Πώς να μεταφέρετε αρχεία από το iPhone στο Pc

Ace8 Μαρτίου 2024
πώς να μεταφέρετε αρχεία από το iphone στον υπολογιστή

Εδώ και πολύ καιρό, η εύρεση μιας απάντησης για το πώς να μεταφέρετε αρχεία από το iPhone στον υπολογιστή ήταν δύσκολη. Υπάρχει κάποιος βαθμός συμβατότητας μεταξύ του iPhone και του υπολογιστή- ωστόσο, σε αντίθεση με τον συγχρονισμό δεδομένων με Mac, εξακολουθεί να είναι δύσκολη η μεταφορά αρχείων μεταξύ του iPhone και του υπολογιστή. Υπάρχουν μερικές διαφορετικές μέθοδοι με τις οποίες μπορείτε να συγχρονίσετε και να μεταφέρετε δεδομένα μεταξύ του υπολογιστή σας με Windows και του iPhone ή του iPad σας.

Εάν χρησιμοποιείτε iPhone, η εξοικείωση με αυτές τις οδηγίες θα σας φανεί πολύ χρήσιμη κάθε φορά που απαιτείται η μεταφορά δεδομένων iOS. Δεν έχει σημασία αν θέλετε να μεταφέρετε αρχεία από το iPhone στον υπολογιστή σας ή το αντίστροφο- αυτές οι επιλογές θα λειτουργήσουν.

Μεταφορά έως 5 GB δωρεάν
Δεν απαιτείται εγγραφή
Μεταφορά αρχείων τώρα
iCloud για τη μεταφορά αρχείων

1. Μεταφορά αρχείων από το iPhone στον υπολογιστή χρησιμοποιώντας το iCloud

Συνολικά, το iCloud είναι μια από τις απλούστερες μεθόδους μεταφοράς δεδομένων μεταξύ ενός iPhone και σχεδόν οποιασδήποτε άλλης συσκευής, συμπεριλαμβανομένου ενός υπολογιστή με Windows. Ουσιαστικά, ανεβάζετε τα δεδομένα σας στο iCloud και στη συνέχεια τα ανακτάτε σε μια άλλη συσκευή.

Παρ' όλα αυτά, το δωρεάν πρόγραμμα iCloud παρέχει μόνο 5 GB αποθηκευτικού χώρου. Επομένως, αν θέλετε να αξιοποιήσετε το iCloud για τη μεταφορά μεγαλύτερων αρχείων, πρέπει να εγγραφείτε σε ένα premium πακέτο.

  1. Εκκινήστε την εφαρμογή Αρχεία στο iPhone σας.
  2. Εντοπίστε τα αρχεία που θέλετε να μεταφέρετε στον υπολογιστή σας.
  3. Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί Αντιγραφή και αγγίξτε το για μεμονωμένα αρχεία. Για να αντιγράψετε πολλά αρχεία, χρησιμοποιήστε την επιλογή Επιλογή από το μενού με τις τρεις τελείες.
  4. Στην εφαρμογή, μεταβείτε στο iCloud Drive και επικολλήστε εκεί τα αντιγραμμένα αρχεία. Τα αρχεία σας έχουν μεταφερθεί στο iCloud Drive.
  5. Χρησιμοποιήστε το iCloud.com ή την εφαρμογή iCloud Drive για Windows για να κατεβάσετε τα αρχεία στον υπολογιστή σας.
Αποστολή αρχείων μέσω bluetooth από το iphone

2. Μεταφορά αρχείων από το iPhone στον υπολογιστή μέσω Bluetooth

Το Bluetooth είναι μια άλλη απλή τεχνική για τη μεταφορά δεδομένων από το iPhone στον υπολογιστή. Ωστόσο, μια πτυχή που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η μεταφορά δεδομένων από iPhone σε υπολογιστή μέσω Bluetooth είναι δυνατή μόνο για έναν περιορισμένο αριθμό διαφορετικών μορφών αρχείων.

