Kaip perkelti failus iš kompiuterio į kompiuterį

Ace2024 m. sausio 20 d.
kaip perkelti failus iš kompiuterio į kompiuterį

Niekas neprilygsta jauduliui, kai įsigyjate naują blizgantį kompiuterį. Paprastai perkant naują kompiuterį įsigyjama daugybė naujų funkcijų, didesnės skaičiavimo galios, geresnės grafikos ir didesnės atminties.

Žinoma, jei pereinate prie naujo kompiuterio ir keičiate senesnį, greičiausiai norėsite perkelti daugiau nei keletą failų. Geriausia būtų perkelti visus dokumentus, vaizdus, visą naudotojo profilį, paskyras, mėgstamiausias vietas, žymes ir el. laiškus, kitaip tariant, viską, ką turite ir naudojate. Taigi, kaip perkelti failus iš kompiuterio į kompiuterį?

Šiai procedūrai įtakos turės keli kintamieji, įskaitant perkeliamų failų skaičių, failų dydį ir abiejų kompiuterių operacines sistemas.

Nors failų perkėlimas nėra sudėtinga operacija, ji gali užtrukti kelias valandas, priklausomai nuo duomenų, kuriuos reikia perduoti, kiekio. Toliau pateikiamos šešios dažniausiai naudojamos strategijos, kurias galite išbandyti patys.

Nemokamai perkelkite iki 5 GB
Registracija nebūtina
Perkelti failus dabar
USB diskas, skirtas perkelti failus iš kompiuterio į kompiuterį

1. Išorinis saugojimo įrenginys

Yra žinoma, kad dauguma žmonių naudoja išorinius diskus. Visai paprasta nukopijuoti duomenis iš USB atmintinės iš vieno kompiuterio į kitą, prijungti tą pačią atmintinę prie antrojo kompiuterio ir vėl nukopijuoti duomenis.

Arba, jei turite daugiau duomenų, nei telpa į "flash" atmintinę, galite naudoti išorinį kietąjį diską. Jei abiejuose nešiojamuosiuose kompiuteriuose yra USB 3.0 prievadai, galite apsvarstyti galimybę įsigyti vieną iš greičiausių turimų atmintinių. Dirbant su dideliu kiekiu duomenų, greitis tampa labai svarbus!

Naudojant išorinius kietuosius diskus atsarginėms kopijoms kurti, reikia atsižvelgti į daugelį veiksnių, nes tam tikruose diskuose kartais gali sutrikti failų perkėlimas: naudokite aukštos kokybės kabelį (tas pats pasakytina ir apie vidinius diskus) ir, jei reikia, aukštos kokybės USB šakotuvą.

Kai kurie USB valdikliai taip pat tampa nestabilūs esant didelei apkrovai, todėl, jei turite problemų su kietojo disko ryšiu, gali tekti pakeisti atskirus komponentus, kad nustatytumėte problemos šaltinį.

Privalumai

Trūkumai

Nešiojamasis - išorinis kietasis diskas yra nešiojamas ir prijungiamas prie kompiuterio. Jį galima naudoti kaip atminties įrenginį bet kuriame kompiuteryje, kuris palaiko USB arba "FireWire".Duomenų praradimas - išoriniai diskai gali prarasti duomenis taip pat dažnai, kaip ir vidiniai diskai. Išoriniai kietieji diskai yra jautrūs virusams ir kenkėjiškos programinės įrangos atakoms. Be to, jie gali sugesti dėl saulės spindulių, karščio, drėgmės, skysčių, dulkių ir magnetinių laukų.
Išorinį kietąjį diską galite naudoti kaip atsarginį diskąavariniu atveju. Kadangi kietieji diskai kartais sugenda, turėti atsarginę kopiją yra labai svarbu, nesvarbu, ar kompiuteriu naudojatės verslo, ar asmeniniais tikslais.Linkę į pažeidimus - Dauguma išorinių kietųjų diskų yra apsaugoti slaptažodžiu. Jei kietasis diskas arba "flash" atmintinė pametama arba pavagiama, bet kas, įkišęs įrenginį į kompiuterį, gali gauti prieigą prie jūsų duomenų.
Geresnis našumas - Naudodami išorinį diską kaip pagrindinį saugojimo įrenginį, galite gerokai pagerinti "Mac" kompiuterių su lėtesniais vidiniais diskais našumą.Sudėtinga nustatyti - nustatyti failų versijų nustatymą išoriniuose kietuosiuose diskuose yra sudėtinga. Jei atsargines failų kopijas į išorinį kietąjį diską darote kartą per dieną, dažnai lieka viena atsarginė kopija, kuria galite pasikliauti, o ne daugybė failų versijų
HD ir SSD

2. Vidiniai SSD ir HDD diskai

Jei pereinate nuo seno kompiuterio prie naujesnio, senasis kompiuteris gali tapti neveikiantis. Arba seną kietąjį diską galite pakeisti nauju. Tačiau kaip galite gauti ankstesnius duomenis?

