Kiek kainuoja 1 TB duomenų saugykla

Ace2024 m. sausio 23 d.
kiek kainuoja 1tb duomenų saugykla

Skaitmeninius prietaisus naudojame įvairiai veiklai, įskaitant naršymą internete, muzikos klausymą, filmų ir vaizdo įrašų peržiūrą, bendravimą su draugais ir šeimos nariais per socialinę žiniasklaidą, skambinimą draugams ir šeimos nariams. Nustebtumėte, kiek duomenų sunaudoja jūsų kompiuteris ar išmanusis telefonas! Tačiau kiek duomenų naudoja šie įrenginiai, o kartu ir jūs? Kiek duomenų jie gali išsaugoti?

Skaitote apie tokius dalykus kaip megabaitai (MB), gigabaitai (GB) ir terabaitai (TB), bet ką jie reiškia realiame pasaulyje? Kiek yra 1 TB duomenų saugyklos ir ką iš tikrųjų galite joje saugoti?

Nemokamai bendrinkite iki 5 GB
Registracija nebūtina
Perkelkite didelius failus dabar
duomenis kompiuteryje.

Duomenų vienetų nurodymas

Kompiuterio atmintis apibrėžiama kaip bet koks fizinis įrenginys, galintis saugoti duomenis, nepriklausomai nuo jų dydžio ar trukmės. Failų dydžiai dažnai išreiškiami kilobaitais, nes daugumą failų sudaro tūkstančiai baitų.

Megabaitai naudojami didesniems failams, pavyzdžiui, nuotraukoms, filmams ir garso failams, kuriuos sudaro milijonai baitų, apibūdinti. Kadangi šiuolaikiniai saugojimo įrenginiai gali talpinti šimtus tokių failų, saugojimo talpa dažnai apibrėžiama gigabaitais ar net terabaitais.

Didesni matavimo vienetai paprastai skiriami daugelio saugojimo įrenginių arba didelių duomenų saugojimo tinklų talpai apskaičiuoti.

Didžiausias failų, kuriuos galima laikyti kompiuteryje ar mobiliajame įrenginyje, dydis nurodomas KB (kilobaitais), MB (megabaitais), GB (gigabaitais) arba TB (terabaitais). Tobulėjant technologijoms, mobilieji įrenginiai turi tvarkyti vis didesnius failus, todėl duomenų saugojimo talpa ateityje taps itin svarbiu dalyku.

1 baitas = 8 bitai*, kurie gali būti aštuoni 1 arba 0, įtraukti į vieną baitą. Šis bitų oktetas yra mažiausias įprastas duomenų saugojimo sistemos vienetas.

1 kilobaitas (KB ) = 1 024 baitai, failai, kuriems nereikia priešdėlio kilo, yra nuobodūs, pavyzdžiui, teksto dokumentai, "Excel" skaičiuoklės ir dauguma paveikslėlių.

1 megabaitas (MB ) = 1024 KB. 1 MB paprastai naudojamas muzikos klausymui ir trumpiems vaizdo įrašams. Jų daugybę gali sutalpinti net senas diskelis.

1 gigabaitas (GB ) = 1024 MB. GB sparčiai tampa standartiniu atminties talpos vienetu, nes dauguma kompiuterinės įrangos gamintojų skelbia talpą GB.

1 terabaitas (TB ) = 1,024 GB. Šiuo metu dažniausiai įprasto kietojo disko dydis matuojamas TB.

daugialypė terpė

Kiek yra 10 GB?

"Ofcom" duomenimis, tipinis vartotojas per mėnesį suvartoja apie 2,9 GB duomenų - šis skaičius kasmet didėja tobulėjant technologijoms. Tai reiškia, kad tipiniam išmaniojo telefono naudotojui 10 GB greičiausiai pakaks. Tačiau tai labai priklauso nuo to, kaip naudojate telefoną. Pavyzdžiui, jei mėgstate siųstis filmus ir žaisti internetinius žaidimus, turėtumėte apsvarstyti galimybę skirti daugiau duomenų.

Kiek yra 100 GB?

Jei daugiausia naudojatės ne "Wi-Fi", o mobiliaisiais duomenimis, galbūt norėsite ištirti didelės talpos planus, pavyzdžiui, 100 GB. Kiekvieną mėnesį 100 GB - tai nemažas duomenų kiekis, kuriuo galima naudotis. Jis paprastai laikomas artimiausiu neribotų duomenų planu, kurį galima įsigyti nežengus paskutinio žingsnio.

Kiek kainuoja 1 TB duomenų saugykla?

Nuo 1,44 MB disketinių kaupiklių laikų duomenų saugojimo technologijos gerokai pažengė į priekį. Terabaito talpa (1 024 GB) dažnai sutinkama nešiojamuosiuose ir stacionariuose kompiuteriuose, žaidimų konsolėse ir kt. Dabar 1 TB atminties atitinka maždaug 16 (64 GB) "iPhone" arba "Samsung Galaxy" išmaniųjų telefonų.

1 TB taip pat prilygsta maždaug keturiems (256 GB) "Windows" arba "MacBook" nešiojamiesiems kompiuteriams, o sisteminė programinė įranga sunaudoja šiek tiek vietos saugykloje. Be to, atskirų išorinių kietųjų diskų talpa paprastai prasideda nuo 1 TB ir siekia iki 32 TB.

Kaip galite panaudoti 1 TB interneto duomenų?

Kad per mėnesį išnaudotumėte 1 TB duomenų, jums reikėtų transliuoti maždaug 171 valandą 4K vaizdo įrašų. Tai prilygsta 6 valandų 4K vaizdo įrašo transliavimui kiekvieną mėnesį, 6 valandų per dieną sparta. Jei esate susirūpinę dėl duomenų naudojimo, turėtumėte stengtis aktyviau jį kontroliuoti.

