Gmailin liitetiedoston kokorajoitus ja miten jakaa tiedostoja, jotka ohittavat rajan

Gmail on Googlen suosittu sähköpostipalvelu. Vuonna 2004 tapahtuneen lanseerauksensa jälkeen siitä on tullut yksi käytetyimmistä sähköpostipalveluista ympäri maailmaa.

Gmailin helppokäyttöinen käyttöliittymä tekee siitä loistavan vaihtoehdon uusille sähköpostin käyttäjille, mikä selittää sen suosion. Itse asiassa Gmaililla on vuoden 2021 lopulla huimat 1,8 miljardia aktiivista käyttäjää maailmanlaajuisesti.

Yksi ominaisuus, joka saattaa kuitenkin haitata sen laajaa käyttöä, on sen kautta lähetettäviä ja vastaanotettavia sähköpostiliitteitä koskeva rajoitus. Gmailin palvelimien kautta lähetettävien tai vastaanotettavien tiedostojen liitetiedostojen kokorajoitus voi osoittautua ongelmalliseksi suuria tiedostoja jaettaessa.

Tämä rajoitus voi olla ongelma ja haitata suurten tiedostojen jakaminen kuten laskentataulukot, esitykset, musiikkikappaleet ja videot. Onneksi on olemassa menetelmiä, joilla rajoituksen voi ohittaa.

Tässä blogikirjoituksessa tarkastelemme, miten voit ohittaa tämän kokorajoituksen ja lähettää suuria sähköposteja, joissa on suuria liitetiedostoja, Gmailin kautta. Sukelletaanpa mukaan!

Lähetä tiedostoja jopa 5 GB ilmaiseksi

Rekisteröitymistä ei tarvita

Miksi sähköposteilla on kokorajoitukset?

Gmailin tiedostokokorajoitukset johtuvat pääasiassa kahdesta syystä.

Ensimmäinen syy on varmistaa, että tiedostojen lataaminen tai lataaminen ei kestä liian kauan. Kun otetaan huomioon, että 1 megatavun tiedoston lataaminen kestää noin 14 sekuntia, suurten tiedostojen lähettäminen sähköpostitse voi viedä paljon aikaa, minkä vuoksi Gmailissa on tämä rajoitus.

Gmailissa on tämä kokorajoitus myös siksi, että suuremmat tiedostot voivat sisältää viruksia tai haittaohjelmia, jotka voivat tartuttaa tietokoneesi, jos lataat ne. Nämä riskit mielessä pitäen Gmail rajoittaa suurten tiedostojen lähettämistä ja vastaanottamista varmistaakseen käyttäjiensä turvallisuuden. Kokorajoitusta voidaan kuitenkin kiertää.

Sähköpostin liitetiedoston koko suosituimmilla sähköpostipalveluntarjoajilla

Parhaimmilla ilmaisilla sähköpostipalveluntarjoajilla, kuten Gmaililla, Yahoolla, Outlookilla ja muilla, on rajoitettu tiedostokokoja, joita niiden palvelimien kautta voidaan lähettää tai vastaanottaa. Katsotaanpa, miten eri palveluntarjoajat vertautuvat Gmailiin tiedostokokojen osalta.
Sähköpostin tarjoaja Tiedoston liitetiedoston kokorajoitus (MB)
Outlook.com / Hotmail.com
34
Gmail.com
25
ProtonMail.com
25
Yahoo.com
25
AOL.com
25
Mail.com
30
Kuten luettelosta näkyy, lähes kaikki johtavat sähköpostipalveluntarjoajat ovat asettaneet liitetiedostoille yhteisen 25 Mt:n koon. Tämä johtuu siitä, että niiden palvelimet on konfiguroitu käsittelemään näin suuria tiedostoja ja ne haluavat pitää asiat johdonmukaisina.
Gmailissa on kuitenkin yksi alhaisimmista rajoista sähköpostin liitetiedostojen osalta. Tästä syystä suurten tiedostojen lähettäminen Gmailin kautta voi olla ongelmallista. Mutta älä menetä rohkeuttasi, sillä on olemassa keinoja lähettää suuria sähköposteja Gmailin kautta.
ohittaa gmailin liitetiedoston kokorajoitus

Kuinka ohittaa Gmailin tiedostokokorajoitus

Gmailin kautta voi lähettää suuria sähköpostiviestejä monella eri tavalla. Sinun on vain tiedettävä oikea kiertotie. Katsotaanpa joitakin menetelmiä, joita voit käyttää suurten tiedostojen lähettämiseen Gmailin kautta.
puristaa ja vähentää

