Kā pārsūtīt failus no datora uz datoru

Ace2024. gada 20. janvāris
kā pārsūtīt failus no datora uz datoru

Nekas nav labāks par sajūsmu, kad iegādājaties jaunu, spīdīgu datoru. Parasti, iegādājoties jaunu datoru, tiek iegūta virkne jaunu funkciju, uzlabota skaitļošanas jauda, uzlabota grafika un palielināts atmiņas apjoms.

Protams, ja pārejat uz jaunu datoru un nomaināt vecāku datoru, jūs, visticamāk, vēlēsieties pārvietot vairāk nekā dažus failus. Vislabāk būtu pārvietot visus dokumentus, attēlus, visu lietotāja profilu, kontus, izlasi, grāmatzīmes un e-pastus, citiem vārdiem sakot, visu, kas jums pieder un ko izmantojat. Kā pārsūtīt failus no datora uz datoru?

Procedūru ietekmē vairāki mainīgie lielumi, tostarp pārsūtāmo failu skaits, failu lielums un abu datoru operētājsistēmas.

Lai gan failu pārsūtīšana nav sarežģīta darbība, tā var aizņemt vairākas stundas atkarībā no pārsūtāmo datu daudzuma. Tālāk ir aprakstītas sešas visbiežāk izmantotās stratēģijas, kuras varat izmēģināt paši.

Pārsūtiet līdz 5 GB bez maksas
Nav nepieciešama reģistrācija
Pārsūtīt failus tagad
USB disks, lai pārvietotu failus no datora uz datoru

1. Ārējā atmiņas ierīce

Ir zināms, ka lielākā daļa cilvēku izmanto ārējos diskus. Ir pavisam vienkārši nokopēt datus no USB zibatmiņas diska no viena datora uz otru, pieslēgt to pašu disku otram datoram un atkal nokopēt datus.

Ja jums ir vairāk datu, nekā var uzņemt zibatmiņas diskā, varat izmantot arī ārējo cieto disku. Ja abi klēpjdatori ir aprīkoti ar USB 3.0 pieslēgvietām, varat apsvērt iespēju iegādāties kādu no ātrākajiem pieejamajiem zibatmiņas diskiem. Strādājot ar lielu datu apjomu, ātrums kļūst ļoti svarīgs!

Izmantojot ārējos cietos diskus dublēšanas nolūkos, ir jāņem vērā daudzi faktori, jo dažos diskos var rasties failu pārsūtīšanas kļūmes: izmantojiet augstas kvalitātes kabeli (tas pats attiecas uz iekšējiem diskiem) un, ja nepieciešams, augstas kvalitātes USB koncentratoru.

Daži USB kontrolieri arī lielas slodzes apstākļos kļūst nestabili, tāpēc, ja rodas problēmas ar cietā diska savienojumu, iespējams, būs jānomaina atsevišķi komponenti, lai noteiktu problēmas cēloni.

Plusi

Mīnusi

Pārnēsājamība - ārējais cietais disks ir pārnēsājams un lietojams. To var izmantot kā atmiņas ierīci jebkurā datorā, kas atbalsta USB vai FireWire.Datu zudums - ārējie diski ir tikpat pakļauti datu zudumam kā iekšējie diski. Ārējie cietie diski ir uzņēmīgi pret vīrusiem un ļaunprogrammatūras uzbrukumiem. Turklāt tie ir jutīgi pret saules, karstuma, mitruma, šķidrumu, putekļu un magnētisko lauku izraisītu bojāšanos.
Ārējais cietais disks - Ārējo cieto disku var izmantot kā dublējuma disku ārkārtas situācijā. Tā kā cietie diski dažkārt sabojājas, dublējumkopiju saglabāšana ir ļoti svarīga neatkarīgi no tā, vai dators tiek izmantots darbam vai personīgām vajadzībām.Lielākā daļa ārējo cieto disku ir aizsargāti ar paroli. Ja cietais disks vai zibatmiņas disks tiek pazaudēts vai nozagts, ikviens, kas ievieto ierīci datorā, var piekļūt jūsu datiem.
Uzlabota veiktspēja - izmantojot ārējo disku kā galveno datu glabāšanas ierīci, var ievērojami uzlabot Mac datoru ar lēnākiem iekšējiem diskiem veiktspēju.Grūti iestat īt - failu versiju iestatīšana ārējos cietajos diskos ir sarežģīta. Ja dublējat failus uz ārējā cietā diska reizi dienā, bieži vien jums paliek tikai viena dublējumkopija, no kuras var paļauties, nevis daudzas failu versijas.
HD un SSD

2. Iekšējie SSD un HDD diski

Ja no veca datora pāriet uz jaunāku, vecais dators var kļūt nederīgs. Alternatīvi jūs varat nomainīt veco cieto disku pret jaunu. Tomēr, kā jūs varat iegūt savus iepriekšējos datus?

