Як перенести файли з Mac на Mac

Ace24 січня 2024 р.
як переносити файли з mac на mac

У цій статті ми розглянемо 7 різних способів, які допоможуть вам відповісти на питання про те, як перенести файли з Mac на Mac. Ми також надамо вам покрокові інструкції, щоб ви могли негайно почати використовувати запропоновані рішення.

Перенесення файлів і папок між багатьма пристроями Apple за певних обставин дуже просте завдяки єдиній операційній системі компанії. Тому, якщо ви хочете поділитися файлами з іншим власником Mac або щойно придбали новий Mac і хочете перенести деякі файли зі свого попереднього ноутбука на новий, це буде досить просто.

Для переміщення файлів з одного комп'ютера Mac на інший або для обміну даними між комп'ютерами Mac можна використовувати кілька підходів. У цій статті ми надамо детальний опис найефективніших способів, які підходять для будь-якого типу передачі даних.

Передавайте до 5 ГБ безкоштовно
Реєстрація не потрібна
Передайте файли зараз
Помічник з міграції для переходу з mac на mac

1. Перенесення файлів між комп'ютерами Mac за допомогою Migration Assistant

Apple Migration Assistant переносить усі ваші файли з комп'ютера-відправника на комп'ютер-одержувач, усуваючи необхідність копіювати їх вручну. Якщо ваші файли зберігаються на комп'ютері, вам слід виконати процедури перенесення на комп'ютері.

  1. Запустіть Migration Assistant в області "Утиліти" папки "Програми" на комп'ютері-відправнику та комп'ютері-одержувачі.
  2. Коли на комп'ютері Mac-відправника з'явиться запит про дозвіл на внесення змін, введіть пароль адміністратора, а потім натисніть кнопку "ОК".
  3. Відповідаючи на запитання про спосіб перенесення даних, виберіть варіант перенесення з комп'ютера Mac, резервної копії Time Machine або завантажувального диска. Потім натисніть кнопку Продовжити.
  4. Якщо на комп'ютері Mac-відправника з'явиться код безпеки, переконайтеся, що він збігається з тим, що відображається на вашому новому комп'ютері Mac. Після цього натисніть "Продовжити".
  5. На новому комп'ютері Mac виберіть інформацію, яку потрібно перенести.
  6. Натисніть "Продовжити", щоб почати передачу. Для завершення великого перенесення може знадобитися кілька годин, тому найзручніше розпочати перенесення ввечері і дати йому завершитися протягом ночі.
  7. Після завершення перенесення закрийте Migration Assistant на обох комп'ютерах і підключіться до перенесеного облікового запису на новому комп'ютері Mac, щоб переглянути його файли.
Apple airdrop

2. Передача файлів між комп'ютерами Mac за допомогою AirDrop

Якщо на обох ваших комп'ютерах встановлено Mac OS X Lion або новішу версію, AirDrop - це один з найпростіших способів швидкого обміну файлами між ними, і ви можете використовувати цю функцію, доки обидва комп'ютери оновлені. Для передачі файлу між двома комп'ютерами не обов'язково використовувати WiFi; спеціальна мережа буде створена між ними автоматично, доки вони перебувають у безпосередній близькості один від одного.

Щоб скористатися AirDrop, виконайте наступні дії в Finder Mac OS:

  1. Щоб запустити AirDrop, натисніть на клавіатурі комбінацію клавіш Command + Shift + R.
  2. Щоб перенести файли на інший комп'ютер Mac, спочатку зачекайте, поки він стане видимим, а потім перетягніть на нього файл(и).
  3. Прийміть передачу файлів на комп'ютері, який їх отримує.
iMessage для перенесення файлів з mac на mac

3. Передача даних з комп'ютера Mac на комп'ютер Mac за допомогою iMessage

iMessage - це більше, ніж просто засіб для спілкування: він також корисний для передачі та обміну файлами. За допомогою iMessage можна навіть віддалено передавати файли з одного комп'ютера Mac на інший.

