Gmail pielikumu lieluma ierobežojums un kā kopīgot failus, kas to apiet

Ace2024. gada 22. janvāris
lielu failu nosūtīšana pa e-pastu, izmantojot gmail

Gmail ir populārs Google e-pasta pakalpojums. Kopš tā izveides 2004. gadā tas ir kļuvis par vienu no visbiežāk izmantotajiem e-pasta pakalpojumiem visā pasaulē.

Gmail ir viegli lietojama saskarne, kas to padara par lielisku risinājumu jauniem e-pasta lietotājiem, un tas izskaidro tā popularitāti. Patiesībā 2021. gada beigās Gmail ir 1,8 miljardi aktīvu lietotāju visā pasaulē.

Tomēr viena no iezīmēm, kas potenciāli varētu kavēt tās plašu izmantošanu, ir ierobežojums attiecībā uz e-pasta pielikumiem, kurus var nosūtīt un saņemt, izmantojot šo pakalpojumu. Gmail pielikumu lieluma ierobežojums failiem, kurus var sūtīt vai saņemt, izmantojot tā serverus, var radīt problēmas, kopīgojot lielus failus.

Šis ierobežojums var radīt problēmas un kavēt lielu failu, piemēram, izklājlapu, prezentāciju, mūzikas ierakstu un videoklipu kopīgošanu. Par laimi, ir metodes, ar kurām var apiet šo ierobežojumu.

Šajā emuāra ierakstā aplūkosim, kā var apiet šo lieluma ierobežojumu, lai sūtītu lielus e-pasta ziņojumus ar lieliem pielikumiem, izmantojot Gmail. Iegremdēsimies!

Faila nosūtīšana līdz 5 GB bez maksas
Nav nepieciešama reģistrācija
Kopīgojiet failus tagad

Kāpēc e-pasta vēstulēm ir noteikti lieluma ierobežojumi?

Ir galvenokārt divi iemesli, kāpēc Gmail ir šāds failu izmēru ierobežojums.

Pirmais iemesls ir nodrošināt, lai failu augšupielāde vai lejupielāde neaizņemtu pārāk ilgu laiku. Paturot prātā, ka 1 MB faila augšupielādei ir nepieciešamas aptuveni 14 sekundes, lielu failu nosūtīšana, izmantojot e-pasta vēstules, var aizņemt daudz laika, tāpēc Gmail ir noteikts šis ierobežojums.

Gmail šāds lieluma ierobežojums ir noteikts arī tāpēc, ka lielāki faili var saturēt vīrusus vai ļaunprātīgu programmatūru, kas, tos lejupielādējot, var inficēt jūsu datoru. Paturot prātā šos riskus, Gmail ierobežo lielu failu sūtīšanu un saņemšanu, lai nodrošinātu lietotāju drošību. Tomēr ir veidi, kā šo lieluma ierobežojumu apiet.

failu lieluma ierobežojumi

Top e-pasta pakalpojumu sniedzēju e-pasta pielikumu izmēri

Labākajiem bezmaksas e-pasta pakalpojumu sniedzējiem, piemēram, Gmail, Yahoo, Outlook un citiem, ir ierobežots failu lielums, ko var nosūtīt vai saņemt, izmantojot to serverus. Aplūkosim, kā dažādu pakalpojumu sniedzēji konkurē ar Gmail, ja runa ir par failu lielumu.

E-pasta pakalpojumu sniedzējs

Failu pielikumu lieluma ierobežojums (MB)

Outlook.com / Hotmail.com34
Gmail.com25
ProtonMail.com25
Yahoo.com25
AOL.com25
Mail.com30

Kā redzams sarakstā, gandrīz visi populārākie e-pasta pakalpojumu sniedzēji ir noteikuši pielikumu kopējo izmēru 25 MB. Tas ir tāpēc, ka to serveri ir konfigurēti apstrādāt tik lielus failus un tie vēlas saglabāt konsekvenci.

