Скільки коштує 1 ТБ пам'яті для зберігання даних

Ace23 січня 2024 р.
скільки коштує 1 тб для зберігання даних

Ми використовуємо наші цифрові пристрої для різних видів діяльності, включаючи серфінг в Інтернеті, прослуховування музики, перегляд фільмів і відео, спілкування з друзями та родиною через соціальні мережі, а також дзвінки друзям і родичам. Ви здивуєтеся, дізнавшись, скільки даних споживає ваш комп'ютер або смартфон! Але скільки даних використовують ці пристрої, а отже, і ви? Скільки вони можуть зберігати?

Ви прочитаєте про такі поняття, як мегабайти (МБ), гігабайти (ГБ) і терабайти (ТБ), але що вони означають з точки зору реального застосування? Скільки коштує 1 ТБ пам'яті для зберігання даних, і що ви дійсно можете зберігати на ньому?

Безкоштовно ділитися до 5 ГБ
Реєстрація не потрібна
Передавайте великі файли зараз
дані на комп'ютері

Визначення одиниць даних

Пам'ять комп'ютера - це будь-який фізичний пристрій, здатний зберігати дані, незалежно від їхнього розміру та тривалості. Розмір файлів часто виражають у кілобайтах, оскільки більшість файлів складаються з тисяч байт.

Мегабайти використовуються для опису більших файлів, таких як фотографії, фільми та аудіофайли, які містять мільйони байт. Оскільки сучасні пристрої зберігання даних можуть вміщувати сотні таких файлів, ємність сховища часто визначають у гігабайтах або навіть терабайтах.

Більші одиниці вимірювання зазвичай виділяють для обчислення ємності багатьох пристроїв зберігання даних або мереж зберігання великих обсягів даних.

Максимальний розмір файлів, які можна зберігати на комп'ютері або мобільному пристрої, вказується в КБ (кілобайтах), МБ (мегабайтах), ГБ (гігабайтах) або ТБ (терабайтах). З розвитком технологій мобільні пристрої повинні справлятися зі все більшими і більшими файлами, що робить обсяг пам'яті для зберігання даних критично важливим фактором у майбутньому.

1 ба йт = 8 бітів*, які можуть бути вісьмома одиницями або нулями, включеними в один байт. Цей октет бітів являє собою найменшу регулярну одиницю в системі зберігання даних.

1 кілобайт (КБ ) = 1,024 байти, файли, які не потребують префікса "кіло", - це найпростіші файли, такі як документи Word, електронні таблиці Excel і більшість зображень.

1 мегабайт (МБ) = 1024 КБ. 1 Мб зазвичай використовується для прослуховування музики та коротких відео. Навіть стара дискета здатна зберігати їх велику кількість.

1 гігабайт (ГБ ) = 1024 МБ. Гігабайт швидко стає стандартною одиницею зберігання даних, оскільки більшість виробників комп'ютерного обладнання рекламують ємність у гігабайтах.

1 терабайт (ТБ ) = 1,024 ГБ. Наразі найпоширенішим способом вимірювання розміру звичайного жорсткого диска є ТБ.

мультимедіа

Скільки коштує 10 ГБ?

За даними Ofcom, середньостатистичний користувач споживає близько 2,9 ГБ даних щомісяця, і ця цифра зростає з кожним роком у міру розвитку технологій. Це означає, що 10 ГБ, швидше за все, достатньо для звичайного користувача смартфона. Однак це значною мірою залежить від того, як ви використовуєте свій телефон. Наприклад, якщо ви любите дивитися потокові фільми та грати в онлайн-ігри, вам варто подумати про більший обсяг пам'яті.

Скільки коштує 100 ГБ?

Якщо вам більше потрібна мобільна передача даних, ніж Wi-Fi, можливо, вам варто розглянути тарифні плани з великим обсягом даних, наприклад, 100 ГБ. Щомісяця 100 ГБ - це значний обсяг даних, до якого можна отримати доступ. Зазвичай його вважають найбільш наближеним до безлімітного тарифного плану, який можна отримати, не роблячи останнього кроку.

Скільки коштує 1 ТБ для зберігання даних?

З часів 1,44-мегабайтних дискет технології зберігання даних значно розвинулися. Терабайт пам'яті (1024 ГБ) часто можна зустріти на ноутбуках, настільних комп'ютерах та ігрових приставках, серед іншого. Сьогодні 1 ТБ пам'яті еквівалентний приблизно 16 (64 ГБ) iPhone або смартфонам Samsung Galaxy.

1 ТБ також еквівалентний чотирьом (256 ГБ) ноутбукам Windows або MacBook, а системне програмне забезпечення займає певний простір у сховищі. Крім того, окремі зовнішні жорсткі диски зазвичай мають ємність від 1 ТБ до 32 ТБ.

