Як перенести файли з ПК на ПК

Ace20 січня 2024 р.
як передавати файли з ПК на ПК

Ніщо не може зрівнятися з хвилюванням від придбання нового блискучого комп'ютера. Зазвичай, купівля нового комп'ютера тягне за собою придбання безлічі нових функцій, підвищену обчислювальну потужність, покращену графіку та збільшений об'єм пам'яті.

Звичайно, якщо ви переїжджаєте на новий комп'ютер замість старого, ви, швидше за все, захочете перенести більше, ніж кілька файлів. В ідеалі, ви повинні перенести всі документи, зображення, весь ваш профіль користувача, облікові записи, вибране, закладки та електронну пошту, тобто все, чим ви володієте і користуєтеся. Отже, як перенести файли з ПК на ПК?

На цю процедуру впливають кілька змінних, зокрема кількість файлів, які потрібно перенести, розмір файлів і операційні системи двох комп'ютерів.

Хоча передача файлів не є складною операцією, вона може зайняти кілька годин, залежно від кількості даних, які вам потрібно передати. Нижче наведено шість найпоширеніших стратегій, які ви можете спробувати самостійно.

Передавайте до 5 ГБ безкоштовно
Реєстрація не потрібна
Передайте файли зараз
USB-накопичувач для перенесення файлів з ПК на ПК

1. Зовнішній запам'ятовуючий пристрій

Відомо, що більшість людей використовують зовнішні накопичувачі. Досить просто скопіювати дані з флеш-накопичувача USB з одного комп'ютера на інший, підключити той самий накопичувач до другого комп'ютера і знову скопіювати дані.

Крім того, якщо у вас більше даних, ніж може вмістити флешка, ви можете скористатися зовнішнім жорстким диском. Якщо обидва ноутбуки обладнані портами USB 3.0, ви можете розглянути можливість придбання одного з найшвидших доступних флеш-накопичувачів. При роботі з великими обсягами даних швидкість стає критично важливою!

При використанні зовнішніх жорстких дисків для резервного копіювання необхідно враховувати багато факторів, оскільки деякі з них можуть періодично збоїти при передачі файлів: використовуйте якісний кабель (те ж саме стосується і внутрішніх дисків) і якісний USB-концентратор, якщо це необхідно.

Деякі USB-контролери також стають нестабільними під великим навантаженням, тому, якщо у вас виникли проблеми з підключенням жорсткого диска, можливо, вам доведеться замінити окремі компоненти, щоб визначити джерело проблеми.

Плюси

Мінуси

Портативність - зовнішній жорсткий диск портативний і підключається до комп'ютера за принципом "підключи і працюй". Його можна використовувати як пристрій для зберігання даних на будь-якому комп'ютері, що підтримує USB або FireWire.Втратаданих - зовнішні диски так само схильні до втрати даних, як і внутрішні. Зовнішні жорсткі диски вразливі до вірусів і атак шкідливих програм. Крім того, вони схильні до деградації під впливом сонячного світла, спеки, вологості, рідин, пилу та магнітних полів.
Аварійневикористання - Ви можете використовувати зовнішній жорсткий диск як резервну копію у випадку надзвичайної ситуації. Оскільки жорсткі диски іноді виходять з ладу, збереження резервної копії є критично важливим, незалежно від того, чи використовуєте ви свій комп'ютер для ділових або особистих цілей.Схильністьдо зломів - більшість зовнішніх жорстких дисків захищені паролем. Якщо ваш жорсткий диск або флеш-накопичувач загублено або викрадено, будь-хто, хто під'єднає пристрій до комп'ютера, зможе отримати доступ до ваших даних.
Покращенапродуктивність - Використовуючи зовнішній диск як основний пристрій зберігання даних, ви можете значно підвищити продуктивність комп'ютерів Mac з повільними внутрішніми накопичувачами.Складність уналаштуванні - Налаштування версійності файлів на зовнішніх жорстких дисках є складним. Якщо ви створюєте резервні копії файлів на зовнішній жорсткий диск раз на день, вам часто доводиться покладатися на одну резервну копію, а не на численні версії файлів.
HD і SSD

2. Внутрішні SSD та HDD диски

Якщо ви переходите зі старого комп'ютера на новий, ваш старий комп'ютер може вийти з ладу. Крім того, ви можете замінити старий жорсткий диск на новий. Однак, як ви можете отримати свої попередні дані?

