Fájlok átvitele iPhone-ról Mac-re

Ebben a cikkben 6 módszert mutatunk be, amelyekkel fájlokat vihet át iPhone-ról Macre. Lépésről-lépésre útmutatást is adunk, hogy könnyedén elkezdhesse ezeket a fájlokat az iPhone-ról a Mac-re áthelyezni.

Manapság szinte mindenre a telefonunkat használjuk, így ezek az egyik legfontosabb eszközök, amelyeken az információinkat és fájljainkat hordozzuk. A telefonunktól, mint többcélú eszköztől való függőségünk elkerülhetetlenül ahhoz vezet, hogy sok fájlt halmozunk fel a belső tárhelyükön. Amint a belső tárhely fogytán van, elgondolkodik azon, hogy hogyan fájlok átvitele iPhone-tól Mac-re, ha mélyen benne van az Apple ökoszisztémában. 

Átvitel akár 5 GB-ig ingyen

Nincs regisztráció szükséges

Kábelek az eszközök csatlakoztatásához és a fájlok megosztásához

1. Fájlok átvitele iPhone-ról Macre kábel használatával

Az iPhone és a Mac egyszerű csatlakoztatása talán a legegyszerűbb módszer a fájlok átvitelére az iPhone-ról a Mac-re vagy a Mac-ről az iPhone-ra. Ennek a megközelítésnek a használata meglehetősen egyszerű, ha van a közelben elérhető USB-kábel.
 1. Első lépésként csatlakoztassa az USB-kábel egyik végét az iPhone készülékhez, a másik végét pedig a Mac számítógéphez. Ennek létre kell hoznia egy kapcsolatot a kettő között, és látnia kell, hogy a két eszköz azonnal felismeri egymást.
 2. Kattintson a Mac kijelzőjének bal felső sarkában lévő Finder ikonra. Ezzel a művelettel egy új Finder ablakot kell elindítania.
 3. A bal oldalsávban lefelé görgetve az Eszközök/Települések között láthatja iPhone készülékét. Kattintson a linkre.
 4. Válassza ki, hogy hová és honnan szeretné áthelyezni a fájlokat.
 5. Ha USB-n keresztül szeretne fájlokat átvinni egy Macről egy iPhone-ra, csak húzza a fájlt az Asztalról a célmappába. Ha egy fájlt szeretne áthelyezni a telefonról a számítógépre, keresse meg a kívánt mappát, és húzza a fájlt az asztalra.
AirDrop

2. Fájlok átvitele iPhone-ról Macre vezeték nélkül az AirDrop segítségével

Az AirDrop nevű alkalmazás használatával különféle fájlokat, köztük képeket, videókat, helyeket és webhelyeket küldhet. Az AirDrop az egyik leggyorsabb és leghatékonyabb módszer az iPhone és a Mac közötti adatátvitelre.
Az AirDrop az iOS és a macOS operációs rendszerek alapvető eleme, amely lehetővé teszi a fájlok gyors és egyszerű átvitelét a közelben lévő másokkal. A Bluetooth és a WiFi segítségével működik, így akkor is, ha az eszközök nem csatlakoznak az internethez. Az AirDrop lehetővé teszi képek, videók, weboldalak, helyszínek és egyéb adatok átvitelét az eszközök között.
 1. Csatlakoztassa a Mac és az iPhone készüléket ugyanahhoz a vezeték nélküli hálózathoz, vagy kapcsolja össze a Mac és az iPhone készüléket Bluetooth-on keresztül.
 2. Nyissa meg az iPhone-ról átvinni kívánt fájlt, majd nyomja meg a megosztás ikont.
 3. A "Vezérlőközpont" elindítása után aktiválja a WiFi-t és a Bluetooth-t a készüléken.
 4. Ezután aktiválja az AirDropot az iPhone-on, és módosítsa a telefon beállításait a "Mindenki/csak kapcsolatok" beállításra.
 5. Mac számítógépén válassza ki az AirDropot a "Finder" alkalmazással, majd kattintson a "Go" gombra, és kapcsolja be az AirDrop funkciót.
 6. Aktiválja a Macbookon az "Allow to be discover by" (Engedélyezem, hogy felfedezzék) opciót a legördülő menüből a "Contacts Only/Everyone" (Csak a kapcsolatok/ Mindenki) kiválasztásával.
 7. A fájlon keresse meg a "Megosztás" gombot, majd válassza az "AirDrop" opciót az iPhone-on.
 8. Most várjon, amíg a fájlok továbbítása befejeződik.

