Sådan sender du store filer gennem Outlook

Har du jævnligt at gøre med store filer? Så er der en stor sandsynlighed for, at du har haft problemer med at overføre dem via e-mail. Forsøger du at finde ud af, hvordan du sende store filer gennem Outlook og andre e-mail-klienter vil opsluge mange timer af din tid.

Det kan være svært at overføre store filer, når du ikke har de nødvendige værktøjer. Det gælder uanset om du sender en reklamefilm til en kunde eller sender et stort datasæt til et teammedlem. Dette bør dog ikke være en stor hindring, da der findes en række metoder til at sende store vedhæftede filer via e-mail.

Overfør op til 5 GB gratis

Ingen tilmelding nødvendig

begrænsninger

Hvad er Outlook's filstørrelsesgrænse?

Har du nogensinde forsøgt at sende en fil til en anden person, men har kun fået at vide, at filen var for stor af deres e-mail-udbyder? Det er desværre et hyppigt og irriterende problem.

 Størrelsen af vedhæftede filer er ofte begrænset af e-mail-udbydere og -software. Hvis du forsøger at sende store filer via Outlook e-mail, kan du få problemer. Dette skyldes, at Outlooks standardbegrænsning for filstørrelse er 100 MB.

Problemer, når du bruger Outlook til at sende store filer

Du kan være forvirret over, hvorfor du ikke kan overføre store filer fra starten. Hvis du sender store filer via e-mail, kan det medføre, at serveren bliver langsommere, og at den optager for meget plads i e-mailudbyderens database.
Denne begrænsning af filstørrelsen forhindrer din computer i gentagne gange at forsøge at uploade meget store filer, som overstiger upload-tærsklerne hos de fleste internetudbydere.
Standardgrænsen for den kombinerede filstørrelse for internet-e-mailkonti, f.eks. Outlook, er 20 megabyte (MB), men standardgrænsen for den kombinerede filstørrelse for Exchange-konti (forretnings-e-mail) er 10 megabyte (MB).Forsøg på at vedhæfte filer, der er større end den maksimale størrelsesbegrænsning, resulterer i en fejlmeddelelse.
trin for trin

Sådan sender du store filer gennem Outlook trin for trin

At sende vedhæftede filer med Microsoft Outlook e-mail er en enkel metode til at sende filer til andre, uanset om du sender billeder, rapporter eller andre dokumenter. Hver gang du vælger at vedhæfte en fil til en e-mail-meddelelse, holder Outlook notat om de filer, du har arbejdet med på det seneste, og foreslår dem til dig, når du gør det.
Du kan vedhæfte filer fra din pc, OneDrive eller andre lagringskonti til e-mails og kalenderbegivenheder og dele dem med andre personer ved hjælp af funktionen Vedhæft fil. Det er også muligt at tilføje billeder til dine e-mailbeskeder og kalenderbegivenheder.
I fremtiden vil vi undersøge to muligheder, der kan give brugerne mulighed for at sende store filer: OneDrive og Filemail.

