Πώς να μεταφέρετε αρχεία από υπολογιστή σε υπολογιστή

Ace20 Ιανουαρίου 2024
πώς να μεταφέρετε αρχεία από υπολογιστή σε υπολογιστή

Τίποτα δεν είναι καλύτερο από τον ενθουσιασμό της αγοράς ενός νέου γυαλιστερού υπολογιστή. Συνήθως, η αγορά ενός νέου υπολογιστή συνεπάγεται την απόκτηση ενός πλήθους νέων χαρακτηριστικών, αυξημένης επεξεργαστικής ισχύος, βελτιωμένων γραφικών και αυξημένου αποθηκευτικού χώρου.

Φυσικά, αν μετακομίζετε σε νέο υπολογιστή και αντικαθιστάτε έναν παλαιότερο, είναι πιθανό να θέλετε να μετακινήσετε περισσότερα από μερικά αρχεία. Ιδανικά, θα πρέπει να μεταφέρετε όλα τα έγγραφα, τις εικόνες, ολόκληρο το προφίλ χρήστη, τους λογαριασμούς, τα αγαπημένα, τους σελιδοδείκτες και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με άλλα λόγια, όλα όσα κατέχετε και χρησιμοποιείτε. Πώς λοιπόν να μεταφέρετε αρχεία από υπολογιστή σε υπολογιστή;

Αρκετές μεταβλητές θα επηρεάσουν τη διαδικασία, όπως ο αριθμός των αρχείων προς μεταφορά, το μέγεθος του αρχείου και τα λειτουργικά συστήματα των δύο υπολογιστών.

Αν και η μεταφορά αρχείων δεν είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ανάλογα με την ποσότητα των δεδομένων που πρέπει να μεταφέρετε. Ακολουθούν έξι από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες στρατηγικές που μπορείτε να δοκιμάσετε και εσείς.

Μεταφορά έως 5 GB δωρεάν
Δεν απαιτείται εγγραφή
Μεταφορά αρχείων τώρα
Μονάδα USB για τη μετακίνηση αρχείων από υπολογιστή σε υπολογιστή

1. Εξωτερική συσκευή αποθήκευσης

Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν εξωτερικές μονάδες δίσκου. Είναι αρκετά απλό να αντιγράψετε τα δεδομένα από μια μονάδα flash USB από έναν υπολογιστή σε έναν άλλο, να συνδέσετε την ίδια μονάδα στον δεύτερο υπολογιστή και να αντιγράψετε ξανά τα δεδομένα.

Εναλλακτικά, αν έχετε περισσότερα δεδομένα από όσα μπορεί να χωρέσει μια μονάδα flash, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Εάν και οι δύο φορητοί υπολογιστές είναι εξοπλισμένοι με θύρες USB 3.0, ίσως να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο αγοράς μιας από τις ταχύτερες διαθέσιμες μονάδες flash. Όταν έχετε να κάνετε με μεγάλο όγκο δεδομένων, η ταχύτητα καθίσταται κρίσιμη!

Όταν χρησιμοποιείτε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους για λόγους δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη, καθώς ορισμένοι δίσκοι ενδέχεται να παρουσιάζουν περιστασιακές αποτυχίες στη μεταφορά αρχείων: χρησιμοποιήστε ένα καλώδιο υψηλής ποιότητας (το ίδιο ισχύει και για τους εσωτερικούς δίσκους) και έναν διανομέα USB υψηλής ποιότητας, εάν είναι απαραίτητο.

