Hogyan-lehet-fájlokat-átvinni-iPhone-ról-PC-re

Ace2024. március 8.
hogyan lehet fájlokat átvinni iphone-ról pc-re

Elég sokáig nehéz volt választ találni arra, hogyan lehet fájlokat átvinni iPhone-ról PC-re. Az iPhone és a PC között van bizonyos fokú kompatibilitás; mindazonáltal, ellentétben a Mac-kel való adatszinkronizálással, az iPhone és a PC közötti fájlok átvitele még mindig nehéz. Van néhány különböző módszer, amellyel szinkronizálhatja és átviheti az adatokat a Windows számítógép és az iPhone vagy iPad között.

Ha iPhone-t használ, az alábbi útmutatók megismerése nagy hasznára válik, bármikor, amikor az iOS-adatátvitelre van szükség. Nem számít, hogy az iPhone-ról szeretne fájlokat áthelyezni a számítógépre vagy fordítva; ezek a lehetőségek működni fognak.

Átvitel akár 5 GB-ig ingyen
Nincs regisztráció szükséges
Fájlok átvitele most
iCloud fájlok átviteléhez

1. Fájlok átvitele iPhone-ról PC-re az iCloud használatával

Összességében az iCloud az egyik legegyszerűbb módszer az adatok átvitelére egy iPhone és szinte bármilyen más eszköz, köztük egy Windows PC között. Lényegében az adatokat feltölti az iCloudba, majd egy másik eszközön visszakeresheti őket.

Mindazonáltal az ingyenes iCloud-csomag csak 5 GB tárhelyet biztosít. Ezért ha nagyobb fájlok átvitelére szeretné használni az iCloudot, prémium csomagra kell előfizetnie.

  1. Indítsa el a Fájlok alkalmazást az iPhone készülékén.
  2. Keresse meg a számítógépre átvinni kívánt fájlokat.
  3. Nyomja meg hosszan a Másolás gombot, és érintse meg az egyes fájlok esetében. Több fájl másolásához használja a három ponttal ellátott menü Kijelölés opcióját.
  4. Az alkalmazásban lépjen az iCloud Drive-ra, és illessze be oda a másolt fájlokat. A fájlok átkerültek az iCloud Drive-ra.
  5. Az iCloud.com vagy a Windowshoz készült iCloud Drive alkalmazás segítségével töltse le a fájlokat a számítógépére.
Fájlok küldése bluetooth-on keresztül iphone-ról

2. Fájlok átvitele iPhone-ról PC-re Bluetooth-on keresztül

A Bluetooth egy másik egyszerű technika az adatok iPhone-ról PC-re történő átvitelére. Egy szempontot azonban nem szabad elfelejtenie: az adatok iPhone-ról PC-re történő átvitele Bluetooth-on keresztül csak korlátozott számú különböző fájlformátum esetében lehetséges.

Mivel nagyon időigényes manuálisan kiválasztani a fájlokat az iPhone-ról Bluetooth fájlátvitelhez, csak kis mennyiségű adatot tud Bluetooth-on keresztül továbbítani, ami azt jelenti, hogy csak korlátozott mennyiségű információt tud megosztani.

Emellett a Bluetooth korántsem a leghatékonyabb módszer az adatátvitelre. Ennek eredményeképpen a következő bekezdésben egy másik hatékony stratégiát fogunk megvitatni.

