Datora failu dublēšanas veidi

Ace2024. gada 24. janvāris
datora failu dublēšanas veidi

Lielākā daļa privātpersonu un organizāciju saprot, cik svarīga ir dublējuma un atkopšanas nozīme, aizsargājot digitālos aktīvus no izdzēšanas, bojājumiem, vīrusiem un citām briesmām. Tāpēc rezerves kopiju veidošana tiek uzskatīta par pēdējo aizsardzības līniju. Kopumā ir vairāki datora failu dublēšanas veidi, kas tiks aplūkoti sīkāk.

Sūtiet līdz 5 GB bez maksas
Nav nepieciešama reģistrācija
Sūtīt lielus failus tagad
Datu dublēšana

Ievads: Kas ir failu dublēšana?

Būtībā failu dublējums pasargā no ievērojamiem datu zudumiem nelaimes gadījumu vai cilvēka pieļautu kļūdu dēļ. Rezerves kopija ieraksta failu sistēmas rezerves kopijas rezerves failu formātā, bet atjaunošana nolasa failu sistēmas rezerves kopijas, ko apstrādā ar dažādām komandām.

Failu dublējumkopijas izveide ietver svarīgākās sistēmas un personiskās informācijas kopiju glabāšanu cietajā diskā, ārējā dublējumkopijā vai zibatmiņas diskā, kā arī citās glabāšanas iespējās. Ir ļoti svarīgi izveidot datu dublējumu kā daļu no ikdienas datora uzturēšanas, lai nodrošinātu informāciju sistēmas kļūmes vai failu bojājuma gadījumā.

Datu un digitālo failu dublēšanas vai saglabāšanas iespējas ir diezgan dažādas. Mēs aplūkojām populārākās datu glabāšanas ierīces, ko privātpersonas izmanto dublēšanai un arhivēšanai, paturot prātā, ka ikviena cilvēka prasības ir atšķirīgas un ka nav universālas izvēles.

Digitālie multivides līdzekļi bieži tiek dublēti

To lietu veidi, ko cilvēki vēlas dublēt

Kopumā jūsu radītie faili ir tie faili, kuru dublējumu vajadzētu saglabāt. Kā jūs zināt, datu zudums ir regulāra parādība. Ir iespējams, ka cietais disks kādā brīdī tiks bojāts. Faili var tikt zaudēti arī vīrusu infekcijas, izpircēju programmas uzbrukuma, Windows atjaunināšanas, strāvas zuduma un dažu citu faktoru dēļ. Tāpēc, lai novērstu datu zudumu, ir ļoti svarīgi izveidot failu dublējumu.

Dažādi projekti

Ja veicat kādu radošu darbu, piemēram, programmēšanu, video montāžu vai fotografēšanu, noteikti izveidojiet datu dublējumu, jo īpaši, ja strādājat pie projekta, kas pašlaik tiek īstenots.

Lejupielādes

Pēc noklusējuma lejupielādētie faili tiek saglabāti datora lejupielādes mapē. Lielākā daļa tiešsaistes pārlūkprogrammu un daudzas multivides lejupielādes programmas izvēlas šo mapi kā noklusējuma vietu lejupielādēm.

Lai gan vispirms varat izdzēst lielās lejupielādes, kas jums vairs nav vajadzīgas, tomēr piesardzības nolūkā ir lietderīgi izveidot šīs mapes rezerves kopiju. Ja jums ir programmatūras instalācija vai PDF dokuments, kas lejupielādēts pirms vairākiem mēnešiem, nekad nevar zināt, kad tas jums var būt nepieciešams.

Pieteikumi

Laba ideja var būt arī saglabāt visu savu lietotņu dublējumu. Tas atvieglo pārinstalēšanu katastrofas atjaunošanas procesa laikā. Tādēļ ieteicams visas jaunās lietojumprogrammas, ko lejupielādējat un instalējat no interneta, ievietot īpašā mapē, kas tiek automātiski dublēta regulāras dublēšanas procedūras ietvaros.

