Kaip bendrinti didelius failus internetu

Ace2024 m. sausio 23 d.
kaip bendrinti didelius failus internetu

Visi žinome, kaip sunku sugalvoti, kaip bendrinti didelius failus internetu. Nesvarbu, ar tai būtų dokumentas, nuotrauka, ar vaizdo įrašas, jų perkėlimas iš vieno kompiuterio į kitą gali būti labai lėtas. Tačiau naudojant tinkamus įrankius, taip nebūtinai turi būti.

Atlikę greitą "Google" paiešką "kaip bendrinti didelius failus internetu", rasite daugybę galimybių. Tačiau ne visos jos yra vienodos. Vienos paslaugos geriau tinka mažiems failams siųsti, kitos - didesniems.

Yra keletas būdų, kaip dalytis dideliais failais internetu, tačiau ne visi jie yra vienodi. Šiame straipsnyje panagrinėsime kelis populiariausius didelių failų bendrinimo būdus ir aptarsime kiekvieno iš jų privalumus ir trūkumus. Pradėkime!

Nemokamai bendrinkite iki 5 GB
Registracija nebūtina
Dalytis dideliais failais dabar
Suspauskite failus prieš juos bendrindami

Suspausti failus

Prieš siųsdami bet kokius failus svarbu įsitikinti, kad jie yra kuo labiau suspausti. Tai padės sutrumpinti jų siuntimo laiką ir sutaupyti šiek tiek duomenų srauto pralaidumo.

Yra keletas failų suspaudimo būdų, tačiau bene populiariausias yra ZIP suspaudimas. Šį formatą naudoja dauguma failų glaudinimo įrankių, įskaitant "WinZip" ir "7-Zip".

Failus gana lengva suspausti naudojant suspaudimo programinę įrangą, pavyzdžiui, "WinZip" arba "7zip". Tiesiog pasirinkite failus, kuriuos norite suspausti, spustelėkite juos dešiniuoju pelės klavišu ir pasirinkite parinktį "Compress" (suspausti). Taip bus sukurtas naujas suspaustas failas, kuris bus mažesnio dydžio ir jo siuntimas užtruks trumpiau. Failas bus išsaugotas kaip ZIP failas, kurį galėsite siųsti internetu.

Didelių failų siuntimas el. paštu

El. paštas dideliems failams siųsti

Dažniausias būdas siųsti failus internetu yra elektroniniu paštu. Tai greitas ir paprastas būdas, kuriam nereikia jokios specialios programinės įrangos ar įrankių. Be to, el. pašto privalumas tas, kad jis yra visuotinai palaikomas, todėl juo gali naudotis beveik visi.

Norėdami siųsti failus el. paštu, tiesiog prisekite juos prie el. laiško ir išsiųskite gavėjui. Tada jis gali atidaryti priedą ir išsaugoti failą savo kompiuteryje. Tai taip paprasta!

Elektroninio pašto trūkumas yra tas, kad jis gali būti lėtas ir nepatikimas, ypač jei failas yra didelis. Be to, el. pašto serveriai gali būti perkrauti, todėl failas gali būti ilgai atsisiunčiamas. Be to, el. paštas yra geras pasirinkimas mažiems failams, tačiau jis nėra idealus didesniems failams. Didžiausias el. laiško priedo dydis paprastai yra apie 25 MB, kurio gali nepakakti didesniems failams.

Rašiklis USB diskas

Naudokite rašomąjį diską / USB diską

Jei norite siųsti didesnį nei 25 MB failą, galite naudoti rašiklį arba USB atmintinę. Tai fizinis įrenginys, kurį galite naudoti failams saugoti ir perkelti iš vieno kompiuterio į kitą.

USB kaupiklių būna įvairių dydžių - nuo 1 GB iki 128 GB. Be to, jie yra palyginti pigūs, todėl yra geras pasirinkimas dideliems failams perkelti. Tačiau jie gali būti nepatogūs, jei nesate šalia kompiuterio su USB prievadu.

Norėdami siųsti failą naudodami USB diską, pirmiausia nukopijuokite failą į diską. Tada įdėkite diską į gavėjo kompiuterį ir atidarykite jį. Failas bus įrašytas į kompiuterio kietąjį diską.

USB disko naudojimo trūkumas yra tas, kad gali būti sunku rasti žmogų, kuris tokį turi. Be to, ne visi turi USB atmintinę, o tai reiškia, kad ne visi gali gauti failus šiuo būdu. Taigi, jei ieškote būdo, kaip siųsti failus platesnei auditorijai, USB atmintinės gali būti ne pats geriausias pasirinkimas.

Išorinis diskas bendriems failams bendrinti

Išorinis kietasis diskas dideliems failams bendrinti

Kita galimybė siųsti didelius failus - naudoti išorinį kietąjį diską. Tai fizinis įrenginys, kuris prijungiamas prie gavėjo kompiuterio ir gali būti naudojamas failams saugoti ir perduoti.

Išoriniai diskai būna įvairių dydžių - nuo kelių gigabaitų iki kelių terabaitų. Jie taip pat gali būti brangūs, priklausomai nuo pasirinkto dydžio ir tipo. Taip pat svarbu įsitikinti, kad išorinis diskas yra suderinamas su gavėjo kompiuteriu.

Norėdami siųsti failą naudodami išorinį diską, pirmiausia nukopijuokite failą į diską. Tada atjunkite diską nuo savo kompiuterio ir prijunkite jį prie gavėjo kompiuterio. Failas bus įrašytas į kompiuterio kietąjį diską.

Išorinio disko naudojimo trūkumas yra tas, kad gali būti sunku surasti žmogų, kuris jį turi. Be to, ne visi turi išorinį diską, o tai reiškia, kad ne visi gali gauti failus šiuo būdu.

