Hogyan küldhet nagyméretű fájlokat az Outlookon keresztül

Rendszeresen hatalmas fájlokkal kell foglalkoznia? Akkor nagy a valószínűsége, hogy nehézségekbe ütközik az e-mailben történő átvitelükkel. Próbálja kitalálni, hogyan nagyméretű fájlok küldése az Outlookon és más e-mail klienseken keresztül órákig elnyeli az idejét.

A nagyméretű fájlokat nehéz lehet átvinni, ha nem rendelkezik a szükséges eszközökkel. Ez akkor is igaz, ha egy promóciós filmet küld egy ügyfélnek, vagy ha egy nagy adathalmazt küld egy csapattagnak. Ez azonban nem jelenthet nagy akadályt, mivel számos módszer áll rendelkezésre a hatalmas e-mail mellékletek e-mailen keresztüli elküldésére.

Átvitel akár 5 GB-ig ingyen

Nincs regisztráció szükséges

korlátozások

Mi az Outlook fájlméret-korlátozása?

Előfordult már, hogy valakinek megpróbált egy fájlt elküldeni, de az e-mail szolgáltatója azt mondta, hogy a fájl túl nagy? Sajnos ez gyakori és bosszantó probléma.

 A fájlmellékletek méretét gyakran korlátozzák az e-mail szolgáltatók és a szoftverek. Ha megpróbál hatalmas fájlokat küldeni az Outlook e-mailen keresztül, nehézségekbe ütközhet. Ennek oka, hogy az Outlook alapértelmezett fájlméret-korlátozása 100 MB.

Problémák az Outlook használatakor a nagy fájlok küldéséhez

Lehet, hogy már az elején értetlenül áll a kérdés előtt, hogy miért nem tud hatalmas fájlokat továbbítani. A hatalmas fájlok e-mailben történő elküldése a szerver lelassulását okozhatja, és túl sok helyet foglalhat az e-mail szolgáltató adatbázisában.
A fájlméretre vonatkozó korlátozás megakadályozza, hogy a számítógép többször megpróbáljon feltölteni olyan nagyméretű fájlokat, amelyek meghaladják az internetszolgáltatók többségének feltöltési küszöbértékét.
Az internetes e-mail fiókok, például az Outlook alapértelmezett kombinált fájlméret-korlátja 20 megabájt (MB), de az Exchange-fiókok (üzleti e-mail) alapértelmezett kombinált fájlméret-korlátja 10 megabájt (MB) A maximális méretkorlátozásnál nagyobb méretű fájlok csatolására tett kísérletek hibaüzenetet eredményeznek.
lépésről lépésre

Hogyan küldhet nagyméretű fájlokat az Outlookon keresztül lépésről lépésre

A mellékletek küldése a Microsoft Outlook e-mailben egyszerű módszer fájlok továbbítására másoknak, akár képeket, jelentéseket vagy más dokumentumokat küld. Minden alkalommal, amikor úgy dönt, hogy egy fájlt csatol egy e-mail üzenethez, az Outlook feljegyzi azokat a fájlokat, amelyeken az utóbbi időben dolgozott, és minden alkalommal felajánlja azokat.
A Fájl csatolása funkcióval fájlokat csatolhat a számítógépéről, a OneDrive-ról vagy más tárolófiókokból e-mail üzenetekhez és naptáreseményekhez, és megoszthatja azokat másokkal. Az e-mail üzenetekhez és naptáreseményekhez képeket is hozzáadhat.
A továbbiakban két olyan lehetőséget fogunk megvizsgálni, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára a nagyméretű fájlok küldését: OneDrive és Filemail.

