Mennyi 1 TB adattárolás

Digitális eszközeinket különböző tevékenységekre használjuk, például internetezésre, zenehallgatásra, filmek és videók megtekintésére, a közösségi médián keresztül csevegésre, valamint barátok és családtagok hívására. Meglepődne, mennyi adatot fogyaszt a számítógép vagy az okostelefon! De vajon mennyi adatot használnak ezek az eszközök, és ezáltal Ön is? Mennyit tudnak tárolni?

Olvashatsz olyan dolgokról, mint megabájt (MB), gigabájt (GB) és terabájt (TB), de mit jelentenek ezek a valós világban? Mennyi az 1 TB adattárolás, és mit lehet vele valójában tárolni?

Akár 5 GB megosztása ingyen

Nincs regisztráció szükséges

adatok a számítógépen

Adategységek megadása

A számítógép memóriája minden olyan fizikai eszköz, amely alkalmas adatok tárolására, függetlenül azok méretétől vagy időtartamától. A fájlok méretét gyakran kilobájtban fejezik ki, mivel a legtöbb fájl több ezer bájtból áll.

A megabájtokat nagyobb fájlok, például fényképek, filmek és hangfájlok leírására használják, amelyek több millió bájtot tartalmaznak. Mivel a modern tárolóeszközök több száz ilyen fájlt képesek tárolni, a tárolókapacitást gyakran gigabájtban vagy akár terabájtban határozzák meg.

A nagyobb mértékegységeket jellemzően sok tárolóeszköz vagy nagy adattároló hálózat kapacitásának kiszámításához osztják ki.

A számítógépen vagy mobileszközön tárolható fájlok maximális mérete KB (kilobájt), MB (megabájt), GB (gigabájt) vagy TB (terabájt) méretben van megadva. A technológia fejlődésével a mobileszközöknek egyre nagyobb és nagyobb fájlokkal kell megbirkózniuk, így az adattárolási kapacitás a jövőben kritikus szempont lesz.

1 byte = 8 bit*, amely lehet nyolc 1-es vagy 0-s, egyetlen bájtban van. Ez a bitekből álló oktett a legkisebb szabályos egységet jelenti az adattároló rendszerben.

1 kilobájt (KB) = 1024 bájt, a kilo előtagot nem igénylő fájlok az unalmasak, mint például a word dokumentumok, az excel táblázatok és a képek többsége.

1 megabájt (MB) = 1024 KB. Az 1 MB-ot általában zenehallgatásra és rövid videókra használják. Még a régi floppylemez is képes nagy mennyiség tárolására.

1 gigabájt (GB) = 1,024 MB. A GB gyorsan a tárolókapacitás szabványos mértékegységévé válik, mivel a legtöbb számítógépes hardvergyártó a kapacitást GB-ban hirdeti.

1 terabájt (TB) = 1,024 GB. Jelenleg a hagyományos merevlemezek méretének legelterjedtebb mérési módja a TB.

multimédia

Mennyi 10GB?

Az Ofcom szerint az átlagos fogyasztó havonta körülbelül 2,9 GB adatot fogyaszt, és ez a szám a technológia fejlődésével évről évre növekszik. Ez azt sugallja, hogy 10 GB több mint valószínű, hogy bőven elég a tipikus okostelefon-felhasználó számára. Ez azonban nagyban függ attól, hogyan használja a telefonját. Ha például szeret filmeket streamelni és online játékokat játszani, akkor érdemes nagyobb adatkeretet választania.

Mennyi a 100 GB?

Ha Ön elsősorban a mobil adatforgalomtól függ, nem pedig a Wi-Fitől, érdemes lehet nagy kapacitású, például 100 GB-os csomagokat választania. Havonta 100 GB jelentős mennyiségű adathoz férhet hozzá. Általában úgy tekintik, hogy ez áll a legközelebb a korlátlan adatcsomaghoz, amely anélkül érhető el, hogy az utolsó lépést megtenné.

Mennyi 1 TB adattárolás?

Az 1,44 MB-os floppy meghajtók kora óta az adattárolási technológia jelentősen fejlődött. Egy terabájtnyi (1024 GB) tárhelyet gyakran találunk többek között laptopokban, asztali számítógépekben és játékkonzolokban. Manapság 1 TB tárhely körülbelül 16 (64 GB-os) iPhone vagy Samsung Galaxy okostelefonnak felel meg.
Az 1 TB körülbelül négy (256 GB-os) Windows vagy MacBook laptopnak felel meg - és a rendszerszoftverek is fogyasztanak némi tárhelyet. Ezenkívül az egyes külső merevlemezek kapacitása általában 1 TB-nál kezdődik, és 32 TB-ig terjed.

Hogyan használhatsz fel 1 TB internetadatot?

Ahhoz, hogy egy hónap alatt 1 TB adatmennyiséget használjon fel, körülbelül 171 órányi 4K videót kellene streamelnie. Ez megfelel annak, ha egy hónapon keresztül minden nap 6 órányi 4K videót streamelnél, napi 6 órányi sebességgel. Ha aggódik az adatfelhasználás miatt, akkor törekednie kell annak proaktívabb ellenőrzésére.