Ορισμένοι ελεγκτές USB γίνονται επίσης ασταθείς υπό μεγάλο φορτίο, οπότε αν έχετε προβλήματα με τη σύνδεση ενός σκληρού δίσκου, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε μεμονωμένα εξαρτήματα για να προσδιορίσετε την πηγή του προβλήματος.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Φορητό - Ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος είναι φορητός και plug-and-play. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συσκευή αποθήκευσης για οποιονδήποτε υπολογιστή που υποστηρίζει USB ή FireWire.Απώλεια δεδομένων - Οι εξωτερικοί δίσκοι είναι εξίσου επιρρεπείς στην απώλεια δεδομένων με τους εσωτερικούς δίσκους. Οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι είναι ευάλωτοι σε επιθέσεις ιών και κακόβουλου λογισμικού. Επιπλέον, είναι επιρρεπείς στην υποβάθμιση από την ηλιοφάνεια, τη θερμότητα, την υγρασία, τα υγρά, τη σκόνη και τα μαγνητικά πεδία.
Χρήση έκτακτης ανάγκης - Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ως εφεδρικό δίσκο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Επειδή οι σκληροί δίσκοι μερικές φορές αποτυγχάνουν, η διατήρηση ενός εφεδρικού αντιγράφου ασφαλείας είναι ζωτικής σημασίας είτε βασίζεστε στον υπολογιστή σας για επαγγελματικούς είτε για προσωπικούς σκοπούς.Επιρρεπής σε παραβιάσεις - Η πλειονότητα των εξωτερικών σκληρών δίσκων προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης. Εάν ο σκληρός δίσκος ή το φλασάκι σας χαθεί ή κλαπεί, οποιοσδήποτε τοποθετήσει τη συσκευή σε έναν υπολογιστή μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα σας.
Βελτιωμένες επιδόσεις - Χρησιμοποιώντας τον εξωτερικό σκληρό δίσκο ως κύρια συσκευή αποθήκευσης, μπορείτε να βελτιώσετε σημαντικά τις επιδόσεις των Mac με πιο αργούς εσωτερικούς δίσκους.Δύσκολη ρύθμιση - Η ρύθμιση της έκδοσης αρχείων σε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους είναι δύσκολη. Εάν δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο μία φορά την ημέρα, συχνά μένετε με ένα μόνο αντίγραφο ασφαλείας για να βασίζεστε, αντί για πολλές εκδόσεις αρχείων
HD και SSD

2. Εσωτερικοί δίσκοι SSD & HDD

Εάν μεταβαίνετε από έναν παλιό υπολογιστή σε έναν νεότερο, ο παλιός σας υπολογιστής μπορεί να καταστεί μη λειτουργικός. Εναλλακτικά, μπορεί να αντικαταστήσετε έναν παλιό σκληρό δίσκο με έναν νέο. Ωστόσο, πώς μπορείτε να λάβετε τα προηγούμενα δεδομένα σας;

Οι σκληροί δίσκοι (HDD) και ορισμένοι δίσκοι στερεάς κατάστασης (SSD) συνδέονται στη μητρική πλακέτα μέσω τυπικών συνδέσεων SATA. Συνδέστε τον παλιό σας σκληρό δίσκο σε μια εφεδρική υποδοχή SATA ή eSATA (εξωτερική υποδοχή SATA), αν διαθέτετε. Θα αναγνωριστεί ως νέα μονάδα δίσκου από το λειτουργικό σύστημα. Στη συνέχεια, ξεκινήστε τη μεταφορά. Είναι η ταχύτερη από όλες τις πιθανές επιλογές.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Υψηλή χωρητικότητα - Οι εσωτερικοί σκληροί δίσκοι έχουν υψηλή χωρητικότητα για την αποθήκευση σημαντικών ποσοτήτων δεδομένων. Εκτός αυτού, οι εσωτερικοί σκληροί δίσκοι είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τον υπολογιστή σας ανά πάσα στιγμή. Ως αποτέλεσμα, ο προγραμματισμός αντιγράφων ασφαλείας σε τακτά χρονικά διαστήματα απαιτεί λιγότερη εργασία. Σε σύγκριση με άλλους τύπους μέσων αποθήκευσης, οι εσωτερικοί σκληροί δίσκοι είναι πολύ οικονομικοί.Περιορισμένο προσδόκιμο ζωής - Κάθε SSD έχει περιορισμένο αριθμό κύκλων ανάγνωσης και εγγραφής. Αυτό αναφέρεται ως γραμμένα τεραμπάιτ (TBW). Όταν αγοράζετε έναν SSD, συνοδεύεται από έναν προκαθορισμένο "χρόνο θανάτου" που επηρεάζεται από το πόσο συχνά χρησιμοποιείται η μονάδα.
Καλώδια μεταφοράς για κοινή χρήση αρχείων από υπολογιστή σε υπολογιστή

3. Χρήση καλωδίου μεταφοράς

Μπορείτε να μεταφέρετε δεδομένα μέσω διαφόρων συνδέσεων αντί να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία cloud ή έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Επειδή τα δεδομένα αντιγράφονται και επικολλούνται ταυτόχρονα από υπολογιστή σε υπολογιστή, αυτή η προσέγγιση είναι συχνά ταχύτερη από τη χρήση δίσκων.