1. Pakkaa tiedostosi

Tiedostojen pakkaaminen Gmailin kokorajoituksen ohittamiseksi on yksi helpoimmista menetelmistä. Sinun tarvitsee vain pakata tiedostosi ZIP- tai RAR-muotoon, jotta voit lähettää sen Gmail-yhteyshenkilöllesi. Kun he saavat tiedoston, heidän tarvitsee vain purkaa se ennen sen avaamista. Se on todella niin yksinkertaista.
Jos haluat pakata tiedostosi, sinun tarvitsee vain napsauttaa tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valita vaihtoehto "Lähetä osoitteeseen" > "Pakattu (zipattu) kansio". Kestää muutaman sekunnin, ennen kuin tiedosto on pakattu ja voit lähettää sen Gmail-yhteystiedostollesi. Kun he saavat sen, heidän tarvitsee vain napsauttaa tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valita vaihtoehto "Pura kaikki".
tiedoston jakaminen

2. Tiedoston jakajat

Voit myös käyttää tiedostojen jakajia ohittaaksesi Gmailin kokorajoituksen. Tiedostonjakajat ovat sovelluksia, joiden avulla voit jakaa tiedostot pienempiin osiin ja lähettää ne erillisinä sähköposteina. 

Voit esimerkiksi jakaa 25 megatavun tiedoston 5 osaan, joista kukin on 5 megatavua, ja lähettää sen 5 erillisessä sähköpostiviestissä. Näin varmistat, että tiedosto saavuttaa vastaanottajan ongelmitta.

Verkossa on saatavilla monia erilaisia tiedostojen jakajia, mutta on tärkeää löytää sinulle parhaiten sopiva. Muutamia asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon tiedostonjakajan valinnassa, ovat:

1. Tuetut tiedostomuodot

Sinun on varmistettava, että tiedostojen jakaja tukee tiedostomuotoa. Sen pitäisi myös pystyä käsittelemään suuria tiedostoja, kuten videoita ja kuvia.

2. Useita sähköposteja

Sinun kannattaa etsiä tiedostonjakaja, jonka avulla voit nopeasti erottaa ja lähettää suuret tiedostot useisiin sähköposteihin. Näin et törmää ongelmiin, kun lähetät suuria tiedostoja Gmailin kautta.

3. Helppokäyttöisyys

Tiedostonjakajan käytön tarkoitus on tehdä prosessista nopea ja helppo. Sinun pitäisi siis etsiä tiedostonjakajapalvelu, jonka avulla tiedostojesi jakaminen useisiin sähköposteihin on helppoa. Voit myös etsiä ilmaisen tiedostonjakajan, jota voit käyttää ilman maksuja.

3. Pilvitallennusvaihtoehdot

Pilvitallennusvaihtoehdoista on tullut nopeasti suurten tiedostojen jakamiseen pyrkivien käyttäjien ensisijainen valinta. Google Driven ja Dropboxin kaltaisissa pilvitallennuspalveluissa voit ladata tiedoston ja lähettää linkin vastaanottajalle. Hän voi sitten ladata tiedoston omalta pilvitallennustililtään.

OneDrive

OneDrive on yksi suosituimmista pilvitallennuspalveluista. OneDriven avulla voit tallentaa, jakaa ja synkronoida työ- tai koulutiedostojasi yhdessä paikassa. Voit tallentaa asiakirjasi OneDriveen ja käyttää niitä millä tahansa laitteella. Voit jakaa OneDrivessa olevia tiedostoja muiden kanssa riippumatta siitä, missä he ovat.

Google Drive

Google Drive on yksi Googlen suosituimmista palveluista, ja sen avulla voit tallentaa ja jakaa tiedostoja kaikilla laitteillasi. Voit luoda, ladata ja muokata tiedostojasi pilvipalvelussa ja jopa tehdä yhteistyötä muiden kanssa yhden tiedoston parissa. Voit valita tiedoston luomiseen Google Docs, Sheets, Slides ja Forms -ohjelmista.

Dropbox

Dropboxin avulla voit tallentaa ja jakaa tiedostoja, myös valokuvia. Voit määrittää, kuka näkee kunkin tiedoston tai kansion, ja pitää ne salassa salasanalla. Dropbox voi auttaa sinua suojaamaan sisältösi. Sinun ei tarvitse huolehtia tiedoston koosta, kun käytät näitä vaihtoehtoja, sillä ne on suunniteltu käsittelemään suuria tiedostoja.

