Hogyan lehet fájlokat átvinni iPhone ról Mac-re

Ace2024. január 24.
fájlok átvitele iPhone-ról Mac-re

Ebben a cikkben 6 módszert mutatunk be, amelyekkel fájlokat vihet át iPhone-ról Macre. Lépésről-lépésre útmutatást is adunk, hogy könnyedén elkezdhesse ezeket a fájlokat az iPhone-ról a Mac-re áthelyezni.

Manapság szinte mindenre a telefonunkat használjuk, így ezek a legfontosabb eszközök közé tartoznak, amelyeken az információinkat és fájljainkat hordozzuk. A telefonjainktól mint többcélú eszközöktől való függőségünk elkerülhetetlenül ahhoz vezet, hogy sok fájlt halmozunk fel a belső tárhelyükön. Amint a belső tárhely fogytán van, elgondolkodik azon, hogyan lehet fájlokat átvinni iPhone-ról Macre, ha mélyen benne van az Apple ökoszisztémában.

Átvitel akár 5 GB-ig ingyen
Nincs regisztráció szükséges
Nagyméretű fájlok átvitele most
Kábelek a fényképek iphone-ról macbookra történő átviteléhez

1. Fájlok átvitele iPhone-ról Macre kábel használatával

Az iPhone és a Mac egyszerű csatlakoztatása talán a legegyszerűbb módszer a fájlok átvitelére az iPhone-ról a Mac-re vagy a Mac-ről az iPhone-ra. Ennek a megközelítésnek a használata meglehetősen egyszerű lesz, ha van egy elérhető USB-kábel a közelben.

  1. Első lépésként csatlakoztassa az USB-kábel egyik végét az iPhone-hoz, a másik végét pedig a Mac-hez. Ezzel létre kell hoznia egy kapcsolatot a kettő között, és látnia kell, hogy a két eszköz azonnal felismeri egymást.
  2. Kattintson a Mac kijelzőjének bal felső sarkában lévő Finder ikonra. Ennek a műveletnek egy új Finder ablakot kell elindítania.
  3. A bal oldali oldalsávban lefelé görgetve láthatja az iPhone készülékét az Eszközök/helyszínek között. Kattintson a linkre.
  4. Válassza ki, hogy hová és honnan szeretné áthelyezni a fájlokat.
  5. Ha USB-n keresztül szeretne fájlokat átvinni egy Macről az iPhone-ra, csak húzza a fájlt az Asztalról a célmappába. Ha egy fájlt a telefonról a számítógépre szeretne áthelyezni, keresse meg a kívánt mappát, és húzza a fájlt az asztalra.
AirDrop fájlok áthelyezése iphone-ról mac-re

2. Fájlok átvitele iPhone-ról Macre vezeték nélkül az AirDrop segítségével

Az AirDrop nevű alkalmazás használatával különféle fájlokat, köztük képeket, videókat, helyeket és webhelyeket küldhetsz. Az AirDrop az egyik leggyorsabb és leghatékonyabb módszer az iPhone és a Mac közötti adatátvitelre.

Az AirDrop az iOS és a macOS operációs rendszerek alapvető összetevője, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan és könnyedén továbbítson fájlokat a közelben lévő másokkal. A Bluetooth és a WiFi segítségével működik, így akkor is, ha a készülékek nincsenek csatlakoztatva az internethez. Az AirDrop lehetővé teszi képek, videók, weboldalak, helyszínek és egyéb adatok átvitelét az eszközök között.

  1. Csatlakoztasd a Macet és az iPhone-t ugyanahhoz a vezeték nélküli hálózathoz, vagy kösd össze a Macet és az iPhone-t Bluetooth-on keresztül.
  2. Nyissa meg az iPhone-ról az átvinni kívánt fájlt, majd nyomja meg a megosztás ikont.
  3. A "Vezérlőközpont" elindítása után aktiválja a WiFi-t és a Bluetooth-t a készülékén.
  4. Ezt követően aktiválja az AirDropot az iPhone-on, és módosítsa a telefon beállításait "Mindenki/Kizárólag kapcsolatok" beállításra.
  5. Mac számítógépén válassza ki az AirDrop-ot a "Finder" alkalmazással, majd kattintson a "Go" gombra, és kapcsolja be az AirDrop funkciót.
  6. A Macbookon aktiválja a "Felfedezés engedélyezése" opciót a legördülő menüből a "Csak névjegyek/ Mindenki" kiválasztásával.
  7. A fájlon keresse meg a "Megosztás" gombot, majd válassza az "AirDrop" opciót az iPhone-on.
  8. Most várjon, amíg a fájlok átvitele befejeződik.
iTunes

