Πώς να μεταφέρετε αρχεία από το iPhone στον Mac

Ace24 Ιανουαρίου 2024
πώς να μεταφέρετε αρχεία από το iPhone στον Mac

Σε αυτό το άρθρο καλύπτουμε 6 μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μεταφέρετε αρχεία από το iPhone στον Mac. Παρέχουμε επίσης οδηγίες βήμα προς βήμα, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε εύκολα τη μεταφορά αυτών των αρχείων από το iPhone στο Mac σας.

Στις μέρες μας, χρησιμοποιούμε τα τηλέφωνά μας για σχεδόν τα πάντα, οπότε είναι μερικές από τις πιο σημαντικές συσκευές που μεταφέρουν τις πληροφορίες και τα αρχεία μας. Η εξάρτησή μας από τα τηλέφωνά μας ως συσκευές πολλαπλών χρήσεων θα οδηγήσει αναπόφευκτα στη συσσώρευση πολλών αρχείων στον εσωτερικό τους αποθηκευτικό χώρο. Μόλις ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος εξαντληθεί, θα σκεφτείτε πώς να μεταφέρετε αρχεία από το iPhone στον Mac, αν είστε βαθιά μέσα στο οικοσύστημα της Apple.

Μεταφορά έως 5 GB δωρεάν
Δεν απαιτείται εγγραφή
Μεταφέρετε μεγάλα αρχεία τώρα
Καλώδια για τη μεταφορά φωτογραφιών από iphone σε macbook

1. Μεταφορά αρχείων από iPhone σε Mac με χρήση καλωδίου

Η απλή σύνδεση του iPhone στο Mac σας είναι ίσως η πιο απλή μέθοδος για τη μεταφορά αρχείων από το iPhone στο Mac σας ή από το Mac στο iPhone σας. Η χρήση αυτής της προσέγγισης θα είναι μάλλον εύκολη αν υπάρχει διαθέσιμο καλώδιο USB γύρω σας.

  1. Συνδέστε το ένα άκρο του καλωδίου USB στο iPhone σας και το άλλο άκρο στο Mac ως πρώτο βήμα. Αυτό θα πρέπει να δημιουργήσει μια σύνδεση μεταξύ των δύο και θα πρέπει να δείτε ότι οι δύο συσκευές ανακαλύπτουν αμέσως η μία την άλλη.
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Finder στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης του Mac σας. Αυτή η ενέργεια θα πρέπει να ξεκινήσει ένα νέο παράθυρο Finder.
  3. Μπορεί να δείτε το iPhone σας να εμφανίζεται στην ενότητα Συσκευές/Τοποθεσίες, κάνοντας κύλιση στην αριστερή πλευρική γραμμή. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο.
  4. Επιλέξτε πού θέλετε να μετακινήσετε αρχεία από και προς.
  5. Αν θέλετε να μεταφέρετε αρχεία από έναν Mac σε ένα iPhone μέσω USB, απλώς σύρετε το αρχείο από την επιφάνεια εργασίας σας στο φάκελο προορισμού. Αν θέλετε να μετακινήσετε ένα αρχείο από το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή σας, περιηγηθείτε στον επιθυμητό φάκελο και σύρετε και αφήστε το αρχείο στην επιφάνεια εργασίας σας.
AirDrop για να μετακινήσετε αρχεία από το iphone στο mac

2. Μεταφορά αρχείων από iPhone σε Mac ασύρματα με το AirDrop

Μπορείτε να στείλετε διάφορα είδη αρχείων, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, βίντεο, τόπων και ιστότοπων, όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή που είναι γνωστή ως AirDrop. Το AirDrop είναι μία από τις ταχύτερες και πιο αποτελεσματικές μεθόδους μεταφοράς δεδομένων μεταξύ ενός iPhone και ενός Mac.

Το AirDrop είναι ένα βασικό συστατικό των λειτουργικών συστημάτων iOS και macOS που σας επιτρέπει να μεταφέρετε γρήγορα και αβίαστα αρχεία με κοντινούς άλλους. Χρησιμοποιεί Bluetooth και WiFi, επιτρέποντάς του να λειτουργεί ακόμη και αν οι συσκευές σας δεν είναι συνδεδεμένες στο Internet. Το AirDrop επιτρέπει τη μεταφορά εικόνων, βίντεο, ιστοσελίδων, τοποθεσιών και άλλων στοιχείων μεταξύ συσκευών.

