Kā pārsūtīt failus no Mac uz Mac

Ace2024. gada 24. janvāris
kā pārsūtīt failus no mac uz mac

Šajā rakstā mēs aplūkojam 7 dažādus veidus, kā atbildēt uz jūsu jautājumu par to, kā pārsūtīt failus no Mac uz Mac. Mēs arī sniegsim jums norādījumus soli pa solim, lai jūs varētu nekavējoties sākt izmantot ieteiktos risinājumus.

Failu un mapju pārsūtīšana starp daudzajām Apple ierīcēm noteiktos apstākļos ir ļoti vienkārša, pateicoties uzņēmuma vienotajai operētājsistēmai. Tāpēc, ja vēlaties kopīgot failus ar citu Mac īpašnieku vai tikko esat iegādājies jaunu Mac un vēlaties pārvietot dažus failus no iepriekšējā klēpjdatora uz jauno, tas būs pavisam vienkārši.

Lai failus pārvietotu no viena Mac uz citu vai apmainītos ar datiem starp Mac datoriem, var izmantot vairākas pieejas. Šajā rakstā sniegsim detalizētu aprakstu par visreālākajiem veidiem, kas piemēroti jebkura veida datu pārsūtīšanai.

Pārsūtiet līdz 5 GB bez maksas
Nav nepieciešama reģistrācija
Pārsūtīt failus tagad
Migrācijas asistents, lai pārsūtītu no mac uz mac

1. Failu pārsūtīšana starp Mac datoriem, izmantojot migrācijas palīgu

Apple Migrēšanas palīgs pārnes visus failus no sūtītāja Mac uz galamērķa Mac, tādējādi novēršot nepieciešamību tos kopēt manuāli. Ja jūsu faili pašlaik tiek glabāti personālajā datorā, jums tā vietā jāievēro PC migrēšanas procedūras.

  1. Uzsāciet Migration Assistant sūtītāja Mac un galamērķa Mac lietotnes mapes Lietotnes sadaļā Programmatūras.
  2. Sūtītāja Mac datorā, kad tiek pieprasīta atļauja veikt izmaiņas, ievadiet administratora paroli un pēc tam noklikšķiniet uz Labi.
  3. Kad tiks uzdots jautājums par to, kā vēlaties pārsūtīt datus, izvēlieties pārsūtīšanas iespēju no Mac, Time Machine dublējuma vai starta diska. Pēc tam noklikšķiniet uz Turpināt.
  4. Ja sūtītāja Mac datorā parādās drošības kods, pārliecinieties, ka tas sakrīt ar jaunajā Mac datorā redzamo kodu. Pēc tam noklikšķiniet uz Turpināt.
  5. Jaunajā Mac izvēlieties pārnesamo informāciju.
  6. Atlasiet Turpināt, lai sāktu pārsūtīšanu. Liela apjoma pārsūtīšana var aizņemt vairākas stundas, tāpēc visērtāk migrēšanu sākt vakarā un ļaut tai noritēt pa nakti.
  7. Pēc pārsūtīšanas pabeigšanas abos datoros atlaist Migrēšanas palīgu un izveidot savienojumu ar migrēto kontu jaunajā Mac, lai apskatītu tā failus.
Apple airdrop

2. Failu pārsūtīšana starp Mac datoriem ar AirDrop

Ja uz abiem Mac datoriem darbojas Mac OS X Lion vai jaunāka versija, AirDrop ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā ātri kopīgot failus starp tiem, un šo funkciju var izmantot, ja vien abi Mac datori ir atjaunināti. Lai pārsūtītu failu starp abiem Mac datoriem, nav nepieciešams izmantot WiFi; ad-hoc tīkls starp tiem tiks izveidots automātiski, ja vien tie atradīsies viens otra tuvumā.