3. Fájlok átvitele iPhone-ról Macre az iTunes segítségével

A következő cikkünkben arról, hogyan lehet fájlokat átvinni iPhone-ról Mac-re, megnézzük a következőket. iTunes. A legtöbb ember még mindig az iTunes-t választja az adatok iPhone-ról számítógépre történő átviteléhez. Mindazonáltal az iTunes használatakor csak az iOS-eszközön lévő azon alkalmazások adatait viheti át a Mac számítógépére, amelyek támogatják a fájlmegosztást, ami korlátozza az átvihető fájltípusokat.

Összességében két lehetőség van a zenék, filmek, fényképek, névjegyek, naptárak és eszközmentések iTunes-fiókon keresztüli szinkronizálására:

 1. USB
 2. WiFi

iTunes szinkronizálása USB-n keresztül

Egy alkalmas, a fájlok átvitele az iPhone-ról a Mac-re nagyon egyszerű:
 1. Nyissa meg az iTunes-t. Győződjön meg róla, hogy a legfrissebb verzióval rendelkezik.
 2. USB-csatlakoztassa az iPhone-t a számítógéphez. Az iTunes bal felső sarkában a Csatlakoztatott eszközök között egy eszközt kell látnia.
 3. Kattintson az eszköz szimbólumára.
 4. Az iTunes bal oldalán válassza a Beállítások menüpontot, hogy láthassa a szinkronizálható anyagok fajtáit.
 5. Válassza ki a kívánt fájlokat, majd kattintson a Szinkronizálás az iTunes-ban gombra.
 6. Válassza az "Alkalmazás" lehetőséget az iTunes jobb alsó sarkában. A szinkronizálásnak automatikusan el kell kezdődnie, és mostantól kezdve az eszközei minden alkalommal szinkronizálódnak, amikor USB-n keresztül csatlakozik és az iTunes meg van nyitva. 

iTunes szinkronizálása WiFi-vel

Az iPhone-t úgy konfigurálhatja, hogy az anyagokat WiFi-n keresztül szinkronizálja, ha előzőleg ellenőrizte, hogy a számítógépén az iTunes legújabb verziója fut-e, és hogy az iPhone és a számítógép ugyanahhoz a WiFi-hálózathoz van-e csatlakoztatva. Ehhez egy villámkábelre van szükség az iPhone és a számítógép összekapcsolásához.
 1. USB-csatlakoztassa az iPhone-t a számítógéphez.
 2. Kattintson az iTunes alkalmazás ablakának bal felső sarkában található Eszköz gombra.
 3. Az Összegzés lap a Beállítások lap alatt található.
 4. Jelölje be a Szinkronizálás ezzel az eszközzel WiFi-n keresztül melletti négyzetet, és válassza az Alkalmazás lehetőséget.
fájlok átvitele wifi használatával

4. Fájlok átvitele iPhone-ról Macre az iCloud segítségével

Egyszerű és könnyen használható, iCloud-meghajtó a szolgáltatás egyik erőssége, hogy a fájlokat saját mappákba rendezi. Apple ID azonosítóját használva hozzáférhet az asztali számítógépeken és az iPhone-okon tárolt adatokhoz is.

Ne feledje, hogy ennek a módszernek a használata megbízható WiFi-kapcsolatot igényel. Ellenőrizze továbbá, hogy az iPhone és a Mac operációs rendszerének legfrissebb verziója fut-e. Ugyanezt megteheti az alábbi utasításokat követve.

 1. Az Apple menüt az asztal bal felső sarkában található Apple felugró ablakra kattintva érheti el.
 2. Válassza a menüből a Beállítások rendszer menüpontot.
 3. Csak menjen előre, és kattintson az iCloudra.
 4. Jelentkezzen be az Apple ID-hez tartozó e-mail címmel és jelszóval.
 5. Az iCloud beállításához kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.
 6. Navigáljon az iPhone készülékén a "Beállítások" alkalmazáshoz.
 7. A megjelenő menüben válassza a "neve", majd az iCloud menüpontot.
 8. Kapcsolja be az iCloud Drive-ot, ami a negyedik lépés.
 9. Menjen a számítógépén az Apple menübe, és kattintson a "Rendszerbeállítások" menüpontra.
FileMail fájlmegosztó alkalmazás

5. Fájlok átvitele iPhone-ról Mac-re a FileMail használatával

A címen FileMail nagyméretű videofájlok, hangfájlok, kiváló minőségű fotógyűjtemények és bármilyen más médiatípus gyűjteményeinek elküldése egyszerű. A iphone fájlátviteli alkalmazás könnyen használható, és rendelkezik egy "csak WiFi" opcióval, ha meg akarja akadályozni, hogy a mobil adatforgalom korlátját túllépje a használat során.

