Як перенести файли з iPhone на Mac

Ace24 січня 2024 р.
як перенести файли з iPhone на Mac

У цій статті ми розглянемо 6 способів перенесення файлів з iPhone на Mac. Ми також надаємо покрокові інструкції, щоб ви могли легко почати переміщення цих файлів з iPhone на Mac.

Сьогодні ми використовуємо наші телефони майже для всього, тому вони є одними з найважливіших пристроїв, на яких зберігається наша інформація та файли. Наша залежність від телефонів як багатоцільових пристроїв неминуче призводить до накопичення великої кількості файлів у їхній внутрішній пам'яті. Коли внутрішня пам'ять вичерпається, ви замислитесь над тим, як перенести файли з iPhone на Mac, якщо ви глибоко занурені в екосистему Apple.

Передавайте до 5 ГБ безкоштовно
Реєстрація не потрібна
Передавайте великі файли зараз
Кабелі для передачі фотографій з iphone на macbook

1. Перенесення файлів з iPhone на Mac за допомогою кабелю

Просте підключення iPhone до комп'ютера Mac - це, мабуть, найпростіший спосіб перенесення файлів з iPhone на Mac або з Mac на iPhone. Використовувати цей підхід буде досить легко, якщо під рукою є USB-кабель.

  1. Насамперед підключіть один кінець USB-кабелю до вашого iPhone, а інший - до комп'ютера Mac. Це повинно створити зв'язок між ними, і ви побачите, що обидва пристрої одразу ж знайдуть один одного.
  2. Клацніть піктограму Finder у верхньому лівому куті дисплея вашого комп'ютера Mac. Після цього має відкритися нове вікно Finder.
  3. Прокрутивши ліву бічну панель вниз, ви побачите свій iPhone у розділі "Пристрої/Місцезнаходження". Клацніть посилання.
  4. Виберіть, куди і звідки ви хочете перемістити файли.
  5. Якщо ви хочете перенести файли з комп'ютера Mac на iPhone через USB, просто перетягніть файл з робочого столу в папку призначення. Якщо ви хочете перемістити файл з телефону на комп'ютер, знайдіть потрібну папку і перетягніть файл на робочий стіл.
AirDrop для перенесення файлів з iPhone на Mac

2. Бездротова передача файлів з iPhone на Mac за допомогою AirDrop

Ви можете надсилати різні типи файлів, включаючи зображення, відео, місця та веб-сайти, коли ви використовуєте програму AirDrop. AirDrop - це один з найшвидших і найефективніших методів передачі даних між iPhone і Mac.

AirDrop - це основний компонент операційних систем iOS і macOS, який дозволяє швидко і без особливих зусиль передавати файли з іншими користувачами, що знаходяться поруч. Він використовує Bluetooth і WiFi, що дозволяє йому функціонувати, навіть якщо ваші пристрої не підключені до Інтернету. AirDrop дозволяє передавати зображення, відео, веб-сторінки, місцезнаходження та багато іншого між пристроями.

  1. Підключіть комп'ютери Mac і iPhone до однієї бездротової мережі або зв'яжіть їх через Bluetooth.
  2. Відкрийте файл, який ви хочете передати, на своєму iPhone, а потім натисніть піктограму спільного доступу.
  3. Після запуску "Центру управління" увімкніть WiFi і Bluetooth на вашому пристрої.
  4. Потім увімкніть AirDrop на вашому iPhone і змініть налаштування телефону на "Всі/Тільки контакти".
  5. На комп'ютері Mac виберіть AirDrop, перейшовши до програми "Finder", потім натисніть кнопку "Перейти" та увімкніть функцію AirDrop.
  6. Активуйте опцію "Дозволити виявити" на Macbook, вибравши "Тільки для контактів/всіх" зі спадного меню.
  7. У файлі знайдіть кнопку "Поділитися", а потім виберіть опцію "AirDrop" на вашому iPhone.
  8. Тепер дочекайтеся завершення передачі файлів.
iTunes

