Sådan deler du store filer over internettet

Ace23. januar 2024
Sådan deler du store filer over internettet

Vi kender alle kampen med at finde ud af, hvordan man deler store filer over internettet. Uanset om det er et dokument, et foto eller en video, kan processen med at få det fra en computer til en anden være frustrerende langsom. Men med de rigtige værktøjer behøver det ikke at være det.

En hurtig Google-søgning efter "hvordan man deler store filer over internettet" vil give dig et væld af muligheder. Men de er ikke alle lige gode. Nogle tjenester er bedre til at sende små filer, mens andre er designet til større filer.

Der findes en række måder at dele store filer over internettet på, men de er ikke alle lige gode. I denne artikel vil vi udforske nogle af de mest populære metoder til at dele store filer og diskutere fordele og ulemper ved hver enkelt. Lad os komme i gang!

Del op til 5 GB gratis
Ingen tilmelding nødvendig
Del store filer nu
Komprimer filer, før du deler dem

Komprimer filer

Før du sender filer, er det vigtigt at sørge for, at de er så komprimerede som muligt. Det vil hjælpe med at reducere den tid, det tager at sende dem, og også spare dig for båndbredde.

Der findes en række måder at komprimere filer på, men den mest populære er nok ZIP-komprimering. Det er det format, som de fleste filkomprimeringsværktøjer bruger, herunder WinZip og 7-Zip.

Det er ret nemt at komprimere filer ved hjælp af komprimeringssoftware som WinZip eller 7zip. Bare vælg de filer, du vil komprimere, højreklik på dem, og vælg "Komprimer". Dette vil skabe en ny komprimeret fil, der er mindre i størrelse og tager kortere tid at sende. Filen gemmes som en ZIP-fil, som du derefter kan sende over internettet.

E-mail store filer

E-mail til at sende store filer

Den mest almindelige måde at sende filer over internettet på er via e-mail. Det er en hurtig og nem metode, der ikke kræver nogen særlig software eller værktøjer. E-mail har også den fordel, at den er universelt understøttet, så næsten alle kan bruge den.

For at sende filer via e-mail skal du bare vedhæfte den til en e-mail og sende den til modtageren. De kan så åbne den vedhæftede fil og gemme den på deres computer. Så nemt er det!

Ulempen ved e-mail er, at den kan være langsom og upålidelig, især hvis filen er stor. E-mailservere kan også være overbelastede, hvilket kan få filen til at tage lang tid at downloade. Derudover er e-mail en god løsning til små filer, men den er ikke ideel til større filer. Den maksimale størrelse for en vedhæftet fil i en e-mail er normalt omkring 25 MB, hvilket måske ikke er nok til større filer.

Pen USB-drev

Brug et pen-drev / USB-drev

Hvis du har brug for at sende en fil, der er større end 25 MB, kan du bruge et pen-drev eller et USB-drev. Det er en fysisk enhed, som du kan bruge til at gemme og overføre filer mellem computere.

USB-drev fås i mange forskellige størrelser, fra 1 GB til 128 GB. De er også relativt billige, hvilket gør dem til en god mulighed for at overføre store filer. De kan dog være upraktiske, hvis du ikke er i nærheden af en computer med en USB-port.

For at sende en fil ved hjælp af et USB-drev skal du først kopiere filen til drevet. Sæt derefter drevet i modtagerens computer, og åbn det. Filen bliver gemt på computerens harddisk.

Ulempen ved at bruge et USB-drev er, at det kan være svært at finde nogen, der har et. Derudover er det ikke alle, der har et USB-drev, hvilket betyder, at ikke alle kan modtage filer på denne måde. Så hvis du leder efter en måde at sende filer til et bredere publikum, er USB-drev måske ikke den bedste løsning.

Eksternt drev til deling af filer

Ekstern harddisk til deling af store filer

En anden mulighed for at sende store filer er at bruge et eksternt drev. Det er en fysisk enhed, der sættes i modtagerens computer og kan bruges til at gemme og overføre filer.

Eksterne drev findes i mange forskellige størrelser, fra et par gigabyte op til flere terabyte. De kan også være dyre, afhængigt af hvilken størrelse og type du vælger. Det er også vigtigt at sikre sig, at det eksterne drev er kompatibelt med modtagerens computer.

For at sende en fil med et eksternt drev skal du først kopiere filen til drevet. Tag derefter drevet ud af din computer, og sæt det i modtagerens computer. Filen bliver gemt på computerens harddisk.

Ulempen ved at bruge et eksternt drev er, at det kan være svært at finde nogen, der har et. Derudover er det ikke alle, der har et eksternt drev, hvilket betyder, at ikke alle kan modtage filer på denne måde.

