Sådan overfører du filer fra Mac til Mac

I denne artikel dækker vi 7 forskellige måder at besvare dit spørgsmål om, hvordan man overfører filer fra Mac til Mac. Vi giver dig også trin-for-trin instruktioner, så du kan begynde at bruge de foreslåede løsninger med det samme.

Overførsel af filer og mapper på tværs af Apples mange enheder er under visse omstændigheder gjort meget enkelt af virksomhedens samlede styresystem. Derfor, hvis du vil dele filer med en anden Mac-ejer, eller hvis du lige har købt en ny Mac og gerne vil flytte nogle filer fra din tidligere laptop til den nye, er det ret nemt.

Der findes flere metoder til at flytte filer fra en Mac til en anden eller til at udveksle data på tværs af Macs. I denne artikel vil vi give en detaljeret beskrivelse af de mest brugbare metoder til enhver form for dataoverførsel.

Overfør op til 5 GB gratis

Ingen tilmelding nødvendig

Migrationsassistent

1. Overfør filer mellem Macs ved hjælp af Migration Assistant

Apples migreringsassistent overfører alle dine filer fra din afsender-Mac til din destinations-Mac, så du ikke behøver at kopiere dem manuelt. Hvis dine filer i øjeblikket er gemt på en pc, skal du i stedet følge pc-migreringsprocedurerne.
 1. Start Migration Assistant i Utilities-området i mappen Applications på din afsender-Mac og din destinations-Mac.
 2. Når du bliver bedt om tilladelse til at foretage ændringer på din afsender-Mac, skal du indtaste din administratoradgangskode og derefter klikke på OK.
 3. Når du bliver spurgt om, hvordan du vil overføre dine data, skal du vælge at overføre fra en Mac, Time Machine-backup eller opstartsdisk. Klik derefter på Fortsæt.
 4. Hvis der vises en sikkerhedskode på din afsender-Mac, skal du sikre dig, at den svarer til den, der vises på din nye Mac. Klik på Fortsæt bagefter.
 5. På din nye Mac skal du vælge de oplysninger, der skal overføres.
 6. Vælg Fortsæt for at begynde overførslen. Store overførsler kan tage flere timer at gennemføre, og derfor kan det være mest praktisk at begynde overførslen om aftenen og lade den køre natten over.
 7. Når overførslen er færdig, skal du afvise Migration Assistant på begge maskiner og oprette forbindelse til den migrerede konto på den nye Mac for at se dens filer.
Apple AirDrop

2. Overfør filer mellem Macs med AirDrop

Hvis begge dine Mac-computere kører Mac OS X Lion eller en nyere version, AirDrop er en af de enkleste måder at dele filer hurtigt mellem dem på, og du kan bruge funktionen, så længe begge dine Macs er opdaterede. Det er ikke nødvendigt at bruge WiFi til at transportere filen mellem de to Macs; der opbygges automatisk et ad hoc-netværk mellem dem, så længe de er i nærheden af hinanden.

For at bruge AirDrop skal du udføre følgende handlinger i Finder i Mac OS:
 1. For at starte AirDrop skal du trykke på Command + Shift + R på dit tastatur.
 2. Hvis du vil overføre filer til en anden Mac, skal du først vente på, at den Mac bliver synlig, før du kan trække og slippe filen/filerne på den.
 3. Accepter filoverførslen med den Mac, der modtager den.
iMessage

3. Overfør data fra Mac til Mac ved hjælp af iMessage

iMessage viser sig at være mere end blot en måde at kommunikere på: det er også nyttigt til at overføre og dele filer. Du kan endda overføre filer fra din Mac til en anden Mac via iMessage.
 1. Det eneste, du skal gøre, er at starte programmet Beskeder på din Mac. Naviger til menuen Beskeder under Programmer.
 2. Start en ny iMessage-samtale. Den skal være adresseret til den person, du vil sende den til.
 3. Træk og slip din fil eller mappe i meddelelsesfeltet, eller kopier og indsæt din fil eller mappe i vinduet.
 4. For at sende skal du bare trykke på returtasten. Din anden Mac modtager din fil eller mappe, når du sender den til dem via iMessage.
 5. Derefter kan du nemt gemme den inde fra iMessage ved at højreklikke på den vedhæftede fil og vælge "Gem som".
 6. Til sidst skal du gemme den i mappen Downloads på deres Mac.
bluetooth

4. Overfør data mellem Macs via Bluetooth-deling

Nu skal vi se på et andet alternativ i vores artikel om, hvordan man overfører filer fra Mac til Mac, nemlig Bluetooth-deling. Når to Macs ikke er forbundet til det samme netværk, er det en praktisk metode til at overføre data mellem dem.