  1. Συνδέστε το Mac και το iPhone στο ίδιο ασύρματο δίκτυο ή συνδέστε το Mac και το iPhone μέσω Bluetooth.
  2. Ανοίξτε το αρχείο που θέλετε να μεταφέρετε από το iPhone σας και, στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο κοινής χρήσης.
  3. Αφού εκκινήσετε το "Κέντρο ελέγχου", ενεργοποιήστε το WiFi και το Bluetooth στη συσκευή σας.
  4. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε το AirDrop στο iPhone σας και αλλάξτε τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σε "Everyone/Contacts Only".
  5. Στον Mac σας, επιλέξτε το AirDrop μεταβαίνοντας στην εφαρμογή "Finder", στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί "Go" και ενεργοποιήστε τη λειτουργία AirDrop.
  6. Ενεργοποιήστε την επιλογή "Allow to be discovered by" στο Macbook επιλέγοντας "Contacts Only/Everyone" (Μόνο επαφές/Όλοι) από το αναπτυσσόμενο μενού.
  7. Στο αρχείο, εντοπίστε το κουμπί "Κοινή χρήση" και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή "AirDrop" στο iPhone σας.
  8. Τώρα, περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η μετάδοση των αρχείων.
iTunes

3. Μεταφορά αρχείων από το iPhone στον Mac με το iTunes

Στη συνέχεια του άρθρου μας για το πώς να μεταφέρετε αρχεία από το iPhone στον Mac, θα ρίξουμε μια ματιά στο iTunes. Οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να επιλέγουν να χρησιμοποιούν το iTunes όταν μεταφέρουν δεδομένα από ένα iPhone σε έναν υπολογιστή. Παρ' όλα αυτά, επιτρέπεται να μεταφέρετε στον Mac σας μόνο τα δεδομένα από τις εφαρμογές της συσκευής iOS που υποστηρίζουν κοινή χρήση αρχείων όταν χρησιμοποιείτε το iTunes, γεγονός που περιορίζει τους τύπους αρχείων που μπορούν να μεταδοθούν.

Συνολικά, υπάρχουν δύο επιλογές για το συγχρονισμό της μουσικής, των ταινιών, των φωτογραφιών, των επαφών, των ημερολογίων και των αντιγράφων ασφαλείας της συσκευής σας μέσω του λογαριασμού σας στο iTunes:

  1. USB
  2. WiFi

Συγχρονισμός iTunes μέσω USB

Με ένα ικανό, η μεταφορά αρχείων από το iPhone στο Mac σας είναι αρκετά εύκολη:

  1. Ανοίξτε το iTunes. Βεβαιωθείτε ότι έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση.
  2. Συνδέστε το iPhone σας μέσω USB στον υπολογιστή σας. Θα πρέπει να παρατηρήσετε μια συσκευή που εμφανίζεται στην ενότητα Συνδεδεμένες συσκευές στην επάνω αριστερή γωνία του iTunes.
  3. Κάντε κλικ στο σύμβολο της συσκευής.
  4. Στην αριστερή πλευρά του iTunes, επιλέξτε Ρυθμίσεις για να δείτε τα είδη υλικού που μπορούν να συγχρονιστούν.
  5. Επιλέξτε τα επιθυμητά αρχεία και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Συγχρονισμός στο iTunes.
  6. Επιλέξτε "Εφαρμογή" στην κάτω δεξιά γωνία του iTunes. Θα πρέπει να ξεκινήσει ο συγχρονισμός αυτόματα & από εδώ και στο εξής, οι συσκευές σας θα συγχρονίζονται κάθε φορά που συνδέεστε μέσω USB και έχετε ανοιχτό το iTunes.

Συγχρονισμός iTunes με WiFi

Μπορείτε να ρυθμίσετε το iPhone σας να συγχρονίζει υλικό μέσω WiFi, εάν έχετε προηγουμένως επιβεβαιώσει ότι ο υπολογιστής σας εκτελεί την πιο πρόσφατη έκδοση του iTunes και ότι το iPhone και ο υπολογιστής σας είναι συνδεδεμένα στο ίδιο δίκτυο WiFi. Αυτό απαιτεί ένα καλώδιο lightning για τη σύνδεση του iPhone με τον υπολογιστή.