  1. Húzza felfelé az iPhone kezdőképernyőjén a beállítások panelt, majd nyomja meg és tartsa lenyomva a Bluetooth szimbólumot. Engedje meg, hogy csatlakozzon ahhoz a számítógéphez, amelyre az adatokat továbbítani szeretné.
  2. Az átvitel megkezdéséhez válassza ki a Windows "beállítások" opciót, majd aktiválja a Bluetooth opciót. A windows fülön belül az "eszköz" opciót találhatja meg. Kapcsolja be onnan a Bluetooth-t, hogy a Bluetooth-eszköz engedélyezze a fájlok fogadását.
  3. Válassza ki azokat a fájlokat, amelyeket az iPhone készülékről a számítógépre kíván átvinni.
  4. Ezek a fájlok egy felugró ablakban fognak megjelenni a számítógépén.
MS Windows

3. Fájlok átvitele iPhone-ról PC-re a Windows File Explorer használatával

Most a cikkünkben arról, hogyan lehet fájlokat átvinni iPhone-ról PC-re, a legdominánsabb és legnépszerűbb operációs rendszert vesszük szemügyre; a Windows-t. Talán ismeri a File Explorer-t, a Windows számítógépeken a fájlok kezelésére és átvitelére szolgáló szoftvert. Egyszerűvé teszi a számítógépen lévő fájlok elérését és a rajta lévő tárhelyek bejárását.

Ha az átvinni kívánt adatok az iPhone kameratekercséből származó fényképek és videók, a Windows File Explorer a megfelelő megoldás, mivel lehetővé teszi a képek és videók közvetlen átvitelét az iPhone-ról a számítógépre USB-kapcsolaton keresztül. Ehhez nincs szükség további szoftverre.

  1. A File Explorer grafikus felhasználói felülettel rendelkezik az adatok kezeléséhez. USB-kapcsolat segítségével csatlakoztathatja az iPhone-t a számítógéphez.
  2. Az iPhone feloldása Engedélyezze a kapcsolat sikeres létrehozását az iPhone-on a "Trust" (Megbízás) kiválasztásával. a
  3. Navigáljon a "This PC" > "[az iPhone neve]" > "Internal Storage" > "DCIM" > "100APPLE" menüpontra.
  4. Az iPhone képei rendezetten, dátumalapú mappákba lesznek rendezve.
  5. Most már átmásolhatja a kívánt fénykép(ek)et a számítógépére.
iTunes

4. Fájlok átvitele iPhone-ról PC-re az iTunes segítségével

Az iTunes fájlmegosztás elsődleges célja, hogy megkönnyítse az adatátvitelt a számítógép és az iPhone vagy iPad készüléken futó kompatibilis alkalmazás között. Ha biztos vagy benne, hogy az átvinni kívánt fájlokat egy, a fájlmegosztással kompatibilis alkalmazással készítették, akkor ezt a funkciót használhatod az anyagok iPhone-ról számítógépre történő áthelyezésére.

Ha az iTunes File Sharing és az USB segítségével szeretne fájlokat átvinni egy iPhone-ról egy számítógépre, kövesse a következő lépéseket:

  1. Csatlakoztassa az iPhone készüléket a számítógéphez, és indítsa el az iTunes programot, ha az még nem fut automatikusan.
  2. Az iTunes ablakában lépjen az "Eszköz" fülre, és onnan válassza a "Fájlmegosztás" lehetőséget.
  3. Ha a számítógépen lévő egyik programból egy másikba szeretnél fájlokat átvinni, válaszd ki az adott alkalmazást a listából.
  4. Miután eldöntötte, hogy melyek azok a fájlok, amelyeket a számítógépre szeretne másolni, válassza ki ezeket a fájlokat, majd kattintson a "Mentés a" gombra.
  5. Ha szeretné elkezdeni a fájlok átvitelét az iPhone-ról a számítógépre, válasszon ki egy helyet a számítógépen, ahol a fájlokat tárolni szeretné, majd kattintson a "Mentés a" gombra.
Filemail Fájlátviteli alkalmazások

5. Fájlok átvitele iPhone-ról PC-re a FileMail használatával

A FileMail segítségével fájlokat küldhet iOS készülékéről a számítógépére. Hatalmas filmek, hangfájlok, kiváló minőségű fotógyűjtemények és bármilyen más típusú média gyűjteményeinek elküldése egyszerű.