3. Fájlok átvitele iPhone-ról Macre az iTunes segítségével

Az iPhone-ról Mac-re történő fájlátvitelről szóló cikkünk következő részében az iTunes-t vesszük szemügyre. A legtöbben még mindig az iTunes használatát választják, amikor az iPhone-ról a számítógépre viszik át az adatokat. Mindazonáltal az iTunes használatakor csak az iOS-eszközön lévő azon alkalmazások adatait viheti át a Mac számítógépére, amelyek támogatják a fájlmegosztást, ami korlátozza az átvihető fájltípusokat.

Összességében két lehetőség van a zenék, filmek, fényképek, névjegyek, naptárak és készülékmentések iTunes-fiókon keresztüli szinkronizálására:

  1. USB
  2. WiFi

iTunes szinkronizálása USB-n keresztül

Egy alkalmas segítségével a fájlok átvitele az iPhone-ról a Mac számítógépre meglehetősen egyszerű:

  1. Nyissa meg az iTunes-t. Győződjön meg róla, hogy a legfrissebb verzióval rendelkezik.
  2. USB-csatlakoztassa az iPhone-t a számítógéphez. Észre kell vennie, hogy az iTunes bal felső sarkában a Csatlakoztatott eszközök között szerepel az eszköz.
  3. Kattintson az eszköz szimbólumára.
  4. Az iTunes bal oldalán válassza a Beállítások menüpontot, hogy láthassa a szinkronizálható anyagok fajtáit.
  5. Válassza ki a kívánt fájlokat, majd kattintson a Szinkronizálás az iTunesban gombra.
  6. Válassza az "Alkalmazás" lehetőséget az iTunes jobb alsó sarkában. A szinkronizálásnak automatikusan el kell kezdődnie & innentől kezdve az eszközök minden alkalommal szinkronizálódnak, amikor USB-n keresztül csatlakozik és az iTunes meg van nyitva.

Az iTunes szinkronizálása WiFi-vel

Beállíthatja iPhone-ját úgy, hogy az anyagokat WiFi-n keresztül szinkronizálja, ha előzőleg ellenőrizte, hogy a számítógépén az iTunes legújabb verziója fut-e, és hogy az iPhone és a számítógép ugyanahhoz a WiFi-hálózathoz van-e csatlakoztatva. Ehhez egy villámkábelre van szükség az iPhone és a számítógép összekapcsolásához.

  1. USB-csatlakoztassa az iPhone-t a számítógéphez.
  2. Kattintson az iTunes alkalmazás ablakának bal felső sarkában található Eszköz gombra.
  3. Az Összefoglaló fül a Beállítások fül alatt található.
  4. Jelölje be a Sync with this device via WiFi melletti négyzetet, és válassza az Apply (Alkalmazás) lehetőséget.
Fájlok átvitele wifi használatával

4. Fájlok átvitele iPhone-ról Macre az iCloud segítségével

Egyszerű és könnyen használható, az iCloud Drive saját mappákba rendezi a fájlokat, ez a szolgáltatás egyik erőssége. Az Apple ID azonosítód használatával hozzáférhetsz az asztali számítógépeken és az iPhone-okon tárolt adatokhoz is.

Ne feledje, hogy ennek a módszernek a használata megbízható WiFi-kapcsolatot igényel. Ellenőrizze továbbá, hogy az iPhone és a Mac a saját operációs rendszerük legfrissebb verzióját futtatja-e. Ugyanezt megteheti az alábbi utasításokat követve.

  1. Az Apple menüt az asztal bal felső sarkában található Apple felugró ablakra kattintva érheti el.
  2. A menüben válassza a Beállítások rendszer menüpontot.
  3. Csak menj előre, és kattints az iCloudra.
  4. Jelentkezzen be az Apple ID-hez tartozó e-mail címmel és jelszóval.
  5. Az iCloud beállításához kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.
  6. Navigáljon az iPhone készülékén a "Beállítások" alkalmazáshoz.
  7. A megjelenő menüben válassza a "saját neve", majd az iCloud menüpontot.
  8. Kapcsolja be az iCloud Drive-ot, ami a negyedik lépés.
  9. Menjen a számítógépén az Apple menüjébe, és onnan kattintson a "Rendszerbeállítások" menüpontra.
Filemail fájlmegosztó alkalmazás

5. Fájlok átvitele iPhone-ról Mac-re a FileMail használatával

A FileMail segítségével a nagyméretű videofájlok, hangfájlok, kiváló minőségű fotógyűjtemények és bármilyen más média gyűjteményeinek küldése egyszerű. Az iphone fájlátviteli alkalmazásunk könnyen használható, és rendelkezik egy "csak WiFi" opcióval, ha meg akarja akadályozni, hogy a mobil adatforgalmi limitet túllépje a használat során.