Lai izmantotu AirDrop, Mac OS Finder programmā veiciet šādas darbības:

  1. Lai iedarbinātu AirDrop, nospiediet Command + Shift + R uz tastatūras.
  2. Lai pārsūtītu failus uz citu Mac, vispirms ir jāgaida, līdz šis Mac kļūst redzams, un tikai tad var vilkt un nomest uz tā failu(-us).
  3. Pieņemiet failu pārsūtīšanu, izmantojot Mac, kas to saņem.
iMessage, lai pārvietotu failus no mac uz mac

3. Datu pārsūtīšana no Mac uz Mac, izmantojot iMessage

iMessage ir vairāk nekā tikai saziņas līdzeklis: tas ir noderīgs arī failu pārsūtīšanai un koplietošanai. Izmantojot iMessage, varat pat attālināti pārsūtīt failus no sava Mac uz citu Mac.

  1. Viss, kas jums jādara, ir jāiedarbina Messages programma jūsu Mac datorā. Dodieties uz izvēlni Messages sadaļā Applications.
  2. Sāciet jaunu iMessage sarunu. Tai jābūt adresētai personai, kurai vēlaties to nosūtīt.
  3. Velciet un nometiet savu failu vai mapi ziņojuma logā vai arī kopējiet un ielīmējiet failu vai mapi logā.
  4. Lai nosūtītu, vienkārši nospiediet taustiņu Atgriezties. Otrs Mac saņem jūsu failu vai mapi, kad to nosūtāt tam, izmantojot iMessage.
  5. Pēc tam varat to viegli saglabāt iMessage iekšpusē, noklikšķinot ar peles labo pogu uz pielikuma un izvēloties "Saglabāt kā".
  6. Visbeidzot, saglabājiet to lejupielādes mapē savā Mac datorā.
Bluetooth, lai pārsūtītu failus no mac uz mac

4. Datu pārsūtīšana starp Mac datoriem, izmantojot Bluetooth koplietošanu

Tagad mēs apskatīsim vēl vienu alternatīvu mūsu rakstā par to, kā pārsūtīt failus no Mac uz Mac, proti, Bluetooth koplietošanu. Ja divi Mac datori nav pieslēgti vienam tīklam, tā ir praktiska metode datu pārsūtīšanai starp tiem.

  1. Sagatavojiet sūtītāja MacBook failu apmaiņai.
  2. Atveriet Bluetooth galamērķa Mac datorā, noklikšķinot uz Bluetooth ikonas izvēlnes joslā vai noklikšķinot uz pogas System Preferences (Sistēmas preferences), izvēlieties Bluetooth un pārliecinieties, ka Bluetooth ir ieslēgts un sistēma atrodas Atklājamā režīmā.
  3. Pēc tam, kad esat pārliecinājies, ka pakalpojumam ir iespējota Bluetooth koplietošanas opcija, dodieties uz uzņēmēja datora Finder, izvēlieties Applications, divreiz noklikšķiniet uz Utilities un pēc tam divreiz noklikšķiniet uz Bluetooth File Exchange.
  4. Pēc tam varat pārsūtīt failu uz otru Mac, izvēloties to Bluetooth File Exchange Finder logā, kas vēlāk tiks parādīts, noklikšķinot uz pogas Share (Kopīgot) un pēc tam pārejot uz failu, kuru vēlaties nosūtīt.
  5. Exchange atvērsies, kad noklikšķināsiet uz macOS Bluetooth savienojuma loga. Tas ļaus piekļūt ierīces publiskajai mapei, lejupielādēt failus no ierīces un pārsūtīt failus uz ierīci.
  6. Lai pieņemtu savienojumu, Mac datorā, kas kalpos kā galamērķis, noklikšķiniet uz Connect (Savienot) laukā ar uzrakstu Connection Request (Savienojuma pieprasījums), kas tiks parādīts.
  7. Uzņemošajā Mac datorā Bluetooth savienojuma logs tiks atjaunināts un norādīs, ka galamērķa sistēma ir savienota.
  8. Galamērķa Mac datorā parādīsies logs, kurā saņēmējam tiks uzdots jautājums, vai viņš vēlas pieņemt sūtītos failus vai nē.
  9. Lai tos saglabātu savā Mac datorā, noklikšķiniet uz pogas Pieņemt.
Apple iCloud