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται μάλλον ξεπερασμένη, η χρήση καλωδίου μεταφοράς αρχείων εξακολουθεί να είναι μια αποτελεσματική μέθοδος μεταφοράς πληροφοριών μεταξύ δύο υπολογιστών που βρίσκονται κοντά ο ένας στον άλλο.

Χρησιμοποιώντας αυτή τη συσκευή, συνδέεστε στις θύρες USB και των δύο υπολογιστών και στη συνέχεια χρησιμοποιείτε το παρεχόμενο λογισμικό μεταφοράς αρχείων για να επιλέξετε αρχεία και φακέλους που θα μεταφερθούν μεταξύ τους. Μόλις οι συσκευές σας συνδεθούν μέσω των θυρών USB, το παρεχόμενο πρόγραμμα μεταφοράς θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία μεταφοράς αρχείων και ρυθμίσεων.

Εάν και οι δύο υπολογιστές διαθέτουν συνδέσεις USB 3.0, η μετάδοση δεδομένων θα είναι πολύ πιο γρήγορη- όταν ξεκινήσετε τη διαδικασία μεταφοράς αρχείων, λάβετε αυτό υπόψη σας.

ΠλεονεκτήματαΜειονεκτήματα
Ταχύτητα - Δεδομένου ότι οι μονάδες USB δεν χρειάζονται σύνδεση στο διαδίκτυο, έχουν αρκετά γρήγορες ταχύτητες μεταφοράς. Από την άλλη πλευρά, η ταχύτητα επηρεάζεται από διάφορες παραμέτρους, όπως η έκδοση USB, ο δίαυλος υλικού και η συσκευή ελέγχου USB.Δύσκολη επέκταση - Μόλις συνδεθεί η σύνδεση crossover από τον έναν υπολογιστή στον άλλο, η σύνδεση με οποιονδήποτε άλλο υπολογιστή καθίσταται δύσκολη χωρίς την προσθήκη περισσότερων προσαρμογέων δικτύου.
Χωρητικότητα - Αρχικά, οι μονάδες USB δεν προσέφεραν ευρύ φάσμα χωρητικότητας αποθήκευσης. Μέχρι πρόσφατα, ήταν διαθέσιμες συσκευές USB με χωρητικότητα έως και 2 TB. Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες απαλλάσσονται από τη μεταφορά επιπλέον υλικού σε περιπτώσεις με τεράστια χωρητικότητα αποθήκευσης.Αναξιόπιστοι - Οι υπολογιστές που συνδέονται με αυτόν τον τρόπο κατηγοριοποιούνται αυτόματα ως έχοντες "δημόσια" σύνδεση. Οι δημόσιες συνδέσεις απενεργοποιούν εξ ορισμού την ανακάλυψη δικτύου, την κοινή χρήση αρχείων και την κοινή χρήση εκτυπωτών. Η κοινή χρήση αυτών των πόρων γίνεται πιο επίπονη απ' ό,τι αν οι υπολογιστές συνδέονταν μέσω ενός διακόπτη, καθώς πρέπει να ενεργοποιήσετε ξανά χειροκίνητα αυτές τις λειτουργίες στις ρυθμίσεις κάθε υπολογιστή.
Φυσικές διαστάσεις - Οι μονάδες flash USB είναι συμπαγείς και ελαφριές, γεγονός που τις καθιστά πολύ φορητές. Ταιριάζουν καλά σε τσέπες και σακίδια πλάτης. Είναι ο ιδανικός αντικαταστάτης των σκληρών δίσκων και των tablet που απαιτούν πολύ χώρο.
Μεταφορά αρχείων από υπολογιστή σε υπολογιστή με χρήση wifi

4. Κοινή χρήση αρχείων μέσω Wi-Fi

Η πλειονότητα των δημοφιλών λειτουργικών συστημάτων διαθέτει μια επιλογή για τη διαμόρφωση ενός οικιακού δικτύου. Αυτό επιτρέπει στις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον ίδιο δρομολογητή (μέσω Ethernet ή Wi-Fi) να αναγνωρίζουν αυτόματα η μία την άλλη.