Ha csak 5 GB-nál kisebb méretű fájlokat fog megosztani, akkor ezt regisztráció és előfizetés nélkül is megteheti. A FileMail lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy néhány egyszerű lépésben nagyon kivitelezhető módon megosszák és fogadják a fájlokat az iPhone és a Mac között:

  1. Töltse le, telepítse és indítsa el a FileMail mobilalkalmazást.
  2. Kattintson a "Fájlok hozzáadása" gombra.
  3. Navigáljon a kívánt fájlokhoz és/vagy mappákhoz, és csatolja azokat.
  4. Kiválaszthatja, hogy a fájlokat e-mailben küldi el, vagy feltölti a fájlokat, és kap egy megosztható linket.
  5. Ha a "Küldés e-mailben" lehetőséget választja, írja be a címzett e-mail címét. Küldjön egy opcionális üzenetet, ha szeretné.
  6. Nyomja meg a küldés gombot.
  7. A címzett kap egy e-mailt, amelyben utasításokat kap a fájlok letöltésére vonatkozóan.
  8. Ha a "Küldés linkként" opciót választotta, a fájlok feltöltése után kap egy linket, amelyet megoszthat azzal, akivel meg akarja osztani a fájlokat.
  9. A Mac-felhasználó, aki ebben a példában a címzett, az asztali alkalmazásunkat használhatja a fájlok letöltéséhez, amely UDP átviteli gyorsítást biztosít a gyorsabb sebesség és a stabilabb kapcsolat érdekében.
Mérlegek

6. Fájlok átvitele iPhone-ról Mac-re - A különböző megoldások előnyeinek és hátrányainak feltárása

Átviteli módszer

Előnyök

Hátrányok

AirDropMivel automatikusan felismeri a közelben lévő vevőket, nincs szükség semmilyen eszköz csatlakoztatására.Lassú módszer, körülbelül 40 MB/s átviteli sebességgel a mai Mac modellek között. Az AirDroppal visszaélhetnek, ha nyilvános hálózaton használják, ezért vigyázzon, hogy ne engedje meg másoknak, hogy a funkció segítségével fájlokat továbbítsanak a Macjére.
USB-kábelKönnyen és egyszerűen használható Nem igényel internetkapcsolatot a fájlok elküldéséhez Nagyon gyorsan elküldi a fájlokat, még a nagyméretűeket is.Az USB-kábel fizikai elérhetőségén múlik, és azon, hogy a két eszköz közel legyen egymáshoz.
iTunes
Támogatja az USB és a WiFi csatlakozást is. Nem okoz minőségromlást az olyan fájlok esetében, mint a képek és videók
Nem minden iDevice alkalmazás támogatja az iTunes fájlmegosztási funkcióját. Egyedi és több fájl importálható, mappák azonban nem importálhatók
iCloudMinden eszközöd szinkronizálódik és frissül, amikor módosítasz egy fájlt a felhőalapú tárolást használva. Az iCloud-szolgáltatások kompatibilisek a nem iOS-eszközökkel, azonban különösen hatékonyan működnek együtt az Apple ökoszisztémával. A felhőtároló szolgáltatók további rétegekkel erősítik szolgáltatásaik biztonságát.A felhőalapú fájltároláshoz internetkapcsolat szükséges. Az adatok felhőből történő feltöltésével és letöltésével kapcsolatos költségek felhalmozódhatnak. Ha a szerver túlzsúfolt, a fájlátvitel néha lassúvá válhat.
FileMailNincs szükség regisztrációra. Legfeljebb 5 GB-os fájlok ingyenes megosztása. Az adattitkosítás gyors és biztonságos használatot tesz lehetővé Támogatja a nagyméretű fájlok gyors és hatékony átvitelét.Internetkapcsolat szükséges. Az 5 GB-nál nagyobb fájlok megosztásához előfizetésre van szükség.
Bármilyen méretű fájlok átvitele
Korlátlan címzettek, letöltések és sávszélesség
Nézze meg fizetős terveinket

Több eszköz között kell megosztania fájlokat?