Sådan sender du store filer via e-mail

Når du har brug for at sende en stor fil via e-mail, kan det være frustrerende, når du får en pop-up, der fortæller dig, at dine filer er for store. Overraskende nok kan de fleste e-mail-servere ikke sende eller modtage filer over en bestemt størrelse.

Og bare fordi du kan sende en vedhæftet fil via afsenderens e-mail-server, betyder det ikke nødvendigvis, at modtagerens e-mail kan acceptere den. Hvordan sikrer du dig, at du sender en vedhæftet fil, som modtageren kan åbne? Læs videre for at finde ud af, hvordan du kan sende store filer via e-mail.

Du skal sikre dig, at du kender størrelsen på dine vedhæftede filer, før du sender dem. Størrelsesbegrænsninger for e-mail-servere er ikke ensartede og varierer fra udbyder til udbyder. Heldigvis viser de fleste e-mailtjenester filstørrelsen ved siden af filnavnet.

Hvis du vedhæfter flere filer, skal du holde styr på den samlede størrelse af dine vedhæftede filer. Hvis filstørrelsen vises i kilobytes i stedet for megabytes, skal du vide, at der er 1024 kilobytes i en megabyte.

Mange virksomheder og privatpersoner bruger cloud-baserede tjenesteudbydere og cloud-baserede filoverførselstjenester for at omgå størrelsen af vedhæftede filer, når du sender store filer via e-mail.

Overfør op til 5 GB gratis

Ingen tilmelding nødvendig

Cloud-baseret lagringstjeneste til at sende store filer via e-mail

Når du har store filer, der skal sendes via e-mail, men filen er for stor, er en af de mere effektive løsninger at bruge cloud-baserede lagringstjenester.

Cloudlagringsrum som iCloud Mail Drop, OneDrive og Google Drive er fremragende måder at sende store filer via e-mail på. Når du har grafik, videoer, præsentationer, data eller andet af høj kvalitet, som du har brug for at sende, giver cloud-løsninger dig mulighed for at uploade dine filer til cloud-tjenesten.

Send derefter linket, så modtageren kan få adgang til filen via et link i stedet for en vedhæftet fil. Hvis det lyder skræmmende, er det nemt, når du først har fået styr på det. Sådan sender du store vedhæftede filer via cloudbaserede lagringstjenester.

apple icloud og mail

1. iCloud Mail Drop med Apple Mail 

Hvis du bruger en iCloud-konto, er du indstillet til at bruge Mail Drop, som giver dig mulighed for at sende store filer på op til 5 GB via iCloud. Når du bruger Mail Drop, gemmes filerne i krypteret form og stilles til rådighed for modtageren til download inden for 30 dage.

Først skal du sikre dig, at Mail Drop er aktiveret fra din Apple Mail-konto.

1. Åbn Apple Mail på din Mac, og vælg Indstillinger på menulinjen under Mail.

2. Under fanen Konti skal du vælge den konto, du vil aktivere Mail Drop for.

3. Markér afkrydsningsfeltet ud for Send store vedhæftede filer med Mail Drop.

4. Skriv en ny e-mail med Apple Mail, og sørg for, at tekstmarkøren er placeret der, hvor du ønsker, at den vedhæftede fil skal vises.

5. Vælg Fil, og vælg derefter Vedhæft filer. Vælg den fil, du ønsker at vedhæfte, og klik på Vælg fil.

Hvis din vedhæftede fil overskrider størrelsesgrænserne, uploader Apple Mail automatisk filen til iCloud-serveren for din modtager. 

Fordele Ulemper
Den vedhæftede fil uploades til iCloud og indeholder et sikkert link.
Mail Drop har kun en grænse på 5 GB, så alt, der overstiger denne grænse, vil mislykkes med denne metode.
Den vedhæftede fil tæller ikke med i den samlede plads på dit iCloud-lager, og den opbevares kun i skyen i 30 dage.
Nogle vedhæftede filer overføres ikke godt til andre styresystemer som Windows. 
Brug af gmail til at sende store filer via e-mail

2. Google Drev med Gmail

Google Drev giver dig mulighed for at sende vedhæftede filer på op til 25 MB og modtage filer på op til 50 MB. Hvis du sender en stor fil via Google Drev, skal du først uploade den og derefter sende den via e-mail. Du skal blot følge disse enkle trin.

1. Log ind i din indbakke i Gmail, og vælg Skriv i øverste venstre hjørne af skærmen for at begynde en ny besked. 

2. Vælg Google Drev-ikonet fra ikon-knapperne nederst i pop-up-vinduet med den nye besked. Der vises en dialogboks, hvor du kan indsætte en fil.

3. Hvis du endnu ikke har uploadet din fil til Google Drev, kan du gøre det fra denne dialogboks. Vælg Upload fra den øverste menu. Du kan trække og slippe din store vedhæftede fil, eller du kan klikke på Vælg filer fra din enhed. Vælg Upload for at tilføje filen til dit Google Drive.

4. Hvis din fil allerede er uploadet på dit Google Drev, kan du søge efter din fil i dit Drev. Markér filen, og klik på knappen Indsæt. 

5. Sørg for at angive tilladelserne, inden du sender e-mailen, for at sikre, at modtageren kan få adgang til filen. Din Gmail foretager et tjek for at sikre, at din modtager har adgang til filen for dig, og beder dig opdatere delingsindstillingerne for din fil, inden du sender meddelelsen.