Kietieji diskai (HDD) ir tam tikri kietieji diskai (SSD) prie pagrindinės plokštės jungiami standartinėmis SATA jungtimis. Jei turite senąjį kietąjį diską, prijunkite jį prie atsarginės SATA arba eSATA (išorinės SATA) jungties. Operacinė sistema jį atpažins kaip naują diską. Tada pradėkite perkėlimą. Tai greičiausias iš visų galimų variantų.

Privalumai

Trūkumai

Didelė talpa - vidiniai kietieji diskai pasižymi didele talpa, todėl juose galima saugoti didelį kiekį duomenų. Be to, vidiniai kietieji diskai visada neatsiejami nuo kompiuterio. Todėl reguliariai planuojant atsargines kopijas reikia mažiau darbo. Palyginti su kitų tipų laikmenomis, vidiniai kietieji diskai yra labai ekonomiški.Ribota eksploatavimo trukmė - kiekvienas SSD turi ribotą skaitymo ir rašymo ciklų skaičių. Tai vadinama įrašytais terabaitais (TBW). Įsigyjant SSD diską, jis turi iš anksto nustatytą "mirties laiką", kuris priklauso nuo to, kaip dažnai diskas naudojamas.
Perdavimo kabeliai bendrinti failus iš kompiuterio į kompiuterį

3. Perdavimo kabelio naudojimas

Duomenis galite perkelti per kelias jungtis, o ne naudodamiesi debesijos paslauga ar išoriniu kietuoju disku. Kadangi duomenys vienu metu kopijuojami ir įterpiami iš kompiuterio į kompiuterį, šis būdas dažnai yra greitesnis nei naudojant diskus.

Nors gali atrodyti, kad jis yra gana pasenęs, failų perdavimo kabelio naudojimas vis dar yra veiksmingas būdas perduoti informaciją tarp dviejų kompiuterių, esančių netoli vienas kito.

Naudodami šį prietaisą, prisijungiate prie abiejų kompiuterių USB prievadų ir, naudodamiesi pateikta failų perkėlimo programine įranga, pasirenkate failus ir aplankus, kuriuos norite perkelti iš vieno kompiuterio į kitą. Kai prietaisai bus prijungti per USB prievadus, pridedama perkėlimo programa atliks failų ir nustatymų perkėlimo procesą.

Jei abu kompiuteriai turi USB 3.0 jungtis, duomenys bus perduodami daug greičiau; pradėdami failų perkėlimo procedūrą, turėkite tai omenyje.

PrivalumaiTrūkumai
Greitis - kadangi USB kaupikliams nereikia interneto ryšio, jie pasižymi gana dideliu duomenų perdavimo greičiu. Kita vertus, greičiui įtakos turi keli parametrai, įskaitant USB versiją, aparatinę magistralę ir USB valdiklio įrenginį.Sudėtinga išplėsti - Kai tik nuo vieno kompiuterio prie kito prijungiama kryžminė jungtis, prisijungti prie bet kurio kito kompiuterio tampa sudėtinga nepridėjus daugiau tinklo adapterių.
Talpa - Iš pradžių USB kaupikliai neturėjo didelės talpos. Dar visai neseniai buvo galima įsigyti iki 2 TB talpos USB įrenginių. Dėl to vartotojams nereikia nešiotis papildomos techninės įrangos tais atvejais, kai yra didžiulė atminties talpa.Nepatikimas - tokiu būdu sujungti kompiuteriai automatiškai priskiriami "viešajam" ryšiui. Viešieji ryšiai pagal numatytuosius nustatymus išjungia tinklo atradimą, dalijimąsi failais ir spausdintuvais. Dalijimasis šiais ištekliais tampa sunkesnis nei tuo atveju, jei kompiuteriai būtų sujungti per komutatorių, nes reikia rankiniu būdu iš naujo įjungti šias funkcijas kiekvieno kompiuterio nustatymuose.
Fiziniai matmenys - USB atmintinės yra kompaktiškos ir lengvos, todėl jas galima lengvai nešiotis. Jos puikiai telpa į kišenes ir kuprines. Tai idealus kietųjų diskų ir planšetinių kompiuterių, kuriems reikia daug vietos, pakaitalas.
Failų perkėlimas iš kompiuterio į kompiuterį naudojant "Wi-Fi

4. Dalijimasis failais per "Wi-Fi

Dauguma populiarių operacinių sistemų turi namų tinklo konfigūravimo parinktį. Tai leidžia prie to paties maršrutizatoriaus (per eternetą arba "Wi-Fi") prijungtiems įrenginiams automatiškai atpažinti vienas kitą.

