Dosya transferleri internetin yapı taşlarıdır. Her günün her bir dakikasında, İnternet kullanıcıları dosya indirir ve bunları sanal dünyanın her yerinde dolaştırır. Dosya Aktarım Protokolü (FTP) kırk yılı aşkın bir süredir varlığını sürdürmektedir ve bu süre zarfında şifreleme standartları ve dosya aktarım özellikleri açısından önemli gelişmeler kaydetmiştir.
FTP, 1980'lerin başında TCP'ye (İletim Kontrol Protokolü) dayanan çağdaş İnternet Protokolü (IP) ağlarının doğuşundan bile önce, ağların ilk günlerine kadar uzanır.

Dosya Aktarım Protokolü (FTP) Nedir?

FTP Nasıl Çalışır?

FTP Ne İçin Kullanılır?
FTP İstemcileri

FTP'nin Güvenlik Sorunları
FTP, siber güvenliğin spekülatif bir konudan başka bir şey olmadığı zamanlara kadar uzanır. Bu, FTP aktarımlarının güvenli olmadığı anlamına gelir ve paket koklama yeteneğine sahip herhangi birinin verileri ele geçirmesini oldukça basit hale getirir.
Bilgisayar korsanları bir FTP aktarımına müdahale edebilirlerse, içeriğe erişmeleri veya içeriği değiştirmeleri şifreleme ile engellenmeyecektir. FTP bulut depolamayı kullansanız bile, hizmet sağlayıcının sistemi saldırıya uğrarsa veriler ele geçirilebilir ve kötüye kullanılabilir.

FTP'nin Dezavantajları
Zorlu Kullanım
Her Satıcı Eşit Değildir
Şifreleme Öngörülen Bir Durum Değildir
FTP Saldırıya Uğrayabilir
Uyumluluk Bir Sorundur
Faaliyetlerin İzlenmesi Zor

FTP'nin Avantajları
Birden fazla dosya dizini aynı anda aktarılabilir
Dosya aktarım ilerlemenizi asla kaybetmeyin

Filemail: FTP'ye Uygulanabilir Alternatif
Bununla birlikte, FTP'lerin yarattığı zorlukların üstesinden gelen ve ek işlevler ve avantajlar getiren uygulanabilir alternatifler de vardır. Filemail, çeşitli uygulamalar ve hizmetler kullanarak her boyuttaki büyük dosyaların gönderilmesini ve alınmasını sağlayan bir web platformudur.
Herkesin kullanabileceği ücretsiz bir hizmettir. Temel prensip basittir: bir dosya seçin, alıcının e-posta adresini girin ve 'gönder'e tıklayın. Alıcı dosyanıza bir bağlantı alır ve dosyayı indirir.
İki set güvenlik duvarı sunucularınızı korur ve verilere erişim doğrudan Windows erişimi üzerinden sağlanır. Diskte, dosya adları şifrelenir ve sunuculardaki veri hacmi, sabit sürücülerden veri almayı ve şifresini çözmeyi neredeyse zorlaştırır.