5. Failu pārsūtīšana no Mac uz Mac, izmantojot iCloud krātuvi

Nav šaubu, ka iCloud krātuvi var uztvert kā neizsekojamu saikni, kas apvieno dažādas Apple ekosistēmas sastāvdaļas. Ja kļūdaini izdzēsīsiet kādu failu vai ja jums nebūs līdzi datora, jūs varat to atjaunot. Turklāt varat piekļūt iCloud diskā saglabātajiem failiem jebkurā laikā un no jebkuras vietas.

Ļoti ērti varat sinhronizēt datus visos Macbook un citās ierīcēs, izmantojot savu Apple ID. Tomēr ņemiet vērā, ka sinhronizācija būs jāieslēdz failiem, kurus vēlaties pārsūtīt.

  1. Palaidiet System Preferences, pēc tam noklikšķiniet uz Apple ID un izvēlieties iCloud.
  2. Izvēlieties visus failus, kurus vēlaties iekļaut sinhronizācijā.
  3. Jaunajā Mac datorā izmantojiet to pašu pieteikšanās informāciju.
  4. Dodieties uz izvēlni System Preferences (Sistēmas preferences), noklikšķiniet uz Apple ID un pēc tam noklikšķiniet uz Sign in (Pierakstīties).
  5. Ievadiet ar to saistīto Apple ID un paroli.
  6. Pastāv iespēja, ka kāda no savienotajām ierīcēm nosūtīs jums verifikācijas kodu.
  7. Ievadiet slepeno kodu.
  8. Pēc tam aktivizējiet iCloud un citus failu glabāšanas pakalpojumus, atverot System Preferences (Sistēmas preferences) > Apple ID > iCloud.

failu kopīgošana starp Mac datoriem

6. Failu pārsūtīšana starp Mac datoriem, izmantojot failu kopīgošanu

Viens no vienkāršākajiem un drošākajiem risinājumiem failu pārsūtīšanai ir macOS iebūvētās failu koplietošanas funkcijas izmantošana. Tā atrodas kopīgošanas opcijās un ļauj kopīgot failus un dažādas mapes Mac datoros ar autorizētiem lietotājiem vai grupām tajā pašā tīklā.

