Kaip perkelti failus iš "iPhone" į "Mac

Ace2024 m. sausio 24 d.
kaip perkelti failus iš "iPhone" į "Mac

Šiame straipsnyje aprašomi 6 metodai, kuriuos galite naudoti norėdami perkelti failus iš "iPhone" į "Mac". Taip pat pateikiame žingsnis po žingsnio instrukcijas, kad galėtumėte lengvai pradėti perkelti failus iš "iPhone" į "Mac" kompiuterį.

Šiais laikais telefonus naudojame beveik viskam, todėl jie yra vieni svarbiausių prietaisų, kuriuose perkeliama mūsų informacija ir failai. Dėl mūsų priklausomybės nuo telefonų, kaip daugiafunkcinių prietaisų, jų vidinėje atmintyje neišvengiamai susikaupia daugybė failų. Kai vidinė atmintis baigia išsekti, pagalvojate, kaip perkelti failus iš "iPhone" į "Mac", jei esate giliai įsitraukę į "Apple" ekosistemą.

Nemokamai perkelkite iki 5 GB
Registracija nebūtina
Perkelkite didelius failus dabar
Kabeliai nuotraukoms perkelti iš "iphone" į "macbook

1. Failų perkėlimas iš "iPhone" į "Mac" naudojant kabelį

Paprasčiausias failų perkėlimo iš iPhone į "Mac" arba iš "Mac" į iPhone būdas - tiesiog prijungti iPhone prie "Mac". Naudoti šį metodą bus gana paprasta, jei šalia yra USB kabelis.

  1. Pirmiausia vieną USB laido galą prijunkite prie iPhone, o kitą - prie "Mac" kompiuterio. Tai turėtų sukurti ryšį tarp jų ir pamatysite, kad abu prietaisai iš karto atras vienas kitą.
  2. Paspauskite "Finder" piktogramą viršutiniame kairiajame "Mac" ekrano kampe. Šis veiksmas turėtų inicijuoti naują "Finder" langą.
  3. Slinkdami žemyn kairiąja šonine juosta, galite pamatyti iPhone, įtrauktą į sąrašą "Devices/Locations". Spustelėkite nuorodą.
  4. Pasirinkite, kur norite perkelti failus ir iš kur.
  5. Jei norite perkelti failus iš "Mac" į iPhone per USB, tiesiog vilkite failą iš darbalaukio į paskirties aplanką. Jei norite perkelti failą iš telefono į kompiuterį, naršykite norimą aplanką ir vilkite failą į darbalaukį.
"AirDrop" failų perkėlimas iš "iphone" į "mac

2. Failų perkėlimas iš "iPhone" į "Mac" belaidžiu būdu naudojant "AirDrop

Naudodamiesi programa "AirDrop" galite siųsti įvairių rūšių failus, įskaitant vaizdus, vaizdo įrašus, vietas ir svetaines. "AirDrop" yra vienas greičiausių ir veiksmingiausių duomenų perdavimo tarp iPhone ir "Mac" būdų.

"AirDrop" yra pagrindinis "iOS" ir "macOS" operacinių sistemų komponentas, leidžiantis greitai ir be vargo perduoti failus su šalia esančiais kitais asmenimis. Jis naudoja "Bluetooth" ir "WiFi", todėl gali veikti, net jei jūsų įrenginiai nėra prijungti prie interneto. Su "AirDrop" galima perkelti vaizdus, vaizdo įrašus, tinklalapius, vietas ir kt. iš vieno įrenginio į kitą.

  1. Prijunkite "Mac" ir iPhone prie to paties belaidžio tinklo arba susiekite "Mac" ir iPhone per "Bluetooth".
  2. Atidarykite failą, kurį norite perkelti iš iPhone, tada paspauskite bendrinimo piktogramą.
  3. Paleidę "Control Center", aktyvuokite "WiFi" ir "Bluetooth" savo prietaise.
  4. Po to iPhone suaktyvinkite "AirDrop" ir pakeiskite telefono nustatymus į "Everyone/Contacts Only".
  5. Savo "Mac" kompiuteryje pasirinkite "AirDrop", eidami į programą "Finder", tada spustelėkite mygtuką "Go" ir įjunkite "AirDrop" funkciją.
  6. Aktyvinkite "Macbook" kompiuterio parinktį "Allow to be discovered by", išplečiamajame meniu pasirinkdami "Contacts Only/Everyone".
  7. Faile suraskite mygtuką "Share" ir tada pasirinkite "AirDrop" parinktį iPhone.
  8. Dabar palaukite, kol bus baigtas failų perdavimas.
"iTunes"

3. Failų perkėlimas iš "iPhone" į "Mac" naudojant "iTunes

Kitame mūsų straipsnyje apie tai, kaip perkelti failus iš "iPhone" į "Mac", apžvelgsime " iTunes". Dauguma žmonių, perkeldami duomenis iš iPhone į kompiuterį, vis dar renkasi naudoti "iTunes". Nepaisant to, naudojant "iTunes" į "Mac" kompiuterį galima perkelti tik tų "iOS" įrenginyje esančių programų, kurios palaiko failų bendrinimą, duomenis, o tai apriboja failų, kuriuos galima perduoti, tipus.