3. Перенесення файлів з iPhone на Mac за допомогою iTunes

Далі в нашій статті про те, як перенести файли з iPhone на Mac, ми розглянемо програму iTunes. Більшість людей все ще використовують iTunes для перенесення даних з iPhone на комп'ютер. Тим не менш, при використанні iTunes ви можете переносити на комп'ютер Mac дані тільки з тих додатків на вашому пристрої iOS, які підтримують обмін файлами, що обмежує типи файлів, які можуть бути передані.

Загалом, існує два способи синхронізації музики, фільмів, фотографій, контактів, календарів і резервних копій пристроїв через обліковий запис iTunes:

  1. USB
  2. WiFi

Синхронізація iTunes через USB

Перенести файли з iPhone на комп'ютер Mac досить просто:

  1. Відкрийте iTunes. Переконайтеся, що у вас найновіша версія програми.
  2. Підключіть iPhone до комп'ютера через USB. У верхньому лівому куті iTunes ви побачите пристрій у списку "Підключені пристрої".
  3. Клацніть символ пристрою.
  4. У лівій частині iTunes виберіть "Налаштування", щоб побачити типи матеріалів, які можна синхронізувати.
  5. Виберіть потрібні файли, а потім натисніть "Синхронізувати" в iTunes.
  6. У правому нижньому куті iTunes виберіть "Застосувати". Почнеться автоматична синхронізація, і відтепер ваші пристрої синхронізуватимуться щоразу, коли ви під'єднуватиметеся через USB і відкриватимете iTunes.

Синхронізація iTunes з WiFi

Ви можете налаштувати iPhone на синхронізацію матеріалів через WiFi, якщо попередньо переконалися, що на вашому комп'ютері запущено останню версію iTunes і що ваш iPhone і комп'ютер підключено до однієї мережі WiFi. Для цього вам знадобиться шнур блискавки для підключення iPhone до комп'ютера.

  1. Підключіть iPhone до комп'ютера через USB.
  2. Натисніть кнопку "Пристрій" у верхньому лівому куті вікна програми iTunes.
  3. Вкладка "Зведення" знаходиться під вкладкою "Налаштування".
  4. Встановіть прапорець біля пункту Синхронізувати з цим пристроєм через WiFi і натисніть Застосувати.
Передавання файлів за допомогою wifi

4. Перенесення файлів з iPhone на Mac за допомогою iCloud

Зрозумілий і простий у використанні iCloud Drive організовує ваші файли у власні папки, що є однією з багатьох сильних сторін сервісу. Використовуючи свій Apple ID, ви зможете отримати доступ до даних, що зберігаються як на настільних комп'ютерах, так і на iPhone.

Майте на увазі, що використання цього методу вимагає надійного з'єднання з WiFi. Крім того, переконайтеся, що на вашому iPhone і Mac встановлені найновіші версії відповідних операційних систем. Ви можете зробити те саме, дотримуючись цих інструкцій.

  1. Відкрийте меню Apple, натиснувши спливаюче вікно Apple у верхньому лівому куті робочого столу.
  2. У меню виберіть "Система налаштувань".
  3. Просто натисніть "iCloud".
  4. Увійдіть, використовуючи адресу електронної пошти та пароль, пов'язані з вашим Apple ID.
  5. Щоб налаштувати iCloud, дотримуйтесь інструкцій на екрані.
  6. Перейдіть до програми "Налаштування" на вашому iPhone.
  7. У меню, що з'явиться, виберіть "своє ім'я", а потім iCloud.
  8. Увімкніть iCloud Drive - це четвертий крок.
  9. Перейдіть до меню Apple на вашому комп'ютері та натисніть "Системні налаштування".
Програма для обміну файлами Filemail

5. Передача файлів з iPhone на Mac за допомогою FileMail

З FileMail надсилати великі відеофайли, аудіофайли, колекції фотографій високої якості та колекції будь-яких інших типів медіафайлів дуже просто. Наш додаток для передачі файлів для iPhone простий у використанні і має опцію "Тільки через WiFi", якщо ви хочете запобігти перевищенню ліміту мобільних даних під час використання програми.