  1. Izvēlnē Apple izvēlnē izvēlieties System Preferences (Sistēmas iestatījumi), lai atvērtu logu System Preferences (Sistēmas iestatījumi).
  2. Izvēlieties sadaļu Koplietošanas iestatījumi. Kopīgošanas preferenču paneļa kreisajā pusē ir koplietošanas pakalpojumu saraksts. Ievietojiet izvēles rūtiņu lodziņā Share Files (Kopīgot failus).
  3. Tagad blakus vārdiem File Sharing On (Failu kopīgošana ieslēgta) jāparādās zaļam punktiņam. IP adrese parādās tieši zem teksta. Pierakstiet IP adresi, jo tā būs nepieciešama turpmākajos posmos.
  4. Noklikšķiniet uz pogas pa labi no rindkopas ar nosaukumu Opcijas. Ievietojiet izvēles rūtiņu lodziņos Kopīgot failus un mapes ar SMB un Kopīgot failus un mapes ar AFP.
  5. Tagad jūsu Mac ir sagatavots failu un mapju izplatīšanai, izmantojot AFP vecākiem Mac datoriem un AFP Mac OS X datoriem.
  6. Izvēlnē Apple izvēlnē izvēlieties System Preferences (Sistēmas preferences) savā Mac datorā un noklikšķiniet uz paneļa Sharing preference (Koplietošanas preferences), nospiežot uz tā. Koplietošanas izvēles paneļa kreisajā pusē ir uzskaitītas funkcijas, kuras varat kopīgot. Pārliecinieties, ka ir atzīmēts lodziņš ar norādi "Failu kopīgošana".
  7. Šajā brīdī jums vajadzētu pamanīt zaļu atzīmi blakus tekstam, kas norāda File Sharing On (Failu koplietošana ieslēgta). IP adresi var redzēt tieši zem teksta. Pierakstiet IP adresi, jo šī informācija jums būs nepieciešama turpmākajās procedūrās.
  8. Pieskarieties pogai ar nosaukumu Opcijas, kas atrodas tuvu teksta labajā pusē. Atzīmējiet ķeksīti lodziņā "Koplietot failus un mapes, izmantojot SMB", kā arī lodziņā "Koplietot failus un mapes, izmantojot AFP".
  9. Tagad jūsu Mac ir sagatavots failu un mapju koplietošanai ar citiem datoriem, izmantojot AFP, kas paredzēts vecākiem Mac datoriem.
  10. Kad vēlēsieties pārsūtīt failus, ekrāna augšdaļā pamanīsiet sava Mac īpašo informāciju, un zem šīs informācijas redzēsiet nosaukumu.
  11. Šo nosaukumu varat norādīt jebkuram citam Mac datoram savā vietējā bezvadu tīklā, kuram vēlaties nodrošināt kopīgu piekļuvi savam Mac.
  12. Ievietojiet mapi vai failu, kuru vēlaties padarīt publiski pieejamu, koplietošanas mapē Public, ko konfigurējāt System Preferences izvēlnē Settings. Beidzot otrs Mac varēs tai piekļūt!
Filemail failu koplietošanas platforma

7. Failu pārsūtīšana starp Mac datoriem ar Filemail

Lai gan Mac lietotāji var izmantot mūsu tīmekļa vietni, lai kopīgotu failus cits ar citu, šajā sadaļā es aplūkošu FileMail Desktop operētājsistēmai Mac. Failu nosūtīšanas process, izmantojot mūsu tīmekļa vietni un darbvirsmas lietotni, ir vienāds, tāpēc varat sekot līdzi, pat ja jums nav instalēta darbvirsmas lietotne vai vēlaties izmantot tikai mūsu tīmekļa vietni.

Turklāt FileMail lietošana neko nemaksā, ja vēlaties kopīgot failus, kuru lielums nepārsniedz 5 GB. Nav nepieciešams reģistrēties.

Turklāt FileMail lietošana neko nemaksā, ja vēlaties kopīgot failus, kuru izmērs nepārsniedz 5 GB. Reģistrēties nav nepieciešams.

  1. Palaidiet datora lietotni vai atveriet mūsu tīmekļa vietnes sākumlapu.
  2. Noklikšķiniet uz "Pievienot failus".
  3. Pārejiet uz vēlamajiem failiem un/vai mapēm un pievienojiet tos.
  4. Varat izvēlēties nosūtīt failus kā e-pastu vai augšupielādēt failus un saņemt koplietošanas saiti.
  5. Ja esat izvēlējies "Sūtīt kā e-pastu", ievadiet saņēmēja e-pasta adresi. Ja vēlaties, iesniedziet neobligātu ziņojumu.
  6. Nospiediet pogu Sūtīt.
  7. Saņēmējs saņems e-pastu ar norādījumiem, kā lejupielādēt failus.
  8. Ja esat izvēlējies "Sūtīt kā saiti", pēc failu augšupielādes būsiet saņēmis saiti, kuru varēsiet kopīgot ar jebkuru personu, kurai vēlaties kopīgot failus.