1.Send store filer via OneDrive

OneDrive er en god mulighed for at sende store filer, da det er en populær cloud storage-mulighed, der tilbydes af Microsoft, og det er en god start. Som en påmindelse: Hvis du har en gratis Outlook-konto, får du automatisk 15 GB lagerplads på din OneDrive.
Du kan få mere kapacitet ved at abonnere på et abonnement, hvor du kan få adgang til maksimalt 1 TB lagerplads. Brugere af Outlook, som har brug for at overføre store filer, kan bruge OneDrive som et praktisk alternativ. Vær opmærksom på, at du først skal gemme din fil på OneDrive for Business, før du kan dele den med en anden person.
Det er muligt at dele en fil med andre teammedlemmer, så længe de er logget ind på deres virksomheds Office 365-konto. De vil derefter kunne se dokumentet ved hjælp af et link, som du måtte give dem.
Det er også værd at bemærke, at da du har delt elementet med alle i din organisation, vil det blive vist i hver enkelt persons OneDrive under mappen Delet > Delet med mig. Følgelig vil alle i organisationen kunne få adgang til filen, uanset hvor den er dukket op i Office 365-miljøet, f.eks. hvis nogen søger efter den.
1. Gå til OneDrive-webstedet, og log ind med dine Microsoft-kontooplysninger (eller din arbejds- eller skolekonto).
2. Klik på cirklen i øverste højre hjørne af det emne, du vil dele, for at åbne det i et nyt vindue. Når du er kommet ind i OneDrive-grænsefladen, vises valgmuligheder for at uploade en ny fil eller mappe til din konto.
3. Vælg muligheden for at uploade filer. Del-knappen findes øverst på alle sider på webstedet.
Du kan uploade en hel mappe med filer i dette tilfælde, men du vil sandsynligvis hellere bruge filfanen i dette tilfælde. En cyklus af filopladninger vil begynde på OneDrive. I sidste ende kan uploadprocessen, afhængigt af kvaliteten af din internetforbindelse og filstørrelsen, tage fra flere minutter op til et par timer.
4. Vælg, om de personer, du deler filen med, skal have lov til at ændre den ved at klikke på blyantssymbolet og vælge Rediger eller Vis. Personer, der har adgang til filen eller mappen, vil få en e-mail med et link til den. Når du modtager information om, at dokumentet er blevet set af den tiltænkte modtager, får du en bekræftelse pr. e-mail.
Hvis du vil give andre mulighed for at ændre filen, efter at den er blevet offentliggjort, skal du angive, om de kan gøre det. Ændr tilladelser, og bestem, hvad du vil gøre med den fil, du lige har delt, ved at klikke på knappen Ændr tilladelser. Det er muligt at vælge et af to valgmuligheder.
apps på flere platforme

Send store filer gennem Outlook ved hjælp af Filemail

Filemail er en af de hurtigste og mest bekvemme metoder til at sende store filer til andre. Filemail er en webbaseret platform, der omfatter en række applikationer og tjenester, som gør det muligt for brugerne at sende og modtage store filer af enhver størrelse fra et hvilket som helst sted i verden. De brugervenlige apps og den lynhurtige cloud-arkitektur gør det muligt at transportere store filer fra enhver enhed på rekordtid.

Når du bruger Filemail Outlook Add-in, kan du overføre store filer direkte fra Outlook 2013/2016/2019 ved at bruge Filemail. Vedhæft filer på samme måde, som du normalt ville gøre det i Outlook, og klik derefter på Send. De vedhæftede filer slettes fra e-mailen og uploades i stedet til vores servere, hvilket resulterer i en mindre og mere leveringsdygtig e-mail for modtageren.

De eneste begrænsninger på Filemal, der er forbundet med den gratis tjeneste uden konto, er, at du kan uploade et ubegrænset antal filer, men de må ikke overstige 5 GB i samlet størrelse pr. upload-session for at blive betragtet som gratis. Inden for en 24-timers periode har du lov til at overføre to sessioner. Alle abonnementsabonnementer giver dig ubegrænsede upload-sessioner, og du kan uploade filer af enhver størrelse, uanset hvor store de er.
Desuden er der ingen downloadbegrænsninger, som du skal bekymre dig om. Det er muligt for dig at dele filer med andre, og for disse andre at downloade disse filer så mange gange som de vil fra din delte mappe.
Du har fuld kontrol over, hvordan du uploader filer til Filemail. Du kan bruge en webbrowser, et af Filemails skrivebordsprogrammer, et iOS-program eller endda et Android-program.
1. Vælg en fil eller mappe

Vælg de filer, du ønsker at uploade fra din computers harddisk. Alternativt kan du også bare trække og slippe dine filer. Du kan vælge at indsende e-mail-adressen på de personer, du vil dele filerne med. 

2. Upload dine filer

Vi begynder at uploade filerne, så snart du klikker på Send. Dine filer er sikre, fordi de er beskyttet af end-to-end-kryptering og et sikkert filhosting-system.

3. Folk downloader dine filer

Når du har afsluttet upload, gemmer Filemail dine data i skyen. De personer, du sendte e-mail til i trin 1, kan downloade filerne. Du kan også distribuere et direkte link til dine uploadede filer til andre.

Del filer af enhver størrelse

Start deling af filer direkte fra Outlook

Danish