  1. USB-συνδέστε το iPhone στον υπολογιστή σας.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Device (Συσκευή) στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου της εφαρμογής iTunes.
  3. Η καρτέλα Σύνοψη βρίσκεται κάτω από την καρτέλα Ρυθμίσεις.
  4. Μαρκάρετε το πλαίσιο δίπλα στο Sync with this device via WiFi (Συγχρονισμός με αυτή τη συσκευή μέσω WiFi) και επιλέξτε Apply (Εφαρμογή).
Μεταφορά αρχείων μέσω wifi

4. Μεταφορά αρχείων από το iPhone στον Mac με το iCloud

Απλό και εύκολο στη χρήση, το iCloud Drive οργανώνει τα αρχεία σας στους δικούς τους φακέλους είναι ένα από τα πολλά δυνατά σημεία της υπηρεσίας. Χρησιμοποιώντας το Apple ID σας, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα τόσο σε επιτραπέζιους υπολογιστές όσο και σε iPhone.

Λάβετε υπόψη ότι η χρήση αυτής της μεθόδου απαιτεί αξιόπιστη σύνδεση WiFi. Επίσης, ελέγξτε ότι το iPhone και ο Mac σας τρέχουν τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των αντίστοιχων λειτουργικών τους συστημάτων. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο πράγμα ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες.

  1. Αποκτήστε πρόσβαση στο μενού της Apple κάνοντας κλικ στο αναδυόμενο παράθυρο Apple στην επάνω αριστερή γωνία της επιφάνειας εργασίας.
  2. Επιλέξτε Προτιμήσεις συστήματος από το μενού.
  3. Προχωρήστε και κάντε κλικ στο iCloud.
  4. Συνδεθείτε χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον κωδικό πρόσβασης που σχετίζονται με το Apple ID σας.
  5. Για να ρυθμίσετε το iCloud, ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.
  6. Μεταβείτε στην εφαρμογή "Ρυθμίσεις" στο iPhone σας.
  7. Επιλέξτε "το όνομά σας" και στη συνέχεια iCloud από το μενού που εμφανίζεται.
  8. Ενεργοποιήστε το iCloud Drive, το οποίο είναι το τέταρτο βήμα.
  9. Μεταβείτε στο μενού της Apple στον υπολογιστή σας και κάντε κλικ στις "Προτιμήσεις συστήματος" από εκεί.
Εφαρμογή κοινής χρήσης αρχείων Filemail

5. Μεταφορά αρχείων από iPhone σε Mac χρησιμοποιώντας το FileMail

Με το FileMail η αποστολή μεγάλων αρχείων βίντεο, αρχείων ήχου, συλλογών φωτογραφιών υψηλής ποιότητας και συλλογών οποιουδήποτε άλλου είδους πολυμέσων είναι απλή. Η εφαρμογή μεταφοράς αρχείων iphone είναι εύκολη στη χρήση και διαθέτει την επιλογή "μόνο WiFi" σε περίπτωση που θέλετε να αποτρέψετε την υπέρβαση του ορίου δεδομένων κινητής τηλεφωνίας σας κατά τη χρήση της.

Εάν θα μοιράζεστε μόνο αρχεία μεγέθους μικρότερου των 5GB, μπορείτε να το κάνετε χωρίς εγγραφή και χωρίς να χρειάζεται να αποκτήσετε συνδρομή. Το FileMail επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται και να λαμβάνουν αρχεία με πολύ εφικτό τρόπο μεταξύ iPhone και Mac με λίγα απλά βήματα:

