Hogyan küldhet nagyméretű fájlokat az Outlookon keresztül

Ace2024. január 23.
hogyan lehet nagy fájlokat küldeni az outlookon keresztül

Rendszeresen hatalmas fájlokkal kell foglalkoznia? Akkor nagy a valószínűsége, hogy nehézségekbe ütközik az e-mailben történő átvitelükkel. Ha megpróbálja kitalálni, hogyan küldjön nagyméretű fájlokat az Outlookon és más e-mail klienseken keresztül, az órákig el fogja emészteni az idejét.

A nagyméretű fájlokat nehéz lehet átküldeni, ha nem rendelkezik a szükséges eszközökkel. Ez akkor is igaz, ha egy promóciós filmet küld egy ügyfélnek, vagy ha egy nagyméretű adathalmazt küld egy csapattagnak. Ez azonban nem jelenthet nagy akadályt, mivel számos módszer áll rendelkezésre a hatalmas e-mail mellékletek e-mailen keresztüli elküldésére.

Fájlok küldése akár 5 GB-ig ingyen
Nincs regisztráció szükséges
Fájlok átvitele most
Outlook fájl méretkorlátozás

Mi az Outlook fájlméret-korlátozása?

Próbált már valaha is elküldeni egy fájlt valakinek, és az e-mail szolgáltatója azt mondta, hogy a fájl túl nagy? Sajnos ez egy gyakori és bosszantó probléma.

A fájlmellékletek méretét gyakran korlátozzák az e-mail szolgáltatók és a szoftverek. Ha hatalmas fájlokat próbál elküldeni az Outlook e-mailen keresztül, nehézségekbe ütközhet. Ennek oka, hogy az Outlook alapértelmezett fájlméret-korlátozása 100 MB.

Outlook fájl méretkorlátozás

Problémák az Outlook használatakor a nagy fájlok küldéséhez

Zavarba jöhet, hogy miért nem tud eleve hatalmas fájlokat továbbítani. A hatalmas fájlok e-mailben történő elküldése a szerver lelassulását okozhatja, és túlzott helyet foglalhat az e-mail szolgáltató adatbázisában.

A fájlméretre vonatkozó korlátozás meggátolja, hogy számítógépe ismételten megpróbáljon nagyon nagy fájlokat feltölteni, amelyek meghaladják a legtöbb internetszolgáltató (ISP) feltöltési küszöbértékét.

Az internetes e-mail fiókok, például az Outlook alapértelmezett kombinált fájlméret-korlátja 20 megabájt (MB), de az Exchange-fiókok (üzleti e-mail) alapértelmezett kombinált fájlméret-korlátja 10 megabájt (MB) A maximális méretkorlátozásnál nagyobb méretű fájlok csatolására tett kísérletek hibaüzenetet eredményeznek.

Lépésről lépésre útmutató nagyméretű fájlok küldéséhez

Hogyan küldhet nagyméretű fájlokat az Outlookban lépésről lépésre

A mellékletek küldése a Microsoft Outlook e-mailben egyszerű módszer fájlok továbbítására másoknak, akár képeket, jelentéseket vagy más dokumentumokat küld. Minden alkalommal, amikor úgy dönt, hogy egy fájlt csatol egy e-mail üzenethez, az Outlook feljegyzi azokat a fájlokat, amelyeken az utóbbi időben dolgozott, és minden alkalommal javasolja azokat.

Fájlokat csatolhat a számítógépéről, a OneDrive-ról vagy más tárolófiókokból e-mail üzenetekhez és naptáreseményekhez, és megoszthatja azokat másokkal a Fájl csatolása funkció segítségével. Az e-mail üzenetekhez és naptáreseményekhez képeket is hozzáadhat.

A továbbiakban két olyan lehetőséget fogunk megvizsgálni, amelyek lehetővé tehetik a felhasználók számára a nagyméretű fájlok küldését: OneDrive és Filemail.

Microsoft

1.Nagyméretű fájlok küldése a OneDrive-on keresztül

A OneDrive a Microsoft által kínált népszerű felhőalapú tárolási lehetőségként életképes lehetőséget jelent a nagyméretű fájlok elküldésére. Emlékeztetőül: ha rendelkezik ingyenes Outlook-fiókkal, automatikusan 15 GB tárhelyet kap a OneDrive-on.

Egy csomag előfizetésével nagyobb kapacitáshoz juthat, és legfeljebb 1 TB tárhely állhat az Ön rendelkezésére. Azok az Outlook-felhasználók, akiknek hatalmas fájlokat kell továbbítaniuk, kényelmes alternatívaként használhatják a OneDrive-ot. Vegye figyelembe, hogy a fájlt először a OneDrive for Business szolgáltatásba kell mentenie, mielőtt megoszthatná azt mással.

A fájl megosztása más csapattársakkal is lehetséges, amennyiben azok be vannak jelentkezve a cégük Office 365 fiókjába. Ők ezután a dokumentumot bármelyik, általad megadott link segítségével láthatják majd.

Érdemes azt is megjegyezni, hogy mivel a szervezeten belül bárkivel megosztotta az elemet, az minden egyes személy OneDrive-jában a Megosztás > Megosztva velem mappa alatt fog megjelenni. Következésképpen a szervezetben mindenki hozzáférhet a fájlhoz, bárhol is jelenik meg az Office 365 környezeten belül, például ha valaki rákeres a fájlra.

