Πώς να μοιραστείτε μεγάλα αρχεία μέσω του Διαδικτύου

Όλοι ξέρουμε τον αγώνα του να προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς να μοιραστείτε μεγάλα αρχεία μέσω του διαδικτύου. Είτε πρόκειται για ένα έγγραφο, μια φωτογραφία ή ένα βίντεο, η διαδικασία μεταφοράς του από τον έναν υπολογιστή στον άλλο μπορεί να είναι εκνευριστικά αργή. Αλλά με τα κατάλληλα εργαλεία, δεν χρειάζεται να είναι έτσι.

Κάνοντας μια γρήγορη αναζήτηση στο Google για το "πώς να μοιραστείτε μεγάλα αρχεία μέσω του διαδικτύου" θα έχετε μια πληθώρα επιλογών. Αλλά δεν είναι όλες ίσες. Ορισμένες υπηρεσίες είναι καλύτερες για την αποστολή μικρών αρχείων, ενώ άλλες έχουν σχεδιαστεί για μεγαλύτερα.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την κοινή χρήση μεγάλων αρχείων μέσω του διαδικτύου, αλλά δεν είναι όλοι ίδιοι. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε μερικές από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους διαμοιρασμού μεγάλων αρχείων και θα συζητήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της καθεμιάς. Ας ξεκινήσουμε!

Μοιραστείτε έως και 5 GB δωρεάν

Δεν απαιτείται εγγραφή

συμπίεση

Συμπίεση αρχείων

Πριν στείλετε αρχεία, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι είναι όσο το δυνατόν πιο συμπιεσμένα. Αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε το χρόνο που χρειάζεται για την αποστολή τους και θα σας εξοικονομήσει επίσης κάποιο εύρος ζώνης.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι συμπίεσης αρχείων, αλλά ο πιο δημοφιλής είναι πιθανώς η συμπίεση ZIP. Αυτή είναι η μορφή που χρησιμοποιούν τα περισσότερα εργαλεία συμπίεσης αρχείων, συμπεριλαμβανομένων των WinZip και 7-Zip.
Είναι αρκετά εύκολο να συμπιέσετε αρχεία χρησιμοποιώντας λογισμικό συμπίεσης όπως το WinZip ή το 7zip. Απλά επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να συμπιέσετε, κάντε δεξί κλικ πάνω τους και επιλέξτε την επιλογή "Συμπίεση". Αυτό θα δημιουργήσει ένα νέο συμπιεσμένο αρχείο που είναι μικρότερο σε μέγεθος και χρειάζεται λιγότερο χρόνο για να αποσταλεί. Το αρχείο θα αποθηκευτεί ως αρχείο ZIP, το οποίο μπορείτε στη συνέχεια να στείλετε μέσω του διαδικτύου.
email

Email για να στείλετε μεγάλα αρχεία

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος αποστολής αρχείων μέσω του διαδικτύου είναι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Πρόκειται για μια γρήγορη και εύκολη μέθοδο που δεν απαιτεί ειδικό λογισμικό ή εργαλεία. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι υποστηρίζεται καθολικά, οπότε σχεδόν όλοι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν.

Προς αποστολή αρχείων μέσω email, απλά επισυνάψτε το σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στείλτε το στον παραλήπτη. Στη συνέχεια μπορεί να ανοίξει το συνημμένο αρχείο και να το αποθηκεύσει στον υπολογιστή του. Είναι τόσο εύκολο όσο αυτό!

Το μειονέκτημα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ότι μπορεί να είναι αργό και αναξιόπιστο, ειδικά αν το αρχείο είναι μεγάλο. Οι διακομιστές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί επίσης να είναι υπερφορτωμένοι, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει τη λήψη του αρχείου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι μια καλή επιλογή για μικρά αρχεία, αλλά δεν είναι ιδανικό για μεγαλύτερα αρχεία. Το μέγιστο μέγεθος για ένα συνημμένο email είναι συνήθως περίπου 25MB, το οποίο μπορεί να μην είναι αρκετό για μεγαλύτερα αρχεία.
στυλό usb drive

Χρησιμοποιήστε ένα Pen-Drive / USB Drive

Εάν πρέπει να στείλετε ένα αρχείο που είναι μεγαλύτερο από 25MB, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στυλό ή μια μονάδα USB. Πρόκειται για μια φυσική συσκευή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την αποθήκευση και τη μεταφορά αρχείων μεταξύ υπολογιστών.
Οι δίσκοι USB διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, από 1GB έως 128GB. Είναι επίσης σχετικά φθηνά, γεγονός που τα καθιστά μια καλή επιλογή για τη μεταφορά μεγάλων αρχείων. Ωστόσο, μπορεί να είναι άβολα αν δεν βρίσκεστε κοντά σε υπολογιστή με θύρα USB.
Για να στείλετε ένα αρχείο χρησιμοποιώντας μια μονάδα USB, αντιγράψτε πρώτα το αρχείο στη μονάδα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη μονάδα στον υπολογιστή του παραλήπτη και ανοίξτε την. Το αρχείο θα αποθηκευτεί στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή.
Το μειονέκτημα της χρήσης μονάδας USB είναι ότι μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε κάποιον που έχει μία. Επιπλέον, δεν έχουν όλοι στικάκι USB, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν όλοι να λάβουν αρχεία με αυτόν τον τρόπο. Έτσι, αν ψάχνετε έναν τρόπο να στείλετε αρχεία σε ένα ευρύτερο κοινό, οι μονάδες USB μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή.
εξωτερική μονάδα δίσκου

