Måder at sikkerhedskopiere computerfiler på

Ace24. januar 2024
måder at sikkerhedskopiere computerfiler på

De fleste enkeltpersoner og organisationer forstår, hvor vigtig backup og gendannelse er, når digitale aktiver skal beskyttes mod sletning, korruption, virus og andre farer. Det er derfor, backup betragtes som den sidste forsvarslinje. Overordnet set er der flere måder at tage backup af computerfiler på, hvilket vil blive udforsket yderligere.

Send op til 5 GB gratis
Ingen tilmelding nødvendig
Send store filer nu
Sikkerhedskopiering af data

Introduktion: Hvad er filbackup?

I bund og grund beskytter en filbackup mod betydeligt datatab på grund af ulykker eller menneskelige fejl. Backup skriver sikkerhedskopier af filsystemet i backup-filformatet, mens restore læser sikkerhedskopier af filsystemet, som håndteres af forskellige kommandoer.

Oprettelse af en filbackup indebærer lagring af kopier af dit kritiske system og dine personlige oplysninger på en harddisk eller et eksternt backup- eller flashdrev, blandt andre lagringsmuligheder. Det er vigtigt at lave sikkerhedskopier af dine data som en del af den rutinemæssige vedligeholdelse af computeren for at sikre dine oplysninger i tilfælde af systemfejl eller beskadigelse af filer.

Der er mange forskellige muligheder for at tage backup af eller bevare dine data og digitale filer. Vi har set på de mest populære datalagringsenheder, som enkeltpersoner bruger til backup og arkivering, og vi har taget højde for, at alle har forskellige behov, og at der ikke findes en løsning, der passer til alle.

Digitale medier er ofte sikkerhedskopierede

Typer af ting, folk ønsker at tage backup af

Generelt er filer, som du har genereret, den slags filer, som du bør tage backup af. Som du ved, sker der jævnligt tab af data. Det er muligt, at din harddisk bliver beskadiget på et tidspunkt. Filer kan også gå tabt på grund af virusinfektion, ransomware-angreb, Windows-opdatering, strømsvigt og andre faktorer. Derfor er filbackup afgørende for at forhindre tab af data.

Forskellige projekter

Hvis du udfører kreativt arbejde, såsom programmering, videoredigering eller fotografering, skal du sørge for at sikkerhedskopiere dine data, især hvis du arbejder på et projekt, der er i gang i øjeblikket.

Downloads

Som standard gemmes downloadede filer i computerens mappe Downloads. De fleste online-browsere og mange programmer til download af medier vælger denne mappe som standardplacering for downloads.

Selvom du måske først vil slette store downloads, som du ikke længere vil have, er det en god idé at lave en sikkerhedskopi af denne mappe for en sikkerheds skyld. Hvis du har en softwareinstallation eller en PDF, som du downloadede for flere måneder siden, ved du aldrig, hvornår du får brug for den.

Applikationer

Det kan også være en god idé at tage en backup af alle dine apps. Det gør det nemmere at geninstallere dem i tilfælde af en katastrofe. Derfor anbefales det, at du lægger alle nye programmer, du downloader og installerer fra internettet, i en dedikeret mappe, som automatisk bliver sikkerhedskopieret som en del af din almindelige backup-procedure.

Favoritter eller bogmærker i din internetbrowser

Placeringen af dine bogmærker (også kendt som favoritter) kan variere afhængigt af den internetbrowser, du bruger i øjeblikket. For eksempel kan Internet Explorer gemme dine bogmærker i mappen Favourites i din brugerkontomappe, hvis du bruger Windows. Andre browsere som Google Chrome, Firefox Sync-funktionen, som giver dig mulighed for at synkronisere din browsers indstillinger (inklusive bogmærker) på tværs af forskellige enheder.

sikkerhedskopiering til en ekstern enhed

Manuel sikkerhedskopiering

Med en manuel backup skal du starte backup-processen, hver gang du ønsker at tage backup af dine data. Det er for personer, der ønsker at tage kontrol over deres egen skæbne. Det vil sige, at du manuelt tager backup af din hjemmeside, når du finder det nødvendigt.

Du skal beslutte, hvilke filer du vil have sikkerhedskopieret, hvor du vil have dem sikkerhedskopieret til, og hvor ofte du vil have dem gemt. Det kræver tid, som du måske ikke har.

De præcise instruktioner og metoder til sikkerhedskopiering af hjemmesiden kan variere alt efter, hvilken tjeneste du vælger. En anden metode til manuel sikkerhedskopiering er at downloade og oprette sikkerhedskopier af alle dine filer og data manuelt.

Automatisering

Automatisk sikkerhedskopiering

Automatisk backup repræsenterer en form for data-backup-paradigme, hvor data sikkerhedskopieres og gemmes fra et lokalt netværk/system til en backup-facilitet med lille eller ingen menneskelig involvering. Automatisering af backup-processen eliminerer den tid og kompleksitet, der er forbundet med at tage backup af en computer, et netværk eller et IT-miljø manuelt.

