Sådan sender du store filer via e-mail

Ace20. januar 2024
Sådan sender du store filer via e-mail

Sådan sender du store filer via e-mail

Når du har brug for at sende en stor fil via e-mail, kan det være frustrerende at få en pop-up, der fortæller dig, at dine filer er for store. Overraskende nok kan de fleste e-mailservere ikke sende eller modtage filer over en bestemt størrelse.

Og ikke nok med det, bare fordi du kan sende en vedhæftet fil via afsenderens e-mailserver, betyder det ikke nødvendigvis, at modtagerens e-mail kan acceptere den. Hvordan sikrer du dig, at du sender en vedhæftet fil, som din modtager kan åbne? Læs videre for at finde ud af, hvordan du sender store filer via e-mail.

Du skal sikre dig, at du kender størrelsen på dine vedhæftede filer, før du sender dem. Størrelsesbegrænsninger for e-mailservere er ikke en størrelse, der passer til alle, og varierer for hver udbyder. Heldigvis viser de fleste e-mailtjenester filstørrelsen ved siden af filnavnet.

Hvis du vedhæfter flere filer, er det en god idé at holde styr på vedhæftningernes samlede størrelse. Hvis filstørrelsen vises i kilobytes i stedet for megabytes, skal du vide, at der er 1024 kilobytes i en megabyte.

Mange virksomheder og privatpersoner bruger cloud-baserede tjenesteudbydere og cloud-baserede filoverførselstjenester til at omgå vedhæftningsstørrelsen, når de sender store filer via e-mail.

Overfør op til 5 GB gratis
Ingen tilmelding nødvendig
Send store filer nu

Cloud-baseret lagertjeneste til at sende store filer via e-mail

Når du har store filer, der skal sendes via e-mail, men filen er for stor, er en af de mere effektive løsninger at bruge cloud-baserede lagringstjenester.

Cloud-lagringspladser som iCloud Mail Drop, OneDrive og Google Drive er fremragende måder at sende store filer på via e-mail. Når du har grafik, videoer, præsentationer, data eller andet i høj kvalitet, som du har brug for at sende, giver cloud-løsninger dig mulighed for at uploade dine filer til cloud-tjenesten.

Send derefter linket, så din modtager kan få adgang til filen via et link i stedet for en vedhæftet fil. Hvis det lyder uoverskueligt, er det nemt, når du først får styr på det. Sådan sender du store vedhæftede filer via cloud-baserede lagringstjenester.

Apple icloud og mail til deling af store filer

1. iCloud Mail Drop med Apple Mail

Med en iCloud-konto er du klar til at bruge Mail Drop, som giver dig mulighed for at sende store filer på op til 5 GB via iCloud. Når du bruger Mail Drop, gemmes filerne i krypteret form og gøres tilgængelige for modtageren, så de kan downloades inden for 30 dage.

Først skal du sørge for, at Mail Drop er aktiveret fra din Apple Mail-konto.

1. Åbn Apple Mail fra din Mac, og vælg Preferences i menulinjen under Mail.

2. Under fanen Konti skal du vælge den konto, du vil aktivere Mail Drop for.

3. Markér afkrydsningsfeltet ud for Send store vedhæftede filer med Mail Drop.

4. Skriv en ny e-mail med Apple Mail, og sørg for, at tekstmarkøren er placeret der, hvor du vil have den vedhæftede fil vist.

5. Vælg Filer, og vælg derefter Vedhæft filer. Vælg den fil, du vil vedhæfte, og klik på Vælg fil.

Hvis din vedhæftede fil overskrider størrelsesgrænserne, vil Apple Mail automatisk uploade filen til iCloud-serveren for din modtager.

Fordele

Ulemper

Den vedhæftede fil uploades til iCloud og indeholder et sikkert link.Mail Drop har kun en grænse på 5 GB, så alt derover vil mislykkes med denne metode.
Den vedhæftede fil tæller ikke med i din samlede iCloud-lagerplads og opbevares kun i skyen i 30 dage.Nogle vedhæftede filer kan ikke overføres til andre operativsystemer som Windows.
Brug Gmail til at sende store filer via e-mail

2. Google Drev med Gmail

Google Drev giver dig mulighed for at sende vedhæftede filer på op til 25 MB og modtage filer på op til 50 MB. Hvis du vil sende en stor fil via Google Drev, skal du først uploade den og derefter sende den via e-mail. Følg blot disse enkle trin.

1. Log ind på din Gmail-indbakke, og vælg Skriv i øverste venstre hjørne af skærmen for at starte en ny besked.

2. Vælg Google Drev-ikonet fra ikonknapperne nederst i pop op-vinduet for den nye besked. En dialogboks vil dukke op, så du kan indsætte en fil.

3. Hvis du endnu ikke har uploadet din fil til Google Drev, kan du gøre det fra denne dialogboks. Vælg Upload i topmenuen. Du kan trække og slippe din store vedhæftede fil, eller du kan klikke på Vælg filer fra din enhed. Vælg Upload for at tilføje filen til dit Google Drev.

4. Hvis din fil allerede er uploadet til dit Google Drev, kan du søge efter filen i dit drev. Fremhæv filen, og klik på knappen Indsæt.

5. Sørg for at indstille tilladelserne, før du sender e-mailen for at sikre, at din modtager kan få adgang til filen. Din Gmail vil tjekke, om din modtager har adgang til filen for dig, og bede dig om at opdatere delingsindstillingerne for din fil, før du sender beskeden.

