Όριο μεγέθους συνημμένων του Gmail και πώς να μοιραστείτε αρχεία που το παρακάμπτουν

Ace22 Ιανουαρίου 2024
χρήση του gmail για την αποστολή μεγάλων αρχείων μέσω email

Το Gmail είναι μια δημοφιλής υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google. Από την έναρξή του το 2004, έχει γίνει μια από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όλο τον κόσμο.

Το εύχρηστο περιβάλλον του Gmail το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή για νέους χρήστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, γεγονός που εξηγεί τη δημοτικότητά του. Στην πραγματικότητα, το Gmail έχει ένα επιβλητικό αριθμό 1,8 δισεκατομμυρίων ενεργών χρηστών παγκοσμίως από τα τέλη του 2021.

Ωστόσο, ένα από τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν ενδεχομένως να εμποδίσουν την ευρεία χρήση του είναι ο περιορισμός στα συνημμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μπορούν να αποστέλλονται και να λαμβάνονται μέσω αυτού. Ο περιορισμός του μεγέθους των συνημμένων του Gmail στα αρχεία που μπορούν να σταλούν ή να ληφθούν μέσω των διακομιστών του, μπορεί να αποδειχθεί προβληματικός κατά την ανταλλαγή μεγάλων αρχείων.

Αυτός ο περιορισμός μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα και να εμποδίσει την κοινή χρήση μεγάλων αρχείων, όπως υπολογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις, μουσικά κομμάτια και βίντεο. Ευτυχώς, υπάρχουν μέθοδοι που μπορούν να παρακάμψουν το όριο.

Σε αυτή τη δημοσίευση στο ιστολόγιο, θα εξετάσουμε πώς μπορείτε να παρακάμψετε αυτό το όριο μεγέθους για να στέλνετε μεγάλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με μεγάλα συνημμένα αρχεία μέσω του Gmail. Ας βουτήξουμε!

Αποστολή αρχείων έως 5 GB δωρεάν
Δεν απαιτείται εγγραφή
Μοιραστείτε αρχεία τώρα

Γιατί τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν όρια μεγέθους;

Υπάρχουν κυρίως δύο λόγοι για τους οποίους το Gmail έχει αυτόν τον περιορισμό στα μεγέθη των αρχείων.

Ο πρώτος λόγος είναι για να διασφαλιστεί ότι τα αρχεία δεν χρειάζονται πολύ χρόνο για να φορτώσουν ή να κατεβάσουν. Έχοντας κατά νου ότι η μεταφόρτωση ενός αρχείου 1 MB διαρκεί περίπου 14 δευτερόλεπτα, η αποστολή μεγάλων αρχείων μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα μπορούσε τελικά να πάρει πολύ χρόνο, γι' αυτό και το Gmail έχει αυτόν τον περιορισμό.

Το Gmail έχει επίσης αυτόν τον περιορισμό μεγέθους επειδή τα μεγαλύτερα αρχεία μπορεί να περιέχουν ιούς ή κακόβουλο λογισμικό που θα μπορούσαν να μολύνουν τον υπολογιστή σας εάν τα κατεβάσετε. Λαμβάνοντας υπόψη αυτούς τους κινδύνους, το Gmail περιορίζει την αποστολή και τη λήψη μεγάλων αρχείων για να διασφαλίσει την ασφάλεια των χρηστών του. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να παρακάμψετε αυτό το όριο μεγέθους.

όρια μεγέθους αρχείων

Μέγεθος συνημμένου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των κορυφαίων παρόχων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Οι κορυφαίοι πάροχοι δωρεάν ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως το Gmail, το Yahoo, το Outlook και άλλοι, έχουν ένα όριο μεγέθους αρχείων που μπορούν να σταλούν ή να ληφθούν μέσω των διακομιστών τους. Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς οι διάφοροι πάροχοι υπηρεσιών συγκρίνονται με το Gmail όσον αφορά το μέγεθος των αρχείων.