Εξωτερικός σκληρός δίσκος για κοινή χρήση μεγάλων αρχείων

Μια άλλη επιλογή για την αποστολή μεγάλων αρχείων είναι η χρήση ενός εξωτερικού δίσκου. Πρόκειται για μια φυσική συσκευή που συνδέεται στον υπολογιστή του παραλήπτη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση και τη μεταφορά αρχείων.
Οι εξωτερικοί δίσκοι διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, από μερικά gigabytes έως αρκετά terabytes. Μπορεί επίσης να είναι ακριβοί, ανάλογα με το μέγεθος και τον τύπο που θα επιλέξετε. Είναι επίσης σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ο εξωτερικός δίσκος είναι συμβατός με τον υπολογιστή του παραλήπτη.
Για να στείλετε ένα αρχείο χρησιμοποιώντας μια εξωτερική μονάδα δίσκου, αντιγράψτε πρώτα το αρχείο στη μονάδα δίσκου. Στη συνέχεια, αποσυνδέστε τη μονάδα από τον υπολογιστή σας και συνδέστε την στον υπολογιστή του παραλήπτη. Το αρχείο θα αποθηκευτεί στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή.
Το μειονέκτημα της χρήσης ενός εξωτερικού δίσκου είναι ότι μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε κάποιον που έχει έναν. Επιπλέον, δεν έχουν όλοι εξωτερική μονάδα δίσκου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν όλοι να λαμβάνουν αρχεία με αυτόν τον τρόπο.
αίθουσα διακομιστών

Χρήση FTP

Εάν πρέπει να στείλετε ένα αρχείο που είναι μεγαλύτερο από 25MB και ο παραλήπτης δεν διαθέτει μονάδα USB ή εξωτερική μονάδα δίσκου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το FTP. Το FTP σημαίνει File Transfer Protocol (Πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων) και είναι ένας τρόπος μεταφοράς αρχείων μεταξύ υπολογιστών.
Για να στείλετε ένα αρχείο μέσω FTP, πρέπει πρώτα να βρείτε έναν διακομιστή FTP. Πρόκειται για έναν υπολογιστή που έχει ρυθμιστεί ειδικά για την αποθήκευση και την κοινή χρήση αρχείων. Ο πιο δημοφιλής διακομιστής FTP είναι ο FileZilla, τον οποίο μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν.
Μόλις εγκαταστήσετε τον διακομιστή FTP, μπορείτε να τον ανοίξετε και να δημιουργήσετε μια νέα σύνδεση. Στο παράθυρο Connect to Server (Σύνδεση με διακομιστή), πληκτρολογήστε τη διεύθυνση του διακομιστή FTP και κάντε κλικ στο Connect (Σύνδεση). Τα πεδία όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης θα συμπληρωθούν αυτόματα.
Στη συνέχεια, μεταβείτε στο φάκελο όπου είναι αποθηκευμένο το αρχείο. Σύρετε το αρχείο από το τοπικό παράθυρο στο απομακρυσμένο παράθυρο και κάντε κλικ στο κουμπί Μεταφόρτωση. Το αρχείο θα μεταφερθεί στο διακομιστή FTP και θα αποθηκευτεί στον καθορισμένο φάκελο.
Το μειονέκτημα της χρήσης του FTP είναι ότι μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε έναν διακομιστή FTP. Επιπλέον, δεν γνωρίζουν όλοι πώς να χρησιμοποιούν το FTP, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν όλοι να λαμβάνουν αρχεία με αυτόν τον τρόπο.
cloud computing

Υπηρεσίες κοινής χρήσης αρχείων με βάση το νέφος

Υπηρεσίες κοινής χρήσης αρχείων που βασίζονται στο σύννεφο είναι μια άλλη επιλογή για την αποστολή μεγάλων αρχείων. Αυτές οι υπηρεσίες σάς επιτρέπουν να ανεβάζετε αρχεία στο διαδίκτυο και να τα μοιράζεστε με άλλα άτομα.