Cietie diski (HDD) un daži cietvielu diski (SSD) ir savienoti ar pamatplati, izmantojot standarta SATA savienojumus. Pievienojiet veco cieto disku rezerves SATA vai eSATA (ārējam SATA) savienotājam, ja tāds ir. Operētājsistēma to atpazīs kā jaunu disku. Pēc tam sāciet pārsūtīšanu. Tas ir ātrākais no visiem iespējamajiem variantiem.

Plusi

Mīnusi

Liela ietilpība - iekšējiem cietajiem diskiem ir liela ietilpība, lai tajos varētu saglabāt ievērojamu datu apjomu. Turklāt iekšējie cietie diski vienmēr ir nesaraujami saistīti ar datoru. Tādējādi, regulāri plānojot dublējumu veidošanu, ir nepieciešams mazāk darba. Salīdzinot ar citiem datu nesēju glabāšanas veidiem, iekšējie cietie diski ir ļoti rentabli.Ierobežots darbības ilgums - katram SSD ir ierobežots lasīšanas un rakstīšanas ciklu skaits. To sauc par ierakstītajiem terabaitiem (TBW). Iegādājoties SSD disku, tam ir iepriekš noteikts "nāves laiks", ko ietekmē tas, cik bieži tiek izmantots disks.
Pārsūtīšanas kabeļi, lai kopīgotu failus no datora uz datoru

3. Pārsūtīšanas kabeļa izmantošana

Datus var pārsūtīt, izmantojot vairākus savienojumus, nevis izmantojot mākoņpakalpojumu vai ārējo cieto disku. Tā kā dati tiek kopēti un ielīmēti vienlaicīgi no datora uz datoru, šī pieeja bieži ir ātrāka nekā disku izmantošana.

Lai gan tas var šķist diezgan novecojis, failu pārsūtīšanas kabeļa izmantošana joprojām ir efektīva metode informācijas pārsūtīšanai starp diviem datoriem, kas atrodas viens otra tuvumā.

Izmantojot šo ierīci, jūs pieslēdzaties abu datoru USB pieslēgvietām un pēc tam, izmantojot komplektācijā iekļauto failu pārsūtīšanas programmatūru, izvēlaties failus un mapes, kas jāpārsūta starp tiem. Kad ierīces ir savienotas, izmantojot USB pieslēgvietas, komplektā iekļautā pārsūtīšanas programma veiks failu un iestatījumu migrēšanas procesu.

Ja abiem datoriem ir USB 3.0 savienojumi, datu pārraide notiks daudz ātrāk; uzsākot failu migrēšanas procedūru, paturiet to prātā.

PlusiMīnusi
Ātrums - tā kā USB diskiem nav nepieciešams interneta savienojums, tiem ir samērā liels datu pārsūtīšanas ātrums. No otras puses, ātrumu ietekmē vairāki parametri, tostarp USB versija, aparatūras kopne un USB kontroliera ierīce.Grūti paplašināt - tiklīdz no viena datora uz otru tiek pieslēgts krusteniskais savienojums, pieslēgšana jebkuram citam datoram kļūst apgrūtināta, nepievienojot papildu tīkla adapterus.
Jauda - sākotnēji USB diskdziņi nepiedāvāja plašu atmiņas ietilpības diapazonu. Vēl nesen bija pieejamas USB ierīces ar ietilpību līdz 2 TB. Rezultātā lietotāji ir atbrīvoti no papildu aparatūras nēsāšanas gadījumos, kad ir liela atmiņas ietilpība.Neuzticams - Šādi savienoti datori automātiski tiek automātiski klasificēti kā "publiski" savienojumi. Publiskie savienojumi pēc noklusējuma atslēdz tīkla atklāšanu, failu koplietošanu un printeru koplietošanu. Šo resursu koplietošana kļūst darbietilpīgāka nekā tad, ja datori būtu savienoti, izmantojot slēdzi, jo šīs funkcijas ir manuāli atkārtoti jāaktivizē katra datora iestatījumos.
Fiziskie izmēri - USB zibatmiņas diskdziņi ir kompakti un viegli, tāpēc tie ir ļoti viegli pārnēsājami. Tie labi iekļaujas kabatās un mugursomās. Tas ir ideāls aizvietotājs cietajiem diskiem un planšetdatoriem, kam nepieciešams daudz vietas.
Failu pārsūtīšana no datora uz datoru, izmantojot wifi

4. Failu kopīgošana, izmantojot Wi-Fi

Lielākajā daļā populāru operētājsistēmu ir iespēja konfigurēt mājas tīklu. Tas ļauj ierīcēm, kas savienotas ar vienu un to pašu maršrutētāju (izmantojot Ethernet vai Wi-Fi), automātiski identificēt vienai otru.