Έτσι, κατά τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ υπολογιστών, δεν χρειάζεται να δημιουργείτε κάθε φορά μια νέα σύνδεση- η σύνδεση είναι πάντα ενεργή εφόσον και οι δύο συσκευές είναι ενεργοποιημένες.

ΠλεονεκτήματαΜειονεκτήματα
Δεν απαιτείται εξωτερικό υλικό USB Memory Drive - Συνήθως, όταν επιθυμούμε να μεταφέρουμε δεδομένα μεταξύ υπολογιστών, αναζητούμε ένα USB Flash Drive ή ένα USB Hard Disk Drive. Η μεταφορά αρχείων μέσω Wi-Fi εξαλείφει την ανάγκη για μια πρόσθετη συσκευή για τη μετάδοση δεδομένων μεταξύ δύο υπολογιστών. Το μόνο που απαιτείται είναι μια λειτουργική σύνδεση Wi-Fi.Προβλήματα με το απαραίτητο εύρος ζώνης - Η κοινή χρήση αρχείων χρειάζεται όντως επαρκές εύρος ζώνης για να παρέχει γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στα δεδομένα. Η πρόσβαση σε αρχεία μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία αν δεν έχετε την κατάλληλη ταχύτητα.
Ταχεία μεταφορά αρχείων - Η κοινή χρήση αρχείων μέσω Wi-Fi επιτρέπει την ταχύτερη μεταφορά αρχείων μεταξύ υπολογιστών. Όταν το Wi-Fi συνδέει δύο υπολογιστές, το διαθέσιμο εύρος ζώνης για τη μεταφορά αρχείων αυξάνεται σημαντικά. Επιπλέον, μειώνεται ο χρόνος που απαιτείται για την αντιγραφή δεδομένων από έναν υπολογιστή σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου και τη μεταφορά τους σε έναν άλλο υπολογιστή. Τα αρχεία μεταφέρονται άμεσα από έναν υπολογιστή σε έναν άλλο μέσω Wi-Fi, μειώνοντας στο μισό τον απαιτούμενο χρόνο.Δημόσια πρόσβαση - Όταν ανταλλάσσονται αρχεία, αυξάνεται η πιθανότητα ενός υπαλλήλου ή ενός εξωτερικού χάκερ να μοιραστεί τα δεδομένα της επιχείρησης σε ένα δημόσιο φόρουμ στο διαδίκτυο. Το κακόβουλο λογισμικό, το ransomware και οι ιοί είναι πιο πιθανό να επιτεθούν σε κοινόχρηστα αρχεία. Για παράδειγμα, ο ιός μπορεί να μολύνει έναν σταθμό εργασίας που χρησιμοποιείται για την προβολή των δεδομένων και στη συνέχεια να μεταφορτωθεί στον διακομιστή σας ή στον άλλο σταθμό εργασίας που έχει το περιεχόμενο.
Ασφαλής μεταφορά δεδομένων - Η χρήση Wi-Fi για τη μεταφορά δεδομένων σας προστατεύει από πιθανούς κινδύνους. Η χρήση μονάδας flash ή μονάδας μνήμης μπορεί να είναι επιζήμια για την απόδοση του υπολογιστή σας, καθώς μπορεί να περιλαμβάνουν ιούς ή άλλο κακόβουλο λογισμικό. Χρησιμοποιώντας Wi-Fi για να μοιραστείτε το αρχείο που θέλετε, αποφεύγετε αυτόν τον κίνδυνο.
μεταφορά αρχείων από υπολογιστή σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας καλώδιο lan

5. Μεταφορά αρχείων από Pc σε Pc μέσω LAN

Τα καλώδια LAN είναι ένα από τα πρώτα που συνδέουν δύο υπολογιστές μέσω θυρών Ethernet για τη μεταφορά δεδομένων. Ένα καλώδιο LAN επιτρέπει την ταχύτερη μεταφορά δεδομένων και είναι συμβατό με όλες τις εκδόσεις των Windows.

