Hogyan vihet át fájlokat Macről Mac-re

Ace2024. január 24.
fájlok átvitele mac-ről mac-re

Ebben a cikkben 7 különböző módon válaszolunk arra a kérdésre, hogyan lehet fájlokat Macről Macre átvinni. Emellett lépésről-lépésre útmutatást is adunk, hogy azonnal elkezdhesse használni a javasolt megoldásokat.

A fájlok és mappák átvitelét az Apple számos eszköze között bizonyos körülmények között nagyon egyszerűvé teszi a vállalat egységes operációs rendszere. Ezért ha fájlokat szeretnél megosztani egy másik Mac-tulajdonossal, vagy épp most vásároltál egy új Mac-et, és szeretnél néhány fájlt az előző laptopodról átvinni az újba, akkor ez nagyon egyszerű lesz.

A fájlok egyik Mac-ről a másikra történő áthelyezéséhez vagy a Mac-ek közötti adatcseréhez többféle megközelítés is használható. Ebben a cikkben részletesen ismertetjük a legéletképesebb utakat, amelyek bármilyen típusú adatátvitelre alkalmasak.

Átvitel akár 5 GB-ig ingyen
Nincs regisztráció szükséges
Fájlok átvitele most
Migrációs asszisztens a mac-ről mac-re történő átvitelhez

1. Fájlok átvitele Mac-ek között a Migration Assistant használatával

Az Apple migrációs asszisztense átviszi az összes fájlt a küldő Mac-ről a cél-Mac-re, így nincs szükség a kézi másolásra. Ha fájljai jelenleg PC-n vannak tárolva, akkor ehelyett a PC-s áttelepítési eljárásokat kell követnie.

  1. Indítsa el a Migrációs asszisztenst az Alkalmazások mappa Segédprogramok területén a küldő Mac és a cél Mac számítógépen.
  2. A küldő Mac számítógépen, amikor a módosítások elvégzéséhez engedélyt kér, adja meg a rendszergazdai jelszót, majd kattintson az OK gombra.
  3. Amikor megkérdezik, hogyan szeretné átvinni az adatokat, válassza a Macről, a Time Machine biztonsági mentésről vagy az indítólemezről történő átvitel lehetőségét. Kattintson a Folytatás gombra, majd.
  4. Ha a küldő Macen megjelenik egy biztonsági kód, győződjön meg róla, hogy az megegyezik az új Macen megjelenő kóddal. Ezt követően kattintson a Folytatás gombra.
  5. Az új Mac-jén válassza ki az átvinni kívánt adatokat.
  6. Válassza a Folytatás lehetőséget az átvitel megkezdéséhez. A nagyméretű átvitelek órákig is eltarthatnak, ezért a legcélszerűbb lehet, ha az áttelepítést este kezdi el, és éjszakára hagyja lefutni.
  7. Az átvitel befejezése után mindkét gépen bocsássa el a Migrációs asszisztenst, és csatlakozzon az új Macen az áttelepített fiókhoz, hogy megtekinthesse annak fájljait.
Apple airdrop

2. Fájlok átvitele Mac-ek között az AirDrop segítségével

Ha mindkét Mac-je Mac OS X Lion vagy egy későbbi verziójú Mac OS X Lion-t futtat, az AirDrop az egyik legegyszerűbb módja a fájlok gyors megosztásának közöttük, és mindaddig használhatja a funkciót, amíg mindkét Mac-je frissítve van. A fájlnak a két Mac között történő továbbításához nem szükséges WiFi-t használni; a két Mac között automatikusan létrejön egy ad-hoc hálózat, amennyiben azok egymáshoz közel vannak.

Az AirDrop használatához végezze el a következő műveleteket a Mac operációs rendszer Finderében:

  1. Az AirDrop elindításához nyomja le a billentyűzeten a Command + Shift + R billentyűkombinációt.
  2. A fájlok átviteléhez egy másik Mac-re először meg kell várnia, hogy az a Mac láthatóvá váljon, mielőtt a fájl(oka)t ráhúzza.
  3. Fogadja el a fájlátvitelt a fogadó Mac segítségével.
iMessage fájlok áthelyezése mac-ről mac-re

3. Adatok átvitele Macről Macre az iMessage használatával

Az iMessage több mint egyszerű kommunikációs lehetőségként jelenik meg: fájlok átvitelére és megosztására is alkalmas. Az iMessage segítségével akár távolról is átvihetsz fájlokat a Mac-edről egy másik Mac-re.