  1. Усе, що вам потрібно зробити, - це запустити програму "Повідомлення" на вашому комп'ютері Mac. Перейдіть до меню "Повідомлення" в розділі "Програми".
  2. Створіть нове повідомлення в iMessage. Воно має бути адресоване тому, кому ви хочете його надіслати.
  3. Перетягніть файл або папку у вікно повідомлення або скопіюйте та вставте файл чи папку у вікно.
  4. Щоб надіслати, просто натисніть клавішу повернення. Ваш інший комп'ютер Mac отримає файл або папку, коли ви надішлете їх через iMessage.
  5. Після цього ви можете легко зберегти його з iMessage, клацнувши вкладення правою кнопкою миші та вибравши "Зберегти як".
  6. Нарешті, збережіть його в папці "Завантаження" на їхньому комп'ютері Mac.
Bluetooth для передачі файлів з mac на mac

4. Передача даних між комп'ютерами Mac за допомогою спільного доступу через Bluetooth

Тепер ми розглянемо ще одну альтернативу в нашій статті про те, як передавати файли з Mac на Mac, - спільний доступ через Bluetooth. Якщо два комп'ютери Mac не підключені до однієї мережі, це практичний спосіб передачі даних між ними.

  1. Підготуйте MacBook-відправник до обміну файлами.
  2. Відкрийте Bluetooth на комп'ютері Mac-адресата, натиснувши піктограму Bluetooth у рядку меню або натиснувши кнопку "Системні налаштування", вибравши "Bluetooth" і переконавшись, що Bluetooth увімкнено, а система перебуває в режимі "Обнаружение".
  3. Після того, як ви переконалися, що для служби увімкнено опцію "Спільний доступ через Bluetooth", перейдіть до Finder на головному комп'ютері, виберіть "Програми", двічі клацніть "Утиліти", а потім двічі клацніть "Обмін файлами через Bluetooth".
  4. Потім ви можете передати файл на інший комп'ютер Mac, вибравши його у вікні Finder Bluetooth File Exchange, яке з'явиться пізніше, натиснувши кнопку "Поділитися", а потім перейшовши до файлу, який ви бажаєте надіслати.
  5. Обмін відкриється, коли ви натиснете на вікно Bluetooth-з'єднання macOS. Це дозволить вам отримати доступ до спільної папки пристрою, завантажувати файли з пристрою та передавати файли на пристрій.
  6. Щоб прийняти з'єднання, на комп'ютері Mac, який слугуватиме місцем призначення, натисніть "Підключитися" у вікні "Запит на з'єднання", що з'явиться.
  7. На головному комп'ютері Mac вікно Bluetooth-з'єднання оновиться і покаже, що система призначення підключена.
  8. На комп'ютері одержувача з'явиться вікно із запитом про те, чи бажає одержувач прийняти файли, які надсилаються, чи ні
  9. Щоб зберегти їх на вашому комп'ютері, натисніть кнопку "Прийняти".
Apple iCloud

5. Перенесення файлів з Mac на Mac за допомогою iCloud Storage

Без сумніву, Сховище iCloud можна вважати тією ланкою, яка об'єднує різні компоненти екосистеми Apple. Щоразу, коли ви помилково видалите файл або не матимете під рукою комп'ютера, ви зможете його відновити. Крім того, ви можете отримати доступ до файлів, що зберігаються на iCloud Drive, у будь-який час і з будь-якого місця.

Дуже зручно синхронізувати дані на всіх ваших комп'ютерах Macbook та інших пристроях за допомогою Apple ID. Однак зауважте, що вам потрібно буде увімкнути синхронізацію для файлів, які ви хочете передати.

  1. Запустіть "Системні налаштування", натисніть "Apple ID", а потім виберіть "iCloud".
  2. Виберіть усі файли, які ви хочете включити до синхронізації.
  3. Використовуйте ті самі дані для входу на новому комп'ютері Mac.
  4. Перейдіть до меню "Системні налаштування", натисніть "Apple ID", а потім "Увійдіть".
  5. Введіть ідентифікатор Apple ID і пов'язаний з ним пароль.
  6. Існує ймовірність, що один з підключених пристроїв може надіслати вам код підтвердження.
  7. Введіть секретний код.
  8. Після цього активуйте iCloud та інші сервіси зберігання файлів, перейшовши в Системні налаштування > Apple ID > iCloud.