Πάροχος email

Όριο μεγέθους συνημμένου αρχείου (MB)

Outlook.com / Hotmail.com34
Gmail.com25
ProtonMail.com25
Yahoo.com25
AOL.com25
Mail.com30

Όπως μπορείτε να δείτε από τη λίστα, υπάρχει ένα κοινό μέγεθος 25 MB που σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι πάροχοι ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν επιβάλει στα συνημμένα αρχεία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν ρυθμίσει τους διακομιστές τους για να χειρίζονται τόσο μεγάλα αρχεία και θέλουν να διατηρήσουν τα πράγματα σταθερά.

Ωστόσο, το Gmail έχει ένα από τα χαμηλότερα όρια όσον αφορά τα συνημμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να έχετε προβλήματα στην αποστολή μεγάλων αρχείων μέσω του Gmail. Αλλά μη χάνετε το κουράγιο σας, καθώς υπάρχουν τρόποι να στείλετε μεγάλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω του Gmail.

παράκαμψη του ορίου μεγέθους συνημμένων του gmail

Πώς να παρακάμψετε το όριο μεγέθους αρχείων του Gmail

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να στείλετε μεγάλα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω του Gmail. Απλά πρέπει να γνωρίζετε τη σωστή λύση. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις μεθόδους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να στείλετε μεγάλα αρχεία μέσω του Gmail.

συμπίεση και μείωση του μεγέθους του αρχείου

1. Συμπιέστε τα αρχεία σας

Η συμπίεση των αρχείων σας για να παρακάμψετε το όριο μεγέθους του Gmail είναι μία από τις ευκολότερες μεθόδους. Το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπιέσετε το αρχείο σας σε μορφή ZIP ή RAR, ώστε να μπορείτε να το στείλετε στην επαφή σας στο Gmail. Όταν λάβουν το αρχείο, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να το αποσυμπιέσουν πριν το ανοίξουν. Είναι πραγματικά τόσο απλό.

Για να συμπιέσετε το αρχείο σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε δεξί κλικ στο αρχείο και να επιλέξετε την επιλογή "Αποστολή σε" > "Συμπιεσμένος (συμπιεσμένος) φάκελος". Θα χρειαστούν μερικά δευτερόλεπτα για να συμπιεστεί το αρχείο και μπορείτε να το στείλετε στην επαφή σας στο Gmail. Μόλις το λάβει, το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να κάνει δεξί κλικ στο αρχείο και να επιλέξει την επιλογή "Extract All".

χρήση διαχωριστών αρχείων

2. Διαχωριστές αρχείων

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διαχωριστές αρχείων για να παρακάμψετε το όριο μεγέθους του Gmail. Οι διαχωριστές αρχείων είναι εφαρμογές που σας επιτρέπουν να χωρίσετε τα αρχεία σας σε μικρότερα κομμάτια και να τα στείλετε σε ξεχωριστά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για παράδειγμα, μπορείτε να χωρίσετε ένα αρχείο 25 MB σε 5 μέρη των 5 MB το καθένα και να το στείλετε σε 5 ξεχωριστά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτό διασφαλίζει ότι το αρχείο θα φτάσει στον παραλήπτη που προορίζεται χωρίς προβλήματα.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί διαχωριστές αρχείων διαθέσιμοι στο διαδίκτυο, αλλά η εύρεση αυτού που λειτουργεί καλύτερα για εσάς είναι το κλειδί. Μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας κατά την επιλογή ενός διαχωριστή αρχείων είναι τα εξής:

1. Υποστηριζόμενες μορφές αρχείων

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο διαχωριστής αρχείων υποστηρίζει τη μορφή του αρχείου σας. Θα πρέπει επίσης να είναι σε θέση να χειρίζεται μεγάλα αρχεία, όπως βίντεο και εικόνες.

2. Πολλαπλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Θα πρέπει να αναζητήσετε έναν διαχωριστή αρχείων που σας επιτρέπει να διαχωρίζετε γρήγορα και να στέλνετε τα μεγάλα αρχεία σας σε πολλαπλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά την αποστολή μεγάλων αρχείων μέσω του Gmail.