Interneta pārlūkprogrammas iecienītākās sadaļas vai grāmatzīmes

Vieta, kur tiek glabātas jūsu grāmatzīmes (pazīstamas arī kā izlase), var atšķirties atkarībā no pašlaik izmantotās interneta pārlūkprogrammas. Piemēram, ja izmantojat pārlūkprogrammu Internet Explorer, grāmatzīmes var glabāties mapē Favourites (Izlase) lietotāja konta mapē, ja izmantojat operētājsistēmu Windows. Citās pārlūkprogrammās, piemēram, Google Chrome, Firefox, ir funkcija Sync, kas ļauj sinhronizēt pārlūkprogrammas iestatījumus (tostarp grāmatzīmes) dažādās ierīcēs.

dublēšana ārējā ierīcē

Manuālā dublēšana

Veicot dublēšanu manuāli, dublēšanas process jāsāk katru reizi, kad vēlaties dublēt datus. Tā ir paredzēta personām, kas vēlas pašas kontrolēt savu likteni. Tas nozīmē, ka jūs manuāli izveidojat vietnes dublējumu, kad uzskatāt to par būtisku.

Jums būs jāizlemj, kurus failus vēlaties dublēt, kur vēlaties tos dublēt un cik bieži vēlaties tos saglabāt. Tas prasa laiku, kura jums var nepietikt.

Atkarībā no izvēlētajiem pakalpojumiem precīzas instrukcijas un metodes vietnes dublēšanai var atšķirties. Vēl viena manuālā dublēšanas metode ir manuāli lejupielādēt un izveidot visu failu un datu rezerves kopijas.

Automatizācija

Automātiska dublēšana

Automātiskā dublēšana ir datu dublēšanas paradigmas veids, kurā dati tiek dublēti un uzglabāti no vietējā tīkla/sistēmas uz dublēšanas iekārtu bez cilvēka iesaistes vai ar minimālu cilvēka iesaisti. Automatizējot dublēšanas procesu, tiek novērsts laiks un sarežģījumi, kas saistīti ar datora, tīkla vai informācijas tehnoloģiju vides dublēšanu manuāli.

Tā kā laiks ir viens no vērtīgākajiem mūsdienās pieejamajiem resursiem, fakts, ka automatizētas dublējumu veidošana ietaupa laiku, ir ievērības cienīgs, un tam jāpievērš uzmanība. Nepieciešams tikai vienreiz iepriekš plānot savu kalendāru; sistēma par visu pārējo parūpēsies jūsu vietā!

Turklāt drošības apsvērumi ir tikpat svarīgi kā ātrums, kad runa ir par tiešsaistes darījumiem. Pakalpojuma sniedzējs, kuru izvēlaties automātisko dublējumu veikšanai, ir atbildīgs par jūsu dublējamo datu drošības saglabāšanu: tas ietver jūsu vietnes aizsardzību pret iespējamiem hakeru uzbrukumiem, programmatūras kļūmēm un citiem drošības nepilnību izmantošanas veidiem.

glabāšanas ierīce

1. metode: ārējā fiziskā atmiņas ierīce

Vienkāršāk nevar būt: vienkārši pievienojiet ārējo atmiņas ierīci datoram un sāciet. Protams, ir pieejami visdažādāko formu, izmēru un kombināciju diski. Pamata disks nemaksās dārgi, taču tas nedarīs neko vairāk, kā tikai sēdēs un gaidīs, kamēr jūs paveiksiet darbu. Gandrīz visi diski pašlaik izmanto ātrgaitas USB-A 3.0 vai USB-C saskarnes.

Ārējie cietie diski, SD kartes un zibatmiņas diski ir fiziskās atmiņas piemēri. Šāda veida datu glabāšanas ierīces ļauj lietotājiem apskatīt savus failus bez interneta savienojuma un pārsūtīt datus, fiziski nogādājot failus vadītājam vai ģimenes loceklim, pārliecinoties, ka neviens cits nevarēs iejaukties datos.

Tomēr ārējo ierīču gadījumā pastāv bažas, ka tās var tikt fiziski bojātas vai pazaudētas.