Tādējādi, pārsūtot datus starp datoriem, katru reizi nav jāizveido jauns savienojums; savienojums vienmēr ir aktīvs, kamēr vien abas iekārtas ir ieslēgtas.

PlusiMīnusi
Nav nepieciešama ārējā USB atmiņas diska aparatūra - parasti, kad vēlamies pārsūtīt datus starp datoriem, mēs meklējam USB zibatmiņas disku vai USB cietā diska disku. Failu pārsūtīšana, izmantojot Wi-Fi, novērš nepieciešamību pēc papildu ierīces datu pārsūtīšanai starp diviem datoriem. Viss, kas ir nepieciešams, ir funkcionējošs Wi-Fi savienojums.Problēmas ar nepieciešamo joslas platumu - failu koplietošanai ir nepieciešams atbilstošs joslas platums, lai nodrošinātu ātru un vieglu piekļuvi datiem. Piekļuve failiem var būt laikietilpīgs process, ja trūkst atbilstoša ātruma.
Ātra failu pārsūtīšana - Failu koplietošana, izmantojot Wi-Fi, nodrošina ātrāku failu pārsūtīšanu starp datoriem. Kad Wi-Fi savieno divus datorus, ievērojami palielinās failu pārsūtīšanai pieejamais joslas platums. Turklāt samazinās laiks, kas nepieciešams, lai nokopētu datus no viena datora uz ārējo disku un pārsūtītu tos uz citu datoru. Failu pārsūtīšana no viena datora uz otru, izmantojot Wi-Fi, notiek uzreiz, tādējādi uz pusi samazinot nepieciešamo laiku.Publiska piekļuve - apmainoties ar failiem, palielinās iespēja darbiniekam vai ārējam hakerim publiskā tiešsaistes forumā dalīties ar uzņēmuma datiem. Ļaundabīgas programmatūras, izpirkuma maksa un vīrusi biežāk uzbrūk koplietojamiem failiem. Piemēram, vīruss var inficēt darbstaciju, kas tiek izmantota datu aplūkošanai, un pēc tam augšupielādēt sevi uz jūsu serveri vai citu darbstaciju, kurā ir saturs.
Droša datu pārsūtīšana - Wi-Fi izmantošana datu pārsūtīšanai pasargā jūs no iespējamām briesmām. Ja izmantojat zibatmiņas disku vai atmiņas disku, tas var kaitēt datora darbībai, jo tajos var būt vīrusi vai cita ļaunprātīga programmatūra. Izmantojot Wi-Fi, lai kopīgotu vajadzīgo failu, jūs izvairāties no šīm briesmām.
failu pārsūtīšana no datora uz datoru, izmantojot lan kabeli

5. Failu pārsūtīšana no datora uz datoru, izmantojot LAN

LAN kabeļi ir viens no agrākajiem veidiem, kā savienot divus datorus, izmantojot Ethernet pieslēgvietas, lai pārsūtītu datus. LAN kabelis nodrošina ātrāku datu pārsūtīšanu un ir saderīgs ar visām Windows versijām.

LAN kabelis ļauj izvairīties no nepieciešamības pieslēgt un atvienot pildspalvu, kad vēlaties pārsūtīt failu(-us). Turklāt jūs neesat atkarīgs no Wi-Fi. Neatkarīgi no tā, kāda veida datus vēlaties nosūtīt, LAN kabelis nodrošina vislielāko iespējamo pārsūtīšanas ātrumu, un, izmantojot Wi-Fi, nav nepieciešamas padziļinātas tehniskās zināšanas tīkla konfigurācijā.

PlusiMīnusi
Atvieglota saziņa - izmantojot LAN, lietotāji var viegli kopīgot ziņojumus un datus. Tā kā dati tiek glabāti serverī, tos var apskatīt LAN lietotāji. Katrs LAN lietotājs to var darīt ar citiem tīkla lietotājiem. Tādējādi tiek ietaupīts laiks un nodrošināts, ka paziņojumi tiek nosūtīti attiecīgajiem saņēmējiem.Īstenošanas izmaksas - lai gan LAN ļauj ietaupīt naudu, kopīgi izmantojot resursus, tīkla izveides sākotnējās izmaksas ir diezgan augstas. Tas galvenokārt ir saistīts ar to, ka servera izveidei ir nepieciešama specializēta programmatūra. Turklāt sākotnējai uzstādīšanai ir jāiegādājas fizisks aprīkojums, piemēram, maršrutētāji, centrmezgli, komutatori un kabeļi.
Datu centralizācija - datortīkls ļauj visu informāciju uzglabāt centrālajā vietā un padarīt to pieejamu daudziem lietotājiem. Tas ļauj vienas komandas locekļiem piekļūt visiem resursiem, kas nepieciešami viņu pienākumu veikšanai.Politikas pārkāpumi - Tā kā visi dati, kas saistīti ar savienotajiem datoriem, tiek glabāti vienā serverī, nepiederošas personas var pārbaudīt pārlūkprogrammas vēsturi un lejupielādes, kas saistītas ar visiem savienotajiem datoriem.
Filemail failu pārsūtīšanas programmas