Taigi, perduodant duomenis tarp kompiuterių, nereikia kiekvieną kartą užmegzti naujo ryšio; ryšys visada aktyvus, kol abu kompiuteriai įjungti.

PrivalumaiTrūkumai
Nereikalinga išorinė USB atminties disko aparatinė įranga - paprastai, kai norime perkelti duomenis iš vieno kompiuterio į kitą, ieškome USB atmintinės arba USB kietojo disko. Perduodant failus per "Wi-Fi", nereikia papildomo įrenginio duomenims tarp dviejų kompiuterių perduoti. Reikia tik veikiančio "Wi-Fi" ryšio.Problemos dėl reikiamo pralaidumo - failų bendrinimui reikia tinkamo pralaidumo, kad būtų galima greitai ir lengvai pasiekti duomenis. Prieiga prie failų gali užtrukti, jei trūksta tinkamos spartos.
Greitas failų perkėlimas - dalijimasis failais per "Wi-Fi" leidžia greičiau perkelti failus iš vieno kompiuterio į kitą. Kai "Wi-Fi" sujungia du kompiuterius, gerokai padidėja failų perdavimui prieinamas pralaidumas. Be to, sutrumpėja laikas, reikalingas duomenims iš vieno kompiuterio nukopijuoti į išorinį diską ir perkelti į kitą kompiuterį. Per "Wi-Fi" failai iš vieno kompiuterio į kitą perkeliami akimirksniu, todėl laikas sutrumpėja perpus.Vieša prieiga - kai keičiamasi failais, padidėja darbuotojo ar išorinio įsilaužėlio galimybė dalytis įmonės duomenimis viešame interneto forume. Kenkėjiškos programos, išpirkos reikalaujančios programos ir virusai dažniau atakuoja bendrinamus failus. Pavyzdžiui, virusas gali užkrėsti darbo vietą, kuri naudojama duomenims peržiūrėti, ir tada įkelti save į jūsų serverį arba į kitą darbo vietą, kurioje yra turinys.
Saugus duomenų perdavimas - "Wi-Fi" naudojimas duomenims perduoti apsaugo jus nuo galimų pavojų. Naudojant "flash" atmintinę ar atminties kaupiklį gali būti pakenkta kompiuterio veikimui, nes juose gali būti virusų ar kitų kenkėjiškų programų. Naudodami "Wi-Fi" norimam failui bendrinti, išvengsite šio pavojaus.
failų perkėlimas iš kompiuterio į kompiuterį naudojant lan kabelį

5. Failų perkėlimas iš kompiuterio į kompiuterį per LAN

LAN kabeliai yra vienas iš anksčiausiai Ethernet prievadais sujungtų dviejų kompiuterių, skirtų duomenims perduoti. LAN kabelis leidžia sparčiau perduoti duomenis ir yra suderinamas su visomis "Windows" versijomis.

LAN kabelis padeda išvengti būtinybės prijungti ir atjungti "Pen drive" įrenginį, kai norite perkelti failą (-us). Be to, nesate priklausomi nuo "Wi-Fi". Kad ir kokios rūšies duomenis norėtumėte siųsti, LAN kabelis užtikrina didžiausią galimą duomenų perdavimo spartą, o naudojant "Wi-Fi" nereikia pažangių techninių žinių apie tinklo konfigūravimą.

PrivalumaiTrūkumai
Palengvintas bendravimas - naudodamiesi LAN naudotojai gali lengvai dalytis pranešimais ir duomenimis. Kadangi duomenys saugomi serveryje, juos gali peržiūrėti LAN naudotojai. Kiekvienas LAN naudotojas gali tai daryti su kitais tinklo naudotojais. Dėl to sutaupoma laiko ir užtikrinama, kad pranešimai būtų siunčiami tinkamiems gavėjams.Įgyvendinimo sąnaudos - Nors LAN taupo pinigus dalydamiesi ištekliais, pradinės tinklo sukūrimo sąnaudos yra gana didelės. Taip yra daugiausia dėl to, kad serveriui sukurti reikia specializuotos programinės įrangos. Be to, pradinei konfigūracijai reikia įsigyti fizinės įrangos, pavyzdžiui, maršrutizatorių, šakotuvų, komutatorių ir kabelių.
Duomenų centralizavimas - turint kompiuterių tinklą visą informaciją galima saugoti centrinėje vietoje ir ją pasiekti daugeliui naudotojų. Taip tos pačios komandos nariai gali naudotis visais ištekliais, reikalingais jų pareigoms atlikti.Politikos pažeidimai - Kadangi visi su sujungtais kompiuteriais susiję duomenys saugomi viename serveryje, neįgalioti asmenys gali tikrinti naršyklės istoriją ir atsisiuntimus, susijusius su visais prijungtais kompiuteriais.
"Filemail" failų perdavimo programos