Serverių patalpa

Naudokite FTP

Jei reikia išsiųsti didesnį nei 25 MB failą, o gavėjas neturi USB įrenginio ar išorinio disko, galite naudoti FTP. FTP reiškia failų perdavimo protokolą ir yra failų perdavimo iš vieno kompiuterio į kitą būdas.

Norėdami siųsti failą naudodami FTP, pirmiausia turite rasti FTP serverį. Tai kompiuteris, specialiai sukurtas failams saugoti ir dalytis jais. Populiariausias FTP serveris yra "FileZilla", kurį galite atsisiųsti nemokamai.

Įdiegę FTP serverį, galite jį atidaryti ir sukurti naują ryšį. Lange Prisijungti prie serverio įveskite FTP serverio adresą ir spustelėkite Prisijungti. Vartotojo vardo ir slaptažodžio laukai bus užpildyti automatiškai.

Tada pereikite į aplanką, kuriame saugomas failas. Vilkite failą iš vietinio lango į nuotolinį langą ir spustelėkite Įkelti. Failas bus perkeltas į FTP serverį ir išsaugotas nurodytame aplanke.

FTP naudojimo trūkumas yra tas, kad gali būti sunku rasti FTP serverį. Be to, ne visi moka naudotis FTP, o tai reiškia, kad ne visi gali gauti failus šiuo būdu. Jei norite daugiau sužinoti apie FPT, žr.

Debesų kompiuterija

Debesyje teikiamos failų dalijimosi paslaugos

Dar viena galimybė siųsti didelius failus - taidalijimosi failais debesyje paslaugos. Šios paslaugos leidžia įkelti failus į internetą ir dalytis jais su kitais žmonėmis.

Jomis lengva naudotis, o dauguma jų turi nemokamą pakopą, leidžiančią siųsti tam tikro dydžio failus. Populiariausios dalijimosi failais debesyje paslaugos yra "Google Drive", "iCloud" ir "DropBox".

Taigi, kaip veikia dalijimosi failais debesyje paslaugos?

Iš esmės susikuriate paslaugos paskyrą ir įkeliate failus, kuriais norite dalytis. Failai saugomi paslaugos serveryje, o tada galite jais dalytis su kitais žmonėmis siųsdami jiems nuorodą. Šią nuorodą galima naudoti failams atsisiųsti arba juos transliuoti internetu.

Tačiau naudojantis debesų dalijimosi failais paslaugomis reikia nepamiršti kelių dalykų.

Pirma, ne visos šios paslaugos yra nemokamos. Norint naudotis kai kuriomis iš jų, reikia mokamos prenumeratos. Antra, į šias paslaugas įkeliami failai dažnai saugomi viešame aplanke. Tai reiškia, kad bet kas, turintis prieigą prie nuorodos, gali atsisiųsti failus. Galiausiai, dalijimosi failais paslauga gali išsijungti arba patirti kitokių techninių sunkumų, o tai reiškia, kad failai gali būti neprieinami.

Norėdami siųsti failą naudodamiesi debesų dalijimosi failais paslauga, pirmiausia įkelkite failą į paslaugą. Tada atidarykite paslaugą ir bendrinkite failą su gavėju. Jis galės atsisiųsti failą ir išsaugoti jį savo kompiuteryje.

Dalijimosi failais debesyje paslaugų trūkumas yra tas, kad jos gali būti lėtos ir nepatikimos. Be to, ne visi turi šių paslaugų prenumeratą, o tai reiškia, kad ne visi gali gauti failus šiuo būdu.

Dalijimosi failais paslauga "Filemail

"Filemail" yra puikus sprendimas įvairaus dydžio privatiems asmenims ir įmonėms, ieškančioms saugaus būdo dideliems failams perduoti. "Filemail" išgarsėjo dėl paprasto naudojimo, didelio duomenų perdavimo greičio, didelės saugojimo vietos ir saugaus duomenų tvarkymo pagal reikalavimus.

Naudojant "Filemail" nėra jokių failų siuntimo dydžio apribojimų. Tai reiškia, kad galite siųsti bet kokio dydžio failus, nesijaudindami, kad viršysite ribą. Filemail" siūlo dviejų veiksnių autentifikavimą ir galutinį šifravimą, kuris užtikrina, kad jūsų failai būtų saugūs ir patikimi. Be to, "Filemail" taip pat turi virusų nuskaitymo funkciją, kuri prieš siunčiant visus failus patikrina, ar juose nėra virusų. Būtinai išbandykite "Filemail" kitam didelių failų perdavimui!

Išvada

Didelių failų siuntimas internetu gali būti iššūkis, tačiau yra keletas galimybių. Populiariausi būdai yra failų suspaudimas, naudojimasis el. paštu, JAV dolerių kaupikliu, išoriniu disku, FTP arba dalijimosi failais debesyje paslauga. Kiekvienas metodas turi savų privalumų ir trūkumų, todėl svarbu pasirinkti geriausiai jūsų poreikius atitinkantį būdą.

Prieš pasirinkdami metodą būtinai atlikite išsamų tyrimą, nes tai padės užtikrinti sėkmingą failų perkėlimą. Taip pat svarbu nepamiršti failo dydžio, nes kai kurie metodai gali netikti didesniems failams.

Galiausiai nepamirškite, kad geriausias būdas siųsti didelius failus - naudoti kelių metodų derinį. Tai padės užtikrinti, kad failas bus sėkmingai pristatytas, nepriklausomai nuo interneto ryšio greičio ar failo dydžio. Sėkmingo siuntimo!

Bendrinkite bet kokio dydžio failus
Greitas saugus failų bendrinimas
Peržiūrėkite mūsų mokamus planus

Peržiūrėkite daugiau straipsnių apie failų bendrinimą