Δεδομένου ότι είναι τόσο χρονοβόρα η χειροκίνητη επιλογή αρχείων για τη μεταφορά αρχείων από iPhone σε Bluetooth, μπορείτε να μεταδώσετε μόνο μια μικρή ποσότητα δεδομένων μέσω Bluetooth, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να μοιραστείτε μόνο μια περιορισμένη ποσότητα πληροφοριών.

Εκτός αυτού, το Bluetooth δεν είναι σε καμία περίπτωση η πιο αποτελεσματική μέθοδος για τη μεταφορά δεδομένων. Ως αποτέλεσμα, στην επόμενη παράγραφο θα συζητήσουμε μια ακόμη αποτελεσματική στρατηγική.

  1. Σύρετε τον πίνακα ρυθμίσεων στην αρχική οθόνη του iPhone προς τα πάνω και πατήστε παρατεταμένα το σύμβολο Bluetooth. Επιτρέψτε του να συνδεθεί με τον υπολογιστή στον οποίο θέλετε να μεταδώσετε τα δεδομένα.
  2. Για να ξεκινήσετε τη μετάδοση, επιλέξτε την επιλογή "ρυθμίσεις" των Windows και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την επιλογή Bluetooth. Εντός της καρτέλας των παραθύρων, μπορεί να βρεθεί η επιλογή "συσκευή". Ενεργοποιήστε το Bluetooth από εκεί για να επιτρέψετε στη συσκευή Bluetooth να δέχεται αρχεία.
  3. Επιλέξτε τα αρχεία που σκοπεύετε να μεταφέρετε από το iPhone στον υπολογιστή σας.
  4. Τα αρχεία αυτά θα εμφανιστούν σε ένα αναδυόμενο παράθυρο στον υπολογιστή σας.
MS Windows

3. Μεταφορά αρχείων από το iPhone στον υπολογιστή χρησιμοποιώντας την Εξερεύνηση αρχείων στα Windows

Τώρα στο άρθρο μας για το πώς να μεταφέρετε αρχεία από το iPhone στον υπολογιστή, θα ρίξουμε μια ματιά στο πιο κυρίαρχο και δημοφιλές λειτουργικό σύστημα: τα Windows. Ίσως γνωρίζετε την Εξερεύνηση αρχείων, το λογισμικό για τη διαχείριση και τη μεταφορά αρχείων σε υπολογιστές με Windows. Σας διευκολύνει να έχετε πρόσβαση στα αρχεία του υπολογιστή σας και να διατρέχετε τον αποθηκευτικό χώρο σε αυτόν.

Αν τα δεδομένα που θέλετε να μεταφέρετε είναι φωτογραφίες και βίντεο από το ρολό κάμερας του iPhone σας, η Εξερεύνηση αρχείων των Windows είναι ο σωστός τρόπος, καθώς επιτρέπει την απευθείας μετάδοση εικόνων και βίντεο από το iPhone στον υπολογιστή μέσω σύνδεσης USB. Δεν απαιτείται περαιτέρω λογισμικό.

  1. Η Εξερεύνηση αρχείων διαθέτει γραφικό περιβάλλον χρήστη για τη διαχείριση των δεδομένων. Χρησιμοποιώντας μια σύνδεση USB, μπορείτε να συνδέσετε το iPhone σε έναν υπολογιστή.
  2. Ξεκλείδωμα του iPhone Επιτρέψτε την επιτυχή δημιουργία της σύνδεσης επιλέγοντας "Εμπιστοσύνη" στο iPhone σας. a
  3. Πλοηγηθείτε στην επιλογή "Αυτός ο υπολογιστής" > "[το όνομα του iPhone σας]" > "Εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος" > "DCIM" > "100APPLE".
  4. Οι εικόνες του iPhone σας θα είναι τακτοποιημένες σε φακέλους με βάση την ημερομηνία.
  5. Μπορείτε τώρα να αντιγράψετε την επιθυμητή φωτογραφία ή τις επιθυμητές φωτογραφίες στον υπολογιστή σας.
iTunes