Linket til den vedhæftede fil vil nu blive tilføjet til din e-mail. 

Fordele Ulemper
Fildeling er nemt og har mange indbyggede værktøjer, så du nemt kan samarbejde med andre om dine filer.
Der er en potentiel sikkerhedsrisiko, når du deler filer uden adgangskodebeskyttelse af dine filer.
Filerne er private, indtil du deler dem med de tilsigtede modtagere.
Google Drev pålægger uploadbegrænsninger til dit drev, så denne begrænsning kan være frustrerende, hvis du skal dele flere store filer til Google Drev.
Du kan få adgang til dine filer hvor som helst fra.
et drev og outlook

3. OneDrive med Outlook

For mange virksomheder er deres primære e-mailtjeneste Outlook. OneDrive er en fremragende løsning til at sende store filer via e-mail med Outlook. Outlook tillader kun op til 33 MB til vedhæftede filer. Du skal være sikker på at gemme din fil først på OneDrive, før du deler den.

Sådan sender du din fil via e-mail med OneDrive

1. Du skal starte med at logge på din OneDrive-konto.

2. Højreklik på den fil, du vil dele. Vælg Del i rullemenuen i rullelisten. 

3. Indtast e-mail-adresserne på de personer, du vil dele filen med, i pop-up-boksen, og opdater de tilladelser, du vil angive for dokumentet. Denne metode genererer automatisk en e-mail med et link til at få vist den store fil. 

4. Hvis du vil oprette en brugerdefineret e-mail, skal du oprette et link via knappen Kopier link nederst til venstre i pop-up-vinduet i stedet for at indtaste modtagernes e-mailadresse til automatisk invitation. Indsæt linket i en ny e-mail via Outlook. 

Fordele Ulemper
Du kan gemme alle filer på OneDrive, og det har en brugervenlig grænseflade, der gør det nemt at sende store filer via e-mail.
Den gratis OneDrive-plan giver op til 5 GB lagerplads, og du skal betale for yderligere lagerplads.
Microsoft er en veletableret virksomhed, så du ved, at de er solide, pålidelige og troværdige.
Sikkerhed er et problem, når du bruger OneDrive.
Den krypterer kun data under overførsel, men ikke de data, der ligger der.
Brugertilladelser kan give folk mulighed for at ændre dokumenter, som de ikke ønsker at ændre. 

Cloud-baseret filoverførselstjeneste til at sende store filer via e-mail

Da cloud-tjenesterne startede, var de mere rettet mod forbrugere til web-baseret e-mail, sociale medier, fotos og personlige lagringssteder. Efterhånden som cloud-løsninger har udviklet sig, og sikkerheden er blevet øget, har cloud-tjenesterne åbnet op for, at hele netværksinfrastrukturer kan fungere i skyen, herunder filoverførsler. 

Efterspørgslen efter sikre delingsprocesser til deling af følsomme dokumenter og data er stigende, og flere og flere mennesker anvender cloud-baserede filoverførselstjenester. Med det stigende antal medarbejdere, der arbejder hjemmefra, er det vigtigt at have en brugervenlig og sikker løsning, der giver medarbejderne mulighed for at sende og modtage store datafiler. 

Du kan altid bruge en cloud-baseret filoverførselstjeneste. 

apps på flere platforme

Filemail

Filemail er en af de mange løsninger, der tilbyder en tjeneste, som gør det muligt at sende og modtage filer af enhver størrelse online. Den leveres med sikkerhedsfunktioner, der gør din filoverførsel sikker ved at give dig mulighed for at indstille tilgængelighedsperioden og opsætte passwordbeskyttelse. Dette er med til at forhindre, at din fil ender i de forkerte hænder. 

Det er nemt at bruge Filemail og giver dig to muligheder for at sende store filer online. Du kan sende den direkte eller ved at generere et link og sende det via den e-mailplatform, du vælger. 

1. På Filemailwebstedet skal du vælge knappen Tilføj filer for at vælge de filer, du vil sende. 

2. Hvis du vil sende som en e-mail, skal du vælge fanen Send som e-mail og oprette en e-mail, som du vil sende med din e-mailadresse.

3. Hvis du foretrækker at bruge din primære e-mail-server, skal du vælge fanen Send som link og kopiere linket.

4. Der vises en pop-up-meddelelse, hvor du kan indstille varigheden af filens tilgængelighed.

Filemail giver dig mulighed for at dele filer op til 5 GB gratis. Med en betalingskonto får du mange flere funktioner, f.eks. 1 TB lagerplads og mulighed for at tilføje et logo eller en baggrund, hvilket er perfekt til små virksomheder.

Disse metoder er nogle af de bedste måder at sende store filer via e-mail på. Du skal altid være sikker på, at du bruger specialiserede, sikre cloud- og overførselsværktøjer. Sikkerhed er et af de vigtigste punkter, når du sender eller modtager store vedhæftede filer.

 Sørg altid for kun at åbne vedhæftede filer fra personer, du kender og stoler på, og sørg for, at de kommer fra en af de sikre metoder, der er nævnt ovenfor.

Send store filer af enhver størrelse

Ubegrænset antal modtagere, downloads og båndbredde

Danish