6. Debesijos paslaugų teikėjai

Failus galite perduoti ir atsisiųsti naudodamiesi įvairiomis debesų saugyklų paslaugomis, pavyzdžiui, "Google Drive" ar "OneDrive". Kuo debesų saugykla tokia naudinga failų perdavimui? Todėl, kad šios debesijos paslaugos leidžia atsisiųsti ir perduoti beveik bet kokio dydžio failus, priklausomai nuo turimos vietos saugykloje. Be to, didesnius failus galite įkelti naudodami internetines programas.

Jei dirbate profesionaliai, beveik neabejotinai teks perduoti failus asmenims ir organizacijoms, esančioms visame pasaulyje. Šioje situacijoje praverčia "Filemail". Nereikia atlikti sudėtingų parengiamųjų darbų, skaityti QR kodų ir įveikti kliūčių. Išsiųsti failą yra taip pat paprasta, kaip ir išsiųsti el. laišką.

Programa "Filemail" leidžia siųsti didžiulius bet kokio dydžio failus bet kokiu el. pašto adresu naudojant paprastą vilkimo ir nuleidimo sąsają. Failus taip pat galite įkelti į privatų URL adresą ir dalytis su kitais. Persiuntimą pagerina "Filemail" UDP protokolas, todėl tai yra greičiausias ir patikimiausias didžiulių failų siuntimo internetu būdas.

PrivalumaiTrūkumai
Kaina - fizinė saugykla gali būti per brangi. Debesų saugyklos, kurioms nereikia techninės įrangos, kaina už vieną GB yra daug mažesnė nei išorinių diskų.Interneto ryšys - Debesijos saugyklai reikalingas interneto ryšys. Jei esate prisijungę prie vangiai veikiančio tinklo, pasiekti saugyklą gali būti sudėtinga. Jei nesate prisijungę prie interneto, negalėsite peržiūrėti savo failų.
Prieinamumas - saugodami failus debesyje, galite juos pasiekti iš bet kurios vietos, kurioje yra interneto ryšys.Išlaidos - už failų įkėlimą ir atsisiuntimą iš debesies taikomi papildomi mokesčiai. Šie mokesčiai gali greitai susikaupti, jei dažnai naudojatės daugeliu failų.
Atkūrimas - sugedus kietajam diskui ar kilus kitoms aparatinės įrangos problemoms, savo duomenis galite pasiekti debesyje. Tai atsarginė fizinių kietųjų diskų, naudojamų vietinei saugyklai, galimybė.Privatumas - Kai naudojatės debesijos paslaugų teikėjo paslaugomis, jūsų duomenys nebėra fiziškai saugomi jūsų kompiuteryje. Todėl kas atsako už duomenų saugumą? Tai pilkoji sritis, kuri šiuo metu aiškinama.
Sinchronizavimas ir įrenginių atnaujinimas - Kai naudojatės debesų saugykla, bet kokie failo pakeitimai automatiškai sinchronizuojami ir atnaujinami visuose įrenginiuose, iš kurių prieinate prie debesies.

Taigi, kokia galimybė jums geriausia?

Nors įsigyti naują kompiuterį yra įdomu, suvokti, kad visa jūsų informacija tebėra senajame kompiuteryje, yra mažiau įdomu! Juk kiekvienam kompiuterio savininkui būtina žinoti, kaip bendrinti failus iš kompiuterio į kompiuterį.

Šiuo metu yra daugybė galimybių perkelti duomenis, programas ir nustatymus iš senojo kompiuterio į naująjį. Duomenis galite pasiekti iš bet kurio įrenginio ir bet kur, nesvarbu, ar naudojate senamadišką "flash" atmintinę, ar moderniausią programinę įrangą.

Bet kokio dydžio failų perkėlimas
Neribotas gavėjų, atsisiuntimų ir duomenų srauto pralaidumo kiekis
Peržiūrėkite mūsų mokamus planus

Peržiūrėkite daugiau straipsnių apie failų bendrinimą tarp įrenginių