3. Ευκολία χρήσης

Ο σκοπός της χρήσης ενός διαχωριστή αρχείων είναι να κάνετε τη διαδικασία γρήγορη και εύκολη. Έτσι, θα πρέπει να αναζητήσετε έναν διαχωριστή αρχείων που καθιστά απλό τον διαχωρισμό των αρχείων σας σε πολλαπλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε έναν δωρεάν διαχωριστή αρχείων τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε οποιαδήποτε αμοιβή.

αποθήκευση στο σύννεφο

3. Επιλογές αποθήκευσης στο σύννεφο

Οι επιλογές αποθήκευσης στο νέφος έχουν γίνει γρήγορα η προτιμώμενη επιλογή των χρηστών που επιθυμούν να μοιράζονται μεγάλα αρχεία. Με τις υπηρεσίες αποθήκευσης στο σύννεφο, όπως το Google Drive και το Dropbox, μπορείτε να ανεβάσετε το αρχείο σας και να στείλετε έναν σύνδεσμο στον παραλήπτη σας. Στη συνέχεια, μπορεί να κατεβάσει το αρχείο από τους αντίστοιχους λογαριασμούς αποθήκευσης στο νέφος.

OneDrive

Το OneDrive είναι μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες αποθήκευσης στο νέφος. Το OneDrive σας επιτρέπει να αποθηκεύετε, να μοιράζεστε και να συγχρονίζετε τα αρχεία της εργασίας ή του σχολείου σας σε ένα μέρος. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα έγγραφά σας στο OneDrive και να έχετε πρόσβαση σε αυτά από οποιαδήποτε συσκευή. Μπορείτε να μοιραστείτε αρχεία στο OneDrive με άλλους, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται.

Google Drive

Ως μία από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες της Google, το Google Drive σας επιτρέπει να αποθηκεύετε και να μοιράζεστε τα αρχεία σας σε όλες τις συσκευές σας. Μπορείτε να δημιουργείτε, να μεταφορτώνετε και να επεξεργάζεστε τα αρχεία σας στο σύννεφο και ακόμη και να συνεργάζεστε με άλλους για να δουλέψετε πάνω σε ένα μόνο αρχείο. Μπορείτε να επιλέξετε από τα Έγγραφα, τα Φύλλα, τις Διαφάνειες και τις Φόρμες Google για να δημιουργήσετε το αρχείο σας.

Dropbox

Το Dropbox σας επιτρέπει να αποθηκεύετε και να μοιράζεστε τα αρχεία σας, συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών. Μπορείτε να ορίσετε ποιος βλέπει κάθε αρχείο ή φάκελο και να τα κρατήσετε ιδιωτικά με έναν κωδικό πρόσβασης. Το Dropbox μπορεί να σας βοηθήσει να προστατεύσετε το περιεχόμενό σας. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το μέγεθος του αρχείου όταν χρησιμοποιείτε αυτές τις επιλογές, καθώς έχουν σχεδιαστεί για να χειρίζονται μεγάλα αρχεία.

cloud computing

4. Υπηρεσία μεταφοράς αρχείων με βάση το νέφος

Αν θέλετε να μοιραστείτε μεγάλα αρχεία με τους συνεργάτες σας, τους φίλους ή τα μέλη της οικογένειάς σας, η χρήση υπηρεσιών μεταφοράς αρχείων που βασίζονται στο σύννεφο μπορεί να είναι μια εξαιρετική ιδέα. Πρόκειται για υπηρεσίες που σας παρέχουν μεγάλο αποθηκευτικό χώρο στο σύννεφο για να μοιράζεστε τα αρχεία σας με άλλους χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Οι υπηρεσίες μεταφοράς αρχείων που βασίζονται στο νέφος λειτουργούν ακριβώς όπως οι υπηρεσίες αποθήκευσης στο νέφος. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτές από οποιαδήποτε συσκευή και είναι ιδιαίτερα χρήσιμες όταν βρίσκεστε εν κινήσει. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές διαθέσιμες υπηρεσίες, οπότε η εύρεση της υπηρεσίας που ταιριάζει καλύτερα στις απαιτήσεις σας μπορεί να είναι λίγο δύσκολη.

Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν επιλέγετε μια υπηρεσία μεταφοράς αρχείων που βασίζεται στο νέφος:

1. Όριο μεγέθους αρχείου

Βεβαιωθείτε ότι η υπηρεσία μεταφοράς αρχείων που επιλέγετε υποστηρίζει όλα τα αρχεία σας και δεν περιορίζει το μέγεθος των αρχείων σας. Είναι επίσης καλή ιδέα να δοκιμάσετε την υπηρεσία μεταφοράς αρχείων πριν τη χρησιμοποιήσετε στα αρχεία σας, καθώς ορισμένες από αυτές τις υπηρεσίες ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα.

2. Υποστήριξη μορφής αρχείου

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η υπηρεσία μεταφοράς αρχείων που επιλέγετε υποστηρίζει όλες τις μορφές αρχείων σας. Θα πρέπει επίσης να είναι σε θέση να χειρίζεται μεγάλα αρχεία, όπως βίντεο και εικόνες.

3. Υποστηριζόμενα κανάλια

Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η υπηρεσία μεταφοράς αρχείων που επιλέγετε υποστηρίζει τα κανάλια επικοινωνίας που χρησιμοποιείτε, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

4. Χαρακτηριστικά ασφάλειας και απορρήτου

Θα πρέπει να αναζητήσετε μια υπηρεσία μεταφοράς αρχείων που σας επιτρέπει να στέλνετε ασφαλή αρχεία, προσφέρει κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο και εμποδίζει τρίτους να υποκλέψουν τα αρχεία σας.

5. Τιμολόγηση

Πριν επιλέξετε μια υπηρεσία μεταφοράς αρχείων, θα πρέπει να εξετάσετε τα τιμολογιακά της προγράμματα. Δεν χρειάζεται να πληρώσετε για την υπηρεσία μεταφοράς αρχείων, αλλά είναι σημαντικό να εξετάσετε τη δομή τιμολόγησής της.

Εφαρμογή κοινής χρήσης αρχείων Filemail

Filemail

Το Filemail είναι μια από τις πιο βιώσιμες επιλογές εκεί έξω που σας επιτρέπει να στέλνετε μεγάλα αρχεία σε οποιονδήποτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εύκολα και γρήγορα. Το Filemail είναι εντελώς δωρεάν και σας επιτρέπει να στέλνετε όσα αρχεία θέλετε.

Η δωρεάν έκδοση του Filemail έχει περιορισμό 5 GB, αλλά διαθέτει επίσης πληρωμένες επιλογές που σας επιτρέπουν να στέλνετε απεριόριστο μέγεθος αρχείων. Υποστηρίζουν κάθε μορφότυπο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το Filemail αν ψάχνετε έναν τρόπο να στέλνετε μεγάλα αρχεία χωρίς να ανησυχείτε για τον αποθηκευτικό χώρο.

Συμπέρασμα

Η παράκαμψη του ορίου μεγέθους των συνημμένων του Gmail μπορεί να είναι πραγματικά ενοχλητική όταν προσπαθείτε να στείλετε σε κάποιον ένα αρχείο που είναι μεγαλύτερο από αυτό το μέγεθος. Τα καλά νέα είναι ότι έχετε πάντα επιλογές, ανάλογα με το τι είναι αυτό που προσπαθείτε να στείλετε.

Εάν τα αρχεία σας είναι πολύ μεγάλα για το Gmail αλλά πολύ μικρά για το OneDrive, το Dropbox, το Google Drive ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία κοινής χρήσης αρχείων που χρησιμοποιείτε, το Filemail είναι μία από τις καλύτερες επιλογές εκεί έξω.

Το Filemail σας επιτρέπει να στέλνετε μεγάλα αρχεία εύκολα και γρήγορα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ανεξάρτητα από τη μορφή που έχει το αρχείο σας. Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σας βοήθησε να μάθετε πώς να παρακάμψετε το όριο μεγέθους αρχείων του Gmail και να το παρακάμψετε όποτε χρειάζεται. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση!

Ξεπεράστε τα όρια μεγέθους συνημμένων του Gmail
Χωρίς να χάνετε χρόνο χρησιμοποιώντας διαχωριστές & συμπιεστές
Ελέγξτε τα αμειβόμενα πακέτα μας

Δείτε περισσότερα άρθρα σχετικά με την αποστολή μεγάλων αρχείων με email