Sådan sender du store filer via Outlook

Ace23. januar 2024
hvordan man sender store filer via outlook

Har du jævnligt at gøre med store filer? Så er der en god sandsynlighed for, at du har haft problemer med at overføre dem via e-mail. At prøve at finde ud af, hvordan man sender store filer gennem Outlook og andre e-mailklienter, vil opsluge timer af din tid.

Store filer kan være svære at overføre, hvis man ikke har de nødvendige værktøjer. Det gælder, uanset om du sender en reklamefilm til en kunde eller et stort datasæt til et teammedlem. Det bør dog ikke være en stor hindring, da der findes en række forskellige metoder til at sende store vedhæftede filer via e-mail.

Send filer op til 5 GB gratis
Ingen tilmelding nødvendig
Overfør filer nu
Grænse for filstørrelse i Outlook

Hvad er Outlook's filstørrelsesgrænse?

Har du nogensinde forsøgt at sende en fil til nogen, men kun fået at vide, at filen var for stor af deres e-mailudbyder? Det er desværre et hyppigt og irriterende problem.

Størrelsen på vedhæftede filer er ofte begrænset af e-mailudbydere og software. Hvis du forsøger at sende store filer via Outlook-e-mail, kan du få problemer. Det skyldes, at Outlook som standard har en filstørrelsesbegrænsning på 100 MB.

Grænse for filstørrelse i Outlook

Problemer, når du bruger Outlook til at sende store filer

Du kan blive forvirret over, hvorfor du ikke er i stand til at overføre store filer fra starten. At sende store filer via e-mail kan få serveren til at blive langsommere og optage for meget plads i e-mailudbyderens database.

Denne begrænsning af filstørrelsen forhindrer din computer i gentagne gange at forsøge at uploade meget store filer, der overskrider uploadgrænserne hos de fleste internetudbydere.

Standardgrænsen for den kombinerede filstørrelse for internet-e-mailkonti, såsom Outlook, er 20 megabyte (MB), men standardgrænsen for den kombinerede filstørrelse for Exchange-konti (forretnings-e-mail) er 10 megabyte (MB) Alle forsøg på at vedhæfte filer, der er større end den maksimale størrelsesbegrænsning, vil resultere i en fejlmeddelelse.

Trin for trin-instruktioner til at sende store filer

Sådan sender du store filer i Outlook trin for trin

At sende vedhæftede filer med Microsoft Outlook e-mail er en ligetil metode til at overføre filer til andre, uanset om du sender billeder, rapporter, eller andre dokumenter. Hver gang du vælger at vedhæfte en fil til en e-mail-besked, Outlook holder styr på de filer, du har arbejdet på for nylig, og foreslår dem til dig, når du gør det.

Du kan vedhæfte filer fra din pc, OneDrive eller andre lagerkonti til e-mailbeskeder og kalenderbegivenheder og dele dem med andre ved hjælp af funktionen Vedhæft fil. Det er også en mulighed at tilføje billeder til dine e-mails og kalenderbegivenheder.

Fremover vil vi udforske to muligheder, der kan give brugerne mulighed for at sende store filer: OneDrive og Filemail.

Microsoft

1.Send store filer via OneDrive

OneDrive er en god mulighed for at sende store filer, da det er en populær cloud storage-mulighed, som Microsoft tilbyder. Hvis du har en gratis Outlook-konto, får du automatisk 15 GB lagerplads på dit OneDrive.

Du kan få mere kapacitet ved at abonnere på et abonnement, hvor du maksimalt har 1 TB lagerplads til rådighed. Brugere af Outlook, der har brug for at overføre store filer, kan bruge OneDrive som et praktisk alternativ. Vær opmærksom på, at du først skal gemme din fil i OneDrive for Business, før du kan dele den med en anden.

Det er muligt at dele en fil med andre holdkammerater, så længe de er logget ind på deres virksomheds Office 365-konto. De vil så kunne se dokumentet ved hjælp af et link, du måtte give dem.

Det er også værd at bemærke, at eftersom du har delt elementet med alle i din organisation, vil det blive vist i hver enkelt persons OneDrive under mappen Shared > Shared with me. Derfor vil alle i organisationen kunne få adgang til filen, uanset hvor den vises i Office 365-miljøet, f.eks. hvis nogen søger efter den.