Жорсткі диски (HDD) і деякі твердотільні накопичувачі (SSD) підключаються до материнської плати через стандартні роз'єми SATA. Підключіть старий жорсткий диск до вільного роз'єму SATA або eSATA (зовнішній SATA), якщо він у вас є. Операційна система розпізнає його як новий диск. Потім почніть перенесення. Це найшвидший з усіх можливих варіантів.

Плюси

Мінуси

Висока ємність - внутрішні жорсткі диски мають високу ємність для зберігання значних обсягів даних. Крім того, внутрішні жорсткі диски завжди нерозривно пов'язані з вашим комп'ютером. Як наслідок, регулярне планування резервного копіювання потребує менше зусиль. Порівняно з іншими типами носіїв інформації, внутрішні жорсткі диски дуже економічно вигідні.Обмежений термін служби - кожен SSD має обмежену кількість циклів читання і запису. Це називається записаними терабайтами (TBW). Коли ви купуєте SSD, він постачається з попередньо встановленим "часом смерті", на який впливає частота використання накопичувача.
Передавальні кабелі для обміну файлами з ПК на ПК

3. Використання передавального кабелю

Ви можете передавати дані через кілька з'єднань, а не використовувати хмарний сервіс або зовнішній жорсткий диск. Оскільки дані копіюються і вставляються одночасно з ПК на ПК, такий підхід часто є швидшим, ніж використання дисків.

Хоча це може здатися досить застарілим, використання кабелю для передачі файлів все ще є ефективним методом передачі інформації між двома комп'ютерами, які розташовані поруч.

Використовуючи цей пристрій, ви підключаєтеся до USB-портів обох комп'ютерів, а потім за допомогою програмного забезпечення для передачі файлів вибираєте файли і папки, які потрібно передати між ними. Після з'єднання пристроїв через USB-порти програма для перенесення проведе вас через процес перенесення файлів і налаштувань, що входить до комплекту поставки.

Якщо обидва комп'ютери підключені через USB 3.0, передача даних буде набагато швидшою; коли ви почнете процедуру перенесення файлів, майте це на увазі.

ПлюсиМінуси
Швидкість - оскільки USB-накопичувачі не потребують підключення до Інтернету, вони мають досить високу швидкість передачі даних. З іншого боку, на швидкість впливає кілька параметрів, включаючи версію USB, апаратну шину і пристрій USB-контролера.Важко розширювати - як тільки перехресне з'єднання підключено від одного комп'ютера до іншого, підключення до будь-якого іншого комп'ютера стає складним без додавання додаткових мережевих адаптерів.
Ємність - спочатку USB-накопичувачі не пропонували широкого діапазону ємності для зберігання даних. До недавнього часу були доступні USB-пристрої ємністю до 2 ТБ. В результаті користувачі звільнилися від необхідності носити з собою додаткове обладнання у випадках з великою ємністю.Ненадійний - комп'ютери, підключені таким чином, автоматично класифікуються як такі, що мають "публічне" з'єднання. Загальнодоступні підключення за замовчуванням відключають мережеве виявлення, спільний доступ до файлів і принтерів. Спільне використання цих ресурсів стає більш трудомістким, ніж якби комп'ютери були з'єднані через комутатор, оскільки вам доведеться вручну вмикати ці функції в налаштуваннях кожного комп'ютера.
Фізичні розміри - USB-накопичувачі компактні та легкі, що робить їх дуже портативними. Вони добре поміщаються в кишенях і рюкзаках. Це ідеальна заміна жорстким дискам і планшетам, які займають багато місця.
Передача файлів з ПК на ПК за допомогою Wi-Fi

4. Обмін файлами через Wi-Fi

Більшість популярних операційних систем мають опцію для налаштування домашньої мережі. Це дозволяє пристроям, підключеним до одного роутера (через Ethernet або Wi-Fi), автоматично ідентифікувати один одного.