6. Mākoņpakalpojumu sniedzēji

Jūs varat pārsūtīt un lejupielādēt failus, izmantojot dažādus mākoņdatu glabāšanas pakalpojumus, piemēram, Google Drive vai OneDrive. Kādēļ mākoņkrātuve ir tik izdevīga failu pārsūtīšanai? Tāpēc, ka šie mākoņpakalpojumi ļauj lejupielādēt un pārsūtīt gandrīz jebkura lieluma failus atkarībā no pieejamās glabāšanas vietas. Turklāt, izmantojot tiešsaistes lietojumprogrammas, varat augšupielādēt lielākus failus.

Ja strādājat profesionāli, jums gandrīz noteikti būs nepieciešams pārsūtīt failus personām un organizācijām, kas atrodas visā pasaulē. Šādā situācijā noder failu pasts. Nav jāveic sarežģīti sagatavošanās darbi, nav jālasa QR kodi un nav jāpārvar šķēršļi. Faila nosūtīšana ir tikpat vienkārša kā e-pasta ziņojuma nosūtīšana.

Programma Filemail ļauj nosūtīt milzīgus jebkura izmēra failus uz jebkuru e-pasta adresi, izmantojot vienkāršu vilkšanas un nomešanas saskarni. Failus varat arī augšupielādēt privātā URL adresē, lai tos kopīgotu ar citiem. Pārsūtīšanu uzlabo Filemail UDP protokols, kas padara to par ātrāko un uzticamāko metodi milzīgu failu sūtīšanai internetā.

PlusiMīnusi
Izmaksas - fiziskā glabāšana var būt pārāk dārga. Mākoņglabāšana, kurai nav nepieciešama aparatūra, ir daudz lētāka par vienu GB nekā ārējie diski.Interneta savienojums - mākoņglabāšanai ir nepieciešams interneta savienojums. Ja esat pieslēgts lēnīgam tīklam, piekļuve krātuvei var būt apgrūtināta. Ja neesat pieslēdzies internetam, nevarēsiet apskatīt savus failus.
Pieejamība - glabājot failus mākonī, varat tiem piekļūt no jebkuras vietas, kur ir interneta pieslēgums.Izmaksas - failu augšupielāde un lejupielāde no mākoņa ir saistīta ar papildu izmaksām. Ja bieži piekļūstat daudziem failiem, šīs maksas var strauji palielināties.
Atjaunošana - cietā diska atteices vai citu aparatūras problēmu gadījumā varat piekļūt saviem datiem mākonī. Tā ir vietējai glabāšanai izmantoto fizisko cieto disku dublēšanas iespēja.Privātums - izmantojot mākoņpakalpojumu sniedzēju, jūsu dati vairs netiek fiziski glabāti jūsu datorā. Tāpēc kurš ir atbildīgs par datu drošību? Šī ir pelēkā zona, kas pašlaik tiek skaidrota.
Sinhronizācija un ierīču atjaunināšana - Ja izmantojat mākoņkrātuvi, visas izmaiņas, ko veicat failā, tiek automātiski sinhronizētas un atjauninātas visās ierīcēs, no kurām jūs piekļūstat mākonim.

Kura iespēja jums ir vislabākā?

Lai gan jauna datora iegāde ir aizraujoša, apzināšanās, ka visa jūsu informācija joprojām ir vecajā datorā, ir mazāk aizraujoša! Galu galā katram datora īpašniekam ir svarīgi zināt, kā kopīgot failus no viena datora uz otru.

Pašlaik ir pieejamas daudzas iespējas, kā pārnest datus, lietojumprogrammas un iestatījumus no vecā datora uz jauno datoru. Jūs varat piekļūt saviem datiem no jebkuras ierīces, no jebkuras vietas, neatkarīgi no tā, vai izmantojat vecmodīgu zibatmiņas disku vai modernu programmatūru.

Jebkura izmēra failu pārsūtīšana
Neierobežots saņēmēju, lejupielādes un joslas platums
Pārbaudiet mūsu apmaksātos plānus

Pārbaudiet citus rakstus par failu kopīgošanu starp ierīcēm