  1. Ehhez mindössze annyit kell tennie, hogy elindítja az Üzenetek alkalmazást a Mac számítógépén. Navigáljon az Alkalmazások menüpont alatt található Üzenetek menüpontra.
  2. Indítson egy új iMessage-beszélgetést. A levelet annak a személynek kell címeznie, akinek el szeretné küldeni.
  3. Húzza a fájlt vagy mappát az üzenet mezőjébe, vagy másolja be a fájlt vagy mappát az ablakba.
  4. A küldéshez csak nyomja meg a return billentyűt. A másik Mac megkapja a fájlt vagy mappát, amikor elküldi neki az iMessage-en keresztül.
  5. Ezt követően egyszerűen elmentheti az iMessage-en belülről, ha jobb gombbal rákattint a mellékletre, és a "Mentés másként" lehetőséget választja.
  6. Végül pedig tárolja azt a Mac-jén a letöltések mappában.
Bluetooth fájlok átvitele mac-ről mac-re

4. Adatok átvitele Mac-ek között Bluetooth-megosztáson keresztül

Most egy másik alternatívát nézünk meg a Mac-ről Mac-re történő fájlátvitelről szóló cikkünkben, a Bluetooth-megosztást. Ha két Mac nem ugyanarra a hálózatra csatlakozik, akkor ez egy praktikus módszer az adatok átvitelére közöttük.

  1. Készítse fel a küldő MacBookot a fájlcserére.
  2. Nyissa meg a Bluetooth-t a cél-Mac-en a menüsor Bluetooth ikonjára kattintva, vagy a Rendszerbeállítások gombra kattintva, a Bluetooth kiválasztásával, és győződjön meg arról, hogy a Bluetooth be van kapcsolva, és a rendszer Felfedezhető módban van.
  3. Miután megerősítette, hogy a szolgáltatás Bluetooth-megosztás opciója engedélyezve van, lépjen a fogadó gépen a Finder-be, válassza az Alkalmazások menüpontot, kattintson duplán a Segédprogramok elemre, majd kattintson duplán a Bluetooth fájlcsere elemre.
  4. Ezután a később megjelenő Bluetooth File Exchange Finder mezőben kijelölve, a Megosztás gombra kattintva, majd az elküldeni kívánt fájlra navigálva továbbíthatja a fájlt a másik Mac számítógépre.
  5. A MacOS Bluetooth-kapcsolat ablakára kattintva megnyílik az Exchange. Ez lehetővé teszi, hogy hozzáférjen az eszköz Közös mappájához, fájlokat töltsön le az eszközről, és fájlokat továbbítson az eszközre.
  6. A kapcsolat elfogadásához a célként szolgáló Mac számítógépen kattintson a Connect (Csatlakozás) gombra a megjelenő Connection Request (Csatlakozási kérelem) feliratú mezőben.
  7. A fogadó Mac számítógépen a Bluetooth-kapcsolat ablak frissítést kap, és jelzi, hogy a célrendszer összekapcsolódott.
  8. A cél Mac számítógépen megjelenik egy ablak, amely megkérdezi a címzettet, hogy elfogadja-e a küldött fájlokat vagy sem.
  9. Ha el szeretné menteni őket a Mac számítógépén, kattintson az Elfogadás gombra.
Apple iCloud

5. Fájlok átvitele Macről Macre az iCloud tároló használatával

Kétségtelen, hogy az iCloud Storage-t úgy tekinthetjük, mint az Apple ökoszisztéma különböző összetevőit egyesítő, követhetetlen kapcsolatot. Ha véletlenül törlünk egy fájlt, vagy nincs nálunk a számítógépünk, visszaállíthatjuk azt. Emellett az iCloud Drive-on tárolt fájlokat bármikor és bárhonnan elérheti.

Nagyon kényelmes módon, az Apple ID használatával szinkronizálhatja az adatokat az összes Macbookján és más eszközén. Vegye azonban figyelembe, hogy az átküldeni kívánt fájlok szinkronizálását be kell kapcsolnia.