Таким чином, під час передачі даних між комп'ютерами вам не потрібно щоразу встановлювати нове з'єднання; з'єднання завжди активне, доки обидва комп'ютери увімкнені.

ПлюсиМінуси
Не потрібен зовнішній USB-накопичувач - Зазвичай, коли ми хочемо передати дані між комп'ютерами, ми шукаємо USB-флеш-накопичувач або жорсткий диск USB. Передача файлів через Wi-Fi усуває потребу в додатковому пристрої для передачі даних між двома ПК. Все, що потрібно - це функціональне з'єднання Wi-Fi.Проблеми з необхідною пропускною здатністю - для обміну файлами потрібна достатня пропускна здатність, щоб забезпечити швидкий і легкий доступ до даних. Доступ до файлів може зайняти багато часу, якщо у вас немає відповідної швидкості.
Швидка передача файлів - спільний доступ до файлів через Wi-Fi забезпечує швидшу передачу файлів між комп'ютерами. Коли Wi-Fi з'єднує два комп'ютери, пропускна здатність, доступна для передачі файлів, значно збільшується. Крім того, зменшується час, необхідний для копіювання даних з одного комп'ютера на зовнішній накопичувач і перенесення їх на інший комп'ютер. Файли миттєво передаються з одного комп'ютера на інший через Wi-Fi, що вдвічі скорочує необхідний час.Публічний доступ - при обміні файлами збільшується ймовірність того, що співробітник або зовнішній хакер поділиться даними компанії на публічному форумі в Інтернеті. Шкідливе програмне забезпечення, програми-вимагачі та віруси частіше атакують файли, до яких надається спільний доступ. Наприклад, вірус може заразити робочу станцію, яка використовується для перегляду даних, а потім завантажити себе на ваш сервер або на іншу робочу станцію, яка має вміст.
Безпечна передача даних - Використання Wi-Fi для передачі даних захищає вас від потенційних небезпек. Використання флеш-накопичувача або накопичувача пам'яті може негативно вплинути на продуктивність вашого комп'ютера, оскільки вони можуть містити віруси або інше шкідливе програмне забезпечення. Використовуючи Wi-Fi для спільного доступу до потрібного файлу, ви уникаєте цієї небезпеки.
передавати файли з комп'ютера на комп'ютер за допомогою LAN-кабелю

5. Передача файлів з комп'ютера на комп'ютер через локальну мережу

LAN-кабелі - це один з найперших способів з'єднання двох комп'ютерів через порти Ethernet для передачі даних. Кабель LAN дозволяє пришвидшити передачу даних і сумісний з усіма версіями Windows.

Кабель LAN позбавляє від необхідності вмикати та вимикати флеш-накопичувач, коли ви хочете передати файл(и). Крім того, ви не залежите від Wi-Fi. Незалежно від того, який тип даних ви хочете передати, кабель LAN забезпечує максимально можливу швидкість передачі, а використання Wi-Fi не потребує спеціальних технічних знань для налаштування мережі.

ПлюсиМінуси
Спрощена комунікація - використовуючи локальну мережу, користувачі можуть легко обмінюватися повідомленнями та даними. Оскільки дані зберігаються на сервері, їх можуть переглядати користувачі локальної мережі. Кожен користувач локальної мережі може робити це з іншими користувачами мережі. В результаті, це економить час і гарантує, що повідомлення будуть надіслані відповідним одержувачам.Вартість впровадження - хоча локальні мережі заощаджують кошти завдяки спільному використанню ресурсів, початкова вартість створення мережі є досить високою. Це здебільшого пов'язано з потребою в спеціалізованому програмному забезпеченні для створення сервера. Крім того, для початкового налаштування необхідно придбати фізичне обладнання, таке як маршрутизатори, концентратори, комутатори та кабелі.
Централізація даних - наявність комп'ютерної мережі дозволяє зберігати всю інформацію в центральному місці, доступному для багатьох користувачів. Це дозволяє членам однієї команди мати доступ до всіх ресурсів, необхідних для виконання своїх обов'язків.Порушення політики - оскільки всі дані, пов'язані з підключеними комп'ютерами, зберігаються на одному сервері, неавторизовані особи можуть вивчати історію браузера та завантажень, пов'язаних з усіма підключеними машинами.
Програми для передачі файлів Filemail

