Mennyi 1 TB adattárolás

Ace2024. január 23.
mennyibe kerül 1tb adattárolás

Digitális eszközeinket különböző tevékenységekre használjuk, például internetezésre, zenehallgatásra, filmek és videók megtekintésére, a közösségi médián keresztül csevegésre, valamint barátok és családtagok hívására. Meglepődne, mennyi adatot fogyaszt a számítógép vagy az okostelefon! De vajon mennyi adatot használnak ezek az eszközök, és ezáltal Ön is? Mennyit tudnak tárolni?

Olvashatsz olyan dolgokról, mint megabájt (MB), gigabájt (GB) és terabájt (TB), de mit jelentenek ezek a valós világban? Mennyi az 1 TB adattárolás, és mit lehet vele valójában tárolni?

Akár 5 GB megosztása ingyen
Nincs regisztráció szükséges
Nagy fájlok átvitele most
adatok a számítógépen

Adategységek megadása

A számítógép memóriája minden olyan fizikai eszköz, amely képes adatok tárolására, függetlenül azok méretétől vagy időtartamától. A fájlok méretét gyakran kilobájtban fejezik ki, mivel a legtöbb fájl több ezer bájtból áll.

A megabájtokat nagyobb fájlok, például fényképek, filmek és hangfájlok leírására használják, amelyek több millió bájtot tartalmaznak. Mivel a modern tárolóeszközök több száz ilyen fájlt képesek tárolni, a tárolókapacitást gyakran gigabájtban vagy akár terabájtban határozzák meg.

A nagyobb mértékegységeket jellemzően sok tárolóeszköz vagy nagy adattároló hálózat kapacitásának kiszámítására osztják ki.

A számítógépen vagy mobileszközön tárolható fájlok maximális méretét KB-ban (kilobájt), MB-ban (megabájt), GB-ban (gigabájt) vagy TB-ban (terabájt) adják meg. A technológia fejlődésével a mobileszközöknek egyre nagyobb és nagyobb méretű fájlokkal kell megbirkózniuk, így az adattárolási kapacitás a jövőben kritikus szempont lesz.

1 bájt = 8 bit*, amely lehet nyolc 1-es vagy 0-s, egyetlen bájtban szerepel. Ez a bitekből álló oktett a legkisebb szabályos egységet jelenti az adattároló rendszerben.

1 kilobájt (KB) = 1024 bájt, a kilo előtagot nem igénylő fájlok az unalmasak, mint például a word dokumentumok, az excel táblázatok és a képek többsége.

1 megabájt (MB) = 1024 KB. Az 1 MB-ot általában zenehallgatásra és rövid videókra használják. Még a régi floppylemez is képes nagy mennyiség tárolására.

1 gigabájt (GB) = 1024 MB. A GB gyorsan a tárolókapacitás szabványos mértékegységévé válik, mivel a legtöbb számítógépes hardvergyártó GB-ban hirdeti a kapacitást.

1 terabájt (TB) =1,024 GB. Jelenleg a hagyományos merevlemezek méretének legelterjedtebb mérési módja a TB.

multimédia

Mennyi 10GB?

Az Ofcom szerint az átlagos fogyasztó havonta körülbelül 2,9 GB adatot fogyaszt, és ez a szám a technológia fejlődésével évről évre növekszik. Ez azt sugallja, hogy 10 GB több mint valószínű, hogy bőven elég a tipikus okostelefon-felhasználó számára. Ez azonban nagyban függ attól, hogyan használja a telefonját. Ha például szeret filmeket streamelni és online játékokat játszani, akkor érdemes nagyobb adatkeretet választania.

Mennyi a 100 GB?

Ha Ön elsősorban a mobiladatoktól függ, nem pedig a Wi-Fitől, akkor érdemes megvizsgálnia a nagy kapacitású, például 100 GB-os csomagokat. Havonta 100 GB jelentős mennyiségű adathoz férhet hozzá. Általában úgy tekintik, hogy ez áll a legközelebb a korlátlan adatcsomaghoz, amely anélkül érhető el, hogy az utolsó lépést megtenné.

Mennyi 1 TB adattárolás?

Az 1,44 MB-os floppy meghajtók kora óta az adattárolási technológia jelentősen fejlődött. Egy terabájtnyi tárhely (1024 GB) gyakran megtalálható többek között laptopokon, asztali számítógépeken és játékkonzolokon. Manapság 1 TB tárhely körülbelül 16 (64 GB-os) iPhone vagy Samsung Galaxy okostelefonnak felel meg.

Az 1 TB szintén nagyjából négy (256 GB) Windows vagy MacBook laptopnak felel meg - és a rendszerszoftverek is fogyasztanak némi tárhelyet. Ezenkívül az egyedi külső merevlemezek kapacitása általában 1 TB-nál kezdődik, és 32 TB-ig terjed.

Hogyan használhatsz fel 1 TB internetes adatot?

Ahhoz, hogy egy hónap alatt 1 TB adatot használjon fel, körülbelül 171 órányi 4K videót kellene streamelnie. Ez egyenértékű azzal, mintha egy hónapon keresztül minden nap 6 órányi 4K videót streamelnél, napi 6 órás sebességgel. Ha aggódik az adatfelhasználás miatt, akkor törekednie kell annak proaktívabb ellenőrzésére.

