Måder at sikkerhedskopiere computerfiler på

De fleste personer og organisationer forstår, at backup og genoprettelse er af afgørende betydning for at beskytte digitale aktiver mod sletning, korruption, virus og andre farer. Derfor anses backup for at være den sidste forsvarslinje. Generelt er der flere måder at tage backup af computerfiler på, som vil blive undersøgt nærmere.

Send op til 5 GB gratis

Ingen tilmelding nødvendig

sikkerhedskopiering af data

Indledning: Hvad er filsikkerhedskopiering?

En filbackup beskytter i bund og grund mod betydeligt datatab som følge af uheld eller menneskelige fejl. Backup skriver sikkerhedskopier af filsystemet i backup-filformatet, mens restore læser sikkerhedskopier af filsystemet, som håndteres af forskellige kommandoer.
Oprettelse af en filbackup indebærer lagring af kopier af dine vigtige system- og personlige oplysninger på en harddisk eller et eksternt backup- eller flashdrev, blandt andre lagringsmuligheder. Det er vigtigt at oprette sikkerhedskopier af dine data som en del af den rutinemæssige vedligeholdelse af computeren for at sikre dine oplysninger i tilfælde af systemfejl eller beskadigelse af filer.
Der er mange forskellige muligheder for at sikkerhedskopiere eller bevare dine data og digitale filer. Vi har kigget på de mest populære datalagringsenheder, der anvendes af enkeltpersoner til sikkerhedskopiering og arkivering, idet vi har holdt os for øje, at alles behov er forskellige, og at der ikke findes en løsning, der passer til alle.
digitale medier

Typer af ting, som folk ønsker at sikkerhedskopiere

Generelt er det filer, som du har genereret, den slags filer, som du bør tage backup af. Som du er klar over, er datatab en almindelig foreteelse. Det er muligt, at din harddisk bliver beskadiget på et tidspunkt. Filer kan også gå tabt på grund af virusinfektion, ransomware-angreb, Windows-opdatering, strømsvigt og nogle andre faktorer. Derfor er filbackup afgørende for at forhindre tab af data.

Forskellige projekter

Hvis du udfører kreativt arbejde, f.eks. programmering, videoredigering eller fotografering, skal du sørge for at sikkerhedskopiere dine data, især hvis du arbejder på et projekt, der er i gang.

Downloads

Som standard gemmes downloadede filer i computerens mappe Downloads. De fleste onlinebrowsere og mange programmer til downloading af medier vælger denne mappe som standardplacering for downloads.
Selv om du måske først vil slette store downloads, som du ikke længere vil have, er det godt at oprette en sikkerhedskopi af denne mappe som en sikkerhedsforanstaltning. Når du har en softwareinstallation eller en PDF-fil, som du downloadede for flere måneder siden, ved du aldrig, hvornår du får brug for den.

Anvendelser

Det kan også være en god idé at tage en sikkerhedskopi af alle dine apps. Dette gør geninstallation under en katastrofe genoprettelsesproces enklere. Derfor er det tilrådeligt, at du lægger alle nye programmer, du downloader og installerer fra internettet, i en dedikeret mappe, som der automatisk tages backup af som en del af din regelmæssige backup-procedure.

Favoritter eller bogmærker i din internetbrowser

Det sted, hvor dine bogmærker (også kendt som favoritter) opbevares, kan variere afhængigt af den internetbrowser, du bruger i øjeblikket. Internet Explorer gemmer f.eks. dine bogmærker i mappen Favoritter i din brugerkontomappe, hvis du bruger Windows. Andre browsere, f.eks. Google Chrome, Firefox funktionen Synkronisering, som giver dig mulighed for at synkronisere din browsers indstillinger (herunder bogmærker) på tværs af forskellige enheder.
ekstern enhed

Manuel sikkerhedskopiering

Med en manuel sikkerhedskopi skal du starte sikkerhedskopieringsprocessen hver gang, du vil sikkerhedskopiere dine data. Det er for personer, der ønsker at tage kontrol over deres egen skæbne. Det vil sige, at du manuelt tager backup af dit websted, når du finder det vigtigt.
Du skal beslutte, hvilke filer du vil have sikkerhedskopieret, hvor du vil have dem sikkerhedskopieret, og hvor ofte du vil have dem gemt. Det kræver tid, som du måske ikke har.
De præcise instruktioner og metoder til sikkerhedskopiering af webstedet kan variere afhængigt af de tjenester, du vælger. En anden metode til manuel sikkerhedskopiering er at downloade og oprette sikkerhedskopier af alle dine filer og data manuelt.
automatisering