 1. Forbered din afsender-MacBook til udveksling af filer.
 2. Åbn Bluetooth på destinations-Mac'en ved at klikke på Bluetooth-ikonet i menulinjen eller ved at klikke på knappen Systemindstillinger, vælge Bluetooth og sikre, at Bluetooth er tændt, og at systemet er i Discoverable-tilstand.
 3. Når du har bekræftet, at indstillingen Bluetooth Sharing er aktiveret for tjenesten, skal du gå til Finder på værtsmaskinen, vælge Programmer, dobbeltklikke på Hjælpeprogrammer og derefter dobbeltklikke på Bluetooth File Exchange.
 4. Du kan derefter sende filen til den anden Mac ved at vælge den i Bluetooth File Exchange Finder-boksen, der vises senere, klikke på Share-knappen og derefter navigere til den fil, du ønsker at sende.
 5. Exchange åbnes, når du klikker på macOS Bluetooth-forbindelsesvinduet. Det giver dig adgang til enhedens offentlige mappe, mulighed for at downloade filer fra enheden og overføre filer til enheden.
 6. For at acceptere forbindelsen skal du på den Mac, der skal fungere som destination, klikke på Connect i boksen Connection Request, der vises.
 7. På værts-Mac'en vil Bluetooth-forbindelsesvinduet få en opdatering og indikere, at destinationssystemet er forbundet.
 8. På destinations-Mac'en vises et vindue, der spørger modtageren, om de vil acceptere de filer, der bliver sendt eller ej.
 9. Hvis du vil gemme dem på din Mac, skal du klikke på knappen Acceptér.

5. Overfør filer fra Mac til Mac ved hjælp af iCloud Storage

Uden tvivl, iCloud-opbevaring kan opfattes som det usporlige link, der forener de forskellige komponenter i Apples økosystem. Når du sletter en fil ved en fejl eller ikke har din computer med dig, kan du gendanne den. Desuden kan du få adgang til gemte filer på iCloud Drive når som helst og hvor som helst.

På en meget praktisk måde kan du synkronisere data på alle dine Macbooks og andre enheder ved hjælp af dit Apple ID. Bemærk dog, at du bliver nødt til at slå synkronisering til for de filer, du vil overføre.
 1. Start Systemindstillinger, klik derefter på Apple ID, og vælg derefter iCloud.
 2. Vælg alle de filer, du ønsker at inkludere i synkroniseringen.
 3. Brug de samme login-oplysninger på den nye Mac. 
 4. Gå til menuen Systemindstillinger, klik på Apple ID, og klik derefter på Log ind.
 5. Indtast venligst det Apple-id og den adgangskode, der er knyttet til det.
 6. Der er mulighed for, at en af de tilsluttede enheder sender dig en bekræftelseskode.
 7. Indtast den hemmelige kode.
 8. Efterfølgende skal du aktivere iCloud og andre fillagringstjenester ved at gå til Systemindstillinger > Apple ID > iCloud. 
fildeling mellem Mac-computere

6. Overfør filer mellem Macs ved hjælp af fildeling

Fildelingsfunktionen i macOS er en af de nemmeste og sikreste løsninger til at overføre filer. Den findes i delingsindstillingerne og giver dig mulighed for at dele filer og forskellige mapper på dine Macs med autoriserede brugere eller grupper på samme netværk. 
 1. Vælg Systemindstillinger i Apple-menuen for at åbne vinduet Systemindstillinger.
 2. Vælg sektionen Delingspræferencer. Venstre side af panelet Delingspræferencer indeholder en liste over tjenester, der kan deles. Sæt et afkrydsningsfelt i boksen Del filer.
 3. Der skulle nu komme en grøn prik ved siden af ordene File Sharing On. IP-adressen vises direkte under teksten. Noter IP-adressen, da du skal bruge den i de næste trin.
 4. Klik på knappen Options til højre for afsnittet. Marker afkrydsningsfelterne Share files and folders with SMB og Share files and folders with AFP.
 5. Din Mac er nu klar til at distribuere filer og mapper ved hjælp af AFP til ældre Macs og AFP til Mac OS X.
 6. Vælg Systemindstillinger fra Apple-menuen på din Mac, og klik på indstillingsruden Deling ved at klikke på den. De funktioner, du kan dele, er listet i venstre side af indstillingsruden Deling. Sørg for, at feltet "Fildeling" er markeret.
 7. Du bør se et grønt flueben ved siden af teksten, der siger File Sharing On på dette tidspunkt. IP-adressen kan ses lige under teksten. Notér IP-adressen, da du skal bruge denne information til senere procedurer.
 8. Tryk på knappen Options, som er placeret tæt til højre for teksten. Sæt kryds i feltet "Del filer og mapper ved hjælp af SMB" og i feltet "Del filer og mapper ved hjælp af AFP".
 9. Din Mac er nu klar til at dele filer og mapper med andre computere via AFP, som er designet til ældre Macs.
 10. Når du ønsker at overføre dine filer, vil du se specifikationerne for din Mac øverst på skærmen, og under disse detaljer vil du se et navn.
 11. Du kan give dette navn til enhver anden Mac-maskine på dit lokale trådløse netværk, som du ønsker skal kunne dele adgang til din Mac.
 12. Placer den mappe eller fil, du vil gøre offentlig, i den delte offentlige mappe, du har konfigureret i menuen Indstillinger i Systemindstillinger. Endelig vil den anden Mac kunne få adgang til den!
FileMail App til fildeling

7. Overfør filer mellem Macs med Filemail

Selvom Mac-brugere kan bruge vores hjemmeside til at dele filer med hinanden, vil jeg i dette afsnit gennemgå FileMail Desktop til Mac. Processen med at sende filer via vores hjemmeside og desktop-apps er den samme, så du kan følge med, selv om du ikke har desktop-appen installeret eller bare vil bruge vores hjemmeside.