1. Lépjen a OneDrive webhelyére, és jelentkezzen be a Microsoft-fiókadataival (vagy a munkahelyi vagy iskolai fiókjával).

2. A megosztani kívánt elem jobb felső sarkában lévő körre kattintva nyissa meg azt egy új ablakban. A OneDrive felületére való belépést követően választási lehetőségeket lát, amelyekkel új fájlt vagy mappát tölthet fel a fiókjába.

3. Válassza ki a fájlok feltöltésének lehetőségét. A Megosztás gomb a weboldal minden oldalának teteje felé található.

Bár ilyen körülmények között egy egész mappát is feltölthetne fájlokkal, ebben az esetben valószínűleg a fájl lapot szeretné használni. A OneDrive-on elindul a fájlok feltöltésének ciklusa. Végül az internetkapcsolat minőségétől és a fájlok méretétől függően a feltöltési folyamat néhány perctől akár néhány óráig is eltarthat.

4. A ceruzaszimbólumra kattintva, majd a Szerkesztés vagy a Nézet lehetőség kiválasztásával válassza ki, hogy a fájlt megosztó személyek módosíthassák-e azt. Azok a személyek, akiknek hozzáférése van a fájlhoz vagy mappához, kapnak egy e-mailt, amely tartalmazza a fájlra mutató linket. Miután megkapja az információt arról, hogy a dokumentumot a címzett látta, e-mailben visszaigazolást küldünk Önnek.

Ha azt szeretné, hogy mások is módosíthassák a fájlt a közzététel után, adja meg, hogy ezt megtehetik-e. A Jogosultságok módosítása gombra kattintva módosíthatja a jogosultságokat, és meghatározhatja, hogy mit szeretne tenni az éppen megosztott fájllal. Két lehetőség közül választhat.

Filemail fájlmegosztó platform

Nagy fájlok küldése az Outlookon keresztül a Filemail használatával

A Filemail az egyik leggyorsabb és legkényelmesebb módszer nagyméretű fájlok küldésére. A Filemail egy webalapú platform, amely számos olyan alkalmazást és szolgáltatást tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a világ bármely pontjáról hatalmas, bármilyen méretű fájlokat küldjenek és fogadjanak. A felhasználóbarát alkalmazások és a villámgyors felhőarchitektúra lehetővé teszi, hogy bármilyen eszközről rekordidő alatt szállítson hatalmas fájlokat.

A Filemail Outlook kiegészítő használatával a Filemail 2013/2016/2019-es Outlookból közvetlenül a Filemail segítségével hatalmas fájlokat továbbíthat. Csatolja a fájlokat ugyanúgy, ahogyan általában az Outlookban szokta, majd kattintson a Küldés gombra. A csatolmányok törlődnek az e-mailből, és helyettük feltöltődnek a szervereinkre, így a címzett számára kisebb és kézbesíthetőbb e-mailt eredményez.

A Filemal kapcsolatban az egyetlen korlátozás az ingyenes, fiókot nem igénylő szolgáltatással kapcsolatban az, hogy korlátlan számú fájlt tölthet fel, de ezek összmérete nem haladhatja meg az 5 GB-ot feltöltésenként, hogy ingyenesnek minősüljön. Egy 24 órás időszakban két átviteli munkamenet engedélyezett. Az összes előfizetési csomag korlátlan feltöltési munkamenetet biztosít, és bármilyen méretű fájlokat feltölthet, függetlenül attól, hogy mekkorák.

Ezenkívül nincs letöltési korlátozás, ami miatt aggódnia kellene. Lehetőség van arra, hogy fájlokat osszon meg másokkal, és ezek a mások annyiszor tölthetik le ezeket a fájlokat a megosztott mappából, ahányszor csak akarják.

Teljes mértékben Ön irányíthatja, hogy hogyan töltsön fel fájlokat a Filemailre. Használjon webböngészőt, a Filemail asztali alkalmazások egyikét, iOS alkalmazást vagy akár Android alkalmazást.

1. Válasszon ki egy fájlt vagy mappát

Válassza ki a feltölteni kívánt fájlokat a számítógép merevlemezéről. Alternatív megoldásként egyszerűen csak húzza és dobja be a fájlokat. Kiválaszthatja azoknak az embereknek az e-mail címét, akikkel meg szeretné osztani a fájlokat.

2. Töltse fel a fájlokat

A fájlok feltöltését megkezdjük, amint a Küldés gombra kattint. Fájljai biztonságban vannak, mivel végponttól végpontig terjedő titkosítás és biztonságos fájlgazdálkodási rendszer védi őket.

3. Az emberek letöltik a fájlokat

A feltöltés befejezése után a Filemail a felhőben tárolja az adatait. Az 1. lépésben e-mailben küldött személyek letölthetik a fájlokat. A feltöltött fájljaira mutató közvetlen linket másokkal is megoszthatja.

Bármilyen méretű fájlok megosztása
Fájlok megosztásának megkezdése közvetlenül az Outlookból
Nézze meg fizetős terveinket

További cikkek a fájlok küldéséről