1. Gå til OneDrive-hjemmesiden, og log ind med dine Microsoft-kontooplysninger (eller din arbejds- eller skolekonto).

2. Klik på cirklen i øverste højre hjørne af det element, du ønsker at dele, for at åbne det i et nyt vindue. Når du er kommet ind i OneDrive-grænsefladen, vil du se valgmuligheder for at uploade en ny fil eller mappe til din konto.

3. Vælg muligheden for at uploade filer. Del-knappen findes øverst på hver side på hjemmesiden.

Selvom du kan uploade en hel mappe med filer i denne situation, vil du nok hellere bruge filfanen i dette tilfælde. En cyklus af filuploads vil begynde på OneDrive. I sidste ende, afhængigt af kvaliteten af din internetforbindelse og filstørrelsen, kan uploadprocessen tage fra flere minutter op til et par timer.

4. Vælg, om de personer, du deler filen med, skal have lov til at ændre den ved at klikke på blyantssymbolet og vælge Rediger eller Vis. Personer, der har adgang til filen eller mappen, vil modtage en e-mail med et link til den. Når du modtager information om, at dokumentet er blevet set af den tiltænkte modtager, får du en e-mailbekræftelse.

Hvis du vil give andre mulighed for at ændre i filen, efter at den er blevet lagt ud, skal du angive, om de må gøre det. Du kan ændre tilladelser og bestemme, hvad du vil gøre med den fil, du lige har delt, ved at klikke på knappen Ændre tilladelser. Det er muligt at vælge et af to valg.

Filemail fildelingsplatform

Send store filer gennem Outlook ved hjælp af Filemail

Filemail er en af de hurtigste og mest bekvemme metoder til at sende store filer til andre. Filemail er en webbaseret platform, der omfatter en række applikationer og tjenester, som giver brugerne mulighed for at sende og modtage store filer af enhver størrelse fra hvor som helst i verden. De brugervenlige apps og den lynhurtige cloud-arkitektur gør det muligt at transportere massive filer fra enhver enhed på rekordtid.

Når du bruger Filemail Outlook Add-in, kan du overføre store filer direkte fra Outlook 2013/2016/2019 ved hjælp af Filemail. Vedhæft filer på samme måde, som du normalt ville gøre det i Outlook, og klik derefter på Send. De vedhæftede filer slettes fra e-mailen og uploades i stedet til vores servere, hvilket resulterer i en mindre og mere leverbar e-mail til modtageren.

De eneste begrænsninger på Filemal, der er forbundet med den gratis tjeneste, som ikke kræver en konto, er, at du kan uploade et ubegrænset antal filer, men de må ikke fylde mere end 5 GB i alt pr. uploadsession for at blive betragtet som gratis. I en 24-timers periode har du tilladelse til to overførselssessioner. Alle abonnementer giver dig ubegrænsede upload-sessioner, og du kan uploade filer af enhver størrelse, uanset hvor store de er.

Derudover er der ingen downloadbegrænsninger at bekymre sig om. Det er muligt for dig at dele filer med andre, og for disse andre at downloade disse filer så mange gange, de vil, fra din delte mappe.

Du har fuld kontrol over, hvordan du uploader filer til Filemail. Brug en webbrowser, en af Filemails desktop-applikationer, en iOS-applikation eller endda en Android-applikation.

1. Vælg en fil eller mappe

Vælg de filer, du ønsker at uploade, fra din computers harddisk. Alternativt kan du bare trække og slippe dine filer. Du kan vælge at indsende e-mailadressen på de personer, du vil dele filerne med.

2. Upload dine filer

Vi begynder at uploade filerne, så snart du klikker på Send. Dine filer er sikre, fordi de er beskyttet af end-to-end-kryptering og et sikkert filhosting-system.

3. Folk downloader dine filer

Når du har gennemført uploadet, gemmer Filemail dine data i skyen. De personer, du sendte en e-mail til i trin 1, kan downloade filerne. Du kan også distribuere et direkte link til dine uploadede filer til andre.

Del filer i alle størrelser
Begynd at dele filer direkte fra Outlook
Tjek vores betalte planer

Se flere artikler om, hvordan du sender filer