Με το καλώδιο LAN αποφεύγεται η ανάγκη να συνδέετε και να αποσυνδέετε το Pen drive όταν θέλετε να μεταφέρετε ένα αρχείο (-α). Επιπλέον, δεν εξαρτάστε από το Wi-Fi. Όποιο είδος δεδομένων κι αν επιθυμείτε να στείλετε, το καλώδιο LAN παρέχει τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό μεταφοράς, ενώ η χρήση του Wi-Fi δεν απαιτεί προηγμένη τεχνική εμπειρία στη διαμόρφωση του δικτύου.

ΠλεονεκτήματαΜειονεκτήματα
Διευκόλυνση της επικοινωνίας - Χρησιμοποιώντας ένα τοπικό δίκτυο, οι χρήστες μπορούν εύκολα να μοιράζονται μηνύματα και δεδομένα. Δεδομένου ότι τα δεδομένα αποθηκεύονται στον διακομιστή, μπορούν να τα δουν οι χρήστες του τοπικού δικτύου. Κάθε χρήστης LAN μπορεί να το κάνει αυτό με άλλους χρήστες του δικτύου. Ως αποτέλεσμα, αυτό εξοικονομεί χρόνο και διασφαλίζει ότι οι επικοινωνίες αποστέλλονται στους κατάλληλους παραλήπτες.Κόστος υλοποίησης - Ενώ τα τοπικά δίκτυα εξοικονομούν χρήματα με την κοινή χρήση πόρων, το αρχικό κόστος εγκατάστασης του δικτύου είναι αρκετά υψηλό. Αυτό οφείλεται κυρίως στη ζήτηση εξειδικευμένου λογισμικού για τη δημιουργία ενός διακομιστή. Επιπλέον, για την αρχική εγκατάσταση πρέπει να αγοραστεί φυσικός εξοπλισμός όπως δρομολογητές, διανομείς, μεταγωγείς και καλώδια.
Συγκέντρωση δεδομένων - Η ύπαρξη ενός δικτύου υπολογιστών επιτρέπει την αποθήκευση όλων των πληροφοριών σε μια κεντρική τοποθεσία και την πρόσβαση σε αυτές από πολλούς χρήστες. Αυτό επιτρέπει στα μέλη της ίδιας ομάδας να έχουν πρόσβαση σε όλους τους πόρους που είναι απαραίτητοι για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.Παραβιάσεις πολιτικής - Δεδομένου ότι όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με τους συνδεδεμένους υπολογιστές διατηρούνται σε έναν ενιαίο διακομιστή, μη εξουσιοδοτημένα άτομα μπορούν να εξετάσουν το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης και τις λήψεις που σχετίζονται με όλα τα συνδεδεμένα μηχανήματα.
Εφαρμογές μεταφοράς αρχείων Filemail

6. Πάροχοι υπηρεσιών που βασίζονται στο σύννεφο

Μπορείτε να μεταδίδετε και να κατεβάζετε αρχεία χρησιμοποιώντας διάφορες υπηρεσίες αποθήκευσης στο νέφος, όπως το Google Drive ή το OneDrive. Τι κάνει την αποθήκευση στο νέφος τόσο πλεονεκτική για τη μεταφορά αρχείων; Επειδή αυτές οι υπηρεσίες που βασίζονται στο cloud σας επιτρέπουν να κατεβάζετε και να μεταδίδετε αρχεία σχεδόν οποιουδήποτε μεγέθους, ανάλογα με τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο. Επιπλέον, μπορείτε να μεταφορτώσετε μεγαλύτερα αρχεία χρησιμοποιώντας διαδικτυακές εφαρμογές.

