Kompiuterio failų atsarginės kopijos kūrimo būdai

Ace2024 m. sausio 24 d.
kompiuterio failų atsarginių kopijų darymo būdai

Dauguma asmenų ir organizacijų supranta, kad atsarginės kopijos ir atkūrimas yra labai svarbūs saugant skaitmeninį turtą nuo ištrynimo, sugadinimo, virusų ir kitų pavojų. Todėl atsarginės kopijos laikomos paskutine gynybos linija. Apskritai yra daugybė kompiuterio failų atsarginių kopijų kūrimo būdų, kurie bus toliau nagrinėjami.

Siųskite iki 5 GB nemokamai
Registracija nebūtina
Siųskite didelius failus dabar
Duomenų atsarginių kopijų kūrimas

Įvadas: Kas yra failų atsarginės kopijos?

Iš esmės failų atsarginė kopija apsaugo nuo didelio duomenų praradimo dėl nelaimingų atsitikimų ar žmogaus klaidų. Atsarginė kopija įrašo failų sistemos atsargines kopijas atsarginės kopijos failo formatu, o atkūrimas nuskaito failų sistemos atsargines kopijas, tvarkomas skirtingomis komandomis.

Sukūrus failų atsarginę kopiją, svarbiausios sistemos ir asmeninės informacijos kopijos saugomos standžiajame diske, išorinėje atsarginėje kopijoje arba "flash" atmintinėje, be kitų saugojimo galimybių. Labai svarbu kurti atsargines duomenų kopijas kaip įprastinės kompiuterio priežiūros dalį, kad apsaugotumėte savo informaciją sistemos gedimo ar failų pažeidimo atveju.

Duomenų ir skaitmeninių failų atsarginių kopijų darymo arba išsaugojimo galimybių yra gana įvairių. Apžvelgėme populiariausius duomenų saugojimo įrenginius, kuriuos privatūs asmenys naudoja atsarginėms kopijoms kurti ir archyvuoti, nepamiršdami, kad kiekvieno žmogaus reikalavimai yra skirtingi ir kad nėra vieno universalaus varianto.

Skaitmeninės medijos atsarginės kopijos dažnai

Daiktų, kuriuos žmonės nori atsarginės kopijos, tipai

Apskritai jūsų sukurti failai yra tie failai, kurių atsargines kopijas turėtumėte saugoti. Kaip žinote, duomenų praradimas yra įprastas reiškinys. Gali būti, kad kada nors jūsų kietasis diskas bus pažeistas. Failai taip pat gali būti prarasti dėl virusinės infekcijos, išpirkos reikalaujančios programinės įrangos atakos, "Windows" atnaujinimo, elektros energijos dingimo ir kai kurių kitų veiksnių. Taigi, norint išvengti duomenų praradimo, labai svarbu sukurti atsarginę failų kopiją.

Įvairūs projektai

Jei atliekate kokį nors kūrybinį darbą, pavyzdžiui, programavimą, vaizdo įrašų redagavimą ar fotografavimą, būtinai sukurkite atsarginę duomenų kopiją, ypač jei dirbate su šiuo metu vykdomu projektu.

Atsisiuntimai

Pagal numatytuosius nustatymus atsisiųsti failai saugomi kompiuterio atsisiuntimų aplanke. Dauguma interneto naršyklių ir daugelis medijos atsisiuntimo programų pasirenka šį aplanką kaip numatytąją atsisiuntimų vietą.

Nors pirmiausia galite ištrinti didelius atsisiųstus failus, kurių nebenorite, atsarginės šio aplanko kopijos turėtų būti sukurtos atsarginės. Kai turite prieš kelis mėnesius atsisiųstą programinės įrangos diegimo programą arba PDF failą, niekada nežinote, kada jo gali prireikti.

Programos

Taip pat gali būti gera idėja saugoti visų savo programų atsarginę kopiją. Taip bus paprasčiau iš naujo įdiegti programėles per nelaimės atkūrimo procesą. Dėl šios priežasties patartina visas naujas iš interneto atsisiųstas ir įdiegtas programas dėti į specialų aplanką, kurio atsarginės kopijos automatiškai sukuriamos atliekant įprastą atsarginių kopijų kūrimo procedūrą.

