Sådan deler du store filer over internettet

Vi kender alle til kampen med at finde ud af, hvordan man skal dele store filer via internettet. Uanset om der er tale om et dokument, et foto eller en video, kan det være frustrerende langsomt at få det fra en computer til en anden. Men med de rigtige værktøjer behøver det ikke at være det.

Hvis du laver en hurtig Google-søgning på "hvordan man deler store filer via internettet", får du et væld af muligheder. Men de er ikke alle lige gode. Nogle tjenester er bedre til at sende små filer, mens andre er beregnet til større filer.
Der findes en række måder at dele store filer på via internettet, men de er ikke alle lige gode. I denne artikel undersøger vi nogle af de mest populære metoder til at dele store filer og diskuterer fordele og ulemper ved hver enkelt. Lad os komme i gang!

Del op til 5 GB gratis

Ingen tilmelding nødvendig

komprimere

Komprimering af filer

Før du sender filer, er det vigtigt at sikre, at de er så komprimerede som muligt. Det vil være med til at reducere den tid, det tager at sende dem, og det vil også spare dig for båndbredde.
Der findes en række måder at komprimere filer på, men den mest populære er nok ZIP-komprimering. Det er det format, som de fleste filkomprimeringsværktøjer bruger, herunder WinZip og 7-Zip.
Det er ret nemt at komprimere filer ved hjælp af komprimeringssoftware som WinZip eller 7zip. Du skal blot vælge de filer, du vil komprimere, højreklikke på dem og vælge "Komprimér". Dette vil skabe en ny komprimeret fil, der er mindre i størrelse og tager mindre tid at sende. Filen gemmes som en ZIP-fil, som du derefter kan sende via internettet.
e-mail

E-mail til at sende store filer

Den mest almindelige måde at sende filer over internettet på er via e-mail. Det er en hurtig og nem metode, som ikke kræver nogen særlig software eller værktøjer. E-mail har også den fordel, at den er universelt understøttet, så næsten alle kan bruge den.

Til sende filer via e-mail, du skal blot vedhæfte den til en e-mail og sende den til modtageren. De kan derefter åbne den vedhæftede fil og gemme filen på deres computer. Det er så nemt som det!

Ulempen ved e-mail er, at det kan være langsomt og upålideligt, især hvis filen er stor. E-mail-servere kan også være overbelastede, hvilket kan medføre, at det tager lang tid at downloade filen. Derudover er e-mail en god mulighed for små filer, men det er ikke ideelt til større filer. Den maksimale størrelse for en vedhæftet fil i en e-mail er normalt omkring 25 MB, hvilket måske ikke er nok til større filer.
pen usb-drev

Brug et pen-drev/USB-drev

Hvis du skal sende en fil, der er større end 25 MB, kan du bruge et pen-drev eller et USB-drev. Dette er en fysisk enhed, som du kan bruge til at gemme og overføre filer mellem computere.
USB-drev findes i forskellige størrelser, fra 1 GB til 128 GB. De er også relativt billige, hvilket gør dem til en god mulighed for overførsel af store filer. De kan dog være besværlige, hvis du ikke er i nærheden af en computer med en USB-port.
Hvis du vil sende en fil ved hjælp af et USB-drev, skal du først kopiere filen til drevet. Derefter skal du sætte drevet i modtagerens computer og åbne det. Filen bliver gemt på computerens harddisk.
Ulempen ved at bruge et USB-drev er, at det kan være svært at finde nogen, der har et USB-drev. Desuden er det ikke alle, der har et USB-drev, hvilket betyder, at det ikke er alle, der kan modtage filer på denne måde. Så hvis du leder efter en måde at sende filer til et bredere publikum på, er USB-drev måske ikke den bedste løsning.
eksternt drev

Ekstern harddisk til at dele store filer

En anden mulighed for at sende store filer er at bruge et eksternt drev. Dette er en fysisk enhed, der kan tilsluttes modtagerens computer og bruges til at gemme og overføre filer.
Eksterne drev findes i forskellige størrelser, fra et par gigabyte op til flere terabyte. De kan også være dyre, afhængigt af hvilken størrelse og type du vælger. Det er også vigtigt at sikre sig, at det eksterne drev er kompatibelt med modtagerens computer.
Hvis du vil sende en fil ved hjælp af et eksternt drev, skal du først kopiere filen til drevet. Tag derefter drevet ud af din computer, og sæt det i modtagerens computer. Filen bliver gemt på computerens harddisk.
Ulempen ved at bruge et eksternt drev er, at det kan være svært at finde nogen, der har et sådant drev. Desuden er det ikke alle, der har et eksternt drev, hvilket betyder, at det ikke er alle, der kan modtage filer på denne måde.
serverrum

