Cik maksā 1 TB datu glabāšanas vietas

Ace2024. gada 23. janvāris
cik daudz ir 1 tb datu glabāšanas vietas

Mēs izmantojam savas digitālās ierīces dažādām darbībām, tostarp sērfojam internetā, klausāmies mūziku, skatāmies filmas un videoklipus, tērzējam ar draugiem un ģimeni, izmantojot sociālos plašsaziņas līdzekļus, un zvanām draugiem un ģimenei. Jūs būsiet pārsteigti, cik daudz datu patērē jūsu dators vai viedtālrunis! Bet cik daudz datu šīs ierīces un līdz ar to arī jūs izmantojat? Cik daudz datu tās var saglabāt?

Jūs lasīsiet par tādām lietām kā megabaiti (MB), gigabaiti (GB) un terabaiti (TB), bet kam tie pielīdzināmi reālajā pasaulē? Cik liels ir 1 TB datu glabāšanas apjoms un ko jūs reāli varat tajā saglabāt?

Kopīgojiet līdz pat 5 GB bez maksas
Nav nepieciešama reģistrācija
Lielu failu pārsūtīšana tagad
dati datorā

Datu vienību norādīšana

Datora atmiņa ir definēta kā jebkura fiziska ierīce, kurā var uzglabāt datus neatkarīgi no to lieluma vai ilguma. Failu izmēri bieži tiek izteikti kilobaitos, jo lielākā daļa failu sastāv no tūkstošiem baitu.

Megabaitus izmanto, lai aprakstītu lielākus failus, piemēram, fotogrāfijas, filmas un audio failus, kuros ir miljoniem baitu. Tā kā modernās atmiņas ierīcēs var glabāt simtiem šādu failu, atmiņas ietilpību bieži definē kā gigabaitus vai pat terabaitus.

Lielākas mērvienības parasti tiek piešķirtas, lai aprēķinātu daudzu glabāšanas ierīču vai lielu datu glabāšanas tīklu ietilpību.

Maksimālais failu lielums, ko var glabāt datorā vai mobilajā ierīcē, tiek norādīts KB (kilobaitos), MB (megabaitos), GB (gigabaitos) vai TB (terabaitos). Attīstoties tehnoloģijām, mobilajās ierīcēs ir jāapstrādā arvien lielāki un lielāki faili, tāpēc datu glabāšanas kapacitāte nākotnē būs ļoti svarīga.

1 baits = 8 biti*, kas var būt astoņas 1 vai 0, kas ir iekļauti vienā baitā. Šis bitu astoņnieks ir mazākā regulārā vienība datu glabāšanas sistēmā.

1 kilobaits (KB ) = 1 024 baiti; faili, kuriem nav nepieciešams kilo priedēklis, ir blāvi, piemēram, word dokumenti, Excel izklājlapas un lielākā daļa attēlu.

1 megabaits (MB ) = 1024 KB. 1 MB parasti izmanto mūzikas klausīšanai un īsiem videoklipiem. Pat vecajā disketē var saglabāt lielu to skaitu.

1 gigabaits (GB) = 1024 MB. GB strauji kļūst par atmiņas ietilpības standarta vienību, jo vairums datoru aparatūras ražotāju reklamē ietilpību GB vienībās.

1 terabaits (TB ) = 1,024 GB. Pašlaik visbiežāk parastā cietā diska lielumu mēra ar TB.

multivides

Cik daudz ir 10 GB?

Saskaņā ar Ofcom datiem tipisks patērētājs katru mēnesi patērē aptuveni 2,9 GB datu, un šis skaitlis gadu no gada pieaug, jo tehnoloģijas attīstās. Tas nozīmē, ka tipiskam viedtālruņa lietotājam 10 GB, visticamāk, ir pietiekami daudz. Tomēr tas lielā mērā ir atkarīgs no tā, kā jūs izmantojat tālruni. Piemēram, ja jums patīk straumēt filmas un spēlēt tiešsaistes spēles, jums vajadzētu apsvērt lielāku datu apjomu.

Cik daudz ir 100 GB?

Ja galvenokārt izmantojat mobilos, nevis Wi-Fi, datus, iespējams, vēlēsieties izpētīt lielākas ietilpības plānus, piemēram, 100 GB. Katru mēnesi 100 GB ir ievērojams datu apjoms, kam var piekļūt. To parasti uzskata par tuvāko pieejamajam neierobežota datu apjoma plānam, kas nav jāsper pēdējais solis.

Cik maksā 1 TB datu glabāšana?

Kopš 1,44 MB disketes diskdziņu laikiem datu glabāšanas tehnoloģija ir ievērojami attīstījusies. Terabaits (1 024 GB) bieži vien ir atrodams klēpjdatoros, galddatoros un spēļu konsolēs, kā arī citās ierīcēs. Mūsdienās 1 TB atmiņas apjoms ir līdzvērtīgs aptuveni 16 (64 GB) iPhone vai Samsung Galaxy viedtālruņiem.

1 TB ir arī aptuveni līdzvērtīgs četriem (256 GB) Windows vai MacBook klēpjdatoriem - un sistēmas programmatūra patērē zināmu glabāšanas vietu. Turklāt atsevišķu ārējo cieto disku ietilpība parasti sākas no 1 TB un sasniedz 32 TB.

Kā jūs varat izmantot 1 TB interneta datu?

Lai mēneša laikā izmantotu 1 TB datu, jums vajadzētu straumēt aptuveni 171 stundu 4K video. Tas ir līdzvērtīgi 6 stundu 4K video straumēšanai katru dienu mēneša garumā ar ātrumu 6 stundas dienā. Ja esat noraizējies par datu izmantošanu, jums būtu jācenšas to aktīvāk kontrolēt.

