Hogyan osszon meg nagyméretű fájlokat az interneten keresztül

Ace2024. január 23.
hogyan osszunk meg nagyméretű fájlokat az interneten keresztül

Mindannyian ismerjük a küzdelmet, amikor megpróbáljuk kitalálni, hogyan osszunk meg nagyméretű fájlokat az interneten keresztül. Legyen szó dokumentumról, fotóról vagy videóról, az egyik számítógépről a másikra való átvitelük rendkívül lassú lehet. A megfelelő eszközökkel azonban ennek nem kell így lennie.

Egy gyors Google-keresés a "hogyan osszunk meg nagyméretű fájlokat az interneten" kifejezésre, és máris rengeteg lehetőséget talál. De nem mindegyikük egyforma. Egyes szolgáltatások jobban alkalmasak kis fájlok küldésére, míg másokat nagyobbakra terveztek.

Számos módja van a nagyméretű fájlok interneten keresztüli megosztásának, de nem mindegyik egyforma. Ebben a cikkben a nagyméretű fájlok megosztásának néhány legnépszerűbb módszerét vizsgáljuk meg, és megvitatjuk az egyes módszerek előnyeit és hátrányait. Kezdjünk hozzá!

Akár 5 GB megosztása ingyen
Nincs regisztráció szükséges
Nagyméretű fájlok megosztása most
Megosztás előtt tömörítse a fájlokat

Fájlok tömörítése

Mielőtt bármilyen fájlt elküldenél, fontos, hogy a lehető legjobban tömörített legyen. Ez segít csökkenteni az elküldésükhöz szükséges időt, és némi sávszélességet is megtakarít.

A fájlok tömörítésének számos módja létezik, de a legnépszerűbb valószínűleg a ZIP tömörítés. Ezt a formátumot használja a legtöbb fájltömörítő eszköz, köztük a WinZip és a 7-Zip.

A fájlok tömörítése viszonylag könnyen elvégezhető az olyan tömörítő szoftverekkel, mint a WinZip vagy a 7zip. Csak válassza ki a tömöríteni kívánt fájlokat, kattintson rájuk a jobb gombbal, és válassza a "Tömörítés" opciót. Ezzel egy új tömörített fájlt hoz létre, amely kisebb méretű, és kevesebb időt vesz igénybe a küldés. A fájl ZIP-fájlként kerül elmentésre, amelyet aztán elküldhet az interneten keresztül.

Nagyméretű fájlok elküldése e-mailben

Email nagy fájlok küldéséhez

A fájlok interneten keresztüli küldésének legelterjedtebb módja az e-mail. Ez egy gyors és egyszerű módszer, amely nem igényel semmilyen speciális szoftvert vagy eszközt. Az e-mail előnye az is, hogy általánosan támogatott, így szinte mindenki használhatja.

A fájlok e-mailben történő elküldéséhez egyszerűen csatolja egy e-mail üzenethez, és küldje el a címzettnek. Ők ezután megnyithatják a mellékletet, és elmenthetik a fájlt a számítógépükre. Ennyire egyszerű!

Az e-mail hátránya, hogy lassú és megbízhatatlan lehet, különösen, ha a fájl nagyméretű. Az e-mail szerverek is túlterheltek lehetnek, ami miatt a fájl letöltése sokáig tarthat. Ezenkívül az e-mail jó megoldás kis fájlok esetén, de nagyobb fájlok esetén nem ideális. Az e-mail mellékletek maximális mérete általában 25 MB körül van, ami nagyobb fájlok esetén nem biztos, hogy elegendő.

USB toll meghajtó

Pen-Drive / USB meghajtó használata

Ha 25 MB-nál nagyobb fájlt kell elküldenie, használhat pendrive-ot vagy USB-meghajtót. Ez egy fizikai eszköz, amelyet fájlok tárolására és számítógépek közötti átvitelére használhat.

Az USB-meghajtók többféle méretben kaphatók, 1 GB-tól 128 GB-ig. Ráadásul viszonylag olcsók, ami jó választássá teszi őket a nagy fájlok átvitelére. Azonban kényelmetlenek lehetnek, ha nem tartózkodik USB-porttal rendelkező számítógép közelében.