4. Πώς να μεταφέρετε αρχεία από το iPhone στον υπολογιστή με το iTunes

Ο πρωταρχικός σκοπός του iTunes File Sharing είναι να διευκολύνει τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ του υπολογιστή σας και μιας συμβατής εφαρμογής που εκτελείται στο iPhone ή το iPad σας. Εάν είστε βέβαιοι ότι τα αρχεία που θέλετε να μεταφέρετε έχουν παραχθεί από μια εφαρμογή συμβατή με την κοινή χρήση αρχείων, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λειτουργία για να μεταφέρετε υλικό από ένα iPhone σε έναν υπολογιστή.

Για να μεταφέρετε αρχεία από ένα iPhone σε έναν υπολογιστή με τη βοήθεια του iTunes File Sharing και του USB, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Συνδέστε το iPhone στον υπολογιστή σας και εκκινήστε το iTunes, εάν δεν εκτελείται ήδη αυτόματα.
  2. Στο παράθυρο του iTunes, μεταβείτε στην καρτέλα "Συσκευή" και από εκεί επιλέξτε "Κοινή χρήση αρχείων".
  3. Αν επιθυμείτε να μεταφέρετε αρχεία από ένα πρόγραμμα σε ένα άλλο στον υπολογιστή σας, επιλέξτε τη συγκεκριμένη εφαρμογή από τη λίστα.
  4. Αφού αποφασίσετε ποια είναι τα αρχεία που θέλετε να αντιγράψετε στον υπολογιστή, επιλέξτε αυτά τα αρχεία και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί "Αποθήκευση σε".
  5. Για να ξεκινήσετε τη μεταφορά αρχείων από το iPhone σας στον υπολογιστή, επιλέξτε ένα μέρος στον υπολογιστή σας όπου θα θέλατε να αποθηκεύσετε τα αρχεία και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί "Αποθήκευση σε".
Εφαρμογές μεταφοράς αρχείων Filemail

5. Μεταφορά αρχείων από το iPhone στον υπολογιστή χρησιμοποιώντας το FileMail

Μπορείτε να στείλετε αρχεία από τη συσκευή iOS στον υπολογιστή σας με τη βοήθεια του FileMail. Η αποστολή τεράστιων ταινιών, αρχείων ήχου, συλλογών φωτογραφιών υψηλής ποιότητας και συλλογών οποιουδήποτε άλλου είδους πολυμέσων είναι απλή.

Η εφαρμογή μεταφοράς αρχείων iphone είναι εύκολη στη χρήση και διαθέτει την επιλογή "μόνο WiFi" σε περίπτωση που θέλετε να αποτρέψετε την υπέρβαση του ορίου δεδομένων κινητής τηλεφωνίας σας κατά τη χρήση της εφαρμογής. Για να ξεκινήσετε, κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή στη συσκευή σας iOS. Μπορείτε να μοιραστείτε δωρεάν έως και 5 GB, χωρίς να χρειάζεται να εγγραφείτε.

  1. Εγκαταστήστε την εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας Filemail για ioS στο iPhone σας
  2. Στον υπολογιστή σας, είτε πλοηγηθείτε στην αρχική σελίδα του Filemail είτε εγκαταστήστε την εφαρμογή Filemail Desktop για PC. Αυτό θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε επιτάχυνση μεταφοράς UDP για ταχύτερους ρυθμούς μεταφοράς.
  3. Εκκινήστε την εφαρμογή FileMail στο iPhone σας
  4. Συνδεθείτε στον τρέχοντα λογαριασμό σας FileMail ή, αν θέλετε, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα και να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία μας χωρίς να πληρώσετε ούτε δεκάρα.
  5. Απλά επιλέξτε τα στοιχεία που θέλετε να στείλετε αφού κάνετε κλικ στο κουμπί "επισυνάπτω αρχεία".
  6. Δώστε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των παραληπτών, το θέμα του μηνύματος και το περιεχόμενο (προαιρετικά).
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί "Αποστολή". Εάν έχετε περιορισμένα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας, η εφαρμογή ενδέχεται να ρωτήσει εάν θα πρέπει να παραδώσει τα αρχεία σας χρησιμοποιώντας απλώς συνδέσεις WiFi.
  8. Τώρα θα ξεκινήσει η διαδικασία αποστολής των αρχείων σας. Όταν ολοκληρωθεί, ένας σύνδεσμος λήψης θα σταλεί στο e-mail σας μόλις ολοκληρωθεί.
  9. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο και θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα όπου μπορείτε να κατεβάσετε τα αρχεία. Ή μπορείτε να μεταφέρετε τον σύνδεσμο στην ειδική εφαρμογή μεταφοράς αρχείων για PC που βασίζεται στα Windows και να κάνετε λήψη από εκεί.
Κλίμακες

