Kā kopīgot lielus failus internetā

Ace2024. gada 23. janvāris
kā kopīgot lielus failus internetā

Mēs visi zinām, cik grūti ir atrast, kā kopīgot lielus failus internetā. Neatkarīgi no tā, vai tas ir dokuments, fotoattēls vai videoklips, to pārsūtīšana no viena datora uz otru var būt ārkārtīgi lēna. Taču ar pareizajiem rīkiem tam tā nav jābūt.

Veicot ātru meklēšanu Google meklētājā "kā kopīgot lielus failus internetā", jūs atradīsiet daudz iespēju. Taču ne visi no tiem ir vienādi. Daži pakalpojumi ir piemērotāki nelielu failu sūtīšanai, bet citi ir paredzēti lielākiem failiem.

Ir vairāki veidi, kā kopīgot lielus failus internetā, taču ne visi ir vienādi. Šajā rakstā aplūkosim dažas no populārākajām lielo failu kopīgošanas metodēm un apspriedīsim katras metodes plusus un mīnusus. Sāksim!

Kopīgojiet līdz pat 5 GB bez maksas
Nav nepieciešama reģistrācija
Kopīgojiet lielus failus tagad
Failu saspiešana pirms kopīgošanas

Failu saspiešana

Pirms sūtāt failus, ir svarīgi pārliecināties, ka tie ir pēc iespējas saspiesti. Tas palīdzēs samazināt laiku, kas nepieciešams to nosūtīšanai, kā arī ietaupīs joslas platumu.

Ir vairāki veidi, kā saspiest failus, bet vispopulārākais, iespējams, ir ZIP saspiešana. Šo formātu izmanto lielākā daļa failu saspiešanas rīku, tostarp WinZip un 7-Zip.

Ir diezgan viegli saspiest failus, izmantojot kompresijas programmatūru, piemēram, WinZip vai 7zip. Vienkārši atlasiet failus, kurus vēlaties saspiest, noklikšķiniet uz tiem ar peles labo pogu un izvēlieties iespēju "Saspiest". Tādējādi tiks izveidots jauns saspiests fails, kura izmērs ir mazāks un kura nosūtīšana aizņem mazāk laika. Faili tiks saglabāti kā ZIP fails, kuru pēc tam varēsiet nosūtīt internetā.

Lielu failu nosūtīšana pa e-pastu

E-pasts lielu failu sūtīšanai

Visizplatītākais veids, kā sūtīt failus internetā, ir e-pasts. Šī ir ātra un vienkārša metode, kurai nav nepieciešama īpaša programmatūra vai rīki. E-pasta priekšrocība ir arī tā, ka tas ir universāli atbalstīts, tāpēc to var izmantot gandrīz ikviens.

Lai nosūtītu failus pa e-pastu, vienkārši pievienojiet tos e-pasta ziņojumam un nosūtiet saņēmējam. Pēc tam viņi var atvērt pielikumu un saglabāt failu savā datorā. Tas ir tik vienkārši!

E-pasta trūkums ir tas, ka tas var būt lēns un neuzticams, jo īpaši, ja fails ir liels. Arī e-pasta serveri var būt pārslogoti, tāpēc faila lejupielāde var aizņemt ilgu laiku. Turklāt e-pasts ir labs risinājums maziem failiem, taču tas nav ideāli piemērots lielākiem failiem. Maksimālais e-pasta pielikuma lielums parasti ir aptuveni 25 MB, kas var nebūt pietiekami lielākiem failiem.

Pildspalvu USB disks

Pen-Drive / USB diska izmantošana

Ja nepieciešams nosūtīt failu, kas ir lielāks par 25 MB, varat izmantot pildspalvu vai USB disku. Tā ir fiziska ierīce, ko varat izmantot, lai uzglabātu un pārsūtītu failus starp datoriem.

USB diski ir dažāda lieluma - no 1 GB līdz 128 GB. Tie ir arī salīdzinoši lēti, kas padara tos par labu risinājumu lielu failu pārsūtīšanai. Tomēr tie var būt neērti, ja neesat tuvu datoram ar USB pieslēgvietu.