Az 1 TB a következő adatok tárolására nyújt lehetőséget:

  • Naponta 200 e-mail küldése vagy fogadása (egy hónap alatt összesen 6200 e-mail).
  • Napi 5 óra zenehallgatás (összesen 155 óra egy hónap alatt), és egyéb dolgok elvégzése.
  • 5 óra online szörfözés naponta (összesen 155 óra egy hónapban)
  • 10 óra HD-videó streaming naponta (összesen 310 óra havonta)
  • 256 fénykép, amelyet egy 12 MP-es kamerával készítettem;
  • 250 film vagy 500 óra nagyfelbontású videó;
  • 6,5 millió dokumentumoldal, amelyeket általában Office-fájlok, PDF-ek és prezentációk formájában tárolunk - ez a mennyiség 1300 valódi irattárnak felel meg!
Felhőalapú tárolás

A felhőalapú tárolás bemutatása

A felhőalapú tárolás lehetővé teszi a felhasználók számára az adatok távoli cseréjét és elérését anélkül, hogy szükségük lenne a helyben lévő tárolórendszerekhez való hozzáférésre. Összességében a felhőalapú tárolás távoli szervereken tárolja az adatokat, ahonnan távolról karbantarthatók, kezelhetők, biztonsági mentések készíthetők és elérhetők.

A felhőalapú adatok bármely eszközről bármikor elérhetők, feltéve, hogy a megfelelő jogosultságok megvannak. A könnyű hozzáférés ellenére a felhőalapú adattárolás hihetetlenül biztonságos.

Az adatok külső tárolási helyszínre történő áthelyezése az adattárolás kötelezettségét egy harmadik fél felhőszolgáltató vállára helyezi. A szolgáltató hosztolja, védi, kezeli és megőrzi a szervereket és a kapcsolódó infrastruktúrát, biztosítva, hogy Ön bármikor hozzáférjen az adataihoz, amikor csak szüksége van rá.

A szolgáltató nem számít fel díjat ezért a szolgáltatásért. A felhőalapú tároláshoz kapcsolódó rengeteg előnyt vizsgáljuk tovább.

Biztonság

A felhőalapú tárhelyszolgáltatók extra biztonsági szintek beépítésével fokozzák szolgáltatásaik biztonságát. Tekintettel arra, hogy rengeteg ember rendelkezik az interneten tárolt információkkal, a felhőalapú tárolási szolgáltatások nagy erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy az Ön fájljaihoz ne férhessen hozzá olyan, akinek nem kellene.

Miután az adatokat átküldték az interneten, titkosítási technológiával védik azokat. Ez garantálja, hogy mindig a legmagasabb szintű biztonságot tartják fenn.

Hozzáférhetőség

Ha felhőalapú tárolást vesz igénybe, adatait a felhőszolgáltató szerverein tárolják, és azok az interneten keresztül elérhetők. Mivel a felhőszolgáltató alkalmazása számos eszközre telepíthető, például a vállalati számítógépére vagy okostelefonjára, Ön bármikor és bárhonnan hozzáférhet adataihoz.

Soha nem volt még ilyen egyszerű a bejelentkezés és a csapat többi tagjával való együttműködés. Emellett az alkalmazás garantálja a fájlok szinkronizálását, így a csapattagok mindig a legfrissebb verzióhoz férhetnek hozzá a preferált eszközükről.

Szolgáltatási képesség

A felhőalapú tárolásért felhasználónként fizet. Nem kell előre jeleznie az éves tárhelyigényét, és nem kell vállalnia annak kockázatát, hogy a felesleges tárhelyért fizet vagy kifogy. A felhőalapú tárhelyszolgáltatókon keresztül elérhető erőforrásokat testre szabhatja, és az aktuális igényeinek megfelelően fizethet értük, amelyek idővel változhatnak.

Fokozott együttműködés

Ha a csapatok megosztják az adatokat és az eszközöket, hatékonyabban tudnak együttműködni. Az együttműködés, ahogyan azt a kutatások is bizonyítják, jobb eredményeket eredményez. Ez azért van, mert a partnerség több egyén eltérő készségeit ötvözi egy közös vállalkozásban.

A különböző hátterű, szakterületű és gondolkodásmódú emberek és szervezetek sokféle nézőpontjának beépítésével jobb ötleteket hoz létre. A fokozott együttműködés innovatívabb ötleteket eredményez, mert különböző tapasztalatokkal, ismeretekkel és gondolkodásmóddal rendelkező emberek és szervezetek számos nézőpontját foglalja magában.

Fokozott együttműködés

A helyi lemezes tárolás megszokottságáról a felhőalapú tárolásra való áttérés nehéz folyamat lehet, de napról napra egyre gyakoribbá válik. A felhőalapú tárolás használata számos előnnyel jár a helyi lemezes tárolással szemben. A jövőre nézve a felhőalapú tárolás jelenti az egyik legéletképesebb lehetőséget azok számára, akik biztonságos, hozzáférhető adattárolási módszert keresnek.

Bármilyen méretű fájlok küldése
Professzionális, üzleti és vállalati tervek
Nézze meg fizetős terveinket

További cikkek a fájlmegosztásról