Apskritai yra dvi galimybės sinchronizuoti muziką, filmus, nuotraukas, kontaktus, kalendorius ir prietaiso atsargines kopijas per "iTunes" paskyrą:

  1. USB
  2. WiFi

Sinchronizuoti "iTunes" per USB

Turint galimybę, perkelti failus iš iPhone į "Mac" kompiuterį gana paprasta:

  1. Atidarykite "iTunes". Įsitikinkite, kad turite naujausią versiją.
  2. USB jungtimi prijunkite iPhone prie kompiuterio. Turėtumėte pastebėti įrenginį, įtrauktą į "iTunes" viršutiniame kairiajame kampe esantį sąrašą "Connected Devices" (prijungti įrenginiai).
  3. Spustelėkite įrenginio simbolį.
  4. Kairėje "iTunes" pusėje pasirinkite "Settings", kad pamatytumėte medžiagos, kurią galima sinchronizuoti, rūšis.
  5. Pasirinkite norimus failus, tada spustelėkite "Sync in iTunes".
  6. "iTunes" apatiniame dešiniajame dešiniajame kampe pasirinkite "Apply". Turėtų prasidėti automatinis sinchronizavimas ir nuo šiol jūsų prietaisai bus sinchronizuojami kiekvieną kartą, kai prisijungsite per USB jungtį ir atidarysite "iTunes".

Sinchronizavimas su "iTunes" naudojant "WiFi

Galite sukonfigūruoti iPhone sinchronizuoti medžiagą per "WiFi", jei prieš tai patvirtinote, kad jūsų kompiuteryje veikia naujausia "iTunes" versija ir kad iPhone ir kompiuteris yra prijungti prie to paties "WiFi" tinklo. Tam reikia žaibo laido, kuriuo iPhone būtų prijungtas prie kompiuterio.

  1. USB jungtimi prijunkite iPhone prie kompiuterio.
  2. Paspauskite mygtuką Device (įrenginys) viršutiniame kairiajame "iTunes" programos lango kampe.
  3. Skirtukas "Summary" yra po skirtuku "Settings".
  4. Pažymėkite langelį šalia Sync with this device via WiFi ir pasirinkite Apply.
Failų perkėlimas naudojant "Wi-Fi

4. Failų perkėlimas iš "iPhone" į "Mac" naudojant "iCloud

Paprastas ir lengvai naudojamas "iCloud Drive" organizuoja jūsų failus į savo aplankus - tai viena iš daugelio stipriųjų šios paslaugos pusių. Naudodamiesi savo "Apple ID" galėsite pasiekti duomenis, kurie saugomi ne tik "iPhone", bet ir staliniuose kompiuteriuose.

Turėkite omenyje, kad naudojant šį metodą reikalingas patikimas "Wi-Fi" ryšys. Be to, patikrinkite, ar "iPhone" ir "Mac" kompiuteriuose įdiegtos naujausios atitinkamų operacinių sistemų versijos. Tą patį galite padaryti vadovaudamiesi šiomis instrukcijomis.

  1. Įeikite į "Apple" meniu spustelėję iššokantį "Apple" langelį viršutiniame kairiajame darbalaukio kampe.
  2. Meniu pasirinkite "Preferences System".
  3. Tiesiog eikite į priekį ir spustelėkite "iCloud".
  4. Prisijunkite naudodami el. pašto adresą ir slaptažodį, susietą su jūsų "Apple ID".
  5. Norėdami nustatyti "iCloud", vadovaukitės ekrane pateikiamais nurodymais.
  6. Pereikite į iPhone esančią programą "Settings".
  7. Atsidariusiame meniu pasirinkite "jūsų vardas" ir tada "iCloud".
  8. Įjunkite "iCloud Drive", tai yra ketvirtas žingsnis.
  9. Eikite į kompiuterio "Apple" meniu ir jame spustelėkite "System Preferences".
Dalijimosi failais programa "Filemail

5. Failų perkėlimas iš "iPhone" į "Mac" naudojant FileMail

Naudojant " FileMail" siųsti didelius vaizdo ir garso failus, aukštos kokybės nuotraukų rinkinius ir bet kokios kitos medijos rinkinius yra paprasta. Mūsų iphone failų perkėlimo programa lengva naudotis, joje yra parinktis "WiFi only", jei norite, kad ją naudojant nebūtų viršytas mobiliųjų duomenų limitas.