Lai nosūtītu failu, izmantojot USB disku, vispirms nokopējiet failu diskā. Pēc tam ievietojiet disku saņēmēja datorā un atveriet to. Faili tiks saglabāti datora cietajā diskā.

USB diska izmantošanas trūkums ir tas, ka var būt grūti atrast kādu, kam tāds ir. Turklāt ne visiem ir USB diski, kas nozīmē, ka ne visi var saņemt failus šādā veidā. Tāpēc, ja meklējat veidu, kā nosūtīt failus plašākai auditorijai, USB diski var nebūt labākais risinājums.

Ārējais disks failu kopīgošanai

Ārējais cietais disks lielu failu kopīgošanai

Vēl viena iespēja, kā nosūtīt lielus failus, ir izmantot ārējo disku. Tā ir fiziska ierīce, kas tiek pievienota saņēmēja datoram un ko var izmantot failu glabāšanai un pārsūtīšanai.

Ārējie diski ir dažāda lieluma - no dažiem gigabaitiem līdz pat vairākiem terabaitiem. Atkarībā no izvēlētā izmēra un veida tie var būt arī dārgi. Svarīgi ir arī pārliecināties, vai ārējais disks ir saderīgs ar saņēmēja datoru.

Lai nosūtītu failu, izmantojot ārējo disku, vispirms nokopējiet failu uz ārējā diska. Pēc tam atvienojiet disku no sava datora un pievienojiet to saņēmēja datorā. Faili tiks saglabāti datora cietajā diskā.

Ārējā diska izmantošanas trūkums ir tas, ka var būt grūti atrast kādu, kam tāds ir. Turklāt ne visiem ir ārējais disks, kas nozīmē, ka ne visi var saņemt failus šādā veidā.

Serveru telpa

FTP izmantošana

Ja nepieciešams nosūtīt failu, kas ir lielāks par 25 MB, un saņēmējam nav USB diska vai ārējā diska, varat izmantot FTP. FTP nozīmē failu pārsūtīšanas protokolu, un tas ir veids, kā pārsūtīt failus starp datoriem.

Lai nosūtītu failu, izmantojot FTP, vispirms jāatrod FTP serveris. Tas ir dators, kas ir īpaši iestatīts failu glabāšanai un kopīgošanai. Populārākais FTP serveris ir FileZilla, kuru var lejupielādēt bez maksas.

Kad FTP serveris ir instalēts, varat to atvērt un izveidot jaunu savienojumu. Logā Connect to Server (Savienoties ar serveri) ievadiet FTP servera adresi un noklikšķiniet uz Connect (Savienot). Lietotājvārda un paroles lauki tiks aizpildīti automātiski.

Pēc tam dodieties uz mapi, kurā ir saglabāts fails. Velciet failu no vietējā loga uz attālināto logu un noklikšķiniet uz Iesūtīt. Faili tiks pārsūtīti uz FTP serveri un saglabāti norādītajā mapē.

FTP izmantošanas trūkums ir tas, ka var būt grūti atrast FTP serveri. Turklāt ne visi prot izmantot FTP, un tas nozīmē, ka ne visi var saņemt failus šādā veidā. Ja vēlaties uzzināt vairāk par FPT, skatiet

Mākoņdatošana

Mākoņpakalpojumi failu koplietošanai

Mākoņpakalpojumi ir vēl viena iespēja, kā nosūtīt lielus failus. Šie pakalpojumi ļauj augšupielādēt failus internetā un kopīgot tos ar citiem cilvēkiem.

Tos ir viegli izmantot, un lielākajai daļai no tiem ir bezmaksas līmenis, kas ļauj sūtīt failus līdz noteiktam lielumam. Populārākie mākoņpakalpojumi failu koplietošanai ir Google Drive, iCloud un DropBox.

Kā darbojas mākoņdatošanas failu koplietošanas pakalpojumi?