Brug FTP

Hvis du skal sende en fil, der er større end 25 MB, og modtageren ikke har et USB-drev eller et eksternt drev, kan du bruge FTP. FTP står for File Transfer Protocol og er en måde at overføre filer mellem computere på.
Hvis du vil sende en fil med FTP, skal du først finde en FTP-server. Dette er en computer, der er specielt konfigureret til at gemme og dele filer. Den mest populære FTP-server er FileZilla, som du kan downloade gratis.
Når du har installeret FTP-serveren, kan du åbne den og oprette en ny forbindelse. Indtast adressen på FTP-serveren i vinduet Forbind til server, og klik på Forbind. Felterne for brugernavn og adgangskode udfyldes automatisk.
Naviger derefter til den mappe, hvor filen er gemt. Træk filen fra det lokale vindue til fjernvinduet, og klik på Upload. Filen vil blive overført til FTP-serveren og gemt i den angivne mappe.
Ulempen ved at bruge FTP er, at det kan være svært at finde en FTP-server. Desuden er det ikke alle, der ved, hvordan man bruger FTP, hvilket betyder, at det ikke er alle, der kan modtage filer på denne måde.
cloud computing

Cloud-baserede fildelingstjenester

Cloud-baserede fildelingstjenester er en anden mulighed for at sende store filer. Disse tjenester giver dig mulighed for at uploade filer til internettet og dele dem med andre personer.

De er nemme at bruge, og de fleste af dem har et gratis niveau, hvor du kan sende filer op til en vis størrelse. De mest populære cloud-baserede fildelingstjenester er Google Drive, iCloud og DropBox.
Hvordan fungerer cloud-baserede fildelingstjenester så?
Du opretter en konto på tjenesten og uploader derefter de filer, du vil dele. Filerne gemmes på tjenestens server, og du kan derefter dele dem med andre personer ved at sende dem et link. Dette link kan bruges til at downloade filerne, eller de kan streames online.
Der er dog nogle få ting, du skal være opmærksom på, når du bruger cloud-baserede fildelingstjenester.
For det første er ikke alle disse tjenester gratis. Nogle af dem kræver et betalt abonnement for at kunne bruge tjenesten. For det andet gemmes de filer, som du uploader til disse tjenester, ofte i en offentlig mappe. Det betyder, at alle, der har adgang til linket, kan downloade filerne. Endelig kan fildelingstjenesten gå offline eller opleve andre tekniske problemer, hvilket betyder, at filerne måske ikke er tilgængelige.
Hvis du vil sende en fil ved hjælp af en cloud-baseret fildelingstjeneste, skal du først uploade filen til tjenesten. Derefter skal du åbne tjenesten og dele filen med modtageren. De vil kunne downloade filen og gemme den på deres computer.
Ulempen ved cloud-baserede fildelingstjenester er, at de kan være langsomme og upålidelige. Desuden er det ikke alle, der har et abonnement på disse tjenester, hvilket betyder, at det ikke er alle, der kan modtage filer på denne måde.

Filemail

apps på flere platforme

Filemail er den perfekte løsning for privatpersoner og virksomheder i alle størrelser, der leder efter en sikker måde at overføre store filer på. Filemail har skabt sig et navn for sin brugervenlighed, høje overførselshastigheder, generøse lagerplads og sikker datahåndtering i overensstemmelse med reglerne.

Med Filemail er der ingen størrelsesbegrænsning for afsendelse af filer. Det betyder, at du kan sende filer af enhver størrelse uden at skulle bekymre dig om at overskride en grænse. Filemail tilbyder to-faktor-autentifikation og end-to-end-kryptering, hvilket sikrer, at dine filer er sikre og beskyttede. Derudover leveres Filemail også med en virusscanningsfunktion, som scanner alle filer for virus, inden de sendes. Sørg for at tjekke Filemail ud til din næste overførsel af store filer!

Konklusion

Det kan være en udfordring at sende store filer over internettet, men der er flere muligheder. De mest populære metoder omfatter komprimering af filer, brug af e-mail, et USD-drev, et eksternt drev, FTP eller en cloud-baseret fildelingstjeneste. Hver metode har sine egne fordele og ulemper, så det er vigtigt at vælge den metode, der passer bedst til dine behov.
Sørg for at lave grundig research, før du vælger en metode, da det vil være med til at sikre vellykkede filoverførsler. Det er også vigtigt at huske på filstørrelsen, da nogle metoder måske ikke er egnede til større filer.
Endelig skal du huske, at den bedste måde at sende store filer på er at bruge en kombination af flere metoder. Det vil være med til at sikre, at filen bliver leveret med succes, uanset internetforbindelsens hastighed eller filstørrelse. God fornøjelse med at sende!

Del filer af enhver størrelse

Hurtig og sikker fildeling

Danish