Якщо ви хочете обмінюватися лише файлами розміром менше 5 ГБ, ви можете робити це без реєстрації та без необхідності оформлювати підписку. FileMail дозволяє користувачам обмінюватися файлами між iPhone і Mac у дуже простий спосіб за кілька простих кроків:

  1. Завантажте, встановіть і запустіть мобільний додаток FileMail.
  2. Натисніть "Додати файли".
  3. Перейдіть до потрібних файлів та/або папок і прикріпіть їх.
  4. Ви можете надіслати файли електронною поштою або завантажити їх і отримати посилання для спільного доступу.
  5. Якщо ви вибрали "Надіслати електронною поштою", введіть адресу електронної пошти одержувача. За бажанням надішліть необов'язкове повідомлення.
  6. Натисніть кнопку "Надіслати".
  7. Одержувач отримає електронний лист з інструкціями щодо завантаження файлів.
  8. Якщо ви вибрали "Надіслати як посилання", після завантаження файлів ви отримаєте посилання, яким зможете поділитися з тими, з ким хочете поділитися файлами.
  9. Користувач Mac, який у цьому прикладі є одержувачем, може скористатися нашим десктопним додатком для завантаження файлів, що забезпечить прискорення передачі UDP для більш швидкого та надійного з'єднання.
Ваги

6. Як перенести файли з iPhone на Mac - розглядаємо плюси та мінуси різних рішень

Спосіб передачі

Плюси

Мінуси

AirDropОскільки він може автоматично визначати найближчі приймачі, немає необхідності підключати будь-які пристрої.Повільний метод зі швидкістю передачі близько 40 МБ/с між сучасними моделями Mac. AirDrop може бути використаний для зловживань у загальнодоступній мережі, тому не дозволяйте людям передавати файли на ваш комп'ютер Mac за допомогою цієї функції.
Кабель USBПростий і зрозумілий у використанні Не потребує підключення до Інтернету для надсилання файлів Дуже швидко надсилає файли, навіть великіФункція залежить від фізичної доступності USB-кабелю та розташування обох пристроїв у безпосередній близькості один від одного.
iTunes
Підтримує з'єднання як через USB, так і через WiFi. Не втрачається якість таких файлів, як зображення та відео.
Не всі програми iDevice підтримують функцію "Обмін файлами" в iTunes. Можна імпортувати окремі та декілька файлів, але не можна імпортувати папки
iCloudУсі ваші пристрої синхронізуються та оновлюються щоразу, коли ви змінюєте файл у хмарному сховищі. Сервіси iCloud сумісні з пристроями не на базі iOS, проте особливо ефективно вони взаємодіють з екосистемою Apple. Провайдери хмарних сховищ посилюють безпеку своїх послуг додатковими рівнями.Хмарне зберігання файлів вимагає підключення до Інтернету. Витрати, пов'язані із завантаженням і вивантаженням даних із хмари, можуть накопичуватися. Якщо сервер переповнений, передача файлів іноді може бути повільною.
FileMailНе потребує реєстрації. Безкоштовно обмінюйтеся файлами розміром до 5 ГБ. Шифрування даних робить його швидким і безпечним у використанні Підтримує передачу великих файлів швидко і ефективноПотрібне підключення до Інтернету. Щоб ділитися файлами розміром більше 5 ГБ, вам знадобиться підписка.
Передавати файли будь-якого розміру
Необмежена кількість одержувачів, завантажень та пропускна здатність
Ознайомтеся з нашими платними планами

Потрібно обмінюватися файлами між кількома пристроями?