Da tid er en af de mest værdifulde ressourcer, der findes i dag, er det faktum, at automatiserede backups er tidsbesparende, bemærkelsesværdigt og bør bringes til din opmærksomhed. Det kræver ikke mere end at planlægge din kalender på forhånd én gang; systemet tager sig af alt andet for dig!

Desuden er sikkerhedsproblemer lige så vigtige som hastighed, når det gælder onlinetransaktioner. Den udbyder, du vælger til at lave automatiske backups, er ansvarlig for at bevare sikkerheden for dine sikkerhedskopierede data: Dette omfatter beskyttelse af dit websted mod potentielle hackerangreb, softwarefejl og anden udnyttelse af sikkerhedsbrister.

lagringsenhed

Metode 1: Ekstern fysisk lagerenhed

Det kan ikke blive mere enkelt end dette: Tilslut en ekstern lagerenhed til din computer, og gå i gang. Naturligvis findes der drev i mange forskellige former, størrelser og kombinationer. Et basisdrev koster ikke meget, men det gør ikke andet end at sidde og vente på, at du gør arbejdet. Næsten alle drev bruger i øjeblikket højhastigheds-USB-A 3.0- eller USB-C-grænseflader.

Eksterne harddiske, SD-kort og flashdrev er alle eksempler på fysisk lagring. Denne form for lagringsenhed gør det muligt for brugerne at se deres filer uden en internetforbindelse og overføre deres data ved fysisk at aflevere deres filer til en vejleder eller et familiemedlem med sikkerhed for, at ingen andre vil kunne blande sig i dataene.

Ikke desto mindre er problemet med eksterne enheder, at de kan lide fysisk skade eller blive forlagt.

Kloning af diskbillede

Metode 2: Kloning af diskbillede

Kloning af din harddisk eller bestemte partitioner på din harddisk er en almindelig måde at sikkerhedskopiere din computer på. Dette genererer en identisk, ukomprimeret klon af hele dit drev eller partitioner på dit drev.

Et image er en kopi af alle dine data - alle filer og mapper samt programmer og systemfiler - og skabes ved at tage et øjebliksbillede af din harddisk på et bestemt tidspunkt. Når en klon eller et image bruges til gendannelse, overskriver det den nuværende ramme, og harddisken vender tilbage til den tilstand, den var i på tidspunktet for sikkerhedskopieringen eller kloningen.

Det faktum, at diskkloner er ukomprimerede, betyder, at de kan kopieres øjeblikkeligt til et destinationsbackupdrev eller skyen, hvilket sikrer, at du altid har en opdateret, identisk kopi af dine data.

Med backups er kloning nyttigt til hurtig gendannelse, men imaging giver dig et større antal backup-muligheder. Ved at tage et inkrementelt backup-snapshot kan du bevare flere fotos uden at bekymre dig om at optage en masse ekstra plads.

Når du bliver offer for ransomware eller en anden datakatastrofe og har brug for at gendanne dit system til et tidligere diskimage, er dette meget vigtigt at huske.

Filemail app til filoverførsel

Metode 3: Brug af online cloud-baseret løsning

I dag kan vi med sikkerhed sige, at vi lever i skyens tidsalder. Online backup, som tidligere blev betragtet som en specialtjeneste, betragtes nu som standardpraksis for vigtige oplysninger. Det er blevet en af de mest levedygtige måder at sikkerhedskopiere dine computerfiler på!

Cloud-backup, også kaldet online-backup eller remote-backup, er en teknik til at overføre en kopi af en fysisk eller virtuel fil eller database til en sekundær, ekstern destination, så den kan bevares i tilfælde af udstyrsfejl eller en naturkatastrofe.

Typisk hostes den sekundære server og datalagringsstruktur af en tredjepartsudbyder, der opkræver backup-kunden betaling baseret på mængden af lagerplads eller kapacitet, der bruges, mængden af data, der overføres, antallet af kunder, antallet af servere eller antallet af gange, data stilles til rådighed.

Du kan vælge mellem synkroniseringssoftware, der automatisk tager backup af dine filer i skyen, eller du kan gøre det manuelt.

Synkroniseringssoftwaren, som er essentiel for alle, der bruger mere end én computer eller enhed, garanterer, at du bevarer de samme filer på alle dine computere. Desuden er de også generelt tilgængelige fra mobile enheder.

Når du ændrer en fil, kommunikeres ændringen automatisk til alle de andre pc'er, der er forbundet til kontoen, selv dem, der kører forskellige operativsystemer. Det er topmålet af redundans, når det er bedst.

I sidste ende giver cloud storage brugerne mulighed for at dele og få adgang til data overalt på kloden uden at skulle besøge deres lokale lagersystemer fysisk. Overordnet set gemmer cloud storage information på eksterne servere, hvorfra den kan fjernvedligeholdes og -kontrolleres, samt sikkerhedskopieres og hentes.

Overfør filer af enhver størrelse
Hurtig og sikker filoverførsel
Tjek vores betalte planer

Se flere artikler om datalagring