Grænse for størrelsen af vedhæftede filer i Gmail, og hvordan du deler filer, der omgår grænsen

Gmail er en populær e-mailtjeneste fra Google. Siden lanceringen i 2004 er den blevet en af de mest brugte e-mailtjenester i verden.

Gmails brugervenlige brugerflade gør det til en god mulighed for nye e-mailbrugere, hvilket forklarer dets popularitet. Faktisk har Gmail i slutningen af 2021 hele 1,8 milliarder aktive brugere på verdensplan.

En af de funktioner, der potentielt kan hæmme den udbredte brug, er dog begrænsningen af de vedhæftede filer, der kan sendes og modtages via den. Gmails begrænsning af størrelsen på de filer, der kan sendes eller modtages via Gmails servere, kan være problematisk, når man deler store filer.

Denne begrænsning kan være et problem og hindre den deling af store filer som regneark, præsentationer, musiknumre og videoer. Heldigvis findes der metoder, der kan omgå denne begrænsning.

I dette blogindlæg vil vi se nærmere på, hvordan du kan omgå denne størrelsesbegrænsning og sende store e-mails med store vedhæftede filer via Gmail. Lad os dykke ned i det!

Send filer op til 5 GB gratis

Ingen tilmelding nødvendig

Hvorfor har e-mails størrelsesbegrænsninger?

Der er primært to grunde til, at Gmail har denne begrænsning på filstørrelser.

Den første grund er at sikre, at det ikke tager for lang tid at uploade eller downloade filer. Når man tænker på, at det tager ca. 14 sekunder at uploade en fil på 1 MB, kan det tage meget lang tid at sende store filer via e-mail, og det er derfor, at Gmail har denne begrænsning.

Gmail har også denne størrelsesbegrænsning, fordi større filer kan indeholde virus eller malware, som kan inficere din computer, hvis du downloader dem. Gmail har disse risici i tankerne og begrænser derfor afsendelse og modtagelse af store filer for at sikre, at brugerne er i sikkerhed. Der er dog måder at omgå denne størrelsesbegrænsning på.

Størrelsen af vedhæftede filer hos de største e-mailudbydere

De bedste gratis e-mail-udbydere som Gmail, Yahoo, Outlook og andre har en grænse for filstørrelser, der kan sendes eller modtages via deres servere. Lad os se på, hvordan de forskellige tjenesteudbydere klarer sig i forhold til Gmail, når det gælder filstørrelser.
E-mail-udbyder Grænse for størrelsen af vedhæftede filer (MB)
Outlook.com / Hotmail.com
34
Gmail.com
25
ProtonMail.com
25
Yahoo.com
25
AOL.com
25
Mail.com
30
Som du kan se på listen, er der en fælles størrelse på 25 MB, som næsten alle de største e-mail-udbydere har indført for vedhæftede filer. Det skyldes, at de har deres servere konfigureret til at håndtere så store filer, og at de ønsker at holde tingene konsekvente.
Gmail har dog en af de laveste grænser for vedhæftede filer i e-mail. Dette er grunden til, at du kan have problemer med at sende store filer via Gmail. Men mist ikke modet, for der er måder at sende store e-mails via Gmail på.
omgå grænsen for størrelsen af vedhæftede filer i gmail

Sådan omgår du Gmails filstørrelsesgrænse

Der er mange forskellige måder at sende store e-mails på via Gmail. Du skal bare kende den rigtige løsning. Lad os se på nogle af de metoder, du kan bruge til at sende store filer via Gmail.
komprimere og reducere

1. Komprimer dine filer

En af de nemmeste metoder er at komprimere dine filer for at omgå Gmails størrelsesgrænse. Du skal blot komprimere din fil til et ZIP- eller RAR-format, så du kan sende den til din Gmail-kontakt. Når de modtager filen, skal de blot udpakke den, før de åbner den. Det er virkelig så enkelt som det.
Du skal blot højreklikke på filen og vælge "Send til" > "Komprimeret (zipet) mappe" for at komprimere din fil. Det vil tage et par sekunder, før filen er komprimeret, og du kan sende den til din Gmail-kontakt. Når de modtager den, skal de blot højreklikke på filen og vælge muligheden for at "Udpak alt".
filopdeling

2. Filopdelere

Du kan også bruge filopdelere til at omgå størrelsesgrænsen i Gmail. Filopdelere er programmer, der giver dig mulighed for at opdele dine filer i mindre stykker og sende dem i separate e-mails. 

Du kan f.eks. opdele en fil på 25 MB i 5 dele på hver 5 MB og sende den i 5 separate e-mails. Dette sikrer, at filen når frem til den ønskede modtager uden problemer.

Der findes mange forskellige filopdelere online, men det er vigtigt at finde den, der fungerer bedst for dig. Nogle få ting, du skal overveje, når du vælger en filopdeler, er:

1. Filformater, der understøttes

Du skal sikre dig, at filopdeleren understøtter dit filformat. Den skal også kunne håndtere store filer som f.eks. videoer og billeder.

2. Flere e-mails

Du bør kigge efter en filopdeler, der giver dig mulighed for hurtigt at adskille og sende dine store filer i flere e-mails. På denne måde løber du ikke ind i problemer, når du sender store filer via Gmail.

