt. En terabyte lagerplads (1 024 GB) findes ofte på bl.a. bærbare computere, stationære computere og spilkonsoller. I dag svarer 1 TB lagerplads til ca. 16 iPhones (64 GB) eller Samsung Galaxy-smartphones (64 GB).
1 TB svarer også til fire (256 GB) Windows- eller MacBook-bærbare computere - og systemprogrammel bruger en del lagerplads. Desuden begynder individuelle eksterne harddiske typisk ved 1 TB i kapacitet og går op til 32 TB.

Hvordan kan du bruge 1 TB internetdata?

Hvis du skal bruge 1 TB data på en måned, skal du streame ca. 171 timers 4K-video. Det svarer til at streame 6 timers 4K-video hver dag i en måned med en hastighed på 6 timer pr. dag. Hvis du er bekymret over dataforbruget, bør du gøre en indsats for at kontrollere det mere proaktivt.

1 TB giver dig mulighed for at lagre følgende oplysninger:

  • Send eller modtag 200 e-mails hver dag (6.200 e-mails i alt på en måned)
  • Lytte 5 timers musik om dagen (155 timer i alt på en måned), og gøre andre ting
  • 5 timers surfing på nettet om dagen (155 timer i alt pr. måned)
  • 10 timers HD-videostreaming om dagen (310 timer i alt om måneden)
  • 256 billeder taget med et 12 MP-kamera;
  • 250 film eller 500 timers video i høj opløsning;
  • 6,5 millioner dokumentsider, som normalt opbevares som Office-filer, PDF-filer og præsentationer - dette svarer til 1.300 rigtige arkivskabe!
lagring i skyen

Introduktion af cloud-lagring

Cloud storage giver brugerne mulighed for at udveksle og få adgang til data på afstand uden at skulle have adgang til deres lokale lagringssystemer. Overordnet set opbevarer cloud storage data på fjerntliggende servere, hvorfra de kan vedligeholdes, administreres, sikkerhedskopieres og tilgås eksternt. 

Cloud-baserede data er tilgængelige fra enhver enhed til enhver tid, forudsat at de relevante tilladelser er på plads. På trods af den lette adgang er cloud-baseret datalagring utrolig sikker.

Ved at overføre data til opbevaring uden for stedet overlades pligten til opbevaring af data til en tredjeparts cloud-udbyder. Tjenesteudbyderen hoster, beskytter, administrerer og bevarer serverne og den tilhørende infrastruktur og sikrer, at du har adgang til dine data, når du har brug for dem.

 Tjenesteudbyderen opkræver ikke et gebyr for denne tjeneste. De mange fordele, der er forbundet med cloud storage, undersøges nærmere.

Sikkerhed

Leverandører af cloud-lagringstjenester forbedrer sikkerheden ved at inkludere ekstra sikkerhedsniveauer. I lyset af det store antal personer, der har oplysninger gemt på internettet, gør cloud storage-tjenesterne en stor indsats for at sikre, at dine filer ikke er tilgængelige for nogen, der ikke burde have adgang til dem.

Når dataene er blevet sendt over internettet, er de beskyttet af krypteringsteknologi. Dette garanterer, at der til enhver tid opretholdes det højeste sikkerhedsniveau.

Tilgængelighed

Når du bruger cloud-lagring, opbevares dine data på cloud-udbyderens servere og er tilgængelige via internettet. Da cloududbyderens applikation kan installeres på mange enheder, f.eks. din virksomhedscomputer eller smartphone, kan du få adgang til dine data når som helst og fra et hvilket som helst sted.

Det har aldrig været nemmere at logge ind og samarbejde med andre teammedlemmer. Derudover garanterer appen, at dine filer synkroniseres, så teammedlemmerne altid har adgang til den nyeste version fra deres foretrukne enhed.

Servicekapacitet

Du betaler for cloud-lagring pr. bruger. Du er ikke forpligtet til at forudsige dit årlige lagerbehov og løber ikke risikoen for at betale for spildt plads eller løbe tør for plads. Du kan tilpasse de ressourcer, som du har adgang til via cloud storage-udbydere, og betale for dem i overensstemmelse med dit aktuelle behov, som kan variere over tid.

Forbedret samarbejde

Når teams deler data og værktøjer, kan de samarbejde mere effektivt. Som det fremgår af forskning, giver samarbejde bedre resultater. Det skyldes, at partnerskab kombinerer flere personers forskellige færdigheder i en fælles indsats.
Det giver bedre idéer ved at inddrage de mange synspunkter fra mennesker og organisationer med forskellige baggrunde, specialer og tankemåder. Øget samarbejde resulterer i mere innovative idéer, fordi det inddrager de mange synspunkter fra mennesker og organisationer med forskellige erfaringer, viden og tankemåder.

Forbedret samarbejde

Det kan være en vanskelig proces at gå fra den velkendte lokale disklagring til cloudlagring, men det bliver mere og mere almindeligt for hver dag, der går. Der er flere fordele ved at bruge cloud storage i forhold til lokal disklagring. I fremtiden udgør cloud storage en af de mest levedygtige muligheder for dem, der søger en sikker og tilgængelig metode til lagring af data.

Send Filer Af Enhver Størrelse

Professionelle, erhvervsmæssige og virksomhedsrelaterede planer

Danish