Az iphone fájlátviteli alkalmazás könnyen használható, és rendelkezik "csak WiFi" opcióval, ha meg szeretné akadályozni, hogy az alkalmazás használata közben túllépje a mobil adatforgalmi limitet. A kezdéshez töltse le és telepítse az alkalmazást iOS készülékére. Legfeljebb 5 GB-ot oszthat meg ingyenesen, regisztráció nélkül.

  1. Telepítse a Filemail mobilalkalmazást ioS készülékre iPhone készülékére
  2. A számítógépén navigáljon a Filemail kezdőlapjára, vagy telepítse a Filemail asztali alkalmazást PC-re. Ez lehetővé teszi az UDP átviteli gyorsítást a gyorsabb átviteli sebesség érdekében.
  3. Indítsa el a FileMail alkalmazást iPhone készülékén
  4. Jelentkezzen be jelenlegi FileMail-fiókjába, vagy ha szeretné, kihagyhatja ezt a lépést, és egy fillér kifizetése nélkül használhatja szolgáltatásunkat.
  5. A "fájlok csatolása" gombra kattintás után egyszerűen válassza ki az elküldeni kívánt elemeket.
  6. Adja meg a címzettek e-mail címét, az üzenet témáját és tartalmát (opcionális).
  7. Kattintson a "Küldés" gombra. Ha korlátozott mobil adatforgalommal rendelkezik, az alkalmazás megkérdezheti, hogy a fájlokat egyszerűen a WiFi-kapcsolatok használatával kell-e kézbesítenie.
  8. A fájlok feltöltésének folyamata most megkezdődik. Ha befejeződött, egy letöltési linket küld az e-mail címére, amint az elkészült.
  9. Kattintson a linkre, és egy olyan oldalra kerül, ahol a fájlok letölthetők. Vagy átveheti a linket a PC-re szánt Windows-alapú fájlátviteli alkalmazásunkba, és onnan töltheti le.
Mérlegek

Transzfer típus

Pro

Hátrányok
iTuneTámogatja az USB és a WiFi csatlakozást is. Nincs minőségromlás az olyan fájlok esetében, mint a képek és videók.Nem minden iDevice alkalmazás támogatja az iTunes File Sharing funkciót. Egyedi és több fájl importálható, mappák azonban nem importálhatók
iCloudMinden eszközöd szinkronizálódik és frissül, ha módosítasz egy fájlt. Kompatibilis a nem iOS-eszközökkel, azonban különösen hatékonyan együttműködik az Apple ökoszisztémával. További titkosítási rétegekkel erősíti a fájlok biztonságát.Internetkapcsolatot igényel. Az adatok feltöltésével és letöltésével kapcsolatban többletköltségek merülhetnek fel Ha a szerver túlterhelt, a fájlátvitel néha lassúvá válhat.
Bluetooth-megosztásNagyon egyszerű folyamat a fájlok küldéséhez Internetkapcsolat nélkül is elérhetőLassú átviteli idő, sokáig tarthat a fájlok elküldése Különösen nehéz a nagyméretű fájlok elküldése Maximális hatótávolság 100 méter, ami egyes felhasználók számára elégtelen lehet.
FájlkeresőKönnyen kezelhető, egyszerű felhasználói felülettel Az átvitel nagyon rövid időn belül megtörténik.Néha az iPhone nem jelenik meg a Windows Intézőben, így nem látják az iPhone képeket a számítógépen.
FileMailA felhasználók regisztráció nélkül is használhatják, és ingyenes Nincs szükség regisztrációra Az adattitkosítás gyors és biztonságos használatot tesz lehetővé Támogatja a nagyméretű fájlok gyors és hatékony átvitelét.Szükséged lesz internetkapcsolatra. Ha 5 GB-nál nagyobb fájlokat szeretne megosztani, előfizetésre lesz szüksége.
Bármilyen méretű fájlok átvitele
Korlátlan címzettek, letöltések és sávszélesség
Nézze meg fizetős terveinket

Szeretné megosztani a fájlokat több eszköz között?