Tomēr Gmail ir viens no zemākajiem ierobežojumiem attiecībā uz e-pasta pielikumiem. Šā iemesla dēļ jums var rasties problēmas ar lielu failu sūtīšanu, izmantojot Gmail. Taču nenolaidiet rokas, jo ir veidi, kā sūtīt lielus e-pasta ziņojumus, izmantojot Gmail.

apiet gmail pielikumu izmēra ierobežojumu

Kā apiet Gmail faila lieluma ierobežojumu

Ir daudz dažādu veidu, kā sūtīt lielus e-pasta ziņojumus, izmantojot Gmail. Jums tikai jāzina pareizais risinājums. Apskatīsim dažas no metodēm, ko varat izmantot, lai sūtītu lielus failus, izmantojot Gmail.

saspiest un samazināt faila lielumu

1. Failu saspiešana

Viens no vienkāršākajiem paņēmieniem ir failu saspiešana, lai apietu Gmail lieluma ierobežojumu. Jums tikai jāsaspiež fails ZIP vai RAR formātā, lai to varētu nosūtīt Gmail kontaktpersonai. Kad viņi saņem failu, viņiem pirms tā atvēršanas tas ir tikai jāizraksta. Tas patiešām ir tik vienkārši.

Lai arhivētu savu failu, viss, kas jums jādara, ir jānoklikšķina uz faila ar peles labo pogu un jāizvēlas opcija "Sūtīt uz" > "Saspiesta (zip) mape". Paies dažas sekundes, līdz fails tiks saspiests, un jūs varēsiet to nosūtīt savam Gmail kontaktam. Kad viņi to saņems, viņiem tikai jānoklikšķina uz faila ar peles labo pogu un jāizvēlas opcija "Ekstrahēt visu".

izmantot failu sadalītājus

2. Failu sadalītāji

Lai apietu Gmail lieluma ierobežojumu, varat izmantot arī failu sadalītājus. Failu sadalītāji ir lietojumprogrammas, kas ļauj sadalīt failus mazākos gabalos un nosūtīt tos atsevišķos e-pastos.

Piemēram, 25 MB lielu failu var sadalīt 5 daļās pa 5 MB katrā un nosūtīt to 5 atsevišķos e-pastos. Tas nodrošina, ka fails bez problēmām nonāk pie adresāta.

Tiešsaistē ir pieejami daudzi dažādi failu sadalītāji, taču ir svarīgi atrast jums piemērotāko. Dažas lietas, kas jāņem vērā, izvēloties failu sadalītāju, ir šādas:

1. Atbalstītie failu formāti

Jums jāpārliecinās, vai failu sadalītājs atbalsta jūsu faila formātu. Tam arī jāspēj apstrādāt lielus failus, piemēram, videoklipus un attēlus.

2. Vairāki e-pasta ziņojumi

Jums jāmeklē failu sadalītājs, kas ļauj ātri sadalīt un nosūtīt lielus failus vairākos e-pasta ziņojumos. Tādējādi, sūtot lielus failus, izmantojot Gmail, jums neradīsies problēmas.

3. Lietošanas ērtums

Visa failu sadalītāja izmantošanas jēga ir padarīt procesu ātru un vienkāršu. Tāpēc jums jāmeklē tāds failu sadalītājs, kas ļauj vienkārši sadalīt failus vairākos e-pasta ziņojumos. Varat arī meklēt bezmaksas failu sadalītāju, kuru varat izmantot, nemaksājot nekādu maksu.

mākoņglabāšana

3. Mākoņglabāšanas iespējas

Mākoņglabāšanas iespējas ātri vien ir kļuvušas par to lietotāju izvēli, kuri vēlas kopīgot lielus failus. Izmantojot mākoņkrātuves pakalpojumus, piemēram, Google Drive un Dropbox, varat augšupielādēt failu un nosūtīt saiti saņēmējam. Pēc tam viņi var lejupielādēt failu no saviem attiecīgajiem mākoņkrātuves kontiem.

OneDrive

OneDrive ir viens no populārākajiem mākoņdatu glabāšanas pakalpojumiem. OneDrive ļauj glabāt, kopīgot un sinhronizēt darba vai skolas failus vienuviet. Jūs varat saglabāt savus dokumentus OneDrive un piekļūt tiem no jebkuras ierīces. OneDrive esošos failus varat kopīgot ar citiem neatkarīgi no tā, kur viņi atrodas.

Google Disks

Viens no populārākajiem Google pakalpojumiem Google Drive ļauj glabāt un kopīgot failus visās ierīcēs. Jūs varat veidot, augšupielādēt un rediģēt failus mākonī un pat sadarboties ar citiem, lai strādātu pie viena faila. Lai izveidotu savu failu, varat izvēlēties kādu no Google dokumentiem, lapām, slaidiem un veidlapām.