1 TB piedāvā iespēju glabāt šādu informāciju:

  • Nosūtīt vai saņemt 200 e-pasta vēstules katru dienu (kopumā 6 200 e-pasta vēstules mēnesī).
  • klausīties 5 stundas mūzikas katru dienu (155 stundas kopumā mēnesī) un darīt citas lietas.
  • 5 stundas sērfošanas tiešsaistē dienā (kopā 155 stundas mēnesī)
  • 10 stundas HD video straumēšanas dienā (kopā 310 stundas mēnesī).
  • 256 fotogrāfijas, kas uzņemtas ar 12 MP kameru;
  • 250 filmas jeb 500 stundas augstas izšķirtspējas video;
  • 6,5 miljoni dokumentu lappušu, kas parasti tiek glabāti kā Office faili, PDF formāta dokumenti un prezentācijas - šis apjoms ir līdzvērtīgs 1300 īstiem failu skapjiem!
Mākoņglabāšana

Iepazīstinām ar mākoņkrātuvi

Mākoņglabāšana ļauj lietotājiem apmainīties ar datiem un piekļūt tiem attālināti, nepieprasot piekļuvi vietējām glabāšanas sistēmām. Kopumā mākoņglabāšana saglabā datus attālinātos serveros, no kuriem tos var attālināti uzturēt, pārvaldīt, dublēt un piekļūt tiem.

Mākoņdatoros bāzēti dati ir pieejami no jebkuras ierīces jebkurā laikā, ja ir nodrošinātas atbilstošas atļaujas. Neraugoties uz to, ka mākoņdatošana ir viegli pieejama, tā ir ārkārtīgi droša.

Pārsūtot datus glabāšanai ārpus mākoņdatošanas vietas, datu glabāšanas pienākums gulstas uz trešās puses mākoņdatošanas pakalpojumu sniedzēja pleciem. Pakalpojumu sniedzējs izmitina, aizsargā, pārvalda un saglabā serverus un saistīto infrastruktūru, nodrošinot, ka jums ir piekļuve datiem, kad vien tas nepieciešams.

Pakalpojumu sniedzējs par šo pakalpojumu neiekasē maksu. Turpmāk tiek rūpīgi pārbaudītas ar mākoņglabāšanu saistītās priekšrocības.

Drošība

Mākoņglabāšanas pakalpojumu sniedzēji uzlabo savu pakalpojumu drošību, iekļaujot papildu drošības līmeņus. Ņemot vērā lielo personu skaitu, kuru informācija ir saglabāta internetā, mākoņglabāšanas pakalpojumi pieliek lielas pūles, lai nodrošinātu, ka jūsu faili nav pieejami nevienam, kam nevajadzētu.

Kad dati ir nosūtīti internetā, tos aizsargā šifrēšanas tehnoloģija. Tas garantē, ka vienmēr tiek nodrošināts visaugstākais drošības līmenis.

Pieejamība

Izmantojot mākoņkrātuvi, jūsu dati tiek glabāti mākoņpakalpojuma sniedzēja serveros un ir pieejami internetā. Tā kā mākoņdatošanas pakalpojumu sniedzēja lietojumprogrammu var instalēt daudzās ierīcēs, piemēram, uzņēmuma datorā vai viedtālrunī, jūs varat piekļūt saviem datiem jebkurā laikā un no jebkuras vietas.

Vēl nekad nav bijis vienkāršāk pierakstīties un sadarboties ar citiem komandas locekļiem. Turklāt lietotne garantē, ka jūsu faili tiek sinhronizēti, nodrošinot, ka komandas locekļiem vienmēr ir piekļuve jaunākajai versijai no vēlamās ierīces.

Pakalpojumu iespējas

Jūs maksājat par mākoņglabāšanu par katru lietotāju. Jums nav jāprognozē ikgadējās datu glabāšanas vajadzības un nav jāpakļaujas riskam maksāt par izšķērdētu vietu vai tās izsmelšanu. Jūs varat pielāgot resursus, kas jums pieejami, izmantojot mākoņglabāšanas pakalpojumu sniedzējus, un maksāt par tiem atbilstoši savām pašreizējām vajadzībām, kas laika gaitā var mainīties.

Uzlabota sadarbība

Ja komandas kopīgi izmanto datus un rīkus, tās var efektīvāk sadarboties. Kā liecina pētījumi, sadarbība nodrošina labākus rezultātus. Tas ir tāpēc, ka partnerība apvieno vairāku cilvēku atšķirīgās prasmes kopīgā darbā.

Tā rada labākas idejas, iekļaujot daudzus viedokļus, ko pauž cilvēki un organizācijas ar atšķirīgu pieredzi, specializāciju un domāšanas veidu. Ciešāka sadarbība rada inovatīvākas idejas, jo tā ietver daudzus viedokļus no cilvēkiem un organizācijām ar atšķirīgu pieredzi, zināšanām un domāšanas veidiem.

Pastiprināta sadarbība

Pāreja no ierastās lokālās diska krātuves uz mākoņkrātuvi var būt sarežģīts process, taču ar katru dienu tas kļūst arvien izplatītāks. Mākoņglabāšanas izmantošana salīdzinājumā ar lokālo diska krātuvi ir saistīta ar vairākām priekšrocībām. Mākoņglabāšana ir viena no reālākajām iespējām tiem, kas meklē drošu un pieejamu datu glabāšanas metodi.

Sūtīt jebkura izmēra failus
Profesionālie, biznesa un uzņēmumu plāni
Pārbaudiet mūsu apmaksātos plānus

Pārbaudiet vairāk rakstu par failu kopīgošanu