Jak přenášet soubory z iPhonu do počítače

Ace8. března 2024
jak přenášet soubory z iphonu do počítače

Hledání odpovědi na otázku, jak přenést soubory z iPhonu do počítače, bylo poměrně dlouho obtížné. Mezi iPhonem a PC existuje určitá míra kompatibility, nicméně na rozdíl od synchronizace dat s Macem je přenos souborů mezi iPhonem a PC stále obtížný. Existuje několik různých metod, kterými můžete synchronizovat a přenášet data mezi počítačem se systémem Windows a iPhonem nebo iPadem.

Pokud používáte iPhone, seznámení se s těmito pokyny se vám bude hodit, kdykoli bude přenos dat ze systému iOS zapotřebí. Nezáleží na tom, zda chcete přenést soubory z iPhonu do počítače nebo naopak; tyto možnosti budou fungovat.

Přenos až 5 GB zdarma
Není nutná registrace
Přenos souborů nyní
iCloud k přenosu souborů

1. Přenos souborů z iPhonu do počítače pomocí iCloudu

Celkově je iCloud jednou z nejjednodušších metod přenosu dat mezi iPhonem a téměř jakýmkoli jiným zařízením, včetně počítače s Windows. V podstatě nahrajete svá data na iCloud a poté je načtete na jiném zařízení.

Nicméně bezplatný tarif iCloud poskytuje pouze 5 GB úložného prostoru. Pokud tedy chcete iCloud využívat k přenosu větších souborů, musíte si předplatit prémiový tarif.

  1. Spusťte aplikaci Soubory v iPhonu.
  2. Vyhledejte soubory, které chcete přenést do počítače.
  3. Dlouze stiskněte tlačítko Kopírovat a dotkněte se ho u jednotlivých souborů. Chcete-li zkopírovat více souborů, využijte možnost Vybrat z nabídky se třemi tečkami.
  4. V aplikaci přejděte na iCloud Drive a vložte tam zkopírované soubory. Vaše soubory byly přeneseny na jednotku iCloud Drive.
  5. Pomocí webu iCloud.com nebo aplikace iCloud Drive pro systém Windows stáhněte soubory do počítače.
Odesílání souborů přes Bluetooth z iphonu

2. Přenos souborů z iPhonu do počítače přes Bluetooth

Bluetooth je další jednoduchou technikou přenosu dat z iPhonu do počítače. Je však třeba mít na paměti jeden aspekt: přenos dat z iPhonu do počítače přes Bluetooth je možný pouze pro omezený počet různých formátů souborů.

Vzhledem k tomu, že ruční výběr souborů pro přenos souborů z iPhonu do počítače přes Bluetooth je časově náročný, můžete přes Bluetooth přenášet pouze malé množství dat, což znamená, že můžete sdílet pouze omezené množství informací.

Kromě toho Bluetooth není v žádném případě nejefektivnější metodou přenosu dat. V důsledku toho se v následujícím odstavci budeme zabývat další účinnou strategií.

  1. Přejeďte po panelu nastavení na domovské obrazovce iPhonu směrem nahoru a stiskněte a podržte symbol Bluetooth. Nechte jej připojit k počítači, do kterého chcete přenášet data.
  2. Chcete-li zahájit přenos, zvolte možnost "nastavení" systému Windows a poté aktivujte možnost Bluetooth. Na kartě Windows lze nalézt možnost "zařízení". Tam zapněte funkci Bluetooth, abyste zařízení Bluetooth umožnili přijímat soubory.
  3. Vyberte soubory, které hodláte přenést z iPhonu do počítače.
  4. Tyto soubory se zobrazí ve vyskakovacím okně v počítači.
MS Windows

3. Přenos souborů z iPhonu do počítače pomocí Průzkumníka souborů ve Windows

V našem článku o tom, jak přenášet soubory z iPhonu do počítače, se nyní podíváme na nejdominantnější a nejoblíbenější operační systém: Windows. Možná znáte Průzkumníka souborů, software pro správu a přenos souborů v počítačích se systémem Windows. Díky němu můžete snadno přistupovat k souborům v počítači a procházet úložný prostor v něm.

Pokud data, která potřebujete přenést, jsou fotografie a videa z role fotoaparátu iPhonu, je Průzkumník souborů Windows tou správnou volbou, protože umožňuje přímý přenos obrázků a videí z iPhonu do počítače prostřednictvím připojení USB. Žádný další software není potřeba.

  1. Průzkumník souborů má grafické uživatelské rozhraní pro správu dat. Pomocí připojení USB můžete iPhone připojit k počítači.
  2. Odemknutí iPhonu Umožněte úspěšné navázání spojení výběrem možnosti "Trust" na iPhonu. a
  3. Přejděte na "Tento počítač" > "[název vašeho iPhone]" > "Interní úložiště" > "DCIM" > "100APPLE".
  4. Obrázky z iPhonu budou přehledně uspořádány do složek podle data.
  5. Nyní můžete požadované fotografie zkopírovat do počítače.
iTunes

4. Jak přenést soubory z iPhonu do počítače pomocí iTunes

Hlavním účelem sdílení souborů v iTunes je usnadnit přenos dat mezi počítačem a kompatibilní aplikací spuštěnou na iPhonu nebo iPadu. Pokud jste si jisti, že soubory, které chcete přenést, byly vytvořeny aplikací kompatibilní se sdílením souborů, můžete tuto funkci použít k přesunu materiálu z iPhonu do počítače.