Interneto naršyklės mėgstamiausios vietos arba žymės

Vieta, kurioje saugomos jūsų žymės (dar vadinamos mėgstamiausiomis), gali skirtis priklausomai nuo šiuo metu naudojamos interneto naršyklės. Pavyzdžiui, jei naudojate "Windows", "Internet Explorer" jūsų žymės gali būti saugomos "Favourites" aplanke, esančiame jūsų naudotojo paskyros aplanke. Kitos naršyklės, pavyzdžiui, "Google Chrome", "Firefox", turi sinchronizavimo funkciją, kuri leidžia sinchronizuoti naršyklės nustatymus (įskaitant žymes) įvairiuose įrenginiuose.

atsarginių kopijų kūrimas į išorinį įrenginį

Rankinis atsarginės kopijos kūrimas

Naudojant rankinį atsarginių kopijų kūrimą, atsarginių kopijų kūrimo procesą reikia pradėti kiekvieną kartą, kai norite sukurti atsarginę duomenų kopiją. Ji skirta asmenims, kurie nori patys valdyti savo likimą. Tai reiškia, kad rankiniu būdu darote atsarginę svetainės kopiją, kai manote, kad tai būtina.

Turėsite nuspręsti, kokius failus norite išsaugoti atsarginėse kopijose, kur norite, kad jie būtų išsaugomi, ir kaip dažnai norite, kad jie būtų išsaugomi. Tam reikia laiko, kurio galite neturėti.

Priklausomai nuo pasirinktų paslaugų, gali skirtis tikslios instrukcijos ir svetainės atsarginių kopijų kūrimo metodai. Kitas rankinio atsarginių kopijų darymo būdas - atsisiųsti ir sukurti visų failų ir duomenų atsargines kopijas rankiniu būdu.

Automatizavimas

Automatinė atsarginė kopija

Automatinis atsarginių kopijų darymas - tai duomenų atsarginių kopijų darymo paradigma, kai duomenys iš vietinio tinklo/sistemos į atsarginių kopijų darymo įrenginį atsarginės kopijos daromos ir saugomos beveik nedalyvaujant arba visai nedalyvaujant žmogui. Automatizavus atsarginių kopijų darymo procesą, išvengiama laiko ir sudėtingumo, susijusio su kompiuterio, tinklo ar informacinių technologijų aplinkos atsarginių kopijų darymu rankiniu būdu.

Kadangi laikas yra vienas vertingiausių šiandien turimų išteklių, tai, kad automatizuotas atsarginių kopijų kūrimas taupo laiką, yra verta dėmesio ir į tai reikėtų atkreipti dėmesį. Nereikia nieko daugiau, tik vieną kartą iš anksto suplanuoti savo kalendorių; sistema viskuo kitu pasirūpins už jus!

Be to, kalbant apie internetines operacijas, saugumo klausimai yra tokie pat svarbūs kaip ir greitis. Teikėjas, kurį pasirinkote automatiniam atsarginių kopijų darymui, yra atsakingas už jūsų atsarginių kopijų duomenų saugumo išsaugojimą: tai apima jūsų svetainės apsaugą nuo galimų įsilaužėlių išpuolių, programinės įrangos gedimų ir kitų saugumo spragų panaudojimo.

saugojimo įrenginys

1 būdas: išorinis fizinis saugojimo įrenginys

Paprasčiau būti negali: tiesiog prijunkite išorinį saugojimo įrenginį prie kompiuterio ir pradėkite. Žinoma, yra įvairių formų, dydžių ir derinių diskų. Pagrindinis diskas nekainuos daug, tačiau jis nieko daugiau nedarys, tik sėdės ir lauks, kol atliksite darbą. Šiuo metu beveik visuose diskuose naudojamos sparčiosios USB-A 3.0 arba USB-C sąsajos.

Išoriniai kietieji diskai, SD kortelės ir atmintinės yra fizinės saugyklos pavyzdžiai. Tokio tipo laikmenos leidžia naudotojams peržiūrėti savo failus be interneto ryšio ir perduoti duomenis fiziškai perduodant juos vadovui ar šeimos nariui, būnant tikriems, kad niekas kitas negalės kištis į duomenis.

Vis dėlto su išoriniais įrenginiais susijęs rūpestis, kad jie gali būti fiziškai pažeisti arba pamesti.