Serverrum

Brug FTP

Hvis du har brug for at sende en fil, der er større end 25 MB, og modtageren ikke har et USB-drev eller et eksternt drev, kan du bruge FTP. FTP står for File Transfer Protocol, og det er en måde at overføre filer mellem computere på.

For at sende en fil ved hjælp af FTP skal du først finde en FTP-server. Det er en computer, der er specielt indstillet til at gemme og dele filer. Den mest populære FTP-server er FileZilla, som du kan downloade gratis.

Når du har installeret FTP-serveren, kan du åbne den og oprette en ny forbindelse. I vinduet Connect to Server skal du indtaste adressen på FTP-serveren og klikke på Connect. Felterne med brugernavn og adgangskode bliver automatisk udfyldt.

Naviger derefter til den mappe, hvor filen er gemt. Træk filen fra det lokale vindue til fjernvinduet, og klik på Upload. Filen vil blive overført til FTP-serveren og gemt i den angivne mappe.

Ulempen ved at bruge FTP er, at det kan være svært at finde en FTP-server. Derudover er det ikke alle, der ved, hvordan man bruger FTP, hvilket betyder, at ikke alle kan modtage filer på denne måde. Hvis du vil vide mere om FPT, kan du læse mere på

Cloud computing

Cloud-baserede fildelingstjenester

Cloud-baserede fildelingstjenester er en anden mulighed for at sende store filer. Disse tjenester giver dig mulighed for at uploade filer til internettet og dele dem med andre mennesker.

De er nemme at bruge, og de fleste af dem har et gratis niveau, der giver dig mulighed for at sende filer op til en vis størrelse. De mest populære cloud-baserede fildelingstjenester er Google Drive, iCloud og DropBox.

Så hvordan fungerer cloudbaserede fildelingstjenester?

I bund og grund opretter du en konto hos tjenesten og uploader derefter de filer, du vil dele. Filerne gemmes på tjenestens server, og du kan så dele dem med andre ved at sende dem et link. Dette link kan bruges til at downloade filerne, eller de kan streames online.

Der er dog et par ting, man skal huske på, når man bruger cloud-baserede fildelingstjenester.

For det første er ikke alle disse tjenester gratis. Nogle af dem kræver et betalt abonnement for at kunne bruge tjenesten. For det andet gemmes de filer, du uploader til disse tjenester, ofte i en offentlig mappe. Det betyder, at alle, der har adgang til linket, kan downloade filerne. Endelig kan fildelingstjenesten gå offline eller opleve andre tekniske problemer, hvilket betyder, at filerne måske ikke er tilgængelige.

For at sende en fil ved hjælp af en cloud-baseret fildelingstjeneste skal du først uploade filen til tjenesten. Åbn derefter tjenesten, og del filen med modtageren. De vil kunne downloade filen og gemme den på deres computer.

Ulempen ved cloud-baserede fildelingstjenester er, at de kan være langsomme og upålidelige. Derudover er det ikke alle, der har et abonnement på disse tjenester, hvilket betyder, at ikke alle kan modtage filer på denne måde.

Filemail fildelingstjeneste

Filemail er den perfekte løsning til enkeltpersoner og virksomheder i alle størrelser, der leder efter en sikker måde at overføre store filer på. Filemail har gjort sig bemærket for sin brugervenlighed, hurtige overførselshastigheder, generøse lagerplads og sikre, kompatible datahåndtering.

Med Filemail er der ingen størrelsesgrænse for afsendelse af filer. Det betyder, at du kan sende filer af enhver størrelse uden at skulle bekymre dig om at overskride en grænse. Filemail tilbyder tofaktorgodkendelse og end-to-end-kryptering, som sikrer, at dine filer er sikre og trygge. Derudover kommer Filemail også med en virusscanningsfunktion, som scanner alle filer for virus, før de sendes. Sørg for at tjekke Filemail ud til din næste store filoverførsel!

Konklusion

At sende store filer over internettet kan være en udfordring, men der er flere muligheder. De mest populære metoder omfatter komprimering af filer, brug af e-mail, et USD-drev, et eksternt drev, FTP eller en cloud-baseret fildelingstjeneste. Hver metode har sine egne fordele og ulemper, så det er vigtigt at vælge den, der passer bedst til dine behov.

Sørg for at lave grundig research, før du vælger en metode, da det vil hjælpe med at sikre vellykkede filoverførsler. Det er også vigtigt at huske på filstørrelsen, da nogle metoder måske ikke er egnede til større filer.

Endelig skal du huske, at den bedste måde at sende store filer på er at bruge en kombination af metoder. Det vil være med til at sikre, at filen bliver leveret, uanset internetforbindelsens hastighed eller filstørrelsen. God fornøjelse med at sende!

Del filer i alle størrelser
Hurtig og sikker fildeling
Tjek vores betalte planer

Se flere artikler om, hvordan du deler filer