Chcete-li přenést soubory z iPhonu do počítače pomocí funkce iTunes File Sharing a USB, postupujte podle následujících kroků:

  1. Připojte iPhone k počítači a spusťte iTunes, pokud již nejsou automaticky spuštěny.
  2. V okně iTunes přejděte na kartu "Zařízení" a v ní vyberte možnost "Sdílení souborů".
  3. Pokud chcete přenášet soubory z jednoho programu do jiného v počítači, vyberte danou aplikaci ze seznamu.
  4. Poté, co se rozhodnete, které soubory chcete zkopírovat do počítače, vyberte tyto soubory a klikněte na tlačítko "Uložit do".
  5. Chcete-li začít přenášet soubory z iPhonu do počítače, vyberte místo v počítači, kam chcete soubory uložit, a poté klikněte na tlačítko "Uložit do".
Aplikace pro přenos souborů Filemail

5. Přenos souborů z iPhonu do počítače pomocí FileMail

Soubory ze zařízení se systémem iOS můžete odesílat do počítače pomocí aplikace FileMail. Odesílání obrovských filmů, zvukových souborů, vysoce kvalitních sbírek fotografií a sbírek jakéhokoli jiného druhu médií je jednoduché.

Aplikace pro přenos souborů z iphonu se snadno používá a má možnost "pouze WiFi" pro případ, že chcete zabránit překročení limitu mobilních dat při používání aplikace. Chcete-li začít, stáhněte a nainstalujte aplikaci do svého zařízení se systémem iOS. Zdarma můžete sdílet až 5 GB, aniž byste se museli registrovat.

  1. Nainstalujte si mobilní aplikaci Filemail pro ioS do iPhonu.
  2. V počítači přejděte na domovskou stránku aplikace Filemail nebo si nainstalujte aplikaci Filemail Desktop pro PC. To vám umožní získat akceleraci přenosu UDP pro vyšší přenosové rychlosti.
  3. Spusťte aplikaci FileMail na iPhonu
  4. Přihlaste se ke svému stávajícímu účtu FileMail, nebo pokud chcete, můžete tento krok přeskočit a používat naši službu bez placení desetikoruny.
  5. Po kliknutí na tlačítko "připojit soubory" jednoduše vyberte položky, které chcete odeslat.
  6. Uveďte e-mailové adresy příjemců, téma zprávy a obsah (nepovinné).
  7. Klepněte na tlačítko "Odeslat". Pokud máte omezená mobilní data, může se aplikace zeptat, zda má soubory doručit jednoduše pomocí připojení WiFi.
  8. Nyní bude zahájen proces odesílání souborů. Po jeho dokončení vám bude do e-mailu zaslán odkaz ke stažení, jakmile bude dokončen.
  9. Klikněte na odkaz a budete přesměrováni na stránku, kde lze soubory stáhnout. Nebo můžete odkaz převzít do naší specializované aplikace pro přenos souborů v systému Windows pro PC a stahovat odtud.
Váhy

Typ přenosu

Pro

Nevýhody
iTunePodporuje připojení přes USB i WiFi. Žádná ztráta kvality u souborů, jako jsou obrázky a videa.Ne všechny aplikace iZařízení podporují funkci sdílení souborů iTunes. Lze importovat jednotlivé a vícenásobné soubory, nelze však importovat složky.
iCloudVšechna vaše zařízení budou synchronizována a aktualizována, kdykoli soubor změníte. Jsou kompatibilní i se zařízeními, která nejsou součástí systému iOS, avšak zvláště efektivně spolupracují s ekosystémem Apple. Posiluje zabezpečení souborů pomocí dalších vrstev šifrování.Vyžaduje připojení k internetu. S odesíláním a stahováním dat mohou být spojeny dodatečné náklady Pokud je server přeplněn, může být přenos souborů někdy pomalý.
Sdílení přes BluetoothVelmi snadný proces odesílání souborů Přístupný bez připojení k internetuPomalé přenosové časy, odesílání souborů může trvat dlouho Obzvláště obtížné je odesílání velkých souborů Maximální dosah 100 metrů, což může být pro některé uživatele nedostatečné
Průzkumník souborůSnadné použití a přehledné uživatelské rozhraní Přenosy probíhají ve velmi krátkém časovém úseku.Někdy se iPhone nezobrazí v Průzkumníku Windows, což jim znemožňuje vidět snímky z iPhonu v počítači.
FileMailUživatelé jej mohou používat bez registrace a je zdarma Registrace není nutná Šifrování dat umožňuje rychlé a bezpečné používání Podporuje rychlý a efektivní přenos velkých souborůBudete potřebovat připojení k internetu. Pokud chcete sdílet soubory větší než 5 GB, budete potřebovat předplatné.
Přenos souborů libovolné velikosti
Neomezený počet příjemců, stahování a šířka pásma
Podívejte se na naše placené plány

Chcete sdílet soubory mezi více zařízeními?