Linket til den vedhæftede fil vil nu blive tilføjet til din e-mail.

Fordele

Ulemper

Fildeling er nemt og har mange indbyggede værktøjer, så du nemt kan samarbejde med andre om dine filer.Der er en potentiel sikkerhedsrisiko, når du deler filer uden adgangskodebeskyttelse til dine filer.
Filer er private, indtil du deler dem med de tiltænkte modtagere.Google Drev sætter grænser for upload til dit drev, så denne begrænsning kan være frustrerende, hvis du har brug for at dele flere store filer til Google Drev.
Du kan få adgang til dine filer overalt.
Et drev og Outlook til at e-maile store filer

3. OneDrive med Outlook

For mange virksomheder er deres primære e-mailtjeneste Outlook. OneDrive er en fremragende løsning til at sende store filer via e-mails med Outlook. Outlook tillader kun op til 33 MB til vedhæftede filer. Du skal sørge for først at gemme din fil på dit One Drive, før du deler den.

Sådan sender du din fil via e-mail ved hjælp af OneDrive

1. Du skal begynde med at logge ind på din OneDrive-konto.

2. Højreklik på den fil, du vil dele. Vælg Del i dropdown-menuen.

3. I pop op-boksen skal du indtaste e-mailadresserne på de personer, du vil dele filen med, og opdatere de tilladelser, du vil indstille for dokumentet. Denne metode genererer automatisk en e-mail med et link til at se den store fil.

4. Hvis du vil udarbejde en brugerdefineret e-mail, skal du generere et link fra knappen Kopier link nederst til venstre i pop op-vinduet i stedet for at indtaste modtagerens e-mail for at invitere automatisk. Indsæt linket i en ny e-mail via Outlook.

Fordele

Ulemper

Du kan gemme alle filer på OneDrive, og det har en brugervenlig grænseflade, der gør det nemt at sende store filer via e-mail.Det gratis OneDrive-abonnement tillader op til 5 GB lagerplads, og du skal betale for yderligere lagerplads.
Microsoft er en veletableret virksomhed, så du ved, at de er solide, pålidelige og troværdige.Sikkerhed er et problem, når man bruger OneDrive.
Det krypterer kun data i transit, men ikke de data, der ligger der.
Brugertilladelser kan give folk mulighed for at ændre dokumenter, som de ikke ønsker.

Cloud-baseret filoverførselstjeneste til at sende store filer via e-mail

Da cloud-tjenester begyndte, var de mere rettet mod forbrugere til webbaseret e-mail, sociale medier, fotos og personlige lagringssteder. Efterhånden som cloud-løsningerne har udviklet sig, og sikkerheden er øget, har cloud-tjenesterne åbnet op for, at hele netværksinfrastrukturer kan fungere i skyen, inklusive filoverførsler.

Efterspørgslen efter sikre delingsprocesser til at dele følsomme dokumenter og data er stigende, og flere og flere mennesker anvender cloud-baserede filoverførselstjenester. Med det stigende antal medarbejdere, der arbejder hjemmefra, er det vigtigt at have en brugervenlig og sikker løsning, der gør det muligt for medarbejderne at sende og modtage store datafiler.

Du kan altid bruge en cloud-baseret filoverførselstjeneste.

Filemail fildelingstjeneste

Filemail

Filemail er en af de mange løsninger, der giver dig mulighed for at sende og modtage filer af enhver størrelse online. Den leveres med sikkerhedsfunktioner, der gør din filoverførsel sikker ved at give dig mulighed for at indstille tilgængelighedsperioden og opsætte adgangskodebeskyttelse. Det er med til at forhindre, at din fil ender i de forkerte hænder.

Det er nemt at bruge Filemail, og du har to muligheder for at sende store filer online. Du kan sende den direkte eller ved at generere et link og sende det via din valgte e-mailplatform.

1. Fra Filemails hjemmeside skal du vælge knappen Tilføj filer for at vælge de filer, du vil sende.

2. Hvis du vil sende som en e-mail, skal du vælge fanen Send som e-mail og lave et udkast til en e-mail, som du kan sende med din e-mailadresse.

3. Hvis du foretrækker at bruge din primære e-mailserver, skal du vælge fanen Send som link og kopiere linket.

4. Der vises en pop-up, hvor du kan indstille, hvor længe filen skal være tilgængelig.

Filemail giver dig mulighed for at dele filer på op til 5 GB gratis. Med en betalingskonto får du mange flere funktioner, såsom 1 TB lagerplads, tilføjelse af et logo eller en baggrund, perfekt til små virksomheder.

Disse metoder er nogle af de bedste til at sende store filer via e-mail. Du skal altid være sikker på, at du bruger specialiserede, sikre cloud- og overførselsværktøjer. Sikkerhed er en af de vigtigste bekymringer, når man sender eller modtager store vedhæftede filer.

Sørg altid for kun at åbne vedhæftede filer fra folk, du kender og stoler på, og sørg for, at de kommer fra en af de sikre metoder, der er nævnt ovenfor.

Send store filer af enhver størrelse
Ubegrænset antal modtagere, downloads og båndbredde
Tjek vores betalte planer

Hvorfor e-mail ikke er et sikkert eller passende medie til deling af store filer