  1. Indítsa el a Rendszerbeállításokat, majd kattintson az Apple ID-ra, és válassza az iCloudot.
  2. Válassza ki az összes olyan fájlt, amelyet be szeretne vonni a szinkronizálásba.
  3. Használja ugyanazokat a bejelentkezési adatokat az új Macen.
  4. Navigáljon a Rendszerbeállítások menüpontra, kattintson az Apple ID, majd a Bejelentkezés gombra.
  5. Adja meg a hozzá tartozó Apple ID-t és jelszót.
  6. Előfordulhat, hogy az egyik csatlakoztatott eszköz ellenőrző kódot küld Önnek.
  7. Írja be a titkos kódot.
  8. Ezt követően aktiválja az iCloudot és az egyéb fájltároló szolgáltatásokat a Rendszerbeállítások > Apple ID > iCloud menüpontban.

fájlmegosztás Mac-ek között

6. Fájlok átvitele Mac-ek között a fájlmegosztás használatával

A macOS-be épített Fájlmegosztás funkció használata az egyik legegyszerűbb és legbiztonságosabb megoldás a fájlok átvitelére. Ez a Megosztási beállítások között található, és lehetővé teszi, hogy a Mac-eken lévő fájlokat és különböző mappákat megossza az ugyanazon a hálózaton lévő, engedélyezett felhasználókkal vagy csoportokkal.

  1. A Rendszerbeállítások ablak elindításához válassza a Rendszerbeállítások menüpontot az Apple menüből.
  2. Válassza ki a Megosztási beállítások részt. A Megosztási beállítások panel bal oldala a megosztható szolgáltatások listáját tartalmazza. Helyezzen egy jelölőnégyzetet a Fájlok megosztása mezőbe.
  3. A Fájlmegosztás be van kapcsolva felirat mellett most már egy zöld pontnak kell megjelennie. Az IP-cím közvetlenül a szöveg alatt jelenik meg. Jegyezze fel az IP-címet, mivel a további lépésekben szüksége lesz rá.
  4. Kattintson a bekezdéstől jobbra található, Opciók feliratú gombra. Tegye be a jelölőnégyzetet a Fájlok és mappák megosztása SMB-vel és a Fájlok és mappák megosztása AFP-vel mezőkbe.
  5. A Mac-je mostantól felkészült a fájlok és mappák AFP használatával történő megosztására a régi Mac-ek esetében és AFP-vel a Mac OS X esetében.
  6. Válassza a Mac számítógépén az Apple menüből a Rendszerbeállítások menüpontot, és kattintson a Megosztás beállítási ablakra kattintva. A Megosztás választási ablaktábla bal oldali részén a megosztható funkciókat listázza. Győződjön meg róla, hogy a "Fájlmegosztás" feliratú négyzet be van jelölve.
  7. Ezen a ponton egy zöld pipa kellene, hogy megjelenjen a File Sharing On (Fájlmegosztás be) felirat mellett. Az IP-cím közvetlenül a szöveg alatt látható. Jegyezze fel az IP-címet, mivel erre az információra szüksége lesz a későbbi eljárások során.
  8. Érintse meg az Opciók feliratú gombot, amely a szöveg jobb oldalán található. Tegyen egy pipa a "Fájlok és mappák megosztása SMB használatával", valamint az "Fájlok és mappák megosztása AFP használatával" feliratú négyzetbe.
  9. A Mac-je most már készen áll arra, hogy fájlokat és mappákat osszon meg más számítógépekkel a régebbi Mac-ek számára kifejlesztett AFP segítségével.
  10. Amikor át szeretné adni a fájljait, a képernyő tetején a Mac sajátosságait fogja észrevenni, és ezek alatt az adatok alatt egy nevet fog látni.
  11. Ezt a nevet megadhatja a helyi vezeték nélküli hálózaton lévő bármely más Mac gépnek, amelyiknek szeretné, hogy megoszthassa a hozzáférést a Mac-hez.
  12. Helyezze a nyilvánosságra hozandó mappát vagy fájlt a Rendszerbeállítások Beállítások menüpontjában konfigurált Megosztott nyilvános mappába. Végül a másik Mac megkapja a hozzáférést!
Filemail fájlmegosztó platform

7. Fájlok átvitele Mac-ek között a Filemail segítségével

Bár a Mac felhasználók használhatják weboldalunkat fájlok megosztására egymással, ebben a részben a FileMail Desktop for Mac-et fogom tárgyalni. A fájlok elküldésének folyamata a weboldalunkon és az asztali alkalmazásunkon keresztül ugyanaz, így akkor is követheti, ha nincs telepítve az asztali alkalmazás, vagy csak a weboldalunkat szeretné használni.

Ezenkívül a FileMail használata nem kerül semmibe, ha 5 GB-nál kisebb méretű fájlokat szeretne megosztani. Nincs szükség regisztrációra.

Ezenkívül a FileMail használata nem kerül semmibe, ha 5 GB-nál kisebb méretű fájlokat szeretne megosztani. Nincs szükség regisztrációra.