Ha csak 5 GB-nál kisebb méretű fájlokat oszt meg, akkor ezt regisztráció és előfizetés nélkül is megteheti. A FileMail lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy néhány egyszerű lépésben, nagyon kivitelezhető módon megosszák és fogadják a fájlokat az iPhone és a Mac között:
 1. Töltse le, telepítse és indítsa el a FileMail mobilalkalmazást.
 2. Kattintson a "Fájlok hozzáadása" gombra.
 3. Navigáljon a kívánt fájlokhoz és/vagy mappákhoz, és csatolja azokat.
 4. Kiválaszthatja, hogy fájljait e-mailben küldi el, vagy feltölti fájljait, és kap egy megosztható linket.
 5. Ha a "Küldés e-mailben" lehetőséget választotta, írja be a címzett e-mail címét. Adjon meg egy opcionális üzenetet, ha szeretné.
 6. Nyomja meg a küldés gombot.
 7. A címzett kap egy e-mailt a fájlok letöltésére vonatkozó utasításokkal.
 8. Ha a "Linkként küldés" opciót választja, a fájlok feltöltése után kap egy linket, amelyet megoszthat azzal, akivel meg szeretné osztani a fájlokat.
 9. A Mac felhasználó, aki ebben a példában a címzett, használhatja a asztali alkalmazás a fájlok letöltéséhez, ami UDP átviteli gyorsítást biztosít a gyorsabb sebesség és a stabilabb kapcsolat érdekében.
előnyök és hátrányok

6. Fájlok átvitele iPhone-ról Mac-re - A különböző megoldások előnyeinek és hátrányainak feltárása

Transzfer típus Előnyök Hátrányok
AirDrop
Mivel automatikusan felismeri a közelben lévő vevőket, nincs szükség semmilyen eszköz csatlakoztatására.
Lassú módszer, körülbelül 40 MB/s átviteli sebességgel a mai Mac modellek között. Az AirDroppal visszaélhetnek, ha nyilvános hálózaton használják, ezért legyen óvatos, ha lehetővé teszi mások számára, hogy fájlokat továbbítsanak a Mac számítógépére a funkció segítségével.
USB kábel
Könnyen és egyszerűen használható Nem igényel internetkapcsolatot a fájlok küldéséhez Nagyon gyors a fájlok küldése, még a nagyméretűeké is
Ez az USB-kábel fizikai elérhetőségén múlik, és azon, hogy a két eszköz közel legyen egymáshoz.
iTunes
Támogatja az USB és a WiFi csatlakozást is. Nincs minőségromlás a fájlok, például képek és videók esetében
Nem minden iDevice alkalmazás támogatja az iTunes File Sharing funkciót. Egyedi és több fájl importálható, mappák azonban nem importálhatók.
iCloud
Minden eszköze szinkronizálódik és frissül, amikor a felhőalapú tárolást használva módosít egy fájlt. Az iCloud-szolgáltatások kompatibilisek a nem iOS-eszközökkel, azonban különösen hatékonyan működnek együtt az Apple ökoszisztémával. A felhőtároló szolgáltatók további rétegekkel erősítik szolgáltatásaik biztonságát.
A felhőalapú fájltároláshoz internetkapcsolat szükséges. Az adatok felhőből történő feltöltésével és letöltésével kapcsolatos költségek felhalmozódhatnak. Ha a szerver túlzsúfolt, a fájlátvitel néha lassúvá válhat.
FileMail
Nincs szükség regisztrációra. A fájlok megosztása 5 GB-ig ingyenes. Az adattitkosítás gyors és biztonságos használatot tesz lehetővé. Támogatja a nagyméretű fájlok gyors és hatékony átvitelét
Internetkapcsolat szükséges. Az 5B-nál nagyobb fájlok megosztásához előfizetésre van szükség.

Bármilyen méretű fájlok átvitele

Korlátlan címzettek, letöltések és sávszélesség

Hungarian