Πόσο κοστίζει 1 TB αποθήκευσης δεδομένων

Ace23 Ιανουαρίου 2024
πόσο κοστίζει 1tb αποθήκευσης δεδομένων

Χρησιμοποιούμε τις ψηφιακές μας συσκευές για διάφορες δραστηριότητες, όπως πλοήγηση στο διαδίκτυο, ακρόαση μουσικής, προβολή ταινιών και βίντεο, συνομιλία με φίλους και συγγενείς μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τηλεφωνήματα σε φίλους και συγγενείς. Θα εκπλαγείτε από το πόσα δεδομένα καταναλώνει ο υπολογιστής ή το smartphone σας! Αλλά, πόσα δεδομένα καταναλώνουν αυτές οι συσκευές, και κατ' επέκταση εσείς; Πόσα μπορούν να αποθηκεύσουν;

Θα διαβάσετε για πράγματα όπως megabytes (MB), gigabytes (GB) και terabytes (TB), αλλά τι ισοδυναμούν με όρους εφαρμογής στον πραγματικό κόσμο; Πόσο είναι το 1 TB αποθήκευσης δεδομένων και τι μπορείτε πραγματικά να αποθηκεύσετε με αυτό;

Μοιραστείτε έως και 5 GB δωρεάν
Δεν απαιτείται εγγραφή
Μεταφέρετε μεγάλα αρχεία τώρα
δεδομένα στον υπολογιστή

Καθορισμός μονάδων δεδομένων

Ως μνήμη ενός υπολογιστή ορίζεται κάθε φυσική συσκευή που μπορεί να αποθηκεύσει δεδομένα, ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τη διάρκειά τους. Τα μεγέθη των αρχείων εκφράζονται συχνά σε kilobytes, δεδομένου ότι τα περισσότερα αρχεία αποτελούνται από χιλιάδες bytes.

Τα megabytes χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν μεγαλύτερα αρχεία, όπως φωτογραφίες, ταινίες και αρχεία ήχου, τα οποία περιλαμβάνουν εκατομμύρια bytes. Δεδομένου ότι οι σύγχρονες συσκευές αποθήκευσης μπορούν να χωρέσουν εκατοντάδες από αυτά τα αρχεία, η χωρητικότητα αποθήκευσης ορίζεται συχνά ως gigabytes ή ακόμη και terabytes.

Μεγαλύτερες μονάδες μέτρησης διατίθενται συνήθως για τον υπολογισμό της χωρητικότητας πολλών συσκευών αποθήκευσης ή δικτύων αποθήκευσης μεγάλων δεδομένων.

Το μέγιστο μέγεθος των αρχείων που μπορούν να διατηρηθούν στον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας καθορίζεται σε KB (kilobytes), MB (megabytes), GB (gigabytes) ή TB (terabytes). Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, οι φορητές συσκευές πρέπει να αντιμετωπίζουν όλο και μεγαλύτερα αρχεία, καθιστώντας τη χωρητικότητα αποθήκευσης δεδομένων κρίσιμο παράγοντα στο μέλλον.

1 Byte = 8 bits*, τα οποία μπορεί να είναι οκτώ 1 ή 0, περιλαμβάνονται σε ένα μόνο byte. Αυτή η οκτάδα από bits αντιπροσωπεύει τη μικρότερη κανονική μονάδα στο σύστημα αποθήκευσης δεδομένων.

1 Kilobyte (KB) = 1.024 bytes, τα αρχεία που δεν χρειάζονται το πρόθεμα kilo είναι τα βαρετά, όπως τα έγγραφα word, τα λογιστικά φύλλα excel και η πλειονότητα των εικόνων.

1 Megabyte (MB) = 1024 KB. Το 1 ΜΒ χρησιμοποιείται συνήθως για την ακρόαση μουσικής και σύντομων βίντεο. Ακόμη και η παλιά δισκέτα είναι ικανή να αποθηκεύσει μεγάλο αριθμό από αυτά.

1 Gigabyte (GB) = 1.024 MB. Το GB γίνεται γρήγορα η τυπική μονάδα χωρητικότητας αποθήκευσης, αφού οι περισσότεροι κατασκευαστές υλικού υπολογιστών διαφημίζουν τη χωρητικότητα σε GB.

1 terabyte (TB) = 1,024 GB. Επί του παρόντος, ο πιο συνηθισμένος τρόπος μέτρησης του μεγέθους ενός κανονικού σκληρού δίσκου είναι το ΤΒ.

πολυμέσα

Πόσο είναι τα 10GB;

Σύμφωνα με την Ofcom, ο τυπικός καταναλωτής καταναλώνει περίπου 2,9 GB δεδομένων κάθε μήνα, αριθμός που αυξάνεται χρόνο με το χρόνο καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται. Αυτό υποδηλώνει ότι τα 10 GB είναι κάτι παραπάνω από πιθανό να είναι αρκετά για τον τυπικό χρήστη smartphone. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας. Για παράδειγμα, αν σας αρέσει η ροή ταινιών και η αναπαραγωγή διαδικτυακών παιχνιδιών, θα πρέπει να εξετάσετε υψηλότερες κατανομές δεδομένων.