1.Nagyméretű fájlok küldése a OneDrive-on keresztül

A OneDrive életképes lehetőséget jelent a nagyméretű fájlok elküldésére, mivel a Microsoft által kínált népszerű felhőalapú tárolási lehetőség jó kezdet. Emlékeztetőül: ha rendelkezik ingyenes Outlook-fiókkal, akkor automatikusan 15 GB tárhelyet kap a OneDrive-on.
Egy csomag előfizetésével nagyobb kapacitás érhető el, és legfeljebb 1 TB tárhely áll az Ön rendelkezésére. Azok az Outlook-felhasználók, akiknek hatalmas fájlokat kell továbbítaniuk, kényelmes alternatívaként használhatják a OneDrive-ot. Vegye figyelembe, hogy a fájlt először a OneDrive for Business szolgáltatásba kell elmentenie, mielőtt megoszthatná azt mással.
Lehetőség van arra, hogy egy fájlt megosszon más csapattársakkal, amennyiben azok be vannak jelentkezve a vállalatuk Office 365 fiókjába. Ekkor a dokumentumot bármelyik, Ön által megadott link segítségével láthatják.
Érdemes azt is megjegyezni, hogy mivel az elemet a szervezeten belül bárkivel megosztotta, az minden egyes személy OneDrive-jában a Megosztva > Megosztva velem mappa alatt fog megjelenni. Következésképpen a szervezetben mindenki hozzáférhet a fájlhoz, bárhol is jelenik meg az Office 365 környezeten belül, például ha valaki rákeres a fájlra.
1. Menjen a OneDrive webhelyre, és jelentkezzen be a Microsoft-fiókadataival (vagy a munkahelyi vagy iskolai fiókjával).
2. Kattintson a megosztani kívánt elem jobb felső sarkában lévő körre, hogy új ablakban nyissa meg azt. A OneDrive felületére való belépést követően választási lehetőségek jelennek meg, amelyekkel új fájlt vagy mappát tölthet fel a fiókjába.
3. Válassza ki a fájlok feltöltésének lehetőségét. A Megosztás gomb a weboldal minden oldalának tetején található.
Bár ebben a helyzetben egy teljes mappát is feltölthet, valószínűleg ebben az esetben a fájl lapot szeretné használni. A OneDrive-on elindul a fájlok feltöltési ciklusa. Végül az internetkapcsolat minőségétől és a fájlok méretétől függően a feltöltési folyamat néhány perctől akár néhány óráig is eltarthat.
4. Válassza ki, hogy a ceruzaszimbólumra kattintva, majd a Szerkesztés vagy a Nézet lehetőséget kiválasztva, hogy a fájlt megosztó személyek módosíthassák-e azt. Azok a személyek, akiknek hozzáférése van a fájlhoz vagy mappához, kapnak egy e-mailt, amely tartalmazza a fájlra mutató linket. Miután megkapja az információt arról, hogy a dokumentumot a címzett látta, e-mailben visszaigazolást küldünk Önnek.
Ha azt szeretné, hogy mások is módosíthassák a fájlt a közzététel után, adja meg, hogy ezt megtehetik-e. Az engedélyek módosítása gombra kattintva módosíthatja az engedélyeket, és meghatározhatja, hogy mit szeretne tenni az éppen megosztott fájlal. Két lehetőség közül választhat.
multi-platform alkalmazások

Nagy fájlok küldése az Outlookon keresztül a Filemail használatával

A Filemail az egyik leggyorsabb és legkényelmesebb módszer nagyméretű fájlok küldésére. A Filemail egy webalapú platform, amely számos olyan alkalmazást és szolgáltatást tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a világ bármely pontjáról hatalmas, bármilyen méretű fájlokat küldjenek és fogadjanak. A felhasználóbarát alkalmazások és a villámgyors felhőarchitektúra lehetővé teszi, hogy bármilyen eszközről rekordidő alatt szállítson hatalmas fájlokat.

Amikor a Filemail Outlook Add-in, a Filemail használatával hatalmas fájlokat vihet át egyenesen az Outlook 2013/2016/2019-ből. Csatolja a fájlokat ugyanúgy, ahogyan általában az Outlookban tenné, majd kattintson a Küldés gombra. A mellékletek törlődnek az e-mailből, és helyettük feltöltődnek a szervereinkre, így a címzett számára kisebb és kézbesíthetőbb e-mailt kap.

A Filemal egyetlen korlátozása az ingyenes, számla nélküli szolgáltatáshoz kapcsolódik, hogy korlátlan számú fájlt tölthet fel, de ezek teljes mérete nem haladhatja meg az 5 GB-ot minden feltöltési munkamenetben, hogy ingyenesnek tekinthetők legyenek. Egy 24 órás időszakban két átviteli munkamenet engedélyezett. Az összes előfizetési csomag korlátlan feltöltési munkamenetet biztosít, és bármilyen méretű fájlokat feltölthet, függetlenül attól, hogy mekkorák.
Ezenkívül nem kell aggódnia a letöltési korlátozások miatt. Lehetőség van arra, hogy fájlokat osszon meg másokkal, és ezek a mások annyiszor tölthetik le ezeket a fájlokat a megosztott mappából, ahányszor csak akarják.
Teljes mértékben Ön irányíthatja a fájlok Filemailre történő feltöltésének módját. Használjon webböngészőt, a Filemail asztali alkalmazások egyikét, iOS alkalmazást vagy akár Android alkalmazást.
1. Válasszon ki egy fájlt vagy mappát

Válassza ki a feltölteni kívánt fájlokat a számítógép merevlemezéről. Másik lehetőségként egyszerűen csak húzza és tegye le a fájlokat. Megadhatja azoknak az embereknek az e-mail címét, akikkel meg szeretné osztani a fájlokat. 

2. Fájlok feltöltése

Amint a Küldés gombra kattint, megkezdjük a fájlok feltöltését. Fájljai biztonságban vannak, mivel végponttól végpontig terjedő titkosítás és biztonságos fájlgazdálkodási rendszer védi őket.

3. Az emberek letöltik a fájlokat

A feltöltés befejezése után a Filemail a felhőben tárolja az adatokat. Az 1. lépésben e-mailben küldött személyek letölthetik a fájlokat. A feltöltött fájlokra mutató közvetlen linket másokkal is megoszthatja.

Bármilyen méretű fájlok megosztása

Fájlok megosztásának megkezdése közvetlenül az Outlookból

Hungarian