Dropbox

Dropbox ļauj glabāt un kopīgot failus, tostarp fotoattēlus. Varat noteikt, kas redz katru failu vai mapi, un saglabāt to konfidencialitāti, izmantojot paroli. Dropbox var palīdzēt aizsargāt jūsu saturu. Izmantojot šīs iespējas, jums nav jāuztraucas par faila lielumu, jo tās ir paredzētas lielu failu apstrādei.

mākoņdatošana

4. Mākoņbāzēts failu pārsūtīšanas pakalpojums

Ja vēlaties kopīgot lielus failus ar saviem biznesa partneriem, draugiem vai ģimenes locekļiem, lieliska ideja var būt mākoņpakalpojumu izmantošana failu pārsūtīšanai. Tie ir pakalpojumi, kas nodrošina jums lielu mākoņkrātuves vietu, lai kopīgotu failus ar citiem lietotājiem visā pasaulē.

Mākoņdatošanas failu pārsūtīšanas pakalpojumi darbojas tāpat kā mākoņglabāšanas pakalpojumi. Jūs varat tiem piekļūt no jebkuras ierīces, un tie ir īpaši noderīgi, kad esat ceļā. Ir pieejami daudzi dažādi pakalpojumi, tāpēc atrast jūsu prasībām vispiemērotāko var būt nedaudz sarežģīti.

Lūk, dažas lietas, kas jāņem vērā, izvēloties mākoņpakalpojumu failu pārsūtīšanai:

1. Failu lieluma ierobežojums

Pārliecinieties, vai izvēlētais failu pārsūtīšanas pakalpojums atbalsta visus jūsu failus un neierobežo failu lielumu. Pirms failu pārsūtīšanas pakalpojuma izmantošanas jūsu failiem ir arī labi to pārbaudīt, jo daži no šiem pakalpojumiem var radīt problēmas.

2. Failu formāta atbalsts

Jums jāpārliecinās, vai izvēlētais failu pārsūtīšanas pakalpojums atbalsta visus jūsu failu formātus. Tam jāspēj apstrādāt arī lielus failus, piemēram, videoklipus un attēlus.

3. Atbalstītie kanāli

Jums jāpārliecinās, ka izvēlētais failu pārsūtīšanas pakalpojums atbalsta jūsu izmantotos saziņas kanālus, piemēram, e-pastu un sociālos plašsaziņas līdzekļus.

4. Drošības un privātuma funkcijas

Jums jāmeklē failu pārsūtīšanas pakalpojums, kas ļauj sūtīt drošus failus, piedāvā end-to-end šifrēšanu un neļauj trešajām personām pārtvert jūsu failus.

5. Cenas

Pirms failu pārsūtīšanas pakalpojuma izvēles jums vajadzētu apsvērt tā cenu plānus. Jums nav jāmaksā par failu pārsūtīšanas pakalpojumu, taču ir svarīgi aplūkot tā cenu struktūru.

Failu koplietošanas lietotne Filemail

Filemail

Filemail ir viena no dzīvotspējīgākajām iespējām, kas ļauj viegli un ātri nosūtīt lielus failus ikvienam, izmantojot e-pastu. Filemail ir pilnīgi bezmaksas un ļauj jums nosūtīt tik daudz failu, cik vēlaties.

Filemail bezmaksas versijai ir 5 GB ierobežojums, taču ir arī maksas iespējas, kas ļauj sūtīt neierobežota lieluma failus. Tie atbalsta visus formātus. Noteikti pārbaudiet Filemail, ja meklējat veidu, kā sūtīt lielus failus, neuztraucoties par glabāšanas vietu.

Secinājums

Gmail pielikuma lieluma ierobežojuma apiešana var būt ļoti apgrūtinoša, ja mēģināt kādam nosūtīt failu, kas ir lielāks par norādīto izmēru. Labā ziņa ir tā, ka jums vienmēr ir izvēles iespējas atkarībā no tā, ko vēlaties nosūtīt.

Ja jūsu faili ir pārāk lieli, lai tos nosūtītu uz Gmail, bet pārāk mazi, lai nosūtītu uz OneDrive, Dropbox, Google Drive vai jebkuru citu jūsu izmantoto failu koplietošanas pakalpojumu, Filemail ir viena no labākajām iespējām.

Filemail ļauj viegli un ātri nosūtīt lielus failus, izmantojot e-pastu, neatkarīgi no faila formāta. Mēs ceram, ka šis raksts palīdzēja jums uzzināt, kā apiet Gmail failu lieluma ierobežojumu un apiet to, kad tas ir nepieciešams. Paldies, ka izlasījāt!

Iet garām Gmail pielikumu izmēra ierobežojumiem
Bez laika tērēšanas, izmantojot sadalītājus un kompresorus
Pārbaudiet mūsu apmaksātos plānus

Pārbaudiet citus rakstus par lielu failu sūtīšanu e-pastā