Desuden koster det ikke noget at bruge FileMail, hvis du vil dele filer, der er mindre end 5 GB store. Det er ikke nødvendigt at registrere sig.

Desuden koster det ikke noget at bruge FileMail, hvis du vil dele filer, der er mindre end 5 GB store. Det er ikke nødvendigt at registrere sig.

 1. Start desktop-appen, eller gå til hjemmesiden på vores websted.
 2. Klik på "Tilføj filer".
 3. Naviger til og vedhæft de ønskede filer og/eller mapper.
 4. Du kan vælge at sende dine filer som en e-mail eller uploade dine filer og få et link, der kan deles.
 5. Hvis du vælger "Send som e-mail", skal du indtaste modtagerens e-mailadresse. Indsend en valgfri besked, hvis du vil.
 6. Tryk på send-knappen.
 7. Modtageren får en e-mail med instruktioner om, hvordan man downloader filerne.
 8. Hvis du vælger "Send som link", vil du, når dine filer er uploadet, modtage et link, som du kan dele med den, du ønsker at dele filerne med.

Hvis du arbejder professionelt, vil du næsten helt sikkert skulle overføre filer til personer og organisationer i hele verden. Filemail er praktisk i denne situation. Der er ingen vanskelige forberedelser, ingen QR-koder, der skal læses, og ingen forhindringer, der skal overstås. Det er lige så enkelt at sende en fil som at sende en e-mail.

Filemail Desktop-appen giver dig mulighed for at sende store filer af enhver størrelse til enhver e-mailadresse ved hjælp af en simpel træk og slip-grænseflade. Du kan også uploade filer til en privat URL, som du kan dele med andre. Overførslerne forbedres af Filemails UDP-protokol, som gør det til den hurtigste og mest pålidelige metode til at sende store filer over internettet.

Fordele og ulemper

Udforskning af fordele og ulemper ved forskellige metoder til at overføre filer fra Mac til Mac

Overførselstype Fordele Ulemper
Deling af filer
Det er en ligetil overførselsmetode med meget hurtige overførselshastigheder. Da dine Macs sandsynligvis allerede er forbundet til et lokalt netværk, skal du opsætte og aktivere Fildeling være den eneste ændring, der er nødvendig for de fleste brugere.
For at fungere skal begge enheder dele et netværk.
AirDrop
Sammenlignet med mange andre muligheder er AirDrop hurtigere og mere sikker. Da den automatisk kan finde modtagere i nærheden, er det ikke nødvendigt at forbinde nogen enheder.
Langsom tilgang med overførselshastigheder på ca. 40 MB/s mellem moderne Mac-modeller. Det kan blive brugt ondsindet, hvis det bruges på et offentligt netværk, så vær forsigtig med at lade andre overføre filer til din Mac via AirDrop.
Deling af netværk
En af de mest effektive metoder til dem, der ønsker at sende filer ofte
For at fungere skal begge enheder dele et netværk.
Migrationsassistent
Intuitiv indstilling, som er nem at bruge Den kopierer alle dine filer og giver dig mulighed for at vælge, hvilke brugerkonti der skal overføres til den nye Mac.
Alle dine filer vil blive duplikeret. Hvis du har opgraderet din Mac i årenes løb, har du måske hundredvis eller endda tusindvis af forældede filer, der optager plads.
iCloud
Når du bruger cloud storage, bliver alle dine enheder synkroniseret og opdateret, hver gang du ændrer i en fil. iClouds tjenester fungerer også på ikke-iOS-enheder, men de integreres særligt godt med Apples økosystem. Udbydere af cloud storage styrker sikkerheden i deres tjenester med ekstra lag.
Internetforbindelse er påkrævet til cloud-baseret fillagring. Uploading og downloading af data fra skyen medfører ekstra udgifter, som kan løbe op. Nogle gange kan overførslen af filer blive langsom, hvis serveren er overbelastet.
FileMail
Det er gratis at bruge, og der kræves ingen registrering. Store filer understøttes Hurtig og ligetil overførselstid
Internetforbindelse er påkrævet. For at dele meget store filer kræves der et abonnement, men der findes en gratis 7-dages prøveversion.

Overfør filer af enhver størrelse

Ubegrænset antal modtagere, downloads og båndbredde

Danish