Automatisk sikkerhedskopiering

Automatisk sikkerhedskopiering er en form for paradigme for sikkerhedskopiering af data, hvor data sikkerhedskopieres og lagres fra et lokalt netværk/system til en sikkerhedskopieringsfacilitet med ringe eller ingen menneskelig indblanding. Automatiseringen af sikkerhedskopieringsprocessen eliminerer den tid og kompleksitet, der er forbundet med manuel sikkerhedskopiering af en computer, et netværk eller et informationsteknologimiljø.
Da tid er en af de mest værdifulde ressourcer, der er til rådighed i dag, er det værd at bemærke, at automatiserede sikkerhedskopieringer er tidsbesparende, og det bør du være opmærksom på. Der kræves ikke andet end at planlægge din kalender på forhånd én gang; systemet tager sig af alt andet for dig!
Desuden er sikkerheden lige så vigtig som hastigheden, når det drejer sig om online-transaktioner. Den udbyder, du vælger til at lave automatiske sikkerhedskopier, er ansvarlig for at bevare sikkerheden af dine sikkerhedskopierede data: Dette omfatter beskyttelse af dit websted mod potentielle hackerangreb, softwarefejl og anden udnyttelse af sikkerhedsbrister.
lagerenhed

Metode 1: Ekstern fysisk lagerenhed

Det kan ikke blive nemmere end dette: du skal bare tilslutte en ekstern lagerenhed til din computer og begynde. Naturligvis findes drev i mange forskellige former, størrelser og kombinationer. Et grundlæggende drev koster ikke meget, men det vil ikke gøre andet end at sidde og vente på, at du gør arbejdet. Næsten alle drev bruger i øjeblikket højhastigheds USB-A 3.0- eller USB-C-grænseflader.
Eksterne harddiske, SD-kort og flashdrev er alle eksempler på fysisk lagring. Denne form for lagringsenhed gør det muligt for brugerne at se deres filer uden internetforbindelse og at overføre deres data ved fysisk at aflevere deres filer til en vejleder eller et familiemedlem, så de er sikre på, at ingen andre vil kunne blande sig i dataene.

Men problemet med eksterne enheder er, at de kan blive beskadiget fysisk eller blive forlagt. 

kloning af disk image

Metode 2: Kloning af disk image

Kloning af harddisken eller bestemte partitioner på harddisken er en almindelig måde at sikkerhedskopiere din computer på. Dette genererer en identisk, ukomprimeret klon af hele din harddisk eller partitioner af din harddisk.
Et image er en kopi af alle dine data - alle filer og mapper samt programmer og systemfiler - og oprettes ved at tage et snapshot af din harddisk på et bestemt tidspunkt. Når en klon eller et image bruges til gendannelse, overskriver den den nuværende ramme, og harddisken vender tilbage til den tilstand, den var på tidspunktet for sikkerhedskopien eller kloningen.
Det faktum, at diskkloner er ukomprimerede, betyder, at de kan kopieres øjeblikkeligt til et backup-drev eller skyen, hvilket sikrer, at du altid har en opdateret, identisk kopi af dine data.
Ved sikkerhedskopiering er kloning nyttig til hurtig gendannelse, men imaging giver dig flere muligheder for sikkerhedskopiering. Ved at tage et inkrementelt øjebliksbillede af en sikkerhedskopi kan du bevare flere billeder uden at bekymre dig om at optage en masse ekstra plads.
Når du bliver offer for ransomware eller en anden datakatastrofe og skal gendanne dit system til et tidligere disk image, er det meget vigtigt at huske dette.
apps på flere platforme

Metode 3: Brug af online cloud-baseret løsning

I dag kan vi med sikkerhed sige, at vi lever i skyens tidsalder. Online backup, som tidligere blev betragtet som en specialiseret tjeneste, betragtes nu som standardpraksis for vigtige oplysninger. Det er blevet en af de mest levedygtige måder at sikkerhedskopiere dine computerfiler på!
Cloud backup, der undertiden kaldes online backup eller fjernbackup, er en teknik til at overføre en kopi af en fysisk eller virtuel fil eller database til en sekundær, ekstern destination for at bevare den i tilfælde af udstyrssvigt eller en naturkatastrofe.
Typisk hostes den sekundære server og datalagringsstrukturerne af en tredjepartstjenesteudbyder, som opkræver gebyr af backup-kunden på grundlag af den anvendte lagerplads eller kapacitet, mængden af overførte data, antallet af kunder, antallet af servere eller antallet af gange, hvor data stilles til rådighed.
Du kan vælge mellem synkroniseringssoftware, der automatisk tager backup af dine filer i skyen, eller du kan gøre det manuelt.
Synkroniseringssoftwaren, som er vigtig for alle, der bruger mere end én computer eller enhed, garanterer, at du bevarer de samme filer på alle dine computere. Desuden er de også generelt tilgængelige fra mobile enheder.
Når du ændrer en fil, overføres ændringen automatisk til alle de andre pc'er, der er tilsluttet kontoen, selv dem, der kører forskellige operativsystemer. Det er toppen af redundans på sit fineste niveau.
I sidste ende giver cloud storage brugerne mulighed for at dele og få adgang til data fra overalt i verden uden at skulle besøge deres lokale lagringssystemer fysisk. Overordnet set lagrer cloud storage oplysninger på eksterne servere, hvorfra de kan vedligeholdes og kontrolleres samt sikkerhedskopieres og hentes.

Overfør filer af enhver størrelse

Hurtig og sikker filoverførsel

Danish