4. Pilvipohjainen tiedostonsiirtopalvelu

Jos haluat jakaa suuria tiedostoja liikekumppaneidesi, ystäviesi tai perheenjäsentesi kanssa, pilvipohjaisten tiedostojensiirtopalvelujen käyttäminen voi olla hyvä idea. Nämä palvelut tarjoavat sinulle suuren määrän pilvitallennustilaa, jonka avulla voit jakaa tiedostojasi muiden käyttäjien kanssa kaikkialla maailmassa.

Pilvipohjaiset tiedostojen siirtopalvelut toimivat aivan kuten pilvitallennuspalvelut. Voit käyttää niitä millä tahansa laitteella, ja ne ovat erityisen hyödyllisiä, kun olet liikkeellä. Tarjolla on monia erilaisia palveluja, joten tarpeisiisi parhaiten sopivan palvelun löytäminen voi olla hieman haastavaa.

Seuraavassa on muutamia asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun valitset pilvipohjaista tiedostonsiirtopalvelua:

1. Tiedoston kokorajoitus

Varmista, että valitsemasi tiedostonsiirtopalvelu tukee kaikkia tiedostojasi eikä rajoita tiedostojen kokoa. On myös hyvä idea testata tiedostonsiirtopalvelua ennen kuin käytät sitä tiedostoihisi, sillä jotkin näistä palveluista voivat aiheuttaa ongelmia.

2. Tiedostomuodon tuki

Sinun on varmistettava, että valitsemasi tiedostonsiirtopalvelu tukee kaikkia tiedostomuotoja. Sen pitäisi myös pystyä käsittelemään suuria tiedostoja, kuten videoita ja kuvia.

3. Tuetut kanavat

Varmista, että valitsemasi tiedostonsiirtopalvelu tukee käyttämiäsi viestintäkanavia, kuten sähköpostia ja sosiaalista mediaa.

4. Turvallisuus- ja tietosuojaominaisuudet

Sinun kannattaa etsiä tiedostonsiirtopalvelu, jonka avulla voit lähettää turvallisia tiedostoja, joka tarjoaa päästä päähän -salauksen ja estää kolmansia osapuolia sieppaamasta tiedostojasi.

5. Hinnoittelu

Ennen kuin valitset tiedostonsiirtopalvelun, sinun kannattaa harkita sen hinnoittelusuunnitelmia. Tiedostonsiirtopalvelusta ei tarvitse maksaa, mutta on tärkeää tarkastella sen hinnoittelurakennetta.
monialustaiset sovellukset

Filemail

Filemail on yksi toimivimmista vaihtoehdoista, jonka avulla voit lähettää suuria tiedostoja kenelle tahansa sähköpostitse helposti ja nopeasti. Filemail on täysin ilmainen ja voit lähettää niin monta tiedostoa kuin haluat. 

 Filemailin ilmaisessa versiossa on 5 Gt:n rajoitus, mutta heillä on myös maksullisia vaihtoehtoja, joiden avulla voit lähettää rajoittamattoman kokoisia tiedostoja. Ne tukevat jokaista muotoa. Varmista, että tutustut Filemailiin, jos etsit tapaa lähettää suuria tiedostoja huolehtimatta tallennustilasta.

Päätelmä

Gmailin liitetiedostojen kokorajoituksen kiertäminen voi olla todella hankalaa, kun yrität lähettää jollekulle tätä kokoa suuremman tiedoston. Hyvä uutinen on, että sinulla on aina vaihtoehtoja riippuen siitä, mitä yrität lähettää.
Jos tiedostosi ovat liian suuria Gmailiin mutta liian pieniä OneDriveen, Dropboxiin, Google Driveen tai muuhun käyttämääsi tiedostonjakopalveluun, Filemail on yksi parhaista vaihtoehdoista.
Filemailin avulla voit lähettää suuria tiedostoja helposti ja nopeasti sähköpostitse tiedostomuodosta riippumatta. Toivottavasti tämä artikkeli auttoi sinua oppimaan, miten voit ohittaa Gmailin tiedostokokorajoituksen ja kiertää sen aina tarvittaessa. Kiitos lukemisesta!

Pääset ohi Gmailin liitetiedoston kokorajoista

Tuhlaamatta aikaa käyttämällä jakajia ja kompressoreita

Finnish