обмін файлами між комп'ютерами Mac

6. Передача файлів між комп'ютерами Mac за допомогою File Sharing

Використання вбудованої в macOS функції File Sharing - одне з найпростіших і найбезпечніших рішень для передачі файлів. Вона знаходиться в опціях "Загальний доступ" і дозволяє вам надавати спільний доступ до файлів і різних папок на ваших комп'ютерах Mac авторизованим користувачам або групам у тій самій мережі.

  1. Виберіть "Системні налаштування" в меню Apple, щоб відкрити вікно "Системні налаштування".
  2. Виберіть розділ "Параметри спільного доступу". Ліва частина панелі "Налаштування спільного доступу" містить список служб, до яких можна надати спільний доступ. Установіть прапорець у полі "Надавати спільний доступ до файлів".
  3. Після цього поруч із написом Обмін файлами увімкнено має з'явитися зелена крапка. IP-адреса з'явиться безпосередньо під текстом. Запам'ятайте IP-адресу, оскільки вона знадобиться вам на наступних етапах.
  4. Натисніть кнопку праворуч від абзацу з назвою "Параметри". Установіть прапорець у полі "Надавати спільний доступ до файлів і папок SMB" і "Надавати спільний доступ до файлів і папок AFP".
  5. Тепер ваш комп'ютер Mac готовий до розповсюдження файлів і папок за допомогою AFP для застарілих комп'ютерів Mac і AFP для Mac OS X.
  6. Виберіть "Системні налаштування" в меню Apple на вашому комп'ютері Mac і перейдіть на панель налаштувань "Спільний доступ", клацнувши на ній. Функції, до яких можна надати спільний доступ, перелічено вздовж лівого боку панелі "Спільний доступ". Переконайтеся, що прапорець "Спільний доступ до файлів" позначено.
  7. Ви маєте помітити зелену галочку поруч із текстом, що вказує на те, що спільний доступ до файлів увімкнено. IP-адресу можна побачити безпосередньо під текстом. Запишіть IP-адресу, оскільки ця інформація знадобиться вам у подальших процедурах.
  8. Натисніть кнопку з написом "Параметри", розташовану праворуч від тексту. Поставте галочку у полі "Спільний доступ до файлів і папок за допомогою SMB", а також у полі "Спільний доступ до файлів і папок за допомогою AFP".
  9. Тепер ваш комп'ютер Mac готовий до обміну файлами і папками з іншими комп'ютерами за допомогою програми AFP, яка призначена для старих комп'ютерів Mac.
  10. Коли ви захочете передати файли, у верхній частині екрана з'явиться інформація про особливості вашого комп'ютера Mac, а під нею - ім'я.
  11. Ви можете вказати це ім'я будь-якому іншому комп'ютеру Mac у локальній бездротовій мережі, якому ви хочете надати спільний доступ до вашого Mac.
  12. Помістіть папку або файл, який ви хочете зробити загальнодоступним, у спільну папку "Загальні", яку ви налаштували в меню "Налаштування" в розділі "Системні параметри". Нарешті, інший комп'ютер Mac отримає до неї доступ!
Платформа для обміну файлами Filemail

7. Передача файлів між комп'ютерами Mac за допомогою Filemail

Хоча користувачі комп'ютерів Mac можуть використовувати наш веб-сайт для обміну файлами один з одним, у цьому розділі я розповім про програму FileMail Desktop для Mac. Процес надсилання файлів через наш веб-сайт і десктопні програми однаковий, тому ви можете скористатися ним, навіть якщо у вас не інстальовано десктопну програму або ви просто хочете скористатися нашим веб-сайтом.

Крім того, використання FileMail нічого не коштує, якщо ви хочете поділитися файлами розміром менше 5 ГБ. Реєструватися не потрібно.

Крім того, використання FileMail безкоштовно, якщо ви хочете обмінюватися файлами розміром менше 5 ГБ. Реєструватися не потрібно.