Είναι εύκολες στη χρήση, και οι περισσότερες από αυτές έχουν μια δωρεάν βαθμίδα που σας επιτρέπει να στέλνετε αρχεία μέχρι ένα ορισμένο μέγεθος. Οι πιο δημοφιλείς υπηρεσίες κοινής χρήσης αρχείων στο σύννεφο είναι το Google Drive, το iCloud και το DropBox.
Πώς λειτουργούν, λοιπόν, οι υπηρεσίες κοινής χρήσης αρχείων που βασίζονται στο νέφος;
Βασικά, δημιουργείτε έναν λογαριασμό στην υπηρεσία και στη συνέχεια ανεβάζετε τα αρχεία που θέλετε να μοιραστείτε. Τα αρχεία αποθηκεύονται στον διακομιστή της υπηρεσίας και στη συνέχεια μπορείτε να τα μοιραστείτε με άλλα άτομα στέλνοντάς τους έναν σύνδεσμο. Αυτός ο σύνδεσμος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λήψη των αρχείων ή για τη διαδικτυακή ροή τους.
Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν χρησιμοποιείτε υπηρεσίες κοινής χρήσης αρχείων που βασίζονται στο νέφος.
Πρώτον, δεν είναι όλες αυτές οι υπηρεσίες δωρεάν. Ορισμένες από αυτές απαιτούν συνδρομή επί πληρωμή για να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία. Δεύτερον, τα αρχεία που ανεβάζετε σε αυτές τις υπηρεσίες συχνά αποθηκεύονται σε δημόσιο φάκελο. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση στο σύνδεσμο μπορεί να κατεβάσει τα αρχεία. Τέλος, η υπηρεσία ανταλλαγής αρχείων μπορεί να τεθεί εκτός λειτουργίας ή να αντιμετωπίσει άλλες τεχνικές δυσκολίες, πράγμα που σημαίνει ότι τα αρχεία μπορεί να μην είναι προσβάσιμα.
Για να στείλετε ένα αρχείο χρησιμοποιώντας μια υπηρεσία κοινής χρήσης αρχείων που βασίζεται στο νέφος, μεταφορτώστε πρώτα το αρχείο στην υπηρεσία. Στη συνέχεια, ανοίξτε την υπηρεσία και μοιραστείτε το αρχείο με τον παραλήπτη. Εκείνος θα μπορεί να κατεβάσει το αρχείο και να το αποθηκεύσει στον υπολογιστή του.
Το μειονέκτημα των υπηρεσιών κοινής χρήσης αρχείων που βασίζονται στο σύννεφο είναι ότι μπορεί να είναι αργές και αναξιόπιστες. Επιπλέον, δεν έχουν όλοι συνδρομή σε αυτές τις υπηρεσίες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν όλοι να λαμβάνουν αρχεία με αυτόν τον τρόπο.

Filemail

εφαρμογές πολλαπλών πλατφορμών

Filemail είναι η ιδανική λύση για ιδιώτες και επιχειρήσεις κάθε μεγέθους που αναζητούν έναν ασφαλή τρόπο μεταφοράς τεράστιων αρχείων. Το Filemail έχει γίνει γνωστό για την ευκολία χρήσης, τις γρήγορες ταχύτητες μεταφοράς, τον γενναιόδωρο χώρο αποθήκευσης και τον ασφαλή συμβατό χειρισμό δεδομένων.

Με το Filemail, δεν υπάρχει όριο μεγέθους για την αποστολή αρχείων. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να στέλνετε αρχεία οποιουδήποτε μεγέθους, χωρίς να ανησυχείτε για την υπέρβαση κάποιου ορίου. Το Filemail προσφέρει έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, η οποία διασφαλίζει ότι τα αρχεία σας είναι ασφαλή. Επιπλέον, το Filemail διαθέτει επίσης μια λειτουργία σάρωσης ιών, η οποία σαρώνει όλα τα αρχεία για ιούς πριν από την αποστολή τους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το Filemail για την επόμενη μεταφορά μεγάλων αρχείων!

Συμπέρασμα

Η αποστολή μεγάλων αρχείων μέσω του διαδικτύου μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες επιλογές. Οι πιο δημοφιλείς μέθοδοι περιλαμβάνουν τη συμπίεση αρχείων, τη χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενός δίσκου USD, ενός εξωτερικού δίσκου, FTP ή μιας υπηρεσίας κοινής χρήσης αρχείων που βασίζεται σε νέφος. Κάθε μέθοδος έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, οπότε είναι σημαντικό να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.
Φροντίστε να κάνετε ενδελεχή έρευνα πριν επιλέξετε μια μέθοδο, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε την επιτυχή μεταφορά αρχείων. Είναι επίσης σημαντικό να έχετε κατά νου το μέγεθος του αρχείου, καθώς ορισμένες μέθοδοι ενδέχεται να μην είναι κατάλληλες για μεγαλύτερα αρχεία.
Τέλος, να θυμάστε ότι ο καλύτερος τρόπος για την αποστολή μεγάλων αρχείων είναι η χρήση ενός συνδυασμού μεθόδων. Αυτό θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι το αρχείο θα παραδοθεί με επιτυχία, ανεξάρτητα από την ταχύτητα της σύνδεσης στο διαδίκτυο ή το μέγεθος του αρχείου. Καλή αποστολή!

Μοιραστείτε αρχεία οποιουδήποτε μεγέθους

Γρήγορη ασφαλής κοινή χρήση αρχείων

Greek