Diska tēla klonēšana

2. metode: diska tēla klonēšana

Viens no izplatītākajiem datora dublēšanas veidiem ir cietā diska vai konkrētu cietā diska nodalījumu klonēšana. Šādā veidā tiek izveidots identisks, nesaspiests pilna diska vai diska nodalījumu klons.

Attēls ir visu jūsu datu kopija - visi faili un mapes, kā arī lietojumprogrammas un sistēmas faili - tiek izveidots, veicot cietā diska momentuzņēmumu noteiktā laika brīdī. Kad klons vai attēls tiek izmantots atjaunošanai, tas pārraksta pašreizējo sistēmu, un cietais disks atgriežas tādā stāvoklī, kādā tas bija dublēšanas vai klonēšanas laikā.

Tas, ka diska kloni nav saspiesti, nozīmē, ka tos var nekavējoties kopēt uz galamērķa dublējuma disku vai mākoni, tādējādi nodrošinot, ka jums vienmēr ir pieejama atjaunināta, identiska datu kopija.

Veidojot dublējumu, klonēšana ir noderīga ātrai atkopšanai, tomēr attēlveidošana nodrošina lielāku dublēšanas iespēju skaitu. Veicot inkrementālu dublējuma momentuzņēmumu, varat saglabāt vairākus fotoattēlus, neuztraucoties par to, ka aizņemsiet daudz papildu vietas.

Ja kļūstat par izpirkuma maksu pieprasošas programmatūras vai citas datu katastrofas upuri un nepieciešams atjaunot sistēmu, izmantojot iepriekšējo diska attēlu, to ir ļoti būtiski atcerēties.

Filemail failu pārsūtīšanas lietotne

3. metode: tiešsaistes mākoņrisinājuma izmantošana

Mūsdienās varam droši teikt, ka dzīvojam mākoņa laikmetā. Tiešsaistes dublējumu veidošana, kas agrāk tika uzskatīta par specializētu pakalpojumu, tagad tiek uzskatīta par standarta praksi svarīgai informācijai. Tas ir kļuvis par vienu no dzīvotspējīgākajiem datora failu dublēšanas veidiem!

Mākoņa dublējums, ko dažkārt dēvē par tiešsaistes dublēšanu vai attālinātu dublēšanu, ir metode, ar kuras palīdzību fizisku vai virtuālu failu vai datubāzu kopijas tiek pārvietotas uz sekundāru galamērķi ārpus vietnes, lai tās saglabātu iekārtas atteices vai dabas katastrofas gadījumā.

Parasti sekundāro serveri un datu glabāšanas struktūras izvieto trešās puses pakalpojumu sniedzējs, kas rezerves kopijas klientam iekasē maksu, pamatojoties uz izmantotās glabāšanas vietas vai jaudas apjomu, pārsūtīto datu apjomu, klientu skaitu, serveru skaitu vai datu pieejamības reižu skaitu.

Jūs varat izvēlēties sinhronizācijas programmatūru, kas automātiski dublēs failus mākonī, vai arī varat to darīt manuāli.

Sinhronizācijas programmatūra, kas ir būtiska ikvienam, kurš izmanto vairāk nekā vienu datoru vai ierīci, garantē, ka jūs saglabāsiet vienādus failus visos datoros. Turklāt tās parasti ir pieejamas arī no mobilajām ierīcēm.

Kad modificējat kādu failu, izmaiņas automātiski tiek paziņotas visiem pārējiem datoriem, kas ir savienoti ar kontu, pat tiem, kuros darbojas dažādas operētājsistēmas. Tā ir vislabākā dublēšanas virsotne.

Galu galā mākoņglabāšana ļauj lietotājiem kopīgot datus un piekļūt tiem no jebkuras vietas visā pasaulē, fiziski neapmeklējot vietējās datu glabāšanas sistēmas. Kopumā mākoņglabāšana glabā informāciju attālinātos serveros, no kuriem to var attālināti uzturēt un kontrolēt, kā arī dublēt un atgūt.

Jebkura izmēra failu pārsūtīšana
Ātra droša failu pārsūtīšana
Pārbaudiet mūsu apmaksātos plānus

Pārbaudiet vairāk rakstu par datu glabāšanu