Εάν εργάζεστε επαγγελματικά, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χρειαστεί να μεταφέρετε αρχεία σε άτομα και οργανισμούς που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. Το Filemail είναι χρήσιμο σε αυτή την περίπτωση. Δεν υπάρχουν δύσκολες προετοιμασίες, δεν υπάρχουν κωδικοί QR που πρέπει να διαβάσετε και δεν υπάρχουν εμπόδια που πρέπει να περάσετε. Η αποστολή ενός αρχείου είναι εξίσου απλή με την αποστολή ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η εφαρμογή Filemail σας επιτρέπει να στέλνετε τεράστια αρχεία οποιουδήποτε μεγέθους, σε οποιαδήποτε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας ένα απλό περιβάλλον drag and drop. Μπορείτε επίσης να ανεβάσετε αρχεία σε μια ιδιωτική διεύθυνση URL για να τα μοιραστείτε με άλλους. Οι μεταφορές ενισχύονται από το πρωτόκολλο Filemail UDP, το οποίο το καθιστά την ταχύτερη και πιο αξιόπιστη μέθοδο αποστολής τεράστιων αρχείων μέσω του διαδικτύου.

ΠλεονεκτήματαΜειονεκτήματα
Κόστος - Η φυσική αποθήκευση μπορεί να είναι πολύ δαπανηρή. Η αποθήκευση στο σύννεφο, η οποία δεν χρειάζεται υλικό, είναι πολύ λιγότερο δαπανηρή ανά GB από ό,τι οι εξωτερικοί δίσκοι.Σύνδεση στο διαδίκτυο - Η αποθήκευση στο νέφος απαιτεί σύνδεση στο διαδίκτυο. Εάν είστε συνδεδεμένοι σε ένα υποτονικό δίκτυο, η πρόσβαση στην αποθήκευσή σας μπορεί να είναι δύσκολη. Δεν θα μπορείτε να δείτε τα αρχεία σας εάν δεν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.
Προσβασιμότητα - Με την αποθήκευση των αρχείων σας στο νέφος, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά από οποιαδήποτε τοποθεσία με σύνδεση στο διαδίκτυο.Κόστος - Η φόρτωση και η λήψη αρχείων από το νέφος συνεπάγεται πρόσθετες χρεώσεις. Οι χρεώσεις αυτές μπορεί να συσσωρευτούν γρήγορα αν έχετε συχνά πρόσβαση σε πολλά αρχεία.
Ανάκτηση - Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας στο νέφος σε περίπτωση βλάβης του σκληρού δίσκου ή άλλων προβλημάτων υλικού. Πρόκειται για μια επιλογή δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για τους φυσικούς σκληρούς δίσκους που χρησιμοποιούνται για τοπική αποθήκευση.Απόρρητο - Όταν χρησιμοποιείτε έναν πάροχο υπηρεσιών νέφους, τα δεδομένα σας δεν αποθηκεύονται πλέον φυσικά στον υπολογιστή σας. Επομένως, ποιος είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των δεδομένων; Πρόκειται για μια γκρίζα περιοχή που επί του παρόντος αποσαφηνίζεται.
Συγχρονισμός και ενημέρωση των συσκευών σας - Όταν χρησιμοποιείτε αποθήκευση στο νέφος, οποιεσδήποτε αλλαγές κάνετε σε ένα αρχείο συγχρονίζονται και ενημερώνονται αυτόματα σε όλες τις συσκευές από τις οποίες έχετε πρόσβαση στο νέφος.

Ποια επιλογή είναι καλύτερη για εσάς;

Αν και η απόκτηση ενός νέου υπολογιστή είναι συναρπαστική, η συνειδητοποίηση ότι όλες οι πληροφορίες σας βρίσκονται ακόμα στον παλιό υπολογιστή είναι λιγότερο συναρπαστική! Εξάλλου, ο τρόπος διαμοιρασμού αρχείων από υπολογιστή σε υπολογιστή είναι απαραίτητος για κάθε κάτοχο υπολογιστή.

Επί του παρόντος, υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές για τη μεταφορά των δεδομένων, των εφαρμογών και των ρυθμίσεων από τον παλιό σας υπολογιστή στον νέο σας υπολογιστή. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα σας από οποιαδήποτε συσκευή, οπουδήποτε, είτε χρησιμοποιείτε ένα παλιομοδίτικο flash drive είτε ένα λογισμικό τελευταίας τεχνολογίας.

Μεταφορά αρχείων οποιουδήποτε μεγέθους
Απεριόριστοι παραλήπτες, λήψεις και εύρος ζώνης
Ελέγξτε τα αμειβόμενα πακέτα μας

Δείτε περισσότερα άρθρα σχετικά με την κοινή χρήση αρχείων μεταξύ συσκευών