Jei dalinsitės tik mažesniais nei 5 GB dydžio failais, galite tai daryti neužsiregistravę ir nereikalaudami prenumeratos. FileMail leidžia naudotojams dalytis failais ir juos gauti tarp "iPhone" ir "Mac" labai paprastai, atlikus kelis paprastus veiksmus:

  1. Atsisiųskite, įdiekite ir paleiskite "FileMail" mobiliąją programėlę.
  2. Spustelėkite "Add files" (pridėti failus).
  3. Pereikite prie norimų failų ir (arba) aplankų ir juos prisekite.
  4. Galite pasirinkti siųsti failus kaip el. laišką arba įkelti failus ir gauti bendrinamą nuorodą.
  5. Jei pasirinkote "Siųsti kaip el. laišką", įveskite gavėjo el. pašto adresą. Jei norite, pateikite neprivalomą pranešimą.
  6. Paspauskite mygtuką siųsti.
  7. Gavėjas gaus el. laišką su instrukcijomis, kaip atsisiųsti failus.
  8. Jei pasirinkote "Send as link" (Siųsti kaip nuorodą), po to, kai failai bus įkelti, gausite nuorodą, kuria galėsite pasidalyti su tuo, su kuo norite dalytis failais.
  9. Šiame pavyzdyje gavėjas "Mac" naudotojas gali naudoti mūsų darbalaukio programą failams atsisiųsti, kuri užtikrins UDP perdavimo pagreitinimą, kad greitis būtų didesnis ir ryšys tvirtesnis.
Svarstyklės

6. Kaip perkelti failus iš "iPhone" į "Mac" - įvairių sprendimų privalumų ir trūkumų nagrinėjimas

Perkėlimo metodas

Privalumai

Trūkumai

AirDropKadangi jis gali automatiškai aptikti netoliese esančius imtuvus, nereikia prijungti jokių įrenginių.Lėtas metodas, kai tarp šiuolaikinių "Mac" modelių duomenų perdavimo sparta yra apie 40 MB/s. Naudojant "AirDrop" viešajame tinkle gali būti piktnaudžiaujama, todėl būkite atsargūs leisdami žmonėms perduoti failus į jūsų "Mac" naudodami šią funkciją.
USB kabelisLengva ir paprasta naudoti Norint siųsti failus, nereikia interneto ryšio Labai greitai siunčiami net dideli failaiPriklauso nuo fizinio USB kabelio prieinamumo ir nuo to, ar abu įrenginiai yra arti vienas kito.
iTunes
Palaiko ir USB, ir "Wi-Fi" ryšį. Neprarandama tokių failų, kaip vaizdai ir vaizdo įrašai, kokybė
Ne visos "iDevice" programos palaiko "iTunes" failų bendrinimo funkciją. Galima importuoti atskirus ir kelis failus, tačiau negalima importuoti aplankų
iCloudVisi jūsų įrenginiai bus sinchronizuojami ir atnaujinami, kai tik pakeisite failą naudodami debesų saugyklą. Paslaugos "iCloud" suderinamos su ne "iOS" įrenginiais, tačiau ypač efektyviai sąveikauja su "Apple" ekosistema. Debesijos saugyklų teikėjai savo paslaugų saugumą sustiprina papildomais sluoksniais.Debesyje naudojamai failų saugyklai reikalingas interneto ryšys. Su duomenų įkėlimu ir atsisiuntimu iš debesies susijusios išlaidos gali kauptis. Jei serveris perpildytas, failų perdavimas kartais gali sulėtėti.
Failų paštasRegistruotis nereikia. Nemokamai galima dalytis iki 5 GB dydžio failais. Duomenų šifravimas leidžia naudotis greitai ir saugiai Palaiko greitą ir efektyvų didelių failų perdavimąReikalingas interneto ryšys. Norėdami bendrinti didesnius nei 5 GB failus, turite turėti prenumeratą.
Bet kokio dydžio failų perkėlimas
Neribotas gavėjų, atsisiuntimų ir duomenų srauto pralaidumo kiekis
Peržiūrėkite mūsų mokamus planus

Reikia bendrinti failus tarp daugiau įrenginių?