Τύπος μεταφοράς

Pro

Μειονεκτήματα
iTuneΥποστηρίζει συνδεσιμότητα USB και WiFi. Δεν υφίσταται απώλεια ποιότητας για αρχεία όπως εικόνες και βίντεοΔεν υποστηρίζουν όλες οι εφαρμογές iDevice τη λειτουργία κοινής χρήσης αρχείων του iTunes. Μπορούν να εισαχθούν μεμονωμένα και πολλαπλά αρχεία, ωστόσο δεν είναι δυνατή η εισαγωγή φακέλων
iCloudΌλες οι συσκευές σας θα συγχρονίζονται και θα ενημερώνονται κάθε φορά που τροποποιείτε ένα αρχείο. Συμβατό με συσκευές εκτός iOS, ωστόσο, αλληλεπιδρά ιδιαίτερα αποτελεσματικά με το οικοσύστημα της Apple. Ενισχύει την ασφάλεια των αρχείων με πρόσθετα επίπεδα κρυπτογράφησης.Απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο. Ενδέχεται να προκύψουν πρόσθετα έξοδα για τη μεταφόρτωση και τη λήψη δεδομένων Εάν ο διακομιστής είναι υπερπλήρης, η μεταφορά αρχείων μπορεί μερικές φορές να γίνει αργή.
Κοινή χρήση BluetoothΠολύ εύκολη διαδικασία αποστολής αρχείων Προσβάσιμη χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυοΥποτονικοί χρόνοι μετάδοσης, μπορεί να χρειαστεί αρκετή ώρα για την αποστολή αρχείων Ιδιαίτερα δύσκολη η αποστολή μεγάλων αρχείων Μέγιστη εμβέλεια 100 μέτρα, η οποία μπορεί να είναι ανεπαρκής για ορισμένους χρήστες
Εξερεύνηση αρχείωνΕύκολο στη χρήση και με απλή διεπαφή χρήστη Οι μεταφορές πραγματοποιούνται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.Μερικές φορές το iPhone δεν εμφανίζεται στην Εξερεύνηση των Windows, εμποδίζοντάς τους να δουν τις εικόνες του iPhone σε έναν υπολογιστή.
FileMailΟι χρήστες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν χωρίς να είναι εγγεγραμμένοι και είναι δωρεάν Δεν απαιτείται εγγραφή Η κρυπτογράφηση δεδομένων καθιστά γρήγορη και ασφαλή τη χρήση του Υποστηρίζει τη μεταφορά μεγάλων αρχείων γρήγορα και αποτελεσματικάΘα πρέπει να έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο. Αν θέλετε να μοιραστείτε αρχεία μεγαλύτερα από 5GB, θα χρειαστείτε συνδρομή.
Μεταφορά αρχείων οποιουδήποτε μεγέθους
Απεριόριστοι παραλήπτες, λήψεις και εύρος ζώνης
Ελέγξτε τα αμειβόμενα πακέτα μας

Θέλετε να μοιράζεστε αρχεία μεταξύ περισσότερων συσκευών;