Ja strādājat profesionāli, jums gandrīz noteikti būs nepieciešams pārsūtīt failus personām un organizācijām, kas atrodas visā pasaulē. Šādā situācijā Filemail ir ļoti noderīgs. Nav jāveic sarežģīti sagatavošanās darbi, nav jālasa QR kodi un nav jāpārvar šķēršļi. Faila nosūtīšana ir tikpat vienkārša kā e-pasta ziņojuma nosūtīšana.

Programma Filemail Desktop ļauj nosūtīt milzīgus jebkura izmēra failus uz jebkuru e-pasta adresi, izmantojot vienkāršu vilkšanas un nomešanas saskarni. Failus var arī augšupielādēt privātā URL adresē, lai kopīgotu ar citiem. Pārsūtīšanu uzlabo Filemail UDP protokols, kas padara to par ātrāko un uzticamāko metodi milzīgu failu sūtīšanai internetā.

Svari

Pārsūtīšanas veids

Plusi

Mīnusi

Failu koplietošanaŠī ir vienkārša pārsūtīšanas metode ar ļoti lielu pārsūtīšanas ātrumu Tā kā jūsu Mac datori, visticamāk, jau ir savienoti ar vietējo tīklu, failu koplietošanas iestatīšana un ieslēgšana var būt vienīgā nepieciešamā izmaiņa lielākajai daļai lietotāju.Lai šī funkcija darbotos, abām ierīcēm ir jādalās tīklā.
AirDropSalīdzinot ar daudzām citām iespējām, AirDrop ir ātrāks un drošāks. Tā kā tā var automātiski atrast uztvērējus, kas atrodas tuvu, nav nepieciešams savienot nevienu ierīci.Lēna pieeja, jo pārsūtīšanas ātrums starp mūsdienu Mac modeļiem ir aptuveni 40 MB/s. Ja to izmanto publiskā tīklā, to var ļaunprātīgi izmantot, tāpēc esiet piesardzīgi, atļaujot citiem pārsūtīt failus uz jūsu Mac, izmantojot AirDrop.
Koplietošana tīklāViena no efektīvākajām metodēm tiem, kas vēlas bieži sūtīt failus.Lai šī funkcija darbotos, abām ierīcēm ir jādalās tīklā.
Migrēšanas palīgsIntuitīva un viegli lietojama opcija Tā replicē visus failus un ļauj izvēlēties, kuri lietotāju konti tiks pārnesti uz jauno Mac.Visi jūsu faili tiks dublēti. Ja gadu gaitā esat atjauninājis savus Mac datorus, iespējams, simtiem vai pat tūkstošiem novecojušu failu aizņem vietu.
iCloudIzmantojot mākoņkrātuvi, visas jūsu ierīces tiks sinhronizētas un atjauninātas, kad vien kādā failā tiks veiktas izmaiņas. iCloud pakalpojumi darbojas arī ierīcēs, kas nav iOS ierīces, taču tie īpaši labi integrējas Apple ekosistēmā. Mākoņglabāšanas pakalpojumu sniedzēji pastiprina savu pakalpojumu drošību ar papildu slāņiem.Mākoņbāzētai failu glabāšanai ir nepieciešams interneta pieslēgums. Datu augšupielāde un lejupielāde no mākoņa rada papildu izdevumus, kas var palielināties. Dažkārt failu pārsūtīšana var kļūt gausa, ja serveris ir pārslogots.
FileMail
To var izmantot bez maksas, un reģistrācija nav nepieciešama Tiek atbalstīti lieli faili Ātri un vienkārši pārsūtīšanas laiki.
Ir nepieciešams interneta savienojums. Lai kopīgotu ļoti lielus failus, ir nepieciešams abonements, lai gan ir pieejams bezmaksas 7 dienu izmēģinājuma periods.
Jebkura izmēra failu pārsūtīšana
Neierobežots saņēmēju, lejupielādes un joslas platums
Pārbaudiet mūsu apmaksātos plānus

Pārbaudiet vairāk rakstu par failu pārsūtīšanu starp ierīcēm