Πόσο είναι τα 100 GB;

Εάν εξαρτάστε κυρίως από τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας και όχι από το Wi-Fi, ίσως θελήσετε να εξερευνήσετε προγράμματα υψηλής χωρητικότητας, όπως τα 100 GB. Κάθε μήνα, τα 100 GB είναι ένα σημαντικό κομμάτι δεδομένων για να έχετε πρόσβαση. Συνήθως θεωρείται ως το πλησιέστερο πράγμα σε ένα πρόγραμμα απεριόριστων δεδομένων που είναι διαθέσιμο χωρίς να κάνετε αυτό το τελευταίο βήμα.

Πόσο κοστίζει 1 TB αποθήκευσης δεδομένων;

Από την εποχή των δισκέτων των 1,44 MB, η τεχνολογία αποθήκευσης δεδομένων έχει εξελιχθεί σημαντικά. Ένα terabyte αποθήκευσης (1.024 GB) βρίσκεται συχνά σε φορητούς υπολογιστές, επιτραπέζιους υπολογιστές και κονσόλες παιχνιδιών, μεταξύ άλλων. Σήμερα, 1 TB αποθηκευτικού χώρου ισοδυναμεί με περίπου 16 (64 GB) iPhones ή Samsung Galaxy smartphones.

Το 1 TB είναι επίσης περίπου ισοδύναμο με τέσσερις (256 GB) φορητούς υπολογιστές Windows ή MacBook -και το λογισμικό του συστήματος καταναλώνει κάποιο χώρο αποθήκευσης. Επιπλέον, οι μεμονωμένοι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι ξεκινούν συνήθως από 1 TB σε χωρητικότητα και φτάνουν μέχρι 32 TB.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 TB δεδομένων στο Διαδίκτυο;

Για να χρησιμοποιήσετε 1 TB δεδομένων σε ένα μήνα, θα πρέπει να κάνετε streaming περίπου 171 ώρες βίντεο 4K. Αυτό ισοδυναμεί με τη μετάδοση 6 ωρών βίντεο 4K κάθε μέρα για ένα μήνα, με ρυθμό 6 ωρών ανά ημέρα. Εάν ανησυχείτε για τη χρήση δεδομένων, θα πρέπει να καταβάλλετε προσπάθειες για να την ελέγχετε πιο προληπτικά.

Το 1 TB σας προσφέρει τη δυνατότητα αποθήκευσης των ακόλουθων πληροφοριών:

  • Αποστολή ή λήψη 200 μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε μέρα (6.200 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συνολικά σε ένα μήνα)
  • Ακρόαση 5 ωρών μουσικής την ημέρα (155 ώρες συνολικά σε ένα μήνα), και να κάνετε άλλα πράγματα
  • 5 ώρες σερφάρισμα στο διαδίκτυο ανά ημέρα (155 ώρες συνολικά ανά μήνα)
  • 10 ώρες ροής βίντεο HD ανά ημέρα (310 ώρες συνολικά ανά μήνα)
  • 256 φωτογραφίες τραβηγμένες με κάμερα 12 MP,
  • 250 ταινίες ή 500 ώρες βίντεο υψηλής ευκρίνειας,
  • 6,5 εκατομμύρια σελίδες εγγράφων, τα οποία συνήθως διατηρούνται ως αρχεία Office, PDF και παρουσιάσεις - ο όγκος αυτός ισοδυναμεί με 1.300 πραγματικά ντουλάπια αρχείων!
Αποθήκευση στο σύννεφο

Παρουσιάζοντας την αποθήκευση στο Cloud

Η αποθήκευση στο νέφος επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν δεδομένα και να έχουν πρόσβαση σε αυτά εξ αποστάσεως, χωρίς να απαιτείται πρόσβαση στα συστήματα αποθήκευσης στις εγκαταστάσεις τους. Συνολικά, η αποθήκευση στο νέφος διατηρεί τα δεδομένα σε απομακρυσμένους διακομιστές, από τους οποίους μπορούν να συντηρηθούν, να διαχειριστούν, να δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας και να προσπελαστούν εξ αποστάσεως.

Τα δεδομένα που βασίζονται στο νέφος είναι διαθέσιμα από οποιαδήποτε συσκευή ανά πάσα στιγμή, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχουν τα κατάλληλα δικαιώματα. Παρά την ευκολία πρόσβασης, η αποθήκευση δεδομένων στο σύννεφο είναι εξαιρετικά ασφαλής.

Η μεταφορά δεδομένων εκτός του χώρου αποθήκευσης θέτει το καθήκον της αποθήκευσης δεδομένων στους ώμους ενός τρίτου παρόχου cloud. Ο πάροχος υπηρεσιών φιλοξενεί, προστατεύει, διαχειρίζεται και συντηρεί τους διακομιστές και τη σχετική υποδομή, διασφαλίζοντας ότι έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας όποτε τα χρειάζεστε.