3. Brugervenlighed

Hele pointen med at bruge en filopdeler er at gøre processen hurtig og nem. Så du bør kigge efter en filopdeler, der gør det nemt at adskille dine filer i flere e-mails. Du kan også kigge efter en gratis filsplitter, som du kan bruge uden at skulle betale gebyrer.

3. Muligheder for lagring i skyen

Cloudlagringsmuligheder er hurtigt blevet det foretrukne valg for brugere, der ønsker at dele store filer. Med cloud-lagringstjenester som Google Drive og Dropbox kan du uploade din fil og sende et link til din modtager. De kan derefter downloade filen fra deres respektive cloudlagringskonti.

OneDrive

OneDrive er en af de mest populære cloud-lagringstjenester derude. Med OneDrive kan du gemme, dele og synkronisere dine arbejds- eller skolefiler på ét sted. Du kan gemme dine dokumenter på OneDrive og få adgang til dem fra enhver enhed. Du kan dele filer i OneDrive med andre, uanset hvor de befinder sig.

Google Drev

Google Drev er en af Googles mest populære tjenester og giver dig mulighed for at gemme og dele dine filer på tværs af alle dine enheder. Du kan oprette, uploade og redigere dine filer i skyen og endda samarbejde med andre om at arbejde på en enkelt fil. Du kan vælge mellem Google Docs, Sheets, Slides og Forms til at oprette din fil.

Dropbox

Med Dropbox kan du gemme og dele dine filer, herunder fotos. Du kan definere, hvem der kan se hver enkelt fil eller mappe, og du kan holde dem private med en adgangskode. Dropbox kan hjælpe dig med at beskytte dit indhold. Du behøver ikke at bekymre dig om filstørrelsen, når du bruger disse muligheder, da de er designet til at håndtere store filer.

4. Cloud-baseret filoverførselstjeneste

Hvis du ønsker at dele store filer med dine forretningsforbindelser, venner eller familiemedlemmer, kan det være en god idé at bruge cloud-baserede filoverførselstjenester. Det er tjenester, der giver dig en stor mængde lagerplads i skyen, så du kan dele dine filer med andre brugere over hele verden.

Cloud-baserede filoverførselstjenester fungerer ligesom cloud-lagringstjenester. Du kan få adgang til dem fra enhver enhed, og de er især nyttige, når du er på farten. Der findes mange forskellige tjenester, så det kan være en smule udfordrende at finde den tjeneste, der passer bedst til dine behov.

Her er nogle ting, du skal overveje, når du vælger en cloud-baseret filoverførselstjeneste:

1. Grænse for filstørrelse

Sørg for, at den filoverførselstjeneste, du vælger, understøtter alle dine filer og ikke begrænser størrelsen på dine filer. Det er også en god idé at teste filoverførselstjenesten, før du bruger den til dine filer, da nogle af disse tjenester kan forårsage problemer.

2. Understøttelse af filformater

Du skal sikre dig, at den filoverførselstjeneste, du vælger, understøtter alle dine filformater. Den skal også kunne håndtere store filer som f.eks. videoer og billeder.

3. Kanaler, der understøttes

Du bør sikre dig, at den filoverførselstjeneste, du vælger, understøtter de kommunikationskanaler, du bruger, f.eks. e-mail og sociale medier.

4. Sikkerheds- og privatlivets fred-funktioner

Du bør søge efter en filoverførselstjeneste, der giver dig mulighed for at sende sikre filer, tilbyder end-to-end-kryptering og forhindrer tredjeparter i at opsnappe dine filer.

5. Prisfastsættelse

Før du vælger en filoverførselstjeneste, bør du overveje dens prisplaner. Du behøver ikke at betale for filoverførselstjenesten, men det er vigtigt at se på prisstrukturen.
apps på flere platforme

Filemail

Filemail er en af de mest levedygtige muligheder derude, hvor du nemt og hurtigt kan sende store filer til alle via e-mail. Filemail er helt gratis og giver dig mulighed for at sende så mange filer, som du ønsker. 

 Den gratis version af Filemail har en begrænsning på 5 GB, men de har også betalingsmuligheder, som giver dig mulighed for at sende filer af ubegrænset størrelse. De understøtter hvert enkelt format. Sørg for at tjekke Filemail ud, hvis du leder efter en måde at sende store filer på uden at bekymre dig om lagerplads.

Konklusion

Det kan være svært at omgå størrelsesgrænsen for vedhæftede filer i Gmail, når du forsøger at sende en fil, der er større end denne grænse, til en anden person. Den gode nyhed er, at du altid har muligheder, afhængigt af hvad det er, du forsøger at sende.
Hvis dine filer er for store til Gmail, men for små til OneDrive, Dropbox, Google Drev eller en anden fildelingstjeneste, du bruger, er Filemail en af de bedste muligheder derude.
Med Filemail kan du nemt og hurtigt sende store filer via e-mail, uanset hvilket format din fil er i. Vi håber, at denne artikel har hjulpet dig med at lære, hvordan du omgår grænsen for filstørrelse i Gmail og omgår den, når det er nødvendigt. Tak for læsningen!

Kom forbi størrelsesgrænserne for vedhæftede filer i Gmail

Uden at spilde tid ved hjælp af splittere og kompressorer

Danish