  1. Запустіть десктопну програму або перейдіть на головну сторінку нашого сайту.
  2. Натисніть на "Додати файли".
  3. Перейдіть до потрібних файлів та/або папок і прикріпіть їх.
  4. Ви можете надіслати файли електронною поштою або завантажити їх і отримати посилання для спільного доступу.
  5. Якщо ви вибрали "Надіслати електронною поштою", введіть адресу електронної пошти одержувача. За бажанням надішліть необов'язкове повідомлення.
  6. Натисніть кнопку "Надіслати".
  7. Одержувач отримає електронний лист з інструкціями щодо завантаження файлів.
  8. Якщо ви вибрали "Надіслати як посилання", після завантаження файлів ви отримаєте посилання, яким зможете поділитися з тими, з ким хочете.

Якщо ви працюєте в професійній сфері, вам майже напевно доведеться пересилати файли особам і організаціям, розташованим по всьому світу. Файлова пошта стане в нагоді в цій ситуації. Не потрібно ніяких складних приготувань, зчитування QR-кодів і подолання перешкод. Надіслати файл так само просто, як надіслати електронне повідомлення.

Додаток Filemail Desktop дозволяє надсилати величезні файли будь-якого розміру на будь-яку електронну адресу за допомогою простого перетягування. Ви також можете завантажувати файли на приватну URL-адресу, щоб поділитися ними з іншими. Передавання відбувається за допомогою протоколу Filemail UDP, що робить його найшвидшим і найнадійнішим способом надсилання величезних файлів через Інтернет.

Ваги

Тип переказу

Плюси

Мінуси

Загальний доступ до файлівЦе простий спосіб передачі даних з дуже високою швидкістю передачі. Оскільки ваші комп'ютери Mac, швидше за все, вже підключені до локальної мережі, налаштування та увімкнення спільного доступу до файлів може бути єдиною модифікацією, необхідною для більшості користувачів.Щоб функціонувати, обидва пристрої мають бути підключені до спільної мережі.
AirDropПорівняно з багатьма іншими варіантами, AirDrop є швидшим і безпечнішим. Оскільки він може автоматично знаходити приймачі в безпосередній близькості, немає необхідності підключати будь-які пристрої.Повільний підхід зі швидкістю передачі даних приблизно 40 МБ/с між сучасними моделями Mac. Він може бути використаний зловмисниками, якщо використовується в загальнодоступній мережі, тому будьте обережні, дозволяючи іншим передавати файли на ваш комп'ютер Mac через AirDrop.
Загальний доступ до мережіОдин з найефективніших методів для тих, хто хоче часто надсилати файли.Для його роботи обидва пристрої мають бути підключені до однієї мережі.
Помічник міграціїІнтуїтивно зрозуміла опція, якою легко користуватися Вона копіює всі ваші файли і дозволяє вибрати, які облікові записи користувачів будуть перенесені на новий Mac.Усі ваші файли буде продубльовано. Якщо ви оновлювали свої комп'ютери Mac протягом багатьох років, у вас можуть бути сотні або навіть тисячі застарілих файлів, що займають місце.
iCloudПри використанні хмарного сховища всі ваші пристрої синхронізуються та оновлюються щоразу, коли ви вносите зміни до файлу. Сервіси iCloud працюють і на пристроях не на iOS, але особливо добре вони інтегруються з екосистемою Apple. Провайдери хмарних сховищ посилюють безпеку своїх сервісів додатковими рівнями.Для хмарного зберігання файлів потрібне підключення до Інтернету. Завантаження та вивантаження даних із хмари тягне за собою додаткові витрати, які можуть додатися. Іноді передача файлів може бути повільною, якщо сервер перевантажений.
FileMail
Безкоштовно і без реєстрації Підтримуються файли великого розміру Швидка і проста передача даних
Потрібне підключення до Інтернету. Для обміну дуже великими файлами потрібна підписка, хоча доступна безкоштовна 7-денна пробна версія.
Передавати файли будь-якого розміру
Необмежена кількість одержувачів, завантажень та пропускна здатність
Ознайомтеся з нашими платними планами

Перегляньте інші статті про те, як передавати файли між пристроями