Ha egy fájlt USB-meghajtóval szeretne elküldeni, először másolja a fájlt a meghajtóra. Ezután helyezze be a meghajtót a címzett számítógépébe, és nyissa meg. A fájl a számítógép merevlemezére kerül mentésre.

Az USB-meghajtó használatának hátránya, hogy nehéz lehet olyan embert találni, akinek van ilyen meghajtója. Ezenkívül nem mindenkinek van USB-meghajtója, ami azt jelenti, hogy nem mindenki tud így fájlokat fogadni. Ha tehát a fájlok szélesebb közönségnek való elküldésének módját keresi, az USB-meghajtók nem feltétlenül a legjobb megoldás.

Külső meghajtó fájlok megosztásához

Külső merevlemez a nagy fájlok megosztásához

Egy másik lehetőség a nagy fájlok küldésére egy külső meghajtó használata. Ez egy fizikai eszköz, amely a címzett számítógépéhez csatlakoztatható, és fájlok tárolására és továbbítására használható.

A külső meghajtók többféle méretben kaphatók, néhány gigabájttól egészen több terabájtig. A választott mérettől és típustól függően drágák is lehetnek. Az is fontos, hogy a külső meghajtó kompatibilis legyen a címzett számítógépével.

Ha külső meghajtóval szeretne fájlt küldeni, először másolja a fájlt a meghajtóra. Ezután húzza ki a meghajtót a számítógépéből, és csatlakoztassa a címzett számítógépéhez. A fájl a számítógép merevlemezére kerül mentésre.

A külső meghajtó használatának hátránya, hogy nehéz lehet olyan embert találni, akinek van ilyen meghajtója. Ezenkívül nem mindenkinek van külső meghajtója, ami azt jelenti, hogy nem mindenki tud így fájlokat fogadni.

Szerverterem

FTP használata

Ha 25 MB-nál nagyobb fájlt kell elküldenie, és a címzettnek nincs USB-meghajtója vagy külső meghajtója, használhatja az FTP-t. Az FTP a File Transfer Protocol rövidítése, és a fájlok számítógépek közötti átvitelének egyik módja.

Ahhoz, hogy fájlt küldjön FTP segítségével, először is találnia kell egy FTP-kiszolgálót. Ez egy olyan számítógép, amely kifejezetten fájlok tárolására és megosztására van beállítva. A legnépszerűbb FTP-kiszolgáló a FileZilla, amelyet ingyenesen letölthet.

Miután telepítette az FTP-kiszolgálót, megnyithatja azt, és létrehozhat egy új kapcsolatot. A Connect to Server ablakban adja meg az FTP-kiszolgáló címét, majd kattintson a Connect gombra. A felhasználónév és a jelszó mezők automatikusan kitöltődnek.

Ezután navigáljon abba a mappába, ahol a fájlt tárolja. Húzza a fájlt a helyi ablakból a távoli ablakba, majd kattintson a Feltöltés gombra. A fájl átkerül az FTP-kiszolgálóra, és a kijelölt mappába lesz mentve.

Az FTP használatának hátránya, hogy nehéz lehet FTP-kiszolgálót találni. Ezenkívül nem mindenki tudja, hogyan kell használni az FTP-t, ami azt jelenti, hogy nem mindenki tud így fájlokat fogadni. Ha többet szeretne megtudni az FTP-ről, nézze meg a következőt

Felhőalapú számítástechnika

Felhőalapú fájlmegosztó szolgáltatások

Afelhőalapú fájlmegosztó szolgáltatások egy másik lehetőség a nagyméretű fájlok küldésére. Ezek a szolgáltatások lehetővé teszik, hogy fájlokat töltsön fel az internetre, és megossza azokat másokkal.

Könnyen használhatóak, és a legtöbbjüknek van egy ingyenes szintje, amely lehetővé teszi, hogy bizonyos méretig fájlokat küldjön. A legnépszerűbb felhőalapú fájlmegosztó szolgáltatások a Google Drive, az iCloud és a DropBox.