Az 1 TB a következő információk tárolására nyújt lehetőséget:

  • Naponta 200 e-mail küldése vagy fogadása (összesen 6,200 e-mail egy hónap alatt)
  • Napi 5 óra zenehallgatás (összesen 155 óra egy hónap alatt), és egyéb dolgok.
  • napi 5 óra online szörfözés (összesen 155 óra havonta)
  • 10 óra HD videó streaming naponta (összesen 310 óra havonta)
  • 256 fényképet készített egy 12 MP-es kamerával;
  • 250 film vagy 500 óra nagyfelbontású videó;
  • 6,5 millió dokumentumoldal, amelyeket általában Office-fájlok, PDF-ek és prezentációk formájában tárolnak - ez a mennyiség 1300 valódi irattárnak felel meg!
felhőalapú tárolás

A felhőalapú tárolás bemutatása

A felhőalapú tárolás lehetővé teszi a felhasználók számára az adatok távoli cseréjét és elérését anélkül, hogy szükségük lenne a helyben lévő tárolórendszerekhez való hozzáférésre. Összességében a felhőalapú tárolás távoli szervereken tárolja az adatokat, ahonnan távolról karbantarthatók, kezelhetők, biztonsági mentések készíthetők és elérhetők. 

A felhőalapú adatok bármely eszközről bármikor elérhetők, feltéve, hogy a megfelelő jogosultságok megvannak. A könnyű hozzáférés ellenére a felhőalapú adattárolás hihetetlenül biztonságos.

Az adatok külső tárolási helyszínre történő áthelyezése az adattárolás kötelezettségét egy harmadik fél felhőszolgáltató vállára helyezi. A szolgáltató elhelyezi, védi, kezeli és megőrzi a szervereket és a kapcsolódó infrastruktúrát, biztosítva, hogy Ön bármikor hozzáférjen az adataihoz, amikor csak szüksége van rá.

 A szolgáltató nem számít fel díjat ezért a szolgáltatásért. A felhőalapú tároláshoz kapcsolódó rengeteg előnyt tovább vizsgáljuk.

Biztonság

A felhőalapú tárhelyszolgáltatók extra biztonsági szintek beépítésével fokozzák szolgáltatásaik biztonságát. Tekintettel arra, hogy rengeteg ember rendelkezik az interneten tárolt információkkal, a felhőalapú tárolási szolgáltatások nagy erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy az Ön fájljaihoz ne férjen hozzá olyan, akinek nem kellene.

Miután az adatokat az interneten keresztül elküldték, titkosítási technológia védi azokat. Ez garantálja, hogy mindig a legmagasabb szintű biztonságot tartják fenn.

Hozzáférhetőség

Ha felhőalapú tárolást vesz igénybe, adatait a felhőszolgáltató szerverein tárolják, és azok az interneten keresztül elérhetők. Mivel a felhőszolgáltató alkalmazása számos eszközre, például a vállalati számítógépére vagy okostelefonjára telepíthető, Ön bármikor és bárhonnan hozzáférhet adataihoz.

Soha nem volt még ilyen egyszerű a bejelentkezés és a csapat többi tagjával való együttműködés. Emellett az alkalmazás garantálja a fájlok szinkronizálását, így a csapattagok mindig a legfrissebb verzióhoz férhetnek hozzá az általuk preferált eszközről.

Szolgáltatási képesség

A felhőalapú tárolásért felhasználónként fizet. Nem kell előre jeleznie az éves tárhelyigényét, és nem vállalja annak kockázatát, hogy a feleslegesen elpazarolt tárhelyért fizet vagy kifogy. A felhőalapú tárhelyszolgáltatókon keresztül elérhető erőforrásokat testre szabhatja, és az aktuális igényeinek megfelelően fizethet értük, amelyek idővel változhatnak.

Fokozott együttműködés

Ha a csapatok megosztják egymással az adatokat és az eszközöket, hatékonyabban tudnak együttműködni. Az együttműködés, ahogyan azt a kutatások is bizonyítják, jobb eredményeket eredményez. Ez azért van, mert a partnerség több egyén különböző készségeit egyesíti egy közös vállalkozásban.
A különböző háttérrel, szakterületekkel és gondolkodásmóddal rendelkező emberek és szervezetek sokféle nézőpontjának bevonásával jobb ötleteket hoz létre. A fokozott együttműködés innovatívabb ötleteket eredményez, mivel magában foglalja a különböző tapasztalatokkal, ismeretekkel és gondolkodásmóddal rendelkező emberek és szervezetek számos nézőpontját.

Fokozott együttműködés

A helyi lemezes tárolás ismertségéből a felhőalapú tárolásra való áttérés nehéz folyamat lehet, de napról napra egyre gyakoribbá válik. A felhőalapú tárolás használata számos előnnyel jár a helyi lemezes tárolással szemben. A felhőalapú tárolás a jövőben az egyik legéletképesebb lehetőséget jelenti azok számára, akik biztonságos, elérhető adattárolási módszert keresnek.

Bármilyen méretű fájlok küldése

Professzionális, üzleti és vállalati tervek

Hungarian