Disko atvaizdo klonavimas

2 metodas: disko atvaizdo klonavimas

Klonuoti kietąjį diską arba tam tikrus kietojo disko skirsnius yra vienas iš įprastų kompiuterio atsarginių kopijų darymo būdų. Taip sukuriamas identiškas, nesuspaustas viso disko arba disko skaidinių klonas.

Atvaizdas yra visų jūsų duomenų - kiekvieno failo ir aplanko, taip pat programų ir sisteminių failų - kopija, sukuriama darant kietojo disko momentinę nuotrauką tam tikru laiko momentu. Kai klonas arba atvaizdas naudojamas atkūrimui, jis perrašo esamą sistemą, ir kietasis diskas grįžta į tokią būklę, kokia buvo atsarginės kopijos arba klonavimo metu.

Tai, kad disko klonai yra nesuspausti, reiškia, kad juos galima iš karto nukopijuoti į paskirties atsarginės kopijos diską arba debesį, užtikrinant, kad visada turėsite naujausią, identišką duomenų kopiją.

Naudojant atsargines kopijas, klonavimas yra naudingas norint greitai atkurti duomenis, tačiau vaizdavimas suteikia daugiau atsarginių kopijų kūrimo galimybių. Darydami inkrementinę atsarginę kopiją galite išsaugoti kelias nuotraukas nesirūpindami, kad užimsite daug papildomos vietos.

Kai tapsite išpirkos reikalaujančios programinės įrangos ar kitos duomenų nelaimės auka ir reikės atkurti sistemą į ankstesnį disko atvaizdą, tai labai svarbu prisiminti.

"Filemail" failų perdavimo programa

3 būdas: internetinis debesijos sprendimas

Šiandien galime drąsiai sakyti, kad gyvename debesų amžiuje. Atsarginės kopijos internete, anksčiau laikytos specializuota paslauga, dabar laikomos standartine praktika, kai saugoma svarbi informacija. Ji tapo vienu perspektyviausių būdų kurti atsargines kompiuterio failų kopijas!

Atsarginės kopijos debesyje, kartais vadinamos atsarginėmis kopijomis internetu arba nuotolinėmis atsarginėmis kopijomis, - tai fizinės ar virtualios bylos ar duomenų bazės kopijos perkėlimo į antrinę, už kompiuterio ribų esančią vietą, kad būtų išsaugotos sugedus įrangai ar įvykus stichinei nelaimei, metodas.

Paprastai antrinio serverio ir duomenų saugojimo struktūrų prieglobą teikia trečiosios šalies paslaugų teikėjas, atsarginės kopijos užsakovui imantis mokestį pagal naudojamą saugojimo vietą ar talpą, perduodamų duomenų kiekį, klientų skaičių, serverių skaičių arba duomenų teikimo kartų skaičių.

Galite rinktis sinchronizavimo programinę įrangą, kuri automatiškai sukurs atsarginę failų kopiją į debesį, arba galite tai daryti rankiniu būdu.

Sinchronizavimo programinė įranga, kuri būtina visiems, kurie naudoja daugiau nei vieną kompiuterį ar įrenginį, garantuoja, kad visuose kompiuteriuose išsaugosite tuos pačius failus. Be to, jomis paprastai galima naudotis ir iš mobiliųjų įrenginių.

Kai pakeičiate failą, pakeitimas automatiškai perduodamas visiems kitiems prie paskyros prijungtiems kompiuteriams, net ir tiems, kuriuose veikia skirtingos operacinės sistemos. Tai yra geriausio atleidimo iš darbo viršūnė.

Galiausiai debesų saugykla leidžia naudotojams dalytis duomenimis ir jais naudotis iš bet kurios pasaulio vietos, fiziškai nesilankant vietinėse duomenų saugojimo sistemose. Apskritai debesų saugykloje informacija saugoma nutolusiuose serveriuose, iš kurių ji gali būti nuotoliniu būdu prižiūrima ir valdoma, taip pat gali būti kuriamos atsarginės duomenų kopijos ir atkuriama.

Bet kokio dydžio failų perkėlimas
Greitas saugus failų perdavimas
Peržiūrėkite mūsų mokamus planus

Peržiūrėkite daugiau straipsnių apie duomenų saugojimą