1 TB suteikia galimybę saugoti šią informaciją:

  • kasdien siųsti arba gauti 200 el. laiškų (iš viso 6 200 el. laiškų per mėnesį)
  • Kasdien klausytis 5 valandas muzikos (iš viso 155 valandas per mėnesį) ir daryti kitus dalykus
  • 5 valandas naršyti internete per dieną (iš viso 155 valandas per mėnesį)
  • 10 valandų HD vaizdo transliacijos per dieną (iš viso 310 valandų per mėnesį)
  • 256 nuotraukos, padarytos 12 MP fotoaparatu;
  • 250 filmų arba 500 valandų didelės raiškos vaizdo įrašų;
  • 6,5 mln. dokumentų puslapių, kurie paprastai saugomi kaip "Office" rinkmenos, PDF ir prezentacijos - šis kiekis prilygsta 1 300 tikrų bylų spintų!
Debesų saugykla

Debesų saugyklos pristatymas

Debesijos saugykla leidžia naudotojams keistis duomenimis ir naudotis jais nuotoliniu būdu, nereikalaujant prieigos prie vietinių saugojimo sistemų. Apskritai debesų saugykloje duomenys saugomi toli esančiuose serveriuose, iš kurių jie gali būti nuotoliniu būdu prižiūrimi, valdomi, daromos jų atsarginės kopijos ir pasiekiami.

Debesijoje esančiais duomenimis galima naudotis iš bet kurio įrenginio bet kuriuo metu, jei yra suteikti atitinkami leidimai. Nepaisant to, kad debesijos duomenų saugykla yra lengvai pasiekiama, ji yra neįtikėtinai saugi.

Perkėlus duomenis saugoti į kitą vietą, duomenų saugojimo pareiga tenka trečiosios šalies debesijos paslaugų teikėjui. Paslaugų teikėjas talpina, saugo, valdo ir saugo serverius ir susijusią infrastruktūrą, užtikrindamas, kad turėsite prieigą prie savo duomenų, kai tik jums jų prireiks.

Paslaugų teikėjas už šią paslaugą neima mokesčio. Toliau nuodugniai nagrinėjama daugybė su debesų saugykla susijusių privalumų.

Saugumas

Debesijos saugyklų paslaugų teikėjai padidina savo paslaugų saugumą, įtraukdami papildomus saugumo lygius. Atsižvelgdami į didelį skaičių asmenų, kurie turi internete saugomos informacijos, debesų saugyklų paslaugos deda daug pastangų, kad užtikrintų, jog jūsų failų negalėtų pasiekti niekas, kas neturėtų.

Kai duomenys siunčiami internetu, jie apsaugomi šifravimo technologija. Taip užtikrinama, kad visada būtų išlaikytas aukščiausias saugumo lygis.

Prieinamumas

Kai naudojatės debesų saugykla, jūsų duomenys saugomi debesijos paslaugų teikėjo serveriuose ir yra pasiekiami internetu. Kadangi debesijos paslaugų teikėjo programa gali būti įdiegta daugelyje įrenginių, pavyzdžiui, įmonės kompiuteryje ar išmaniajame telefone, savo duomenis galite pasiekti bet kuriuo metu ir iš bet kurios vietos.

Dar niekada nebuvo taip paprasta prisijungti ir bendradarbiauti su kitais komandos nariais. Be to, programa užtikrina, kad jūsų failai bus sinchronizuojami, todėl komandos nariai visada galės naudotis naujausia versija iš pageidaujamo įrenginio.

Paslaugų galimybės

Už debesijos saugyklą mokate už kiekvieną naudotoją. Nereikalaujama prognozuoti metinio saugyklos poreikio ir nepatirti rizikos mokėti už iššvaistytą vietą arba jos trūkumą. Galite pritaikyti jums prieinamus debesų saugyklos paslaugų teikėjų išteklius ir mokėti už juos pagal dabartinius poreikius, kurie laikui bėgant gali kisti.

Glaudesnis bendradarbiavimas

Kai komandos dalijasi duomenimis ir priemonėmis, jos gali veiksmingiau bendradarbiauti. Kaip rodo tyrimai, bendradarbiavimas lemia geresnius rezultatus. Taip yra todėl, kad partnerystė sujungia kelių asmenų skirtingus įgūdžius į bendrą veiklą.

Įtraukus daugybę skirtingos patirties, specialybių ir mąstymo būdų turinčių žmonių ir organizacijų požiūrių, gimsta geresnės idėjos. Glaudžiau bendradarbiaujant gimsta daugiau novatoriškų idėjų, nes į bendradarbiavimą įtraukiama daugybė skirtingą patirtį, žinias ir mąstymo būdus turinčių žmonių ir organizacijų požiūrių.

Glaudesnis bendradarbiavimas

Perėjimas nuo įprastos vietinės diskinės saugyklos prie debesų saugyklos gali būti sudėtingas procesas, tačiau kasdien jis tampa vis dažnesnis. Naudojimasis debesų saugykla, palyginti su vietine diskine saugykla, turi keletą privalumų. Žengiant į priekį, debesų saugykla yra viena iš perspektyviausių galimybių tiems, kurie ieško saugaus ir prieinamo duomenų saugojimo būdo.

Siųsti bet kokio dydžio failus
Profesionalūs, verslo ir įmonių planai
Peržiūrėkite mūsų mokamus planus

Peržiūrėkite daugiau straipsnių apie failų bendrinimą