Būtībā jūs izveidojat kontu pakalpojumā un pēc tam augšupielādējat failus, kurus vēlaties kopīgot. Faili tiek glabāti pakalpojuma serverī, un pēc tam tos varat kopīgot ar citiem cilvēkiem, nosūtot viņiem saiti. Šo saiti var izmantot, lai failus lejupielādētu, vai arī tos var straumēt tiešsaistē.

Tomēr, izmantojot mākoņdatošanas failu koplietošanas pakalpojumus, ir dažas lietas, kas jāpatur prātā.

Pirmkārt, ne visi šie pakalpojumi ir bezmaksas. Dažiem no tiem, lai izmantotu pakalpojumu, ir nepieciešama maksas abonēšana. Otrkārt, šajos pakalpojumos augšupielādētie faili bieži tiek glabāti publiski pieejamā mapē. Tas nozīmē, ka jebkurš, kam ir piekļuve saitei, var lejupielādēt failus. Visbeidzot, failu kopīgošanas pakalpojums var pāriet bezsaistē vai rasties citas tehniskas problēmas, kas nozīmē, ka faili var nebūt pieejami.

Lai nosūtītu failu, izmantojot mākoņdatošanas failu koplietošanas pakalpojumu, vispirms augšupielādējiet failu pakalpojumā. Pēc tam atveriet pakalpojumu un kopīgojiet failu ar saņēmēju. Saņēmējs varēs lejupielādēt failu un saglabāt to savā datorā.

Mākoņbāzētu failu koplietošanas pakalpojumu trūkums ir tas, ka tie var būt lēni un neuzticami. Turklāt ne visiem ir šo pakalpojumu abonements, kas nozīmē, ka ne visi var saņemt failus šādā veidā.

Failu kopīgošanas pakalpojums Filemail

Filemail ir ideāls risinājums dažāda lieluma privātpersonām un uzņēmumiem, kas meklē drošu veidu, kā pārsūtīt lielus failus. Filemail ir iemantojis savu slavu, pateicoties ērtai lietošanai, lielam pārsūtīšanas ātrumam, lielai glabāšanas vietai un drošai datu apstrādei, kas atbilst prasībām.

Izmantojot Filemail, failu nosūtīšanai nav nekādu izmēru ierobežojumu. Tas nozīmē, ka varat sūtīt jebkura lieluma failus, neuztraucoties par ierobežojuma pārsniegšanu. Filemail piedāvā divu faktoru autentifikāciju un end-to-end šifrēšanu, kas nodrošina jūsu failu drošību un aizsardzību. Turklāt Filemail ir arī vīrusu skenēšanas funkcija, kas pirms nosūtīšanas skenē visus failus, lai atrastu vīrusus. Pārliecinieties, ka Filemail ir noderīgs jūsu nākamajai liela apjoma failu pārsūtīšanai!

Secinājums

Lielu failu sūtīšana internetā var būt izaicinājums, taču ir pieejamas vairākas iespējas. Populārākās metodes ir failu saspiešana, e-pasta, USD diska, ārējā diska, FTP vai mākoņdatošanas failu koplietošanas pakalpojuma izmantošana. Katrai metodei ir savas priekšrocības un trūkumi, tāpēc ir svarīgi izvēlēties jūsu vajadzībām vispiemērotāko.

Pirms metodes izvēles pārliecinieties, ka esat veicis rūpīgu izpēti, jo tas palīdzēs nodrošināt veiksmīgu failu pārsūtīšanu. Svarīgi ir arī paturēt prātā faila lielumu, jo dažas metodes var nebūt piemērotas lielākiem failiem.

Visbeidzot, atcerieties, ka labākais veids, kā nosūtīt lielus failus, ir izmantot vairāku metožu kombināciju. Tas palīdzēs nodrošināt, ka fails tiek veiksmīgi piegādāts neatkarīgi no interneta savienojuma ātruma vai faila lieluma. Priecīgu sūtīšanu!

Kopīgojiet jebkura lieluma failus
Ātra droša failu koplietošana
Pārbaudiet mūsu apmaksātos plānus

Skatiet vairāk rakstu par failu kopīgošanu