6. Хмарні сервіси

Ви можете передавати та завантажувати файли за допомогою різних хмарних сервісів, таких як Google Drive або OneDrive. Чому хмарні сховища настільки вигідні для передачі файлів? Тому що ці хмарні сервіси дозволяють завантажувати і передавати файли практично будь-якого розміру, залежно від доступного місця в сховищі. Крім того, ви можете завантажувати файли більшого розміру за допомогою онлайн-додатків.

Якщо ви працюєте в професійній сфері, вам майже напевно доведеться передавати файли особам та організаціям, розташованим по всьому світу. Filemail стане в нагоді в цій ситуації. Не потрібно ніяких складних приготувань, зчитування QR-кодів і подолання перешкод. Надіслати файл так само просто, як відправити електронне повідомлення.

Додаток Filemail дозволяє вам надсилати величезні файли будь-якого розміру на будь-яку електронну адресу за допомогою простого перетягування. Ви також можете завантажувати файли на приватну URL-адресу, щоб поділитися ними з іншими. Передавання файлів відбувається за допомогою UDP-протоколу Filemail, що робить його найшвидшим і найнадійнішим способом надсилання величезних файлів через Інтернет.

ПлюсиМінуси
Вартість - фізичне сховище може бути занадто дорогим. Хмарне сховище, яке не потребує обладнання, коштує набагато дешевше за гігабайт, ніж зовнішні диски.Підключення до Інтернету - Хмарне сховище вимагає підключення до Інтернету. Якщо ви підключені до повільної мережі, доступ до вашого сховища може бути ускладнений. Ви не зможете переглянути свої файли, якщо не будете підключені до Інтернету.
Доступність - зберігаючи файли у хмарі, ви можете отримати до них доступ з будь-якого місця, де є підключення до Інтернету.Витрати - за завантаження та вивантаження файлів із хмари стягується додаткова плата. Ці витрати можуть швидко накопичуватися, якщо ви часто звертаєтеся до багатьох файлів.
Відновлення - Ви можете отримати доступ до своїх даних у хмарі в разі виходу з ладу жорсткого диска або інших апаратних проблем. Це варіант резервного копіювання для фізичних жорстких дисків, що використовуються для локального зберігання даних.Конфіденційність - коли ви користуєтеся хмарним сервісом, ваші дані більше не зберігаються фізично на вашому комп'ютері. Отже, хто відповідає за безпеку даних? Це "сіра зона", яка наразі прояснюється.
Синхронізація та оновлення даних на ваших пристроях - Коли ви використовуєте хмарне сховище, будь-які зміни, які ви вносите до файлу, автоматично синхронізуються та оновлюються на всіх пристроях, з яких ви отримуєте доступ до хмари.

Отже, який варіант найкращий для вас?

Хоча придбання нового комп'ютера - це дуже приємно, усвідомлення того, що вся ваша інформація залишилася на старому комп'ютері, не таке вже й приємне! Зрештою, питання про те, як обмінюватися файлами з ПК на ПК, є важливим для будь-якого власника комп'ютера.

Наразі існує безліч способів перенесення даних, програм та налаштувань зі старого комп'ютера на новий. Ви можете отримати доступ до своїх даних з будь-якого пристрою, де б ви не знаходилися, незалежно від того, чи використовуєте ви старомодну флешку або найсучасніше програмне забезпечення.

Передавати файли будь-якого розміру
Необмежена кількість одержувачів, завантажень та пропускна здатність
Ознайомтеся з нашими платними планами

Ознайомтеся з іншими статтями про обмін файлами між пристроями