Hogyan működnek tehát a felhőalapú fájlmegosztó szolgáltatások?

Alapvetően létrehoz egy fiókot a szolgáltatásban, majd feltölti a megosztani kívánt fájlokat. A fájlokat a szolgáltatás szerverén tárolja, majd egy link elküldésével megoszthatja őket másokkal. Ezzel a linkkel letöltheti a fájlokat, vagy online streamelheti őket.

A felhőalapú fájlmegosztó szolgáltatások használatakor azonban néhány dolgot szem előtt kell tartani.

Először is, nem minden ilyen szolgáltatás ingyenes. Némelyikükhöz fizetős előfizetés szükséges a szolgáltatás használatához. Másodszor, az ezekre a szolgáltatásokra feltöltött fájlokat gyakran egy nyilvános mappában tárolják. Ez azt jelenti, hogy bárki, aki hozzáfér a linkhez, letöltheti a fájlokat. Végül pedig a fájlmegosztó szolgáltatás offline állapotba kerülhet, vagy egyéb technikai nehézségekbe ütközhet, ami azt jelenti, hogy a fájlok esetleg nem lesznek elérhetők.

Ha egy fájlt felhőalapú fájlmegosztó szolgáltatással szeretne elküldeni, először töltse fel a fájlt a szolgáltatásba. Ezután nyissa meg a szolgáltatást, és ossza meg a fájlt a fogadóval. Ők le tudják majd tölteni a fájlt, és el tudják menteni a számítógépükre.

A felhőalapú fájlmegosztó szolgáltatások hátránya, hogy lassúak és megbízhatatlanok lehetnek. Ezenkívül nem mindenki rendelkezik előfizetéssel ezekre a szolgáltatásokra, ami azt jelenti, hogy nem mindenki tud így fájlokat fogadni.

Filemail fájlmegosztó szolgáltatás

AFilemail a tökéletes megoldás a magánszemélyek és minden méretű vállalkozás számára, akik biztonságos módot keresnek a nagyméretű fájlok átvitelére. A Filemail nevet szerzett magának az egyszerű használatról, a gyors átviteli sebességről, a nagyvonalú tárhelyről és a biztonságos, megfelelő adatkezelésről.

A Filemail segítségével nincs méretkorlátozás a fájlok küldésére. Ez azt jelenti, hogy bármilyen méretű fájlokat elküldhet, anélkül, hogy aggódnia kellene a limit túllépése miatt. A Filemail kétfaktoros hitelesítést és végponttól végpontig tartó titkosítást kínál, ami biztosítja, hogy a fájlok biztonságban legyenek. Ezenkívül a Filemail vírusellenőrző funkcióval is rendelkezik, amely minden fájlt vírusokra vizsgál, mielőtt elküldené őket. Győződjön meg róla, hogy a Filemailt a következő nagyméretű fájlátvitelhez használja!

Következtetés

Nagyméretű fájlok küldése az interneten kihívást jelenthet, de számos lehetőség áll rendelkezésre. A legnépszerűbb módszerek közé tartozik a fájlok tömörítése, az e-mail, egy USD-meghajtó, egy külső meghajtó, az FTP vagy egy felhőalapú fájlmegosztó szolgáltatás használata. Mindegyik módszernek megvannak a maga előnyei és hátrányai, ezért fontos, hogy az Ön igényeinek leginkább megfelelőt válassza.

A módszer kiválasztása előtt mindenképpen végezzen alapos kutatást, mivel ez segít a sikeres fájlátvitel biztosításában. Fontos szem előtt tartani a fájlméretet is, mivel egyes módszerek nem feltétlenül alkalmasak a nagyobb fájlok átvitelére.

Végül ne feledje, hogy a nagyméretű fájlok küldésének legjobb módja a módszerek kombinációja. Ez segít biztosítani a fájl sikeres kézbesítését, függetlenül az internetkapcsolat sebességétől vagy a fájl méretétől. Boldog küldést!

Bármilyen méretű fájlok megosztása
Gyors biztonságos fájlmegosztás
Nézze meg fizetős terveinket

További cikkek a fájlok megosztásáról