Як використовувати 1 ТБ інтернет-даних?

Щоб використати 1 ТБ даних за місяць, вам потрібно буде переглянути близько 171 години відео у форматі 4K. Це еквівалентно трансляції 6 годин 4K-відео щодня протягом місяця зі швидкістю 6 годин на день. Якщо ви занепокоєні використанням даних, вам слід докласти зусиль, щоб контролювати їх більш активно.

1 ТБ пропонує вам можливість зберігати наступну інформацію:

  • Надсилання або отримання 200 електронних листів щодня (загалом 6 200 листів за місяць)
  • Слухати 5 годин музики на день (загалом 155 годин на місяць) та робити інші речі
  • 5 годин інтернет-серфінгу на день (загалом 155 годин на місяць)
  • 10 годин потокового HD-відео на день (загалом 310 годин на місяць)
  • 256 фотографій, зроблених на камеру з роздільною здатністю 12 МП;
  • 250 фільмів або 500 годин відео високої чіткості;
  • 6,5 мільйонів сторінок документів, які зазвичай зберігаються у вигляді файлів Office, PDF-файлів та презентацій - ця кількість еквівалентна 1300 справжнім картотекам!
Хмарне сховище

Представляємо хмарне сховище

Хмарні сховища дозволяють користувачам обмінюватися даними та отримувати до них доступ віддалено, не потребуючи доступу до локальних систем зберігання даних. Загалом, хмарне сховище зберігає дані на віддалених серверах, з яких їх можна віддалено обслуговувати, керувати ними, створювати резервні копії та отримувати до них доступ.

Хмарні дані доступні з будь-якого пристрою в будь-який час за умови наявності відповідних дозволів. Незважаючи на простоту доступу, хмарні сховища даних неймовірно безпечні.

Перенесення даних на зберігання за межі підприємства покладає обов'язок зберігання даних на плечі стороннього хмарного провайдера. Постачальник послуг розміщує, захищає, управляє і зберігає сервери та пов'язану з ними інфраструктуру, гарантуючи, що ви матимете доступ до своїх даних, коли вам це буде потрібно.

Постачальник послуг не стягує плату за цю послугу. Далі ми розглянемо безліч переваг, пов'язаних із хмарним сховищем.

Безпека

Провайдери хмарних сховищ підвищують безпеку своїх послуг, включаючи додаткові рівні захисту. Зважаючи на велику кількість людей, які зберігають інформацію в Інтернеті, сервіси хмарного зберігання докладають значних зусиль, щоб гарантувати, що ваші файли не будуть доступні стороннім особам.

Після того, як дані відправляються через Інтернет, вони захищаються технологією шифрування. Це гарантує постійне підтримання найвищого рівня безпеки.

Доступність

Коли ви використовуєте хмарне сховище, ваші дані зберігаються на серверах хмарного провайдера і доступні через Інтернет. Оскільки додаток хмарного провайдера може бути встановлений на багатьох пристроях, наприклад, на вашому корпоративному комп'ютері або смартфоні, ви можете отримати доступ до своїх даних у будь-який час і з будь-якого місця.

Ніколи ще не було так просто увійти в систему та співпрацювати з іншими членами команди. Крім того, додаток гарантує синхронізацію ваших файлів, завдяки чому члени команди завжди матимуть доступ до найновішої версії з обраного ними пристрою.

Можливості сервісу

Ви платите за хмарне сховище за кожного користувача. Вам не потрібно прогнозувати свої річні потреби у сховищі та нести ризик сплати за марно витрачений простір або його вичерпання. Ви можете налаштовувати ресурси, доступні вам через провайдерів хмарних сховищ, і платити за них відповідно до ваших поточних потреб, які можуть змінюватися з часом.

Покращена співпраця

Коли команди мають спільний доступ до даних та інструментів, вони можуть співпрацювати ефективніше. Як показують дослідження, співпраця призводить до кращих результатів. Це пояснюється тим, що партнерство поєднує різні навички кількох людей у спільній справі.

Воно продукує кращі ідеї, об'єднуючи багато точок зору людей та організацій з різним досвідом, спеціалізацією та способом мислення. Посилення співпраці призводить до появи більш інноваційних ідей, оскільки вона об'єднує численні точки зору людей та організацій з різним досвідом, знаннями та способами мислення.

Посилення співпраці

Перехід від звичного локального дискового сховища до хмарного може бути складним процесом, але з кожним днем він стає все більш поширеним. Використання хмарних сховищ порівняно з локальними дисковими сховищами має низку переваг. Хмарні сховища - це одна з найперспективніших можливостей для тих, хто шукає безпечний і доступний спосіб зберігання даних.

Надсилайте файли будь-якого розміру
Професійні, ділові та корпоративні плани
Ознайомтеся з нашими платними планами

Ознайомтеся з іншими статтями про обмін файлами