Ο πάροχος υπηρεσιών δεν χρεώνει αμοιβή για την υπηρεσία αυτή. Η πληθώρα των πλεονεκτημάτων που σχετίζονται με την αποθήκευση στο νέφος εξετάζεται περαιτέρω.

Ασφάλεια

Οι πάροχοι υπηρεσιών αποθήκευσης στο νέφος ενισχύουν την ασφάλεια των υπηρεσιών τους, συμπεριλαμβάνοντας επιπλέον επίπεδα ασφάλειας. Εν όψει του μεγάλου αριθμού ατόμων που έχουν αποθηκευμένες πληροφορίες στο διαδίκτυο, οι υπηρεσίες αποθήκευσης στο νέφος καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να διασφαλίσουν ότι τα αρχεία σας δεν είναι προσβάσιμα από κάποιον που δεν θα έπρεπε.

Μόλις τα δεδομένα σταλούν μέσω του διαδικτύου, προστατεύονται από την τεχνολογία κρυπτογράφησης. Αυτό εγγυάται ότι διατηρούνται ανά πάσα στιγμή τα μεγαλύτερα επίπεδα ασφάλειας.

Προσβασιμότητα

Όταν χρησιμοποιείτε την αποθήκευση στο νέφος, τα δεδομένα σας φυλάσσονται στους διακομιστές του παρόχου του νέφους και είναι προσβάσιμα μέσω του διαδικτύου. Δεδομένου ότι η εφαρμογή του παρόχου cloud μπορεί να εγκατασταθεί σε πολλές συσκευές, όπως ο εταιρικός σας υπολογιστής ή το smartphone σας, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα δεδομένα σας ανά πάσα στιγμή και από οποιαδήποτε τοποθεσία.

Ποτέ δεν ήταν πιο απλό να συνδεθείτε και να συνεργαστείτε με άλλα μέλη της ομάδας. Επιπλέον, η εφαρμογή εγγυάται ότι τα αρχεία σας συγχρονίζονται, διασφαλίζοντας ότι τα μέλη της ομάδας έχουν πάντα πρόσβαση στην πιο πρόσφατη έκδοση από τη συσκευή που προτιμούν.

Δυνατότητα παροχής υπηρεσιών

Πληρώνετε για την αποθήκευση στο νέφος σε βάση ανά χρήστη. Δεν υποχρεούστε να προβλέψετε τις ετήσιες απαιτήσεις σας σε αποθηκευτικό χώρο και να αναλάβετε τον κίνδυνο να πληρώσετε για άσκοπο χώρο ή να εξαντληθείτε. Μπορείτε να προσαρμόσετε τους πόρους που είναι προσβάσιμοι σε εσάς μέσω των παρόχων αποθήκευσης στο νέφος και να πληρώνετε γι' αυτούς ανάλογα με τις τρέχουσες απαιτήσεις σας, οι οποίες ενδέχεται να μεταβάλλονται με την πάροδο του χρόνου.

Ενισχυμένη συνεργασία

Όταν οι ομάδες μοιράζονται δεδομένα και εργαλεία, μπορούν να συνεργάζονται πιο αποτελεσματικά. Η συνεργασία, όπως αποδεικνύεται από έρευνες, οδηγεί σε ανώτερα αποτελέσματα. Αυτό συμβαίνει επειδή η συνεργασία συνδυάζει τις ξεχωριστές δεξιότητες πολλών ατόμων σε μια κοινή προσπάθεια.

Παράγει καλύτερες ιδέες ενσωματώνοντας τις πολλές απόψεις ανθρώπων και οργανισμών με διαφορετικό υπόβαθρο, ειδικότητες και τρόπους σκέψης. Η αυξημένη συνεργασία οδηγεί σε πιο καινοτόμες ιδέες επειδή ενσωματώνει τις πολυάριθμες απόψεις ανθρώπων και οργανισμών με διαφορετικές εμπειρίες, γνώσεις και τρόπους σκέψης.

Ενισχυμένη συνεργασία

Η μετάβαση από την οικειότητα της αποθήκευσης σε τοπικό δίσκο στην αποθήκευση στο νέφος μπορεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία, αλλά γίνεται καθημερινά όλο και πιο συνηθισμένη. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στη χρήση της αποθήκευσης στο νέφος σε σχέση με την αποθήκευση σε τοπικό δίσκο. Προχωρώντας προς τα εμπρός, η αποθήκευση στο νέφος αποτελεί μια από τις πιο βιώσιμες ευκαιρίες για όσους αναζητούν μια ασφαλή, προσβάσιμη μέθοδο αποθήκευσης δεδομένων.

Αποστολή αρχείων οποιουδήποτε μεγέθους
Επαγγελματικά, επιχειρηματικά και επιχειρησιακά σχέδια
Ελέγξτε τα αμειβόμενα πακέτα μας

Δείτε περισσότερα άρθρα σχετικά με την κοινή χρήση αρχείων