  1. Κατεβάστε, εγκαταστήστε και ξεκινήστε την εφαρμογή FileMail για κινητά.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή "Προσθήκη αρχείων".
  3. Πλοηγηθείτε και επισυνάψτε τα επιθυμητά αρχεία ή/και φακέλους.
  4. Μπορείτε να επιλέξετε να στείλετε τα αρχεία σας ως μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να ανεβάσετε τα αρχεία σας και να λάβετε έναν κοινόχρηστο σύνδεσμο.
  5. Εάν επιλέξετε να επιλέξετε την "Αποστολή ως email", πληκτρολογήστε τη διεύθυνση email του παραλήπτη. Υποβάλετε ένα προαιρετικό μήνυμα, εάν το επιθυμείτε.
  6. Πατήστε το κουμπί αποστολής.
  7. Ο παραλήπτης θα λάβει ένα email, με οδηγίες για το πώς να κατεβάσει τα αρχεία.
  8. Αν επιλέξατε την επιλογή "Αποστολή ως σύνδεσμος", μετά τη μεταφόρτωση των αρχείων σας, θα έχετε λάβει έναν σύνδεσμο, τον οποίο μπορείτε να μοιραστείτε με όποιον θέλετε να μοιραστείτε τα αρχεία.
  9. Ο χρήστης Mac που σε αυτό το παράδειγμα είναι ο παραλήπτης, μπορεί να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή μας για την επιφάνεια εργασίας για να κατεβάσει τα αρχεία, η οποία θα παρέχει επιτάχυνση μεταφοράς UDP για μεγαλύτερες ταχύτητες και πιο ισχυρή σύνδεση.
Κλίμακες

6. Πώς να μεταφέρετε αρχεία από το iPhone στον Mac - Εξερευνώντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα διαφορετικών λύσεων

Μέθοδος μεταφοράς

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

AirDropΚαθώς μπορεί να ανιχνεύσει αυτόματα κοντινούς δέκτες, δεν χρειάζεται να συνδέσετε καμία συσκευή.Αργή μέθοδος με ρυθμούς μεταφοράς περίπου 40 MB/s μεταξύ σύγχρονων μοντέλων Mac. Το AirDrop μπορεί να γίνει αντικείμενο κατάχρησης αν χρησιμοποιηθεί σε δημόσιο δίκτυο, γι' αυτό να είστε προσεκτικοί όταν επιτρέπετε σε άλλους να μεταφέρουν αρχεία στον Mac σας μέσω της λειτουργίας.
Καλώδιο USBΕύκολο και απλό στη χρήση Δεν απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο για την αποστολή αρχείων Πολύ γρήγορη αποστολή των αρχείων, ακόμη και των μεγάλωνΒασίζεται στη φυσική διαθεσιμότητα του καλωδίου USB και στο ότι οι δύο συσκευές βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.
iTunes
Υποστηρίζει τόσο τη συνδεσιμότητα USB όσο και τη συνδεσιμότητα WiFi. Δεν υφίσταται απώλεια ποιότητας για αρχεία όπως εικόνες και βίντεο
Δεν υποστηρίζουν όλες οι εφαρμογές iDevice τη λειτουργία κοινής χρήσης αρχείων του iTunes. Μπορούν να εισαχθούν μεμονωμένα και πολλαπλά αρχεία, ωστόσο δεν είναι δυνατή η εισαγωγή φακέλων
iCloudΌλες οι συσκευές σας θα συγχρονίζονται και θα ενημερώνονται κάθε φορά που τροποποιείτε ένα αρχείο χρησιμοποιώντας την αποθήκευση στο cloud. Οι υπηρεσίες iCloud είναι συμβατές με συσκευές εκτός iOS, ωστόσο αλληλεπιδρούν ιδιαίτερα αποτελεσματικά με το οικοσύστημα της Apple. Οι πάροχοι υπηρεσιών αποθήκευσης cloud ενισχύουν την ασφάλεια των υπηρεσιών τους με πρόσθετα επίπεδα.Η αποθήκευση αρχείων στο νέφος απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο. Το κόστος που σχετίζεται με τη μεταφόρτωση και τη λήψη δεδομένων από το νέφος μπορεί να συσσωρευτεί. Εάν ο διακομιστής είναι υπερπλήρης, η μεταφορά αρχείων μπορεί μερικές φορές να γίνει αργή.
FileMailΔεν απαιτείται εγγραφή. Δωρεάν για την κοινή χρήση αρχείων έως 5 GB. Η κρυπτογράφηση δεδομένων καθιστά γρήγορη και ασφαλή τη χρήση Υποστηρίζει τη μεταφορά μεγάλων αρχείων γρήγορα και αποτελεσματικάΑπαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο. Για να μοιραστείτε αρχεία μεγαλύτερα από 5B θα χρειαστείτε συνδρομή.
Μεταφορά αρχείων οποιουδήποτε μεγέθους
Απεριόριστοι παραλήπτες, λήψεις και εύρος ζώνης
Ελέγξτε τα αμειβόμενα πακέτα μας

Χρειάζεται να μοιραστείτε αρχεία μεταξύ περισσότερων συσκευών;