  1. Indítsa el az asztali alkalmazást, vagy lépjen a honlapunk honlapjára.
  2. Kattintson a "Fájlok hozzáadása" gombra.
  3. Navigáljon a kívánt fájlokhoz és/vagy mappákhoz, és csatolja azokat.
  4. Választhat, hogy a fájlokat e-mailben küldi el, vagy feltölti a fájlokat, és kap egy megosztható linket.
  5. Ha a "Küldés e-mailben" lehetőséget választja, írja be a címzett e-mail címét. Küldjön egy opcionális üzenetet, ha szeretné.
  6. Nyomja meg a küldés gombot.
  7. A címzett kap egy e-mailt, amelyben utasításokat kap a fájlok letöltésére vonatkozóan.
  8. Ha a "Küldés linkként" opciót választotta, a fájlok feltöltése után kap egy linket, amelyet megoszthat azzal, akivel meg szeretné osztani a fájlokat.

Ha szakmai munkát végez, akkor szinte biztosan szükség lesz arra, hogy fájlokat továbbítson világszerte található egyéneknek és szervezeteknek. A Filemail ebben a helyzetben jól jön. Nincsenek bonyolult előkészületek, nincs QR-kódok elolvasása, és nincsenek akadályok, amelyeken át kell mennie. Egy fájl elküldése ugyanolyan egyszerű, mint egy e-mail üzenet küldése.

A Filemail asztali alkalmazással bármilyen méretű, hatalmas fájlokat küldhet el bármilyen e-mail címre egy egyszerű drag and drop felület segítségével. A fájlokat egy privát URL-címre is feltöltheti, hogy megoszthassa másokkal. Az átvitelt a Filemail UDP protokollja javítja, ami a leggyorsabb és legmegbízhatóbb módszer a hatalmas fájlok interneten keresztüli küldésére.

Mérlegek

Transzfer típus

Előnyök

Hátrányok

FájlmegosztásEz egy egyszerű átviteli módszer nagyon gyors átviteli sebességgel Mivel a Mac-ek valószínűleg már kapcsolódnak egy helyi hálózathoz, a legtöbb felhasználó számára a fájlmegosztás beállítása és engedélyezése lehet az egyetlen szükséges módosítás.A működéshez mindkét eszköznek meg kell osztania a hálózatot.
AirDropSok más lehetőséggel összehasonlítva az AirDrop gyorsabb és biztonságosabb. Mivel automatikusan megtalálja a közelben lévő vevőket, nincs szükség semmilyen eszköz csatlakoztatására.Lassú megközelítés, az átviteli sebesség nagyjából 40 MB/s a modern Mac modellek között. Rosszindulatú felhasználásra is alkalmas lehet, ha nyilvános hálózaton használják, ezért óvatosan bánjon azzal, ha másoknak engedélyezi, hogy az AirDrop-on keresztül fájlokat továbbítsanak a Macjére.
Hálózati megosztásAz egyik leghatékonyabb módszer azok számára, akik gyakran szeretnének fájlokat küldeni.Működéséhez mindkét eszköznek meg kell osztania egy hálózatot.
Migrációs asszisztensIntuitív lehetőség, amely könnyen használható Az összes fájlját lemásolja, és lehetővé teszi, hogy kiválaszthassa, mely felhasználói fiókok kerüljenek át az új Macre.Az összes fájlja meg lesz duplikálva. Ha az évek során frissítette Macjeit, akkor több száz vagy akár több ezer elavult fájl foglalhatja a helyet.
iCloudHa felhőalapú tárolót használsz, minden eszközöd szinkronizálódik és frissül, amikor módosítasz egy fájlon. Az iCloud szolgáltatásai nem iOS-eszközökön is működnek, de különösen jól integrálódnak az Apple ökoszisztémába. A felhőalapú tárhelyszolgáltatók extra rétegekkel erősítik szolgáltatásaik biztonságát.A felhőalapú fájltároláshoz internetkapcsolat szükséges. Az adatok felhőből történő feltöltése és letöltése extra költségekkel jár, amelyek összeadódhatnak. Néha a fájlok átvitele lassúvá válhat, ha a szerver túlterhelt.
FileMail
Ingyenes a használata, és nincs szükség regisztrációra A nagyméretű fájlok támogatása Gyors és egyszerű átviteli idők
Internetkapcsolat szükséges. A nagyon nagy fájlok megosztásához előfizetés szükséges, bár ingyenes 7 napos próbaverzió is elérhető.
Bármilyen méretű fájlok átvitele
Korlátlan címzettek, letöltések és sávszélesség